|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
sarna moze rzeczywiscie jedź na IP albo dzwon do gina.
|
|
|
|
#2012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cześć
![]() Ja nadal stacjonuję u rodziców z Norbertem, więc nie mam czasu usiąść i spamować ![]() na dodatek mam tu taką śpiączkę, że wczoraj walczyłam ze sobą, żeby obejrzeć "Diabeł ubiera się u Prady" Dziś obudziłam się równo 5:19, spocona jak mysz i przerażona... śniło mi się, że mi wody odeszły Cytat:
Cytat:
![]() powodzenia., choć mam nadzieję, że już PO En - dla Ciebie też powodzenia - żeby się Tomaszek słuchał mamusi
|
||
|
|
|
#2013 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!U mnie pochmurno deszczowo i chłodno-co bardzo mi odpowiada.
Fiazo Niunia Baloniku-trzymam ,choć pewnie Niunia już po.teso-obyście z Leonkiem jak najszybcie wyszli do domku! sarna405-życze żeby gin Cię uspokoił,że to jeszcze nie to i żeby Antoś grzecznie posiedział jeszcze u mamy w brzuszku. mela-moja ma 10 lat i aż mi wstyd ale zawsze przed snem jak już leży w łóżku muszę ją poprzytulać i dać całusa.A najbardziej lubi spać u mnie... ![]()
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Jakaś dziwna ta noc była.. sny, bóle..rzucałam się.. Lol w nietypowych miejscach uciskał..w ogóle nie mógł zasnąć po tym jak mąż przed snem włączył mu muzykę housową no wierzgał po niej niesamowicie Nadrobię szybciutko..ciekawe czy jakiś porodzik był
|
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Info od Eve:
"hej - nie mam czasu zbytnio na wizaz. Przekazcie dziewczynkom ze juz od wczoraj jestesmy w domku. poki co Aleks wisi caly czas na cycu, wiec zbytnio na neta czasu miec nie bede, bo i Marysia zlapala zapalenie pecherza i zapalenie ucha - wiec mam co robic. Dochodze powoli do siebie - ale z calym sercem moge powiedziec, ze porod naturalny przy cesarce to pikus (bynajmniej jesli mam porownac obie moje ciaze i porody). Pozdrawiam" |
|
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA, PODAJĘ KOMUNIKAT O KOLEJNYCH NARODZINACH 11 lipca o godzinie 23:55 na świat przyszła Zuzia Iwonki. Waga: 3720g, długość: 57cm. Witaj skarbie Iwonka jest wymeczona, o 19 dostała skurczów a urodziła o 23:55, czyli stosunkowo krótko, niemniej jednak pisze, że bardzo popękała, wszystko boli. Jej mała, nie taka mała, więc to pewnie dlatego. Pisze, że ma dużo do powiedzenia nam, ale musi nabrać sił. Pogratulowałam jej od nas wszystkich.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-07-12 o 09:32 |
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
Fiazo,niunia,baloniku trzymam kciuki.En mowilam Ci cos o wtrynianiu sie w kolejke
moj tz tez rozpoczyna dzien od "i co,masz jakies skurczr?""bierze Cie co..?:-P" Wstalam witam sie wogole.czesc :-P nuda nic sie nie dzieje..wypilam kawe i zaraz jakies sniadanie.moze pojde na spacer tylko niewoem w co ja nogi wcisne...
|
|
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka nuda ... kolejne narodziny
|
|
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonka to gratulacje!!!ale fajnie ze wkoncu chociaz jedna Zuza zdecydowala sie wyjsc!!!
))---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Nuda u mnie...nic sie nie dzieje... oliath fajnie wyglada cora jak tak blogo zwisa nad ta woda super:-* |
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawo!!! GRATULACJE! |
|
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Mam też wiadomość od katarzynkijg, pisze, że nia ma pokarmu
Szymonek traci na wadze, wzięli go na kroplówkę. Ona jakos wyblagala w nocy o podanie mleczka to zasnął, rano powtórka. Jest umeczona bardzo, laktatorem daje czadu, ale nic nie leci. Pisałam jej żeby próbowała nadal i pozdrowiłam ją od nas. |
|
|
|
#2022 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witamy się ciągle w dwupaku. Zaraz jedziemy na ktg, a ja ani skurczybyczka malutkiego
Koleżanka ze SR dzisiaj stawiała się w moim szpitalu na wywołanie 8 dni po terminie... Masakra jak to z tymi dziećmi jest![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Niech Tomuś do jutra wytrzyma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zaraz zacznie przyprowadzać kawalerów do domu![]() Cytat:
żeby Marysi szybko przeszło.Cytat:
Iwonka gratulacje
|
|
#2023 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam ale pewnie jesteś już po ![]() Cytat:
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41751026]Fiazo Niunia Baloniku - trzymam wielki kciuki za Was Kochane!! I Wasze maluszki !!! Wszystko bedzie dobrze Dziekuje za rady i kciuki odnosnie karmienia ;-) brodawki smaruje bepanthenem, Leos nie chce jesc przez nakladki silikonowe, nie ma sily wciagnac do nich brodawki, bedziemy probowac. Wg mnie dzisiaj jest jeszcze bardziej zólty, zobaczymy co powiedza pa obchodzie .. I od wczoraj zacząl ulewac.. Czarowniczko Kochana narazie trzymam sie w miare dzielnie, choc skrycie marze zeby juz bylo po i zebysmy byli wszyscy w domku buziaki dla Ciebie!!![/QUOTE]Daj znać jak po wizycie A jak starszak znosi rozłąkę? Cytat:
To teraz czas się szykować na porodówkę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Małgosi. A nie żal Ci trochę wieczornych przytulanek? Ja bardzo lubię jak takie małe ciałko wkleja się we mnie z ufnością Cytat:
![]() Sami- nic ciekawego. Kilka pierdółek ![]() Malaczarna- za tcLachryma- dla Ciebie też ![]() Witam się w 41 tc czyli 10 miesiącu ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
Eve- mam nadzieję że szybko się u Was poprawi sytuacja
|
|
#2024 | ||
|
Zakorzenienie
|
EVEVEE, super, ze juz w domku!! Zdrowka dla Mery!!
Cytat:
Cytat:
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
koocuuurek wstawiła zdjęcia marcela
tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=687619&page=134 post 4008 nie bede go przeklejac, ale jak ktos chce niech idzie i zobaczy sobie Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-07-12 o 09:55 |
|
|
|
#2026 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale śliczny |
|
|
|
|
#2027 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Skylie ale organizery kupowałaś? ![]() Ogólnikowo gratuluję nowych tygodni
|
|||||||
|
|
|
#2028 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia!!!!!!! i bądź dzielna, jak będziesz musieć krzyczeć, krzycz: "wizaż power!!!!!!!" Cytat:
trzymaj się, ściskamy i wysyłam duzo siły!! już bliżej niż dalej Cytat:
![]() taki bezbronny Cytat:
szybko poszło, a rany i bóle miną szybko, zobaczysz! Cytat:
Eve szybko sprzątaj, lecz dzieci, karm maluszka, oporządzaj mieszkanie i wracaj do nas z nowościami! |
|||||
|
|
|
#2029 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam, że tak mało piszę- u mnie troszkę lepiej, dziękuję za słowa wsparcia
Gratuluję wszystkim nowym Mamusiom! |
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co na tym watku co dalam linka, jest zdjecie drugie Marcelka bez zcapeczki, nie wiem skad dziewczyny te fotki maja!!!
