|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
[QUOTE=arletka1313;4164527 4]u mnie już dziś chłodniej, choć ja lubie gorąco
![]() ale moze i lepiej bo na tym weselu to się poroztapiamy, bo już przed 13 musimy wyjechać, ślub 0 15, a obiad dopiero o 17 ale cóż![]() tak odpocznij, bo na dobre ci to tylko wyjdzie, a mogę zapytac gdzie pracujesz?[COLOR="Silver"] Branża medyczna, rehebilituję dzieci ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- u mnie znów w tym cyklu powróciły plamienia przedokresowe Masakra! Już kilka cykli było ok, a teraz znów to samo... Na jakiś tydzień przed spodziewaną @ mam plamienie tak przez 3-4 dni... Gin mówi, że to z przeciążenia organizmu, ale sama już nie wiem. Ogólnie nie można się do niczego przyczepić, wszystko anatomicznie ok, badania ok, no może poza żelazem... Jestem wściekła Ja też uwielbiam rower |
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
wszystko ok, więcej napiszę z domu
![]() nogi jakie dłuuugie <3 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
ja dosłownie na chwilke, bo mam dziś strasznie pracowity dzień, rower kupiłam, taka zwykłą damke.
teraz robie kolacje-nalesniki ze szpinakiem, a jeszcze cała kosmetyka przede mną-czyli maseczki, peelingi, pazurki, brwi, nogi-masakra! a już nie mam siły. pewnie jutro już nie zdaze isę odezwać wiec zycze wszystkim stosunkowo udanego weekendu
|
#244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- yupi, yupi, yupi!!!!!!
|
|
#245 | |||
|
Zakorzenienie
|
Piękne
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#246 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=zophiee;41656090]
Cytat:
kurcze, to się czasem napatrzysz na dziecięce nieszczęścia siedzę sobie i trochę ryczę, tak ogólnie bez powodu. Wiecie u mnie to wszystko chyba jest na opak, mdli mnie bardziej wieczorem niż rano
|
|
#247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Arletko zycze milej zabawy
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Nati, kochana - REWELACYJNE wiesci!!
Kluska, wiedziałam! ![]() Agabi, ciuszki przesłodkie. Arletko, udanej zabawy Te upały mnie wykanczaja, lezałam w wannie w dosłownie zimnej wodzie Ale ulga![]() Spadam poczytac. Miłego wieczorku
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
kochane ja sie nie moge napatrzec na takie czpeczki http://allegro.pl/kapelusiki-szydelk...3322342788.htm
albo na to http://allegro.pl/wiosenny-plaszczyk...369006851.html
|
#250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Cytat:
mój gin nic z tym nie robił, bo prolaktyna i progesteron w 2 fazie były ok. Z mojej obserwacji i na mój nos- plamienia były gdy nie było owulacji. A badanie: umówiona byłam w enelu na domaniewskiej. Przychodzimy a pani w recepcji się dziwi, że ja na genetyczne - wpisana byłam na ginekologiczne usg, poza tym tu nie ma sprzętu który wychwyci przepływy i ten gin nie ma certyfikatu dobra, pójdziemy do niego zobaczymy co zrobi. Sprawdził przezierność, kość nosową, tętno, zmierzył główkę i ciemieniowo-siedzeniowy i w sumie tyle dokładnego.Idę do rejestracji i mówię, że miałam zapłacić za dokładniejsze badanie, z przepływami i że mam tydzieñ do końca 14tc. Dziewczyny się przejęły, załatwiły wizytę w blue city za godzinę bo tam lepszy sprzęt. I bez dopłaty I strzał w dziesiątkę- każde usg chcę robić tam Byłam wciśnięta między pacjentki ale doktorka na szybko przejrzała malucha, okazało się, że na tym sprzęcie lepsza przezierność wychodzi, sprawdziła buźkę, rozstaw oczu, źrenice, profil, wątrobę, żołądek, przepływy przez komory i żylne - mi tylko się coraz szerzej oczy otwierały co to jeszcze można zbadać u malucha 7,4cm Na jajnikach nie widać już torbieli, o osadzeniu płodu nic nie powiedzieli a ja z tego wszystkiego zapomniałam spytać. Generalnie niunio wg usg ma 13t3d czyli jest o 5 dni starszy - to mi potwierdza że owu była zaraz po @ a przed monitoringiem Serducho wg 1 usg 166 uderzeń, wg 2 usg 140. Cóż, ulżyło mi po tym badaniu bardzo
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Cytat:
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
Wrocilam dzis mega zla z pracy, strasznie mnie ostatnio wszytsko denerwuje i zastanawiam sie juz nad zwolnieniem bo nie chce zeby moj stres w robocie zle odbil sie na dzidziusiu bardzo sie tego boje! Aga piekne ciuszki chyba tez cos sobie musze kupic dla dzidzi na poprawe humoru,ale przez to co wyczytalam o mojej dwuroznej macicy boje sie kazdego dnia ze cos moze sie stac zyje ostatnio w ciaglym leku o moja fasolke.. Kluska wiedzialam ze bedzie dobrze Arletka zaszalej na weselu ![]() Barbara Kamildiana zestaw swietny Ide spac bo jutro znow niestety mam sobotni dyzur nie moge juz cisnienie mi rosnie na sama mysl... Udanego weekendu dla wszystkich Edytowane przez Gianna M Czas edycji: 2013-07-05 o 22:59 |
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Cytat:
co do l4 to w mojej opinii jeśli jesteś zmęczona i denerwujesz się pracą to weź sobie jak najszybciej 2 tyg zwolnienia. Przecież teraz najważniejszy czas dla dziecka, jeszcze się osadza, zaczyna rozwijać. Przez te 2 tyg sobie odpoczniesz, oswoisz się z ciążą, nabierzesz dystansu do pracy i zdecydujesz co dalej. Ja tak bym zrobiła na Twoim miejscu.
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
co do l4 to w mojej opinii jeśli jesteś zmęczona i denerwujesz się pracą to weź sobie jak najszybciej 2 tyg zwolnienia. Przecież teraz najważniejszy czas dla dziecka, jeszcze się osadza, zaczyna rozwijać. Przez te 2 tyg sobie odpoczniesz, oswoisz się z ciążą, nabierzesz dystansu do pracy i zdecydujesz co dalej. Ja tak bym zrobiła na Twoim miejscu.[/QUOTE]
Dzieki ja juz naprawde bije sie z myslami i nie wiem co mam robic wyszlam dzis i od razu sie poryczalam zle znosze ostatnio wszystkie emocje...mam wizyte 22 a os 29 mam urlop i sama nie wiem co wymyslic...chyba ze wezme zwolnienie a urlopu nie bede wtedy brala nie wiem... ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- dziewczyny i co dzien czytam o tej dwuroznej macicy kurde wszytsko tam jest na nie...powoduje poronienia w 6,16 a nawet26 tc ze moze powodowac przedwczesny porod ze dziecko ma malo miejsca na rozwoj w takiej macicy ze trudno jest donosic...a pani doktor mi poweidzial ze czesc endometrium jest z zarodiem a druga mala czesc w drugiej czesci macicy...niby mam nie czytac i nie martwic sie ale ja nie umiem czytam co dzien szukam info...boje sie o moja fasolke...nie wiem co zrobic najchetniej chodzilabym co tydzien do lekarza zeby sprwdzic czy wszytsko jest dobrze. Kluska a mozesz mi cos napisac na temat tego pakietu enel med ile placisz za to za mies i co wchodzi w sklad bo nie moge nic na ten temat w necie przeczytac Edytowane przez Gianna M Czas edycji: 2013-07-05 o 23:24 |
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Gianna, pakiet w enelu mam z pracy więc nic nie wiem
jakiś czas temu tż chciał sobie wziąć coś podobnego i mu wychodziło za taki podstawowy ale np z czEścią badań od 160 do 250 miesięcznie, jakoś tak z tego co pamiętam. Sprawdzał lux, enel, medicover (ale teraz chyba medicover kupiony przez lux )---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- A o macicy nie czytaj tylko może umów się jeszcze do jednego gina na konsultację?Bo to co w necie jest to tylko załamać może, tak samo jest z info o mięśniakach w ciąży.
|
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Cytat:
wiec nie czytaj witam sie z rana. Wlasnie sobie uswiadomilam ze niedlugo bedzie mi czegos brakowalo. Moich silnych kopniakow ,rozpychania sie i wiercenia ale niedlugo bede miala kruszynke przy sobie wiec bede miala to wynagrodzone.
