|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,33% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
3 | 6,98% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
|
23 | 53,49% |
| Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! |
|
5 | 11,63% |
| Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
11 | 25,58% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
|
|
#4022 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
|
|
|
|
#4023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Noo w Kato tak. Aczkolwiek z tego co widziałam to u nas są droższe mieszkania niż w większości śląskich miast. No ale pewnie to przez to otoczenie,góry itp.
Cytat:
Cytat:
A jak myślicie, ile razy prać pościel i kocyki?Bo ręczniki na pewno kilka razy,żeby były delikatniejsze w dotyku. Jestem padnięta po tym wypadzie...
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
mmmmmmmmmm
|
#4025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
zastanawiam sie co kupic jak nie znajde tej kolyski a sie chyba nie zanosi Cytat:
ja z siostra tz tez sie lubimy ale.pewnie dlatego ze widujemy sie raz w roku. ona mieszka na stale za granica wiec klopot z glowy choc chyba jest dosc fajna ale wiecie ciezko powiedziec przy takich sporadycznych spotkaniach Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ale lecicie, zdazylam tylko kapuste pokroic a tu tyle czytania
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
Papalinka ponawiam pytanie skad wiesz ile masz magnezu tzn jakie ma oznaczenie w morfologi?
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam siły nic ugotować ani zjeść
Ale zadzwoniłam do mojej gin, bardzo zadowolona z moich wyników. Fajnie, bo bałam się tego szpitala ![]() No i gin powiedziała,że wystarczy jak mam zalecenie do cc na karcie ciąży.
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
a ja bym chciala karmic do roku, mam nadzieje ze fabryka tyle pozwoli
a jak to jest jak sie jest w ciazy i sie karmi? mozna tak w ogole? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4030 |
|
Zadomowienie
|
a mi pępek za nic nie szykuje się do wyskoku, hmmm
mógłby chociaż troszkę, albo pod koniec ciąży, to takie słodkie dla mnie...eee, a w sumie to już mamy ten cały "pod koniec ciąży" |
|
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-
Cytat:
![]() a siostry TŻ niecierpie to mało powiedziane
|
|
|
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ukrywam, że tez zacieszam, że wczoraj mój gin też był zadowolony no i że mała główką w dół
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
i moze jestem dziwna ale nie moge sie doczekać tego mam nadzieje, ze nei bedzie mocno bolec;D i przede wszytskim ze bede mogla |
|
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o kp to ja akurat jestem wielką fanką i zwolenniczką
i choć nie chciałabym sama karmić dłużej, to nie gorszy mnie karmienie 2 latka, o ile nie odbywa się to na moich oczach, bo taki widok po prostu mnie krępuje, ale sam fakt jest dla mnie akceptowalny co do diety to u mnie sprawdził się taki sposób, że pierwsze 6-8 tygodni jadłam bardzo ostrożnie - gotowane i pieczone mięso, gotowana marchewka, buraczki, delikatne zupy (ciepła zupa świetnie pobudzała laktację!), kompot z jabłek, banana raz czasem no i ostrożnie z nabiałem (ale nie to że całkowicie wyeliminowałam). po tym czasie gdy wszystko było ok(około 6 tygodnia lubi wychodzić skaza) zaczęłam rozszerzać sobie dietę aż spokojnie mogłam jeść wszystko, bo małej nic nie było warto też wiedzieć że dzieci rodzą się z niedojrzałym układem pokarmowym i czasami brzuszek dokucza niezależnie od tego co jemy... trochę "smutne" jest to, że praktycznie każda z Was pisze o kp "jak się uda" - czyli z góry rozpatrujecie porażkę... a dlaczego miałoby się nie udać? zaledwie 2-3 % kobiet nie może karmić z powodów medycznych, reszta zależy od silnej woli i samozaparcia. Jeśli będziecie chciały karmić to będziecie karmić i tyle - mity "słabego pokarmu" czy "mam za mało pokarmu" zostały już dawno obalone, takie sytuacje się nie zdarzają ![]() grunt to pozytywne nastawienie - karmienie zaczyna się w głowie jeśli komuś zalezy, warto poczytac o mechanizmie kp żeby nie dać się potem straszyc takimi mitami i nie ulec presji podania butelki - sama zresztą kilkakrotnie wklejałam różne linki
|
|
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4036 |
|
Wtajemniczenie
|
My też dlatego teraz zdecydowaliśmy się zmienić miejsce zamieszkania - początkowo był plan poczekać jeszcze 2-3 lata, odłożyć więcej kasy, spokojnie w obecnym mieszkaniu byśmy się zmieścili. Ale teraz opłaca się kupić - podaż duża, popyt mały. Ceny już raczej nie spadną, a powinny zacząć powolutku rosnąć. Kredyt nas też przerażał, ale mamy mieszkanie, które obecnie będziemy wynajmować, a w razie czego - sprzedamy i spłacimy kredyt (jakby zaszła taka potrzeba, bo jak nie - to wolimy je mieć i wynajmować).
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pocieszylas mnei tymi informacjami o braku pokarmu
|
|
|
|
|
#4039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także taka ciekawostka. A moja oku mówiła mi,że po cc miała tyle pokarmu,że odciągała laktatorem i w szpitalu położne dawały to innym dzieciom :confus ed: Trochę creepy :confused :Cytat:
Jeju mam dzisiaj taką ochotę na coś niezdrowego. Ale nie wiem na co. Ale coś o zdecydowanym smaku, na pewno nie słodkie
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
noo co Ty - słodkie to jest
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też się nie podoba, aczkolwiek jeszcze nie mam wystającego. Natomiast mój mąż tylko mnie maca po pępku bo na to czeka-dla niego to właśnie jest słodkie
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam pojęcia... ale Ty masz CC a ja bardzo bym chciała uniknąć
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jej powiedziałam o tej cc to mi kazała robić wszystko,żeby "rodzić dołem" jak to ona mówi
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masakra, co za...
|
|
#4047 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
ale budyń
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo dlatego długo bałam się jej powiedzieć, bo wiem jakie ma poglądy.
Ona jest w ogóle położną z wykształcenia, ale chyba już z 20 lat w tym nie "robi" ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Czytałam o tych gejach...koszmar, nie mam słów, nie chcę nawet pisac co bym im zrobiła...
|
#4050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie mogę z tymi ludźmi.... mam do was prośbę o wymyślenie szczerej acz taktownej zemsty, ale zacznę od początku...ostatnio pisałam wam że spotkałam szefową moją w sklepie i że na pewno mnie obgada z dziewczynami w pracy potem Przypomnę, że powiedziała mi, że mam duży brzuch jak na ten t.c. A ja wiem, że ona przytyła w ciąży ponad 30kg i się już nie pozbyła. No a z kolei ona nie wie, że ja wie bo to mi dziewczyny z pracy powiedziały![]() No i jej wypaliłam, że przytyłam tylko 8 kg i do końca pewnie będzie ze 12-14(oby) a co mają powiedzieć te co tyją po 30-40kg?! to więc jedyne co mnie pocieszało z tej rozmowy to to, że jej się odgryzłam.Ale oczywiście stara raszpla chyba poczuła się urażona i tak jak myślałam musiała se ulżyć a że jest pewna, że nie utrzymuje kontaktu z dziewczynami z pracy to ona im nadaje a one mi wszystko gadają dzwoni do mnie jedna z dziewczyn i pyta czy mi schodzą te moje opuchlizny... ja zdziwiona... i mówię jej, że ja w tej ciąży to tylko z opuchlizną miałam do czynienia tylko raz jak mnie coś ugryzło w ten palec co obrączkę mam A ona mówi, że stara pudernica powiedziała im ostatni, że straaaasznie puchnę wtf? więc ją uświadomiłam, że raczej nie chodziło jej o obrzęki tylko, nie chciała mówić dosłownie że nie wyglądam najlepiej ze zwiększonymi gabarytami... No i ogólnie wygłosiła cały wywód na temat tego jak ja to siedzę całymi dniami w domu i mam za mało ruchu no umarłam w butach... Codziennie ćwiczę, sprzątam, piorę, gotuję itp do tego w ramach wolontariatu zajmuję się firmą tżta (biuro, klienci itp), godzinę dziennie uczę się norweskiego, i przytyłam (obecnie) tylko 9kg to mnie jeszcze tępa p.z.a wodzirejka podsumuje ![]() No i teraz burza mózgów dziewczynki najchętniej to bym francy trzasnęła, że by jej się botoks w czole zważył no ale nie chcę rodzić w więzieniu![]() sorki za taki długi wywód
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

kosmetyki się zawsze przydadzą 

mógłby chociaż troszkę, albo pod koniec ciąży, to takie słodkie dla mnie...eee, a w sumie to już mamy ten cały "pod koniec ciąży"

noo ale chyba nie w tym wcieleniu