Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz. XI - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,33%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 3 6,98%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 23 53,49%
Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! 5 11,63%
Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 11 25,58%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-03, 16:26   #2971
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

przelecialam was na szybko ale tylko do 93 strony musze isc ogarniac chate bo zaraz tz wraca a w domu roz☠☠☠☠ziel

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Kochana, ja Maję rodziłam w Polsce,więc tutaj nic nie kupowałam- jedynie Tż przywiózł sudocrem,bo jest tańszy. Jeśli chodzi o bephanten, to na pewno nie jest na recepte, bo do dziś kupuję Mai normalnie w sklepie. Z octaniseptem nie mam zielonego pojęcia..nawet nie wiem czy tutaj mają?
tzn wiem ze da sie to kupic bez recepty, ale np na necie mozna tez z recepta i wtedy przy jakis tam opcjach sie nie placi bo to dla dziecka...tylko nie wiem czy kazdemu wypisuja czy tylko ewidentnie przy jakis problemach a zapobiegawczo to trzeba se samemu kupic...

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
tutaj
http://www.gdzierodzic.info/placowka/1139

ja chcę rodzić w katowicach... do Tychów nigdy w życiu nie pojadę
ale musiałabyś mi podac konkretną nazwę bo tak tgo niestety nie wiem

no ale wiadomo że każdy szpital ma jakieś negatywne i pozytywne opinie... i naczytałam się tych negatywów i już sama nie wiem
ten szpital to w katowicach tylko juz tak blizej tychow... musze sie zapytac kolezanki bo uciekla mi nazwa... ja sie zastanawialam czy tam nie jechac z dabrowy :P w zeszlym roku ale poronilam...

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ladan w sumie koleżanka mi podawała, ale trochę zmodyfikowałamI robiłam na oko.

-Dwa ciasta francuskie
-cebula
-kilka pieczarek
-ze dwa pomidory
-jedna podwójna pierść z kuraka
-przyprawa Kamis Gyros
- przecier pomidorowy Tomatery (chociaż wiem,że koleżanka dawała też keczup)
-sól, pieprz
-ser żółty starty
-1 żółtko

Cebulę i pieczarki pokroiłam na drobniutkie kawałki i podsmażyłam, potem tylko dosoliłam i dopieprzyłam do smaku.
Na blaszce ułożyłam jedno ciasto francuskie na tym papierze, w którym było oryginalnie zapakowane. Posmarowałam Tomaterą,ale tak,żeby zostało nie posmarowane po 1 cm z każdego brzegu (po potem tam zawijałam,żeby się nie rozpadło).Wyłożyłam na to pieczary z cebulką.
Kuraka pokroiłam w kostki i już wcześniej doprawiiłam tą przyprawą Gyros, a potem podsmażyłam. Pomidory pokroiłam, ale ja zawsze obieram ze skórki. Pomidorki i kuraka dałam na pieczarki nadal uważając,żeby brzegi były puste.Potem posypałam serkiem i jeszcze polałam Tomaterą.
Na górę dałam drugie ciasto trochę je rozciągając i zawijając brzegi do góry. Widelcem porobiłam dziurki na cieście i posmarowałam żółtkiem. Piekłam w piekarniku 30 minut na 210 stopni.
mniam zapisalam

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
w ogóle to nie mam nastroju, jutro ostatni dzień
w dodatku znowu nam świta w głowie- a raczej małżowi- wyjazd, bo niby dobrze zarabiamy, ale co z tego...

Rusałka no ja je uwielbiam i małż tez nawet zjadł a nie cierpi obiadów na słodko poświęcił się dla mnie i Mika
no i w ogóle dzisiaj tak super pogoda, że i śniadanie i obiad jedliśmy w ogrodzie
mniam sama robilas czy kupne?

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny !!!

Chciałam się pochwalić, że będę miałaCóreczkę !!!

Byłam dziś na USG i mogłam znów zobaczyć mojego dzidziusia
Mała ma już 23 cm i waży 938 +/- 140 g Serduszko jest w porządku.
Dostałam śliczne zdjątka. Na badaniu czułam jak mała kopie ale jakoś nie było tego widać na obrazie (bo zawsze się zastanawiałam). Wszystko jest prawidłowo.

Mąż od razu zgadł jak do niego zadzwoniłam. Obie babcie i dziadkowie już zakochani.
Wszyscy od samego początku mi życzyli córeczki i ją "widzieli". Tak więc mit o brzydkiej twarzy można obalić- ja mam ładniejszą (bez syfów) niż przed ciążą

Następna wizyta 10 lipca (wow- jakoś nie było problemu z zapisem)

Jedno co mnie martwi- nie dostałam zwolnienia - a już miałam nadzieję. Więc szef jest na mnie skazany jeszcze przez jakiś czas.

No i teraz będziemy ciężko się zastanawiać nad imieniem.

Różowe ubranka i cukierkowe wdzianka- przybywaaaam !!!

gratuluje
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 16:29   #2972
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
czy jest tutak ktoś biegły w liczeniu tygodni ciąży?
mam OM 19.12 i termin miałam na 27.09 ale po usg przesunęli mi i teraz oficjalnie, w karcie ciąży mam 01.10. No i teraz pytanie kiedy zaczynam nowe tygodnie? Dziewczyny, które są mniej więcej w tym samym czase z TP ile wy macie teraz? Paulinka, Ewuszka i Tancerka ??? Nie wiem już jak mam to liczyć, wg OM czy TP? wczoraj położna to chyba całkiem się pomyliła bo mi wpisała 27tyg równe, a dokładnie 4 tyg wcześniej 23t3d a w ten sam dzień miałam usg i tam pisze znów 23t5d haczewski mi pokazuje równe 28tyg dzisiaj bez względu na TP... no ja już nie wiem

Licze z OM. Jakbym miala liczyc z tego co mi lekarze mowią to bym zwariowala, bo mam takie daty: 2, 3,5 i 7 października a co mi tutaj w No gadają to się wogole nie sugeruje, bo mają dużo swoich mądrości:P z ktorymi niekoniecznie się zgadzam:P
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 16:30   #2973
shure
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Cudo , oddawaj !
Nie oddam

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
My nie będziemy pobierać, za drogie to a za.darmo nie słyszałam, żeby było.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nie zaglebilam jeszcze sie az tak w ten temat ale cos mi sie obilo o uszy ze jest mozliwos refundacji przez jakas organizacje czy cos. Iles tak okreslonych pobran rocznie

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 16:31   #2974
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Licze z OM. Jakbym miala liczyc z tego co mi lekarze mowią to bym zwariowala, bo mam takie daty: 2, 3,5 i 7 października a co mi tutaj w No gadają to się wogole nie sugeruje, bo mają dużo swoich mądrości:P z ktorymi niekoniecznie się zgadzam:P

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 16:31   #2975
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które badają cukier w moczu w domu: używacie pasków Keto - Diastix?
Kupiłam je dziś , w piątek mam wizyte u diabetologa to zmierze jeszcze sama czy znów się pojawi ten cukier..
takie mam wlasnie

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 16:33   #2976
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Nie oddam

Nie zaglebilam jeszcze sie az tak w ten temat ale cos mi sie obilo o uszy ze jest mozliwos refundacji przez jakas organizacje czy cos. Iles tak okreslonych pobran rocznie
No to muszę o tym poczytać, ale zazwyczaj w Wawie nie ma nic za darmo, zupełnie, jakby tu ludzi było na wszystko stać

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-03, 16:34   #2977
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A ja właśnie czytałam ulotkę u mnie w szpitalu, że jest możliwość bezpłatnego pobrania i bezpłatnego przechowywania, jeśli godzisz się na to, że jeżeli jakieś dziecko zachoruje (obce) i mu przypasuje ta krew pępowinowa to wykorzystają Twoją i nie będzie się miało na to wpływu.
A gdzie rodzisz?

