|
|
#1411 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystko o byciu AU PAIR, part. X
Hej dziewczyny
![]() Czy można się przyłączyć? ![]() Miałam w tym roku znowu wyjechać za granicę do pracy, ale plany mi się pokrzyżowały bardzo i jednak z wyjazdu nici. Pomyślałam więc, że może uda się zostać summer au pair, ale nie wiem, czy jeszcze się załapię.... Tym bardziej, że we wrześniu mam jedną poprawkę, ale nie wiem jeszcze kiedy. Myślicie, że da się znaleźć jeszcze coś na np 1,5 miesiąca? Bardzo chciałabym spróbować au pairki..... Moje doświadczenie z dziećmi to głównie opieka nad młodszą siostrą i malutką chrześnicą. Może wystarczy..... Zarejestrowałam się na APW i kompletuję informacje o sobie, macie może jakieś wskazówki jak zachęcająco napisać o sobie? Przeglądam też oferty na gumtree, kilka się znalazło, ale muszę jeszcze się dokształcić w zasadach bycia au pair i przewertować wątek, co by nie trafić na oszustów. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1412 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
przylatuje do Londynu 28 czerwca, będę pracowała u polskiej rodzinki na przedmieściach w południowo- wschodniej części Londynu niedaleko stacji kolejowej New Eltham może któraś z was również jest/ będzie w tej okolicy?
|
|
|
|
|
#1413 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może to nic wielkiego ale napisz na swoim profilu o swojej pasji, ja np. napisałam że lubię couchsurfing i autostop i to moich byłych hostów przekonało do mnie ponieważ host tata był za młodu na Work&Travel w USA i dużo jeździł tam stopem
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?! zazdro!!
|
|
|
#1415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wyjechałam tylko na 6 tygodni, niedługo wracam, a zaczęłam poszukiwania rodzinki jeszcze na sierpień/ wrzesień, jest bardzo dużo ofert. ![]() Co do pisania o sobie to niestety Ci nie poradzę, sama miałam z tym problem, ale okazało się, że nieźle mi poszło. Staraj się pisać bardzo żywo, optymistycznie, napisz o ciekawych zainteresowaniach, planach na przyszłość, podkreśl swoje dobre strony i wspominaj o dzieciach.
|
|
|
|
#1416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Widac, ze jak sie chce to nawet tak krotki okres mozna wykorzystac bardzo dobrze ) gratuluje!Cytat:
![]() staraj sie, aby Twoj profil nie brzmial sztucznie nie podkreslaj na kazdym kroku jak bardzo kochasz dzieci i wyjazd jako au pair to szansa zycia. Pisz szczerze, lekko i wesolo. Opowiedz cos ciekawego o sobie i dodaj wesole niepozowane zdjecia zadnych z dyskotek, z wieczorowym mejkapem i milionem kolezanek, gdzie ciezko powiedziec, ktora to Ty![]() odradzam tez foty z reki z dzieckiem pt " trzymam dziecko na rekach i w tym samym czasie strzelam fote" .... Powodzenia!
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, drugi raz już jestem Au Pair, tym razem Summer w Anglii, ale jestem średnio zadowolona :/ dopiero co przyleciałam co prawda, ale jakoś mi źle, zupełnie inaczej niż poprzednim razem. Mam 3 małych dzieci i są straszne :/ okropnie niegrzeczne i nie słuchają się kompletnie nikogo... myślę nad zmianą rodzinki, bo nie chcę wracać do domu jak już tu jestem. Może któraś z Was zna jakąś rodzinkę potrzebującą Summer Au Pair w Angli, gdzieś w pobliżu Londynu?
|
|
|
|
|
#1418 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zazdrość. ![]() U mnie dzisiaj drugi dzień upałów. W sumie nie spodziewałam się, a tu nagle trzeba było szukać sukienek w walizkach. W piątek przyjedzie już do rodzinki nowa au pair z Finlandii i będziemy razem 9 dni, ciekawe jak to będzie wyglądać, mam nadzieję, że okaże się w porządku i będę mogła z nią skorzystać z tego swojego ostatniego tygodnia na maksa.