ale MARCEL cudowny z tymi wloskami! |
|
|
|
#2031 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zeby pokarm sie pojawił !!!Cytat:
za 10 msc, jestes z siebie dumna?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
skylie podali małemu Kasi mleczko mm w nocy i rano, bo ich wyblagala,
evevee dobrze, ze juz w domciu jestes ... zdróweczka dla córeczki ... nie strasz, ze cc gorsza niz sn ![]() domcia jestes mistrzem, jak bede miala podejrzenie, ze tz mnie zdradza czy cos to Cie wynajmnę
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-07-12 o 10:17 |
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bosz, Lilo to przy nim normalnie kreseczka Marcys ma polinki okraglutkie i paluszki takie serdeleczki slodkie, a Lilith tylko brzuszek jak beczulka
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ szaleństwa po nocy
![]() iwonka ogromne za kawał Zuzinki, który urodziłaś, czekamy na ciebie kochana!baloniku, niunia trzymamy żeby poszło możliwie jak najsprawniej ![]() ![]() En, przyznaj się, wymarzyłaś sobie, że tym pakowaniem jeszcze przyspieszysz akcje, co? Ale na prawdę trzymam mocne kciuki, żeby ci skurczybyki nie przeszły![]() ![]() Wyłaź Beziku!!!! U nas noc też była okropna To spojenie mnie zabija, boli mnie cała mała, pachwiny i to podbrzusze, mam dość ![]() Tż pomagał mi wstawać z łóżka, bo sama nie dałabym radu... Jeszcze doszło do tego siku co 5 min Jeśli tak mam się męczyć do porodu to dziękuję bardzo, ja rezygnuję z ciąży
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia dzidziol tyle dni przygotowywał się do wyjścia i wybrał sobie moment, gdy tatuś nie może dojechać.. a to mały potworek
Trzymam mocne kciuki choć już może po jest? ![]() fiazo dla Ciebie również silne ![]() baloniku i dla Ciebie i cc ![]() teso co do karmienia piersią, to ja podpisuję się pod tym co Neni poradziła.. mnie dokładnie tak samo położne mówiły..powodzenia Guuusiaa za brak pacioraidzia za wizytę i brak paciora... tylko dziadowi i rozchodzącej kości mówię 'buuuuuu!'A co do drętwiejącego brzucha, to widzisz, ja też w tym miejscu, gdzie Mały się wypina..tylko ja tego drętwieniem nie nazwałam, a może to podobne odczucie jak u Ciebie ![]() Anulka zeby Michaś ładnie łapał cyca ![]() katarzynko fajnie, że coraz lepiej się czujesz domcia świetna pamiątka ![]() en żeby się coś rozkręciło i żebyś do teściów trafiła jeszcze nieco później.. ale już z Tomaszkiem
|
|
|
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boje sie ze koooocurek bedzie mi to miala za zle
|
|
|
|
|
#2038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oli no napisala mi ze wojowala sie z poloznymi o to mleczko, wyprosila jakos z wielkim trudem. Bo to chodzi o to, ze one sie uparly ze Kasia ma wystarczajaco duzo pokarmu, a ona nie ma prawie wcale. U mnie w spzitalu tez nie chca dawac mleka a ja wolalabym juz szybko dochodzic do siebie, brac malego i do domu, a w domu kombinowac kp. W najgorszym wypadku sciagac do butli i dopiero karmic moim. Ale jak oni nie chca dawa to wtedy czas w szpitalu sie wydluza
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-07-12 o 10:27 |
|
|
|
|
#2039 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ev fajnie, że już w domku
zdrówka dla Marysi Cytat:
![]() żebyś szybko doszła do siebie Bidulko Cytat:
za rozkręcenie laktacji!!Cytat:
by na ktg wyszły skurczyki!! może ich po prostu nie czujesz ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2040 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam identyczne dolegliwości od kilku dni......plus bolesne skurcze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

,choć pewnie Niunia już po.

no wierzgał po niej niesamowicie 

Szymonek traci na wadze, wzięli go na kroplówkę. Ona jakos wyblagala w nocy o podanie mleczka to zasnął, rano powtórka. Jest umeczona bardzo, laktatorem daje czadu, ale nic nie leci. 

. To w ogóle do mnie nie podobne, żeby mieć taki twardy sen, jeszcze w dodatku w ciąży... Do tej pory najmniejszy szmer mnie wybudzał...