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 16:47   #2978
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
A gdzie rodzisz?
U mnie w miasteczku. Jest tylko jeden szpital więc jakiegoś wyboru nie mam Ale nie zagłębiałam się w temat, przeczytałam tylko ulotkę z Tż i on stwierdził, że jeżeli za darmo to czemu by nie skorzystać. Ale nie wiem.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 16:48   #2979
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A ja właśnie czytałam ulotkę u mnie w szpitalu, że jest możliwość bezpłatnego pobrania i bezpłatnego przechowywania, jeśli godzisz się na to, że jeżeli jakieś dziecko zachoruje (obce) i mu przypasuje ta krew pępowinowa to wykorzystają Twoją i nie będzie się miało na to wpływu.
jesteś z Łodzi?? gdzie tak jest??

Cytat:
No to muszę o tym poczytać, ale zazwyczaj w Wawie nie ma nic za darmo, zupełnie, jakby tu ludzi było na wszystko stać

w usa tak jest wiec niewierze ze w pl tez a pytam i łódź bo tam jakiś szpital budują ktory tylko komórkami macierzystymi będzie się zajmował
Stary 2013-07-03, 16:49   #2980
Sylwia cypr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Majtki też w pożyczkę ?
A wiesz, ze nie dopytalam ale sie zdziwie jak bede musiala oddac ... moze powinnam sztuki policzyc
Sylwia cypr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 16:49   #2981
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
No ale chyba non-stop nie będziesz na tej uczelni?Nie myślałaś o zaocznych?

A piwko bezalkoholowe oczywiście, całkiem 0.0%.No tak piję jedno dziennie...
ja się dołączam do Ciebie może nie codziennie ale walę browary jak Ferdziu chyba tygodniowo więcej od TŻ pytałam położnej ona twierdzi, że piwko zdrowe i wit b ma dużo tylko, że jest gazowane i dlatego nie powinnam przesadzać bo te moje wzdęcia... Ale tutaj też jest ogromny wobór tego 0% i jest pycha.
J a to przed ciążą też piłam b.dużo piwka no i mamy swoją produkcję w domu od stycznia robimy połowę mniej bo nie pomagam tżowi
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Agusia, ja studiowałam na zaocznych i miałam normalnie stypendia. Oprócz mieszkaniowego, ale jak mieszkasz u Tża to i tak byś nei dostała, chyba że Ci wystawią rachunek (może lepiej nie:P)
A no i nie sądzę, by miało to znaczenie dla dyrekcji, ze robiłaś studia zaocznie. Liczą się niestety znajomości. I doświadczenie.. więc de facto studiując zaocznie łatwiej je zdobyć. Serio, widze po sobie, Tżcie i znajomych, że tryb studiów nie ma znaczenia
też tak sądzę po moich doświadczeniach ze szkołami państwowymi. Wmawiali nam takie rzeczy na studiach ale w praktyce nikt na to nie patrzył.
Cytat:
Napisane przez Sylwia cypr Pokaż wiadomość
Cos tu ostatnio malo zdjec sie pojawia wiec wklejam co dostalismy w pozyczki:
- wozek + nosidelko
- sterylizator
- podgrzewacz
- lezaczek -bujaczek
- mata edukacyjna
- majty do plywania

Wszystko sie bardzo przyda, ale i tak ciagle myslimy nad zakupem nowego / naszego wozka
pięknie pożyczone majty też super
Cytat:
Chwale sie przyszedl dres
wooow
Cytat:
pobranie ok 2000 zl a utrzymanie w banku rocznie 400 zl.
Ale po bialaczce mojego rodzenstwa rodzice sa przewrazliwieni i naciskaja zeby jednak sie zdecydowac. Tymbardziej ze chca pokryc czesc kosztow
to będzie rozsądna decyzja w takiej sytuacji
Cytat:
No co ty, przecież oni mają takie innowacyjne metody prowadzenia ciąży jakieś nowe przypadłości???
Ja tam mojej połóżnej całkowicie ufam ale faktycznie mają czasem swoje mądrości.

Brydzia
nie wiem czy jestem w temacie bo średnio nadrobiłam ostatnie dni ale widzę, że chyba szukasz szpitala na Śląsku? wśród moich znajomych króluje ostatnio szpital Bonifratów w Katowicach, wszystkie b.zadowolone ale nie znam żadnych szczegółów bo się nie interesowałam tym szczególnie.

ziemniaki obrane, kotlety czekają na smażenie, kalafior też a ja jednym okiem oglądam tenisa a drugim wizażuję
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 16:56   #2982
tassia
Zakorzenienie

Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

a ja dzis jestem po wizycie uendokrybologa i diabetologa

u endokrynologa cudowny zwrot akcji. jak tak dalej pojdzie to jest szansa ze po ciazy w ogole odstawimy leki
a mialam je do konca zycia zazywac, endo mowi ze tak sie zdarza ze ciaza leczy i wszystko wskazuje na to, ze u mnie tak bedzie

u diabetologa zostalam pochwalona za trzymanie diety i cukru w ryzach, dowiedzialam sie, ze od poczatku bylam w grupie ryzyka i powinnam miec krzywa na poczatku ciazy no ale coz, sama zatailam nieswiadomie pewne fakty przed ginekolog

niestety duze prawdopodobienstwo ze za jakis czas bede na stale cukrzykiem ale mam sie na zapas niemartwic

wyszlam taka uradowana od diabetologa i pierwszy raz cukier mi skoczyl na 140grrr nie wiem jak, nie wiem czemu
moze przez ten upal, albo przez to ze mnie tak pochwalila lekarka hihi

no nic teraz trzeba sie pilnowac dalej

[/RIGHT]
Stary 2013-07-03, 16:59   #2983
__Paulinka__
Zakorzenienie

JA JUTRO MAM WIZYTĘ! nena, pewnie też mi bedzie mowila, że do PL mam nie przyjezdzac, bo epidemia różyczki
a ja już za 1,5 tyg jade na 6 tygodni chyba , że w czasie podróży umrę, bo to jednak ok 14 h jazdy
Stary 2013-07-03, 17:03   #2984
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a ja dzis jestem po wizycie uendokrybologa i diabetologa

u endokrynologa cudowny zwrot akcji. jak tak dalej pojdzie to jest szansa ze po ciazy w ogole odstawimy leki
a mialam je do konca zycia zazywac, endo mowi ze tak sie zdarza ze ciaza leczy i wszystko wskazuje na to, ze u mnie tak bedzie

u diabetologa zostalam pochwalona za trzymanie diety i cukru w ryzach, dowiedzialam sie, ze od poczatku bylam w grupie ryzyka i powinnam miec krzywa na poczatku ciazy no ale coz, sama zatailam nieswiadomie pewne fakty przed ginekolog

niestety duze prawdopodobienstwo ze za jakis czas bede na stale cukrzykiem ale mam sie na zapas niemartwic

wyszlam taka uradowana od diabetologa i pierwszy raz cukier mi skoczyl na 140grrr nie wiem jak, nie wiem czemu
moze przez ten upal, albo przez to ze mnie tak pochwalila lekarka hihi

no nic teraz trzeba sie pilnowac dalej

dobrze ci dzisiaj poszło
właśnie wiele kobiet choruje na cukrzycę po ciąży np po 15 latach. Ale nie wszystkie więc trzeba być dobrej myśli

Czy któraś widziała w jakimś sklepie coś takiego ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1016049_10151577232469401_1784475186_n.jpg (39,4 KB, 45 załadowań)
Stary 2013-07-03, 17:07   #2985
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
JA JUTRO MAM WIZYTĘ! nena, pewnie też mi bedzie mowila, że do PL mam nie przyjezdzac, bo epidemia różyczki
a ja już za 1,5 tyg jade na 6 tygodni chyba , że w czasie podróży umrę, bo to jednak ok 14 h jazdy
Ale się wybyczysz, 6 tygodni!!! dasz radę w podróży, będziecie częściej stawać najwyżej. My jedziemy na urlopik za tydzień do Lillehammer ponad 8 h pociągiem... Ale w sumie tutaj pociągi wygodne, wezmę sobie poduszkę pod tyłek
A z tą różyczką to... gópki
Stary 2013-07-03, 17:10   #2986
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze ci dzisiaj poszło
właśnie wiele kobiet choruje na cukrzycę po ciąży np po 15 latach. Ale nie wszystkie więc trzeba być dobrej myśli

Czy któraś widziała w jakimś sklepie coś takiego ?
no szczegolnie ze sie dowiedzialam ze bylam w grupie ryzyka juz przed ciaza bo leczylam hipoglikemie w liceum przez 2 lata, wiec mam podwojne strachy

hmm niesety nie moge zobaxzyc obrazka na tabie

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

ehhh jak misie wpracy nudzi to nie rajdacie, a jak mnie nie ma to mam mase stron do nadrabiabia, mam inny cykl dobowy niz forum chyba

[/RIGHT]
Stary 2013-07-03, 17:14   #2987
Brydzia_
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-

a czy jest jakieś piwo które ma 0% poza bavarią ?
bo u mnie jej nie ma a chetnie bym się napiła

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 17:15   #2988
matallewar
Zakorzenienie

Ale mnie to osiedle denerwuje

Jakiś dzieciak wyprowadza świnki morskie przed blokiem - no spoko, ich kup z pewnością nie sprząta, a dzieci tu i raczkują, ale tu każdy uważa, że osiedle jest tylko jego.
Edi chciał zobaczyć "co to", więc podeszliśmy do tych świnek, a ten dzieciak (no może z 9 lat) do Edzika z pyskiem: "NIE WOLNO PODCHODZIĆ TAK BLISKO!!!"
Bo ja siedziałam za choinką i mnie nie widział. Więc pytam, czy ma jakiś problem, bo mój synek tylko patrzy, nie dotyka. To się odwrócił i poszedł

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-03, 17:16   #2989
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
no szczegolnie ze sie dowiedzialam ze bylam w grupie ryzyka juz przed ciaza bo leczylam hipoglikemie w liceum przez 2 lata, wiec mam podwojne strachy

hmm niesety nie moge zobaxzyc obrazka na tabie

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

ehhh jak misie wpracy nudzi to nie rajdacie, a jak mnie nie ma to mam mase stron do nadrabiabia, mam inny cykl dobowy niz forum chyba

Pora obiadowa to polazły sobie wrócą pewnie jak mój TŻ wróci i mnie nie będzie
zamieściłam taki leżaczek do samolotu, z ciekawości chciałam sprawdzić ile kosztuje w Polsce bo jak tani to może bym się szarpnęła. W sumie nie jestem pewna czy zdałoby to egzamin ale jakby było niedrogie...
Stary 2013-07-03, 17:17   #2990
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
a czy jest jakieś piwo które ma 0% poza bavarią ?
bo u mnie jej nie ma a chetnie bym się napiła
W sklepach alkoholowych, ale takich drogich, porządnych, czasem są Np. w Zielonce pod Wawą mają z 5-6 różnych 0,0% Jakiś niemieckich

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Pora obiadowa to polazły sobie wrócą pewnie jak mój TŻ wróci i mnie nie będzie
zamieściłam taki leżaczek do samolotu, z ciekawości chciałam sprawdzić ile kosztuje w Polsce bo jak tani to może bym się szarpnęła. W sumie nie jestem pewna czy zdałoby to egzamin ale jakby było niedrogie...
Ja jestem, bo właśnie wróciliśmy z roweru, Edi jeździ ciuchcią, a tż nie ma jeszcze

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-03, 17:20   #2991
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale mnie to osiedle denerwuje

Jakiś dzieciak wyprowadza świnki morskie przed blokiem - no spoko, ich kup z pewnością nie sprząta, a dzieci tu i raczkują, ale tu każdy uważa, że osiedle jest tylko jego.
Edi chciał zobaczyć "co to", więc podeszliśmy do tych świnek, a ten dzieciak (no może z 9 lat) do Edzika z pyskiem: "NIE WOLNO PODCHODZIĆ TAK BLISKO!!!"
Bo ja siedziałam za choinką i mnie nie widział. Więc pytam, czy ma jakiś problem, bo mój synek tylko patrzy, nie dotyka. To się odwrócił i poszedł
któraś tu właśnie pisała dzisiaj, że te dzieci ok 8-10 lat przemądrzałe i wkurzające mój młodszy brat też taki był i się wyżywał na mniejszych bo myślał, że jest super dorosły. Ale tak prawdę mówiąc jak był młodszy to też nie raz przychodził z płaczem mu starsi dokuczali albo cośtam zabronili
Stary 2013-07-03, 17:23   #2992
teacherka
Zakorzenienie

Tassia, czyli coś za coś?

Ja też mam wrażenie, że sie mijam z resztą Mamusiek

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

A mnie się wydaje, że każdy wiek ma swoje "uroki" pracowałam z róznymi rocznikami i w każdym się znalazł ktoś, kogo nie mogłam znieść tak jak i cudne dzieciaki, z którymi pracować to była czysta przyjemność. (tych drugich mniej;p)
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 17:25   #2993
__Paulinka__
Zakorzenienie

Nena a kiedy zamierzacie pierwszy raz leciec z Mała do PL? bo my w grudniu i sie zastanawiam czy zdazymu jej paszpotr wyrobic:P
Stary 2013-07-03, 17:26   #2994
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
któraś tu właśnie pisała dzisiaj, że te dzieci ok 8-10 lat przemądrzałe i wkurzające mój młodszy brat też taki był i się wyżywał na mniejszych bo myślał, że jest super dorosły. Ale tak prawdę mówiąc jak był młodszy to też nie raz przychodził z płaczem mu starsi dokuczali albo cośtam zabronili
Wiesz co, ja rozumiem, że dzieci mają różne jazdy, ale na naszym osiedlu rodzice mają dzieci gdzieś, to raz, a dwa, że Ci rodzice zachowują się tak samo W sensie zachowanie typu: "To wszystko moje, mi się należy"

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-03, 17:27   #2995
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jestem, bo właśnie wróciliśmy z roweru, Edi jeździ ciuchcią, a tż nie ma jeszcze
Cytat:

Ja też mam wrażenie, że sie mijam z resztą Mamusiek

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

A mnie się wydaje, że każdy wiek ma swoje "uroki" pracowałam z róznymi rocznikami i w każdym się znalazł ktoś, kogo nie mogłam znieść tak jak i cudne dzieciaki, z którymi pracować to była czysta przyjemność. (tych drugich mniej;p)
to jak jesteście to idę zrobić zdjęcia wczorajszych zakupów i wam pokażę bo UWAGA kupiłam róziową rzecz pierwszą ale to specjalnie dla tż

z tymi różnymi dzieciakami to racja, liznęło się różnych przypadków po szkołach ale cóż... dzieci to też ludzie c'nie?
Stary 2013-07-03, 17:30   #2996
teacherka
Zakorzenienie