|
|
#259 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
[QUOTE=agabiwro;41656398] Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W pracy wiedzą o ciaży?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=agabiwro;41656398]
Cytat:
ale jak są szybkie efekty, to motywacja do pracy jest megga!Od poprzedniego roku zaczęłam pracować z malutkimi dziećmi, i taka praca daje mi najwięcej satysfakcji ![]() Ale mam też starsze, z którymi praca jest o wiele cięższa, i też na efekty trzeba dłużej czekać... niestety! To do jazdy na rowerze. Ja jestem jego fanką, i nie ma przeciwwskazań. Chodzi tylko o to, żeby uważać na siebie, wybierać równą drogę, by nie odprowadzić do upadku, no i nie przemęczać się ( chodzi o tętno ). Poza tym basen zawsze dobry, spacery, gimnastyka kręgosłupa! Mam fajny namiar na dziewczynę w wawie jeżeli, macie bóle kręgosłupa!Dobrego weekendu odpoczynku ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- aha,któraś z dziewczyn z wizażu ( inne forum) podpowiedziała mi Castangus ziołowe tabsy. Gin powiedziała, że nie zaszkodzi Chodziło mi o bardzo bolesne miesiączki i mega, mega PMS. Ból piersi był nie do zniesienie, mogłam zapomnieć o spaniu na brzuchu na tydzień przed @ łykam 2 pudełko ( kuracja ma trwać 90 dni) więc jeszcze jedno, i widzę zdecydowaną poprawę wstałam dziś w 29 dniu cyklu z @ ból niewielki, no i MPS którego nie było de facto ![]() I ponoć bardzo pomaga dziewczynom zajść w ciąże ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- i zdecydowanie nie czytajcie Netu! przede wszystkim dobry, doświadczony lekarz! Ja szukając wiedzy ze swojej branży trafiam na takie dyrdymały, i kompletne bzdury, że włos się na głowie jeży ![]() Kluska cieszę się, że wszystko okej |
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane ja juz nie wierze ze skacza mi ta lazienke do jutro
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
Czesc
![]() Byłam u teściów na wsi i troche odpoczełam ![]() Dziś zakupy,bo za 2 tyg czeka nas wesele kuzynki wiec trzeba jakoś wyglądać ![]() Basiu nie denerwuj sie tak, może uda sie zakończyć ta łazienke. tak w ogóle to współczuję ci, bo zamiast się spreżać i mieć juz gotowe to ci głowe jeszcze zawracają biedulko.... Gianna Ja na twoim miejscu poszłabym na L4 albo poczekałam do urlopu i po wolnym odrazu na L4 nie ma sensu sie meczyć. Kluska Tak badanie genetyczne to nawet fajna sprawa bo widać dzidziusia bardzo dokładnie a miałaś robione 3D? Ja takie miałam i mam nawet nagrane na płytke jak macha rączkami
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc ale cieplo ale w kocu w domu
Iza nie mowilam jeszcze w pracy sama nie wiem kiedy powiedziec chcialam poczekac do kolejnej wizyty jak uslysze serduszko... A wy kiedy powiedzialyscie o ciazy w pracy???bo ja jeszcze nawet karty ciazy nie mam bo umowilam sie z doktor ze na nastepnej wizycie zalozymy... dzieki dziewczyny macie racje koniec czytania i zamartwiania sie...musze sie wyluzowac jadziemy dzis do znajomych to odpoczne... Buziaki i udanego weekendu
|
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia, nie robiłam 3d, ale w połówkowe już zainwestuję chyba - jaki to koszt?
Jako, że z letnich rzeczy mieszczę się już tylko w jedną spódniczkę to byłam na zakupach i nabyłam luźne portki i sukienkę i jeszcze szeroką bluzkę czuję się jak słonica.Basiu, trzymam kciuki za Twój remont ,Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Gianna, u mnie w pracy szefowa wiedziała praktycznie od razu. W dniu w którym zobaczyłam dwie kreski zawołała mnie do siebie "ej, a jak tam z twoją ciążą? Chyba się udało, co? Bo widzę że taka podjarana chodzisz" ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
za...hm 10 minut kończę 13 tydzień czyli już za chwileczkę, już za momencik ... 2 trymestr
Jutro jedziemy na działkę na grilla i poświętujemy
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2013-07-07 o 00:04 |
|
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie w niedzilny ranek!
Klusko Ja miałam robine razem z prenatalnymi wiec dokładnie nie wiem jaki jest koszt. Ja płaciłam 220zl za całość.Chodze prywatnie do gina, ale wiem ze teraz po # jak zajde w ciążę bede miała za darmo te badania. Dziewczyny życzę udanej niedzieli
|
|
|
|
#268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
kluska, super z tym usg!! Ja tez mam pakiet z enelmedu
![]() My wczoraj mielismy dzien kajakowy! Ale fajnie, pierwsyz raz byłam. tz mi sie zjarał, jak swinka wyglada. Oczywiscie na siłe go trzeba filtrem smarowac no bo po co mu to.. no to teraz wyglada jak pół du.py za krzaka
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy z tż na spacerze i na mrożonej kawie
Ogarnia mnie strach przed jutrzejszą wizytą..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

ale cóż

mój gin nic z tym nie robił, bo prolaktyna i progesteron w 2 fazie były ok. Z mojej obserwacji i na mój nos- plamienia były gdy nie było owulacji.

)
tylko może umów się jeszcze do jednego gina na konsultację?
czuję się jak słonica.
,