|
|
|
|
#1420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja w weekend jadę do mojego kumpla na weekend, który jest pare km dalej tzn jadę w sobotę, a jutro będe robić rano torta urodzinowego, bo mała miała urodziny pare dni temu i dziadkowie przyjeżdżają jutro![]() a w nastepny weekend umowiona jestem ze znajomą au pair na festiwal muzyczny u nas w miescie, yeah
|
|
|
#1421 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Wszystko o byciu AU PAIR, part. X
lukrecja gdzie jesteś? moze dzieci sie przyzwyczaja, spokojnie...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki masz konkretnie problem z nimi? no i ...czy z rodzicami zachowuja sie tak samo?
|
|
|
#1423 |
|
Przyczajenie
|
Hej. Ja również dołączę się do Waszej dyskusji
![]() Chcę wyjechać jak najszybciej(uciekam od 'splendoru' maturzystów), ale nie bardzo wiem jak się za to zabrać :/ Gapa jestem, już przeczytałam wszystkie rady z pierwszej strony- bardzo pomocne, dziękuję ![]() No ale powiem szczerze, że trochę boję się jechać "na własną rękę", jakoś tak mi się wydaję, że przez agencję jest bezpieczniej. Czy moje obawy są słuszne? Jak to oceniacie? Pozdrawiam
Edytowane przez paniDoniczka Czas edycji: 2013-06-27 o 20:28 Powód: błąd |
|
|
|
|
#1424 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja kolezanka chciala i zapisała sie do agencji w kwietniu i do tej pory jej nie znalezli a kasa przepadła... |
|
|
|
|
|
#1425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymajcie kciuki, jutro obrona pracy magisterskiej. Umieram z nerwów! |
|
|
|
|
|
#1426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do USA tylko przez agencję oczywiście. Ale jeżeli interesuje Cię Europa, to my tutaj chyba wszystkie odradzamy agencje. Dlaczego? Bo płacisz im w sumie tylko za to, że znajdą Ci rodzinkę... takim samym sposobem, jakim my szukamy Tylko, że będziesz miała nad tym mniejszą kontrolę i niemal brak wyboru. Już po wyjeździe agencje i tak wiele nie pomagają, jeżeli coś się dzieje i tak musisz zrobić to, co zrobiłabyś jadąc na własną rękę. Jak dla mnie - strata czasu i pieniędzy ![]() Szukając samemu łatwo zadbać o swoje bezpieczeństwo, wystarczy dokładnie sprawdzić rodzinkę, rozmawiać z nimi na skypie, nawiązać kontakt z byłymi au pair... możliwości jest wiele. Poza tym masz możliwość przebierania, wybierania, elastyczności w wyborze. Możesz rozmawiać z kilkoma rodzinami jednocześnie, z kilku krajów. Możesz negocjować warunki. Możesz pytać nas o zdanie i pomoc |
|
|
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() p.s powodzenia jutro )
|
|
|
#1428 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc tydzień minął mi nawet szybko, szkoda tylko że się pogoda zepsuła. Coraz bardziej umacniam się z przekonaniu, że hostka nie jest całkiem normalna W pon. poprosiła mnie, żebym poszła do sąsiadów, którzy nad nami mieszkają i powiedziała im, że mają ściszyć muzykę, bo ona już 3 razy w tamtym tyg. u nich była, a dalej jest jak jest. Tylko, że ja słyszałam leciutkie dudnienie, ale dopiero jak przez minutę się wsłuchiwałam, naprawdę nie było tego słychać. I kto to widział, żeby wysyłać operkę do sąsiadów z taką sprawą? A jak się z hostem pokłóciła, to dzwoniła potem do sąsiadki i też jej coś tam bruździła i płakała przez telefon
|
|
|
|
|
|
#1429 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Są dziwni, naprawdę. A hości czasem traktują nas jak sprzątaczkę/niańkę/adwokata i urzędnika w jednym Mam nadzieję, że to był taki jednorazowy wyskok ze strony hostki. Myślę, że w takiej sytuacji masz prawo odmówić, to nie są Twoi sąsiedzi i nie wypada im zwracać uwagi. Jeśli już to niech rodzice załatwiają takie sprawy. A ja zaczynam się powoli pakować - wylot w niedzielę. Jak zwykle jest lekki przedwyjazdowy stresik ![]() Wychodzi na to, że moje warunki jednak się nie zmienią więc będę pracować po 8h. Trochę lipa, że tak to wyszło ale zobaczymy jak to w praniu będzie. Mam nadzieję, że Majorka, ludzie i widoki zrekompensują mi ten czas pracy a i wszystko też zależy od dzieci, jakie będą.
|
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
jestem już tutaj tydzień i niestety ciągle to samo
tak okropnych dzieci jeszcze nie miałam, chociaż zajmowałam się dziećmi w Polsce, pracowałam w przedszkolu i byłam Au Pair przez rok... kompletnie się nie słuchają. Nie tylko mnie, ale rodzice sobie z nimi zupełnie nie radzą, nie jedzą, nie chcą spać, biją, gryzą, no masakra ( Szukam nowej rodzinki... najgorsze, że to nie jest takie proste, bo jestem tylko na Summer Au Pair i w połowie września muszę wracać do domu. Szukam w Londynie i w Dublinie najchętniej. Teraz jestem niedaleko Cheltenham. Jakbyście miały jakiś cynk, że ktoś poszukuje Au Pair, to dajcie znać, plis
|
|
|
|
|
#1431 |
|
Konto usunięte
|
Cześć
Niedawno w mojej szkole była przedstawicielka agencji Cultural Care która wysyła au pair do USA. W ogóle nie ciągnie mnie do Stanów, ale pomyślałam, że chętnie wyjechałabym do UK na rok po maturze jako au pair, w ramach gap year W sierpniu robię praktyki w przedszkolu jako wolontariuszka żeby dostać referencje, jadę jeszcze do kuzynki która ma małe dziecko i jeszcze w roku szkolnym pewnie będę do tego przedszkola zaglądać... Jakoś się godziny pracy z dziećmi uzbierają Czy któraś au pair wyjeżdżała przez godną polecenia agencję do UK? A najlepiej do Londynu?
|
|
|
|
|
#1432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapraszam do lektury 1 posta w tym wątku |
|
|
|
|
|
#1433 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1434 |
|
Przyczajenie
|
Odp: Wszystko o byciu AU PAIR, part. X
Gratulacje
) ja z kolei odebrałam wyniki z matury, też jest dobrze. Wreszcie mogę brać sie za szukanie rodzinki ![]() Chce wyjechać z siostra, ale ona gorzej zna angielski, więc trochę sie o nią martwię
|
|
|
|
|
#1435 |
|
Raczkowanie
|
Walizka spakowana - na styk - prawie, że 20kg. Mam nadzieję, że moja waga nie kłamie.
![]() I mam pytanie do dziewczyn, które leciały Ryanairem, albo w ogóle które niedawno leciały bo nie mogę sobie przypomnieć jak to jest z tymi wymiarami bagażu, kiedy oni sprawdzają czy walizka nie jest za duża? Przy odprawie? Chodzi o to, żeby torba/walizka zmieściła się do tego koszyka do którego wykłada się rzeczy przed odprawą?
|
|
|
#1436 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak leciałam to koszyk stał przy drzwiach wiodących prosto do samolotu, tam gdzie sprawdzają bilety. Kazali wrzucać tylko małe walizeczki robiące za bagaż podręczny (jakaś laska musiała wszystko wyrzucić i się przepakować...) i co większe plecaki. A duża walizka jest ważona przy wjeździe na taśmę, na samym początku gdy pan albo pani na jednym ze stanowisk sprawdza paszport i bilet czy wszystko się zgadza. Wrzucasz walizkę na taśmę, wyświetla się jej ciężar i jeśli wszystko jest w porządku, to walizka odjeżdża, a obsługa życzy miłego lotu
Edytowane przez 201705121341 Czas edycji: 2013-06-28 o 19:23 |
|
|
|
|
|
#1437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bagaż rejestrowany - nie widziałam zeby sprawdzali wymiary, jedynie wagę. |
|
|
|
|
|
#1438 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo własnie nie pamiętam - do odprawy wyciągam z podręcznego laptopa, aparat, jakieś tam metalowe rzeczy i wkładam do jednego koszyka a tą torbę do drugiego?
|
|
|
|
#1440 |
|
Rozeznanie
|
Jej....jutro mam swoją pierwszą rozmowe na skype i sie stresuje a w niedziele drugą.jakieś rady;(??
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

?! zazdro!!
: