Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-12, 12:02   #2131
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Teraz wyszła niespodzianka...

Przedstawiam Wam Szymonka naszej katarzynkijg
malenstwo
jak tylko Widze te malenstwa lezka mi sie w oku kreci

czerwony_balonik trzymam kciuki

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:05   #2132
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
no właśnie ciekawe kiedy i co mój wymyśli na pępkowe
mój stwierdził, ze do domu nie bedzie prosł kumpli, bo nie bedzie potem sprzątał, wiec zabiera ich tez gdzies do pubu ....

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:07   #2133
lachryma
Zakorzenienie

przestało padać, mykam więc na zakupy
Stary 2013-07-12, 12:08   #2134
dzoan
Zakorzenienie

Przeżyłam szczyptę grozy.. internet mi nie działał! A ja ani nru do żadnej z Was nie spisałam, ani nic.. mam czas przecież Jeszcze by En pomyślała, ze jej sen się ziścił i rodzę.. miałaby stresa by Tomusia wycisnąć do pary

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
a my wychodzimy dzisiaj!!

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
W ogóle to Dzoan sniło mi sie dzisiaj miedzy jednym skurczem, a drugim, ze razem rodziłyśmy. Może to jakieś proroctwo
Co prawda mam trochę czasu jeszcze, ale chętnie urodzę szybciej..już!

Cytat:
witam się w 40 tygodniu
teraz to już nie ma żartów

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
dziewczynki strasznie puchna mi stopy.... mam juz dosyc, wczoraj wieczorem nawet mnie skora bolala na nich. Chlodna woda ani trzymanie w gorze nie pomaga Poza tym chyba dorobilam siedziada. Nie wiem jak to wyglada, nie wiem jakie sa objawy. Nic mnie nie boli, nic nie swedzi, nie ma krwi, ale jak bylam w toalecie poczulam cos jakby mi sie wysuwalo i chowalo i postanowilam zobaczyc co jest grane i cos tam mam. Jakby taka gorka malutka zaraz kolo odbytu Masakra! Wystraszylam sie. To zniknie po ciazy? Co robic zeby sie jakos nie rozwinelo? Bo poki co nie czuje go
mam to samo ze stopami, także Cię rozumiem.. też bolą w dotyku i skóra max napięta choć od kiedy mam swędzące krosty, one teraz spędzają mi sen z powiek...

Cytat:
A dzisiaj Tż mi mówi, że w sumie to bałby się jakbym za nim szła w ciemnej uliczce, bo tak sapię, że zacząłby spie*dalać myśląc, że to stary zbok
no ale do jego żartów jestem przyzwyczajona, że tak powiem takiego sobie go brałam, więc byłam przygotowana

Cytat:
a chodzi za Tobą tak jak torba Dzoan?
tutaj to dopiero zaleciało lekką ironią

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Aaa i sie wkurzyłam...Tz rozmawiał z rodzicami kiedy nas odwiedzą i co z wozkiem bo chcemy juz spacerki zaczac.A oni mu ze wozek jest juz u nich w bagazniku, 3 w 1 ,nowy ....Ale JAKI????
Wkurzyło mnie to ze kupili na własną reke,nie pytajac nas o zdanie...myslałam ze jak sie pojawią to razem pojedziemy i pokazemy im nasze typy i wybierzemy.A jak nam sie nie bedzie podobał????Ja chce dla Laury to co najlepsze-wiadomo....chciałam miec zdanie w wyborze tak waznej rzeczy wiem moze to brzmi niewdzięcznie....z drugiej strony sie ciesze bo na chwile obecną nie mamy kasy na wozek i musielibysmy czekac na becikowe ale mimo to troche zła jestem./No ale bd dobrej mysli ze wozio bedzie super i nie bd sie przedwczesnie nakr.ęcac.Uff wygadałam sie...............
oj kurcz..niefajnie.. ale jest jeszcze szansa, że będzie się Wam podobał..a nuż trafili w Wasz gust

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Dzoan szykuj się bo nie znasz dnia ani godziny. Chociaż nie, dzień znasz- to KAŻDY dzień
bardzo proszę bez takich stresujących żartów

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
My od dzisiaj sami w domu z TZ. Wczoraj wyjechała moja mama. Wcześniej mega wypoczelismy nad morzem i u moich rodziców. Zebraliśmy siły i wkrecilismy sie z TZ w zakupy dla malej
Mamy juz fotelik samochodowy i przygotowane łóżeczko. Zamowilismy tez wózek nie mam nic dla siebie ale wciąż wierze ze mam duuuuuzo czasu

Jestem tez po wizycie u gina. Czekam na wyniki z paciora. Szyjka długa, miękka i praktycznie bez rozwarcia. Schudłam 400 gr
Ale jestem trochę zawiedziona wizyta......
Moj gin kupił sobie sprzęt USG 4d i zaproponował ze mi zrobi takie USG gratis ale....
Jarał sie każdym narządem mojej córki i ciagle tylko pytał czy widze to, czy tamto. I niby ok. Ale zauważyłam ze miał trudności z dokładnym mierzeniem małej. Bo mierzył kilka razy. I wyszło ze Maja w 35 tc waży 2500 a 5 tyg temu na innym USG 4d u innego lekarza ważyła 2200... Moj gin stwierdził ze przybrała ok, ale mi sie wydaje ze bardzo mało, albo on złe ja pomierzyl. I teraz nie wiem jak to jest z ta waga
Cóż za 2 tyg kolejna wizyta....

Ogólnie nie licząc skurczy nóg przez które nie moge funkcjonować normalnie (wczoraj TZ chciał wzywać pogotowie tak wyłam z bólu i nie mogłam słowa powiedzieć) to czujemy sie bardzo dobrze.

Nie mam szans nadrobić. Wybaczcie.
Lepie od wczoraj pierogi ruskie piore i prasuje Majulkowe ubranka i przerazam sie co rusz ze Maja juz niedługo opuści moj brzuszek i smuci mnie to okrutnie. Wiem...jestem samolubna...ale teraz jesteśmy tak blisko,razem, ona jest taka cała moja. A po porodzie....będzie mnóstwo innych osób które bedą ja tulic...ech dziwna jestem
długo Cię nie było.. wczasowiczko dobrze, że u Was wszystko ok

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:10   #2135
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Teed...uśmiałam się z tego...weź zrezygnuj, odpocznj i zaś wróć do ciązy

Ja mam dziś dzień leniwca...
Nic mi się nie chce....
Gdyby tak można było
Jeszcze dzwoni do mnie siostra i pyta, jak się czuję... to powiedziałam jej o tych bólach, a ona na to wiem, masakra, też tak miałam, ZOBACZYSZ CO BĘDZIE PRZY KOŃCÓWCE
Ja pierd, dla mnie to już jest końcówka, jaki inny koniec mnie czeka?!
3 tygodnie i Ali wychodzi!

Madi, każda ma chyba dzień leniwca (chociaż ja wybitnego)
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Mam dziś ambitny plan, wysuszę włosy i siadam do notatek z neonatologii. Będę wyszukiwać przydatnych rzeczy odnośnie noworodków i Wam tu wkleję może :P
Oooo, super sprawa, popieram Twój plan
Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki
Na początek gratulacje dla wszystkich nowych Mamuś i Dzieciątek.
Ja niestety nadzieję na pojawianie się regularne na wizażu zarzuciłam już w ciemny kąt. Ostatnie dni były dla nas wykańczające. Odwiedziliśmy chyba z 6 już lekarzy, raz IP, dwa razy przychodnia, dwie wizyty domowe, usg, badanie moczu i stolca i co i wiemy że Antoś ma masakryczne kolki tak wcześnie i na razie najprawdopodobniej nie toleruje laktozy. Na razie jedyne co pomaga to bujanie i dźwięk suszarki.
No dobra tyle zdążyłam napisać. Koniec przerwy
O matko, Ghia, to się pewnie ładnie namęczyliście wszyscy i nastresowaliście
Mam nadzieję, że w końcu może jakieś kropelki pomogą
Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane
Gratuluję świeżo upieczonym mamusiom... ale mamy wysyp bobasków

Byłam na wizycie trzy dni temu. Maleństwo waży 2900g, a ja 56,6kg (jakieś 8kg na plusie) . Następną wizytę mam na 8 sierpnia, ale Pani doktor stwierdziła, że raczej się nie spotkamy. Uważa, że dziecko urodzi się przed terminem. Po 21 lipca dała pozwolenie "na wszystko" jak uznała - łącznie z porodem.

Muszę się pochwalić, że komoda dla dzidzi już stoi w pełni zapakowana. Ubranka poprane i poprasowane. Czekamy tylko na łóżeczko od cioci, ponieważ jej 4 letnia córeczka nie potrafi się z nim rozstać

Z mężem podjęliśmy decyzję zakupu zmywarki i już dostaję fioła od przeglądania modeli. Już we wtorek będę miała gaz, nareszcie! Nie ma to jak ciepła woda w kranie
Mąż pomalował ściany w przedpokoju, ponieważ były zadymione od ogrzewania kominkiem i co by się maleństwu nowy domek spodobał

Dzisiaj spakowałam torbę do szpitala, brakuje tylko kilku rzeczy.
Ooo, to już niedługo będzie można młodzież wyganiać Fajnie, bo ja mam termin tydzień po tobie, to tak jak myślałam, pod koniec lipca można szaleć
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dobry

Miałam dzisiaj przerażającą noc od popołudnia bolal mnie trochę brzuch, Tż zadzwonil po 15tej jak się czuję bo jak ok to on by sobie wypił, mowie, że spoko więc niech opija obronę. Wieczorem bolał już cały brzuch i co jakiś czas pojawiał się skurcz nic, wykapałam się, położyłam się do łóżka, było przed 22, Tż dalej nie było, a ja mam skurcz za skurczem wzięłam no-spe i magnez dodatkowy, Tż przyszedł narąbany mówi że jak coś zadzwonimy po teściów. Miał ze mną czuwac ale pijaczyna usnął no a ja się tak męczyłam z tymi skurczami do 4 rano, po 1 jeszcze mnie przeczyściło.....Adaś całą noc był aktywny a każde jego wypięcie sprawiało mi dodatkowy ból. Wzięłam jeszcze jedną no-spę zwykłą i jedną max i o 4 zasnęłam
Dobrze, że mam ten pessar, bo tak to przynajmniej gdyby wypadł wiedziałabym że naprawdę rodzę a tak to mnie postraszyło. Teraz co jakiś czas mnie skurcza, jeżeli do wieczora nie przestanie musze jechać na IP bo ginka na urlopie.
Widzę, że też się wyspałaś... ale nie ma co szaleć, kluska musi jeszcze trochę posiedzieć. Leż i odpoczywaj dzisiaj maksymalnie mago

Cytat:
no właśnie ciekawe kiedy i co mój wymyśli na pępkowe
Ja mojemu zapowiedziałam, że na nachlanie się, ma czas w momencie mojego pobytu w szpitalu z tym, że on pewnie będzie chciał napić się z kolegami i jeszcze z rodziną
wkurza mnie to na maksa, bo nie dość, że to ja byłam w ciąży, ja urodziłam i ja będę cała poharatana, on będzie świętował, a maczał w tym palce tylko na początku
Stary 2013-07-12, 12:11   #2136
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Hahahah, metodą małych kroczków kejt Pamiętaj, że lada dzień Twój syn może cię zobaczyć!

Dlatego ja zaczynam przygotowania 3 tyg wcześniej
Myślisz, że jak mnie zobaczy, to ucieknie do brzucha? To ja nie chcę! Dziś robię maseczkę a jutro niech wyłazi

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:11   #2137
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
A ja robię podsumowanie ciążowe
Na koncie mam:
+10 kg
+39 cm w pasie
+2 cm w biodrach
cycków nie mierzyłam, bo mi się nie chciało zdejmować stanika
Fajnie, ze masz tyle na koncie ja mam na koncie permanentne zero (pieniedzy) przez tą ciążę
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ale słodki elfik, ale coraz pulchniejsza Lilo, czy mi się wydaje
Ja tak samo sadze, ale bardziej po wadze, kiedy ją podnoszę
Cytat:
Cześć Mamuśki
Ja niestety nadzieję na pojawianie się regularne na wizażu zarzuciłam już w ciemny kąt. Ostatnie dni były dla nas wykańczające. Odwiedziliśmy chyba z 6 już lekarzy, raz IP, dwa razy przychodnia, dwie wizyty domowe, usg, badanie moczu i stolca i co i wiemy że Antoś ma masakryczne kolki tak wcześnie i na razie najprawdopodobniej nie toleruje laktozy. Na razie jedyne co pomaga to bujanie i dźwięk suszarki.
Ojojoj, biedactwo i Ty tez biedna, kochana ...
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:12   #2138
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
spoko, moje mega d*psko trzyma majty na swoim miejscu.. nawet czasami mi się wbijają w boczki, więc nie zakładam, że spadną same z siebie
Ostatnio doszłam do wniosku że to nie mega doopsko tylko majty za małe

Cytat:
Cześć Mamuśki
Współczuję strasznie. Madi dobrze radzi. Też słyszałam dobre opinie o Sab Simplex. Możecie jeszcze poszukać Grip Water w aptece też polecany środek Spