|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;41293383]Ja pierd***
Tajkunia dla Twojej wiedzy mam wiele znajomych w całej POLSCE nie tylko w Warszawie! Rusz mózgiem dziewczyno...[/QUOTE] nie używaj słowa Warszawa i jego synonimów, będzie spokój
|
|
|
|
|
#4232 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#4233 |
|
Raczkowanie
|
Nie jestem za bardzo wtajemniczona w Waszą sprzeczkę, ale chciałabym o coś zapytać.
tajkuna - dowiedziałam się już z Twoich wcześniejszych wypowiedzi, że mieszkasz w niewielkim mieście. Napisz proszę, czy ewentualnie Twoje miasto jest położone blisko jakiegoś większego, gdzie ewentualnie byłoby więcej ofert pracy, może tam mogłabyś aplikować? Lub po prostu o ile km jest oddalone jakieś większe miasto? |
|
|
|
|
#4234 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Są bezrobotni intensywnie szukający pracy np. Gwiazdeczka, Myszka i są leniwi bezrobotni, czyli Ty. Nie dziwię się, że nikt Cię nie zatrudnił tyle czasu. Siejesz straszny defetyzm. Brrrrrrrrrrr p.s. ZOSTAW W SPOKOJU innych bezrobotnych, na tym wątku nie ma miejsca dla takich czarnowidzów jak Ty. |
|
|
|
|
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale nie spotkałam się z tymi co do mnie dzwonili tylko po przyjściu do domu sama sobie wybrałam i tyle nawet z nikim się nie spotykałam, wszystko przez internet
|
|
|
|
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też wszystko przez neta załatwiłam.
|
|
|
|
#4238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz do mnie dzwonią co jakiś czas czy nie chciałabym się spotkać na rozmowę w sprawie jakichś tam dodatkowych oszczędności. Taaaa z czego miałabym teraz odkładać?
|
|
|
|
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
ja co chwile dostaję spam z banów jakieś kredyty, lokaty, inwestycje i nie wiem co jeszcze bo usuwam bez czytania
![]() Zasypuje mnie to od pewnego czasu. Natomiast z telefonami mam spokój - pewnie dlatego że jest wzięty na mojego ojca (potrzebne było zaświadczenie o zarobkach)
|
|
|
#4240 |
|
Zadomowienie
|
Tak czytam Waszą dyskusję dziewczyny i pomyślałam że się wtrącę.
Fajnie że większość z Was ma pracę. Ale mam wrażenie że nie wiecie jak to jest mieszkać w małej miejscowości i nie mieć szansę na pracę - jakąkolwiek. Moje miasteczko ma 3 tys mieszkańców- nie 30, nie 300, 3 tysiące. Do nabliższego większego miasta mam 30km. Pracy nie mam rok. Po studiach byłam na 8miesięcznym stażu w urzędzie miasta. Niestety po stażu aut. Mimo że moi współpracownicy bardzo chcieli bym została, to zatrudnili dziewczynę która była synową znajomego pani dyrektor. Tak jak tutaj piszecie że są bezrobotni z wyboru i bezrobotni aktywnie szukający pracy. Codziennie wysyłam CV, co jakiś czas jadę do tego większego miasta i roznoszę CV dosłownie wszędzie gdzie się da. Pytam znajomych i znajomych znajomych. I nic się nie dzieje. Na rozmowy owszem zapraszana jestem ale zazwyczaj mnie informują że mam 30-40 konkurentów. Ciężko jest się wybić naprawdę. Chodziłam na konkursy do urzędów - konkurencja rzędu 200-300 osób na jedno miejsce pracy. Mieszkam na Podlasiu, region nie jest za ciekawy. Wysyłam CV do Warszawy, na razie bez skutku. Na przeprowadzkę mnie w tej chwili nie stać żeby szukać na miejscu. Za granicę nie mogę wyjechać, z przyczyn osobistych o których tutaj nie chcę pisać. Myślicie że dobrze mi z tym bezrobociem? Człowiek naprawdę zastanawia się po co żyje. Jest nic nie wart. Nikomu niepotrzebny. Dlatego nie naskakujcie na Tajkunę, jej jest naprawdę bardzo ciężko.
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie w pracy się wali
![]() muszę jak najszybciej szukać czegoś nowego...
|
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama pochodzę z małej miejscowości gdzie pracy nie ma, a jak już jest to głównie po znajomości. Za pracą przeprowadziłam się do większego miasta, ale wcale nie jest ławto. Chodzę do pracy, ale zarabiam tak sobie, nie stać mnie na wiele rzeczy muszę liczyć na pomoc rodziców. Nie jest mi z tym dobrze. Tęsknię za znjomymi, rodziną. Nie wiem jakie mam tutaj perpspektywy. Łatwo jest powiedzieć wyjedź do innego miasta zwłaszcza osobom, które mieszkają w takim mieście od urodzenia albo z tż. Nie mówię, że nie należy tego rozważyć, ale trzeba się liczyć z tym, że może zamiast żyć to będzie się wegetować. W więszkym mieście jest może łatwiej o pracę, ale zarobki wcale nie są super, perpektyw też zbyt wielkich nie ma. No i nie oszukujmy się także liczą się znajomości i inne takie. Co do mieszkania, że tak Tajkunie na nim zależy to....dziewczyny własny kąt to własny kąt, w Polsce osoba samotna raczej nie ma perpektyw na wynajem, czy zakup mieszkania, a ile można mieszkać w wynajętym pokoju z obcymi ludźmi (jakby fajnie nie było) do 40, 50 do emerytury Tajkuna - plus taki, że zawsze możesz to mieszkanie wynajć. ![]() kukunia23 - słonecznikowa - myślę, że w moim przypadku największy problem może stanowić tęskonota za bliskimi. Wydaje mi się jednak, że za granicą można żyć na normalnym poziomie, po jakimś czasie pozwolić sobie na samodzielny wynajem mieszkania, spokojne życie, ale fakt, że jechałabym sama mnie cholernie martwi, nie jestem super przebojowa. Kurde, u mnie istna sinusoida - rano jakiś dół, wieczór dobry humor. ![]() Miłego dnia wszystkim ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- co się dzieje?
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2013-06-13 o 07:42 |
|
|
|
|
|
#4243 |
|
Przyczajenie
|
Jeżeli często siedzicie na necie, to szybko możecie się dorobić paru groszy, otwierając dwa trzy maile dziennie i zarabiając na tym pieniądze.
Sama korzystam, polecam. Moi znajomi w miesiąc są w stanie wyciągnąć z tego nawet kilka stów...za odczytywanie maili, które i tak czytają ![]() Nie mogę dołaczyć linka, bo coś forum blokuje, dlatego możecie śmiało pisać na priv.
Edytowane przez kwiat_slonca Czas edycji: 2013-06-13 o 07:28 |
|
|
|
|
#4244 |
|
Raczkowanie
|
Za chwilę jadę na rozmowę kwalifikacyjną, więc dziewczyny punkt 10:00 trzymajcie za mnie kciuki!
|
|
|
|
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4246 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4247 | |
|
Raczkowanie
|
Byłam na tej rozmowie we wtorek (co niby córka pana X). Rozmowę prowadziły 2 panie, które za bardzo nie wiedziały, która o co ma mnie pytać, trochę chaotycznie, pytania typowo branżowe (ale jakoś wybrnęłam). Do końca tygodnia mają dać odpowiedź, bo muszą kogoś zatrudnić. Wolnych stanowisk mają kilka. Cicha nadzieja we mnie pozostaje, ale koniec tygodnia już się zbliża. Padło pytanie o zarobki - odp., "że zgodzę się na zaproponowaną przez Państwa kwotę" Nie mam doświadczenia i nie mam czym się cenić, a na pracy mi zależy. W domu na mnie najechali, że jak ja mogłam tak powiedzieć, że za taką kwotę, na pewno dadzą mi najniższą krajową i będę zasuwać na cały etat za to Z firmy, odnośnie wdrożenia systemu ISO, nie dostałam jeszcze odpowiedzi i chyba sama się o nią pofatyguję ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Szakal - będzie dobrze z pracą i za operację. Wiem, że Ci ciężko i się zadręczasz kłopotami ze zdrowiem. Mam to samo, nie jestem jeszcze jednoznacznie zdiagnozowana, tylko badania, mln podejrzeń i to jest chyba najgorsze.
|
|
|
|
|
|
#4248 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-06-13 o 09:16 |
|
|
|
|
|
#4249 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#4250 |
|
BAN stały
|
I za 50 zł wynajęła taka osoba pokój ? Chyba, że pod mostem mieszkała .
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-06-13 o 10:01 |
|
|
|
|
#4251 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak sobie sprawdziłam na google map twoje okolice, bo ciągle upierasz się przy tym Rzeszowie, ale w odległości: - 55 km masz duże miasto Tarnów (mniej niż do Rzeszowa) -70 km do Nowego Sącza -24 km do Krosna - trochę dalej Bochnia i w końcu Kraków, Tarnobrzeg, Nowy Sącz(145, a nie 600) co na to powiesz?
|
|
|
#4252 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#4253 |
|
maszyna, nie człowiek
|
No w Krakowie różowo nie jest ale jeszcze coś się da znaleźć - może nie wymarzoną pracę ale osoba młoda sobie jeszcze jakoś poradzi.
|
|
#4254 |
|
BAN stały
|
Niv przeprowadziła, sie do większego miasta, zarabia , a mimo, to pisała, że rodzice jej nadal pomagają. A ty tu piszesz, że z 50 zł można wyjechać do dużego miasta.
|
|
|
|
|
#4255 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4256 |
|
Konto usunięte
|
Bożżżżeeeeee! Tajkunia, Ty masz strasznie wąskie myślenie i klapki na oczach:/ Jakbyś nie wiedziała,to za 15zł możesz mieć dach nad głową i łóżko!! Nie jest to apartament ale pokój 2/3 osobowy. Jak się chce to się znajdzie.
Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-06-13 o 10:11 |
|
|
|
|
#4257 |
|
Raczkowanie
|
Tu chodzi o szukanie możliwości (a napisałam o Krakowie, bo ciągle tu słychać z jej strony, że tylko Warszawa), a nie wymówek, jak nie da się w moim mieście to trzeba szukać dalej, albo wyjechać przez agencje pośrednictwa pracy do pracy za granicę. Tylko po prostu trzeba CHCIEĆ coś zrobić, a nie marudzić i być darmozjadem na utrzymaniu rodziców.
|
|
#4258 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Tajkuna, czepiasz się słowek i kompletnie nie rozumiesz kompletnie pojęcia metafory. Tusi chodzi o to, że skoro widzisz u siebie brak perspektyw to zamiast siedzieć, płakać i szukać pod który samochód się rzucić powinnaś wziać pierwszy lepszy słoik i odkładać chociaż po 5 zł jak Ci zostanie z zakupów by czmychnąć gdzieś gdy tylko uzbierasz na bilet, by móc pojechac na jakies rozmowy.
|
|
#4259 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
marlenqa, 30km do dużego miasta to nie jest dużo. Ja mieszkałam na wsi - 2 tysiące mieszkańców i mam 30km do Krakowa. Przecież to nie jest żadna odległość
. Rozumiem, że może komuś ciężko być z pracą, ale nie wmawiajcie mi, że 30km to jest odległość niczym 300, bo to nieprawda .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

nie używaj słowa Warszawa i jego synonimów, będzie spokój 

Są bezrobotni intensywnie szukający pracy np. Gwiazdeczka, Myszka i są leniwi bezrobotni, czyli Ty. 
) ale nie spotkałam się z tymi co do mnie dzwonili tylko po przyjściu do domu sama sobie wybrałam i tyle
nawet z nikim się nie spotykałam, wszystko przez internet