Pewnie, każdy ma swoje za uszami

Pokazuj róziowości
Stary 2013-07-03, 17:40   #2997
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nena a kiedy zamierzacie pierwszy raz leciec z Mała do PL? bo my w grudniu i sie zastanawiam czy zdazymu jej paszpotr wyrobic:P
my też planujemy na grudzień. wiesz mam koleżankę która rodziła w zeszłym roku 10-go października i zdążyli przed wyjazdem na BN wszystko załatwić. Ale nie znam szczegółów, muszę do niej zadzwonić ale narazie jest na urlopie w PL więc jak wróci będę dzwonić to mogę ci dać znać ile to u nich dokładnie trwało. Ale z tego co czytałam po różnych forach to szybko to załatwiają w ambasadzie
Cytat:
Wiesz co, ja rozumiem, że dzieci mają różne jazdy, ale na naszym osiedlu rodzice mają dzieci gdzieś, to raz, a dwa, że Ci rodzice zachowują się tak samo W sensie zachowanie typu: "To wszystko moje, mi się należy"
aaaa no wiesz, dzieci wszystko wynoszą z domu. Jak rodzic ma postawę roszczeniową to skąd dziecko ma wiedzieć że da się inaczej? kolejny temat rzeka

Dobra wrzucam
buciki i grzechotka z h&m a sodenki i róziowe body dla tżta z kappahl
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130703_172947.jpg (53,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130703_173014.jpg (48,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130703_172913.jpg (43,4 KB, 26 załadowań)
Stary 2013-07-03, 17:43   #2998
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
my też planujemy na grudzień. wiesz mam koleżankę która rodziła w zeszłym roku 10-go października i zdążyli przed wyjazdem na BN wszystko załatwić. Ale nie znam szczegółów, muszę do niej zadzwonić ale narazie jest na urlopie w PL więc jak wróci będę dzwonić to mogę ci dać znać ile to u nich dokładnie trwało. Ale z tego co czytałam po różnych forach to szybko to załatwiają w ambasadzie

aaaa no wiesz, dzieci wszystko wynoszą z domu. Jak rodzic ma postawę roszczeniową to skąd dziecko ma wiedzieć że da się inaczej? kolejny temat rzeka

Dobra wrzucam
buciki i grzechotka z h&m a sodenki i róziowe body dla tżta z kappahl
Słodziaszne

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-03, 17:48   #2999
teacherka
Zakorzenienie

Ekstra!

A wiecie,że ja już mam chyba przesyt ubranek? chcialam wczoraj na allegro pooglądać i mi sie znudziło:P Za dużo już mam
Stary 2013-07-03, 18:00   #3000
nena_milka
Wtajemniczenie

a wczoraj w cubusie kupiłam sobie stanik do karmienia z triumpha za ok 25zł na nasze babka powiesiła te staniki na wieszak z przeceną na 50 koron a miały być na 50%. Pierwotna cena była 399kr czyli 200zł, przecena miała być na 199 koron czyli 100zł a ja kupiłam za 49kr czyli 25 zł normalnie 1/10 ceny jak ja to zobaczyłam to zaczęłam szukać bo chciałam wziąć więcej sztuk bo za taką cenę to mogę mieć nawet 5 takich samych, no ale był tylko jeden w moim rozmiarze. Ale i tak jestem mega zadowolona. TŻ się śmiał, że mogłam kupić wszystkie, przehandlowało by się na allegro

taki model ooo http://allegro.pl/biustonosz-triumph...323607479.html

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
Ekstra!

A wiecie,że ja już mam chyba przesyt ubranek? chcialam wczoraj na allegro pooglądać i mi sie znudziło:P Za dużo już mam
szczerze mówiąc to też mam takie wrażenie kupuję tylko rzeczy wybitnie tanie ale mega urzekające a na allegro jak wchodzę to mam wrażenie, że już wszystko oglądałam

Db ja też ide, ziemniaki wstawiać bo tż jedzie. będę was podczytywać na kom jak co wieczór

Edytowane przez nena_milka
Czas edycji: 2013-07-03 o 17:55 Powód: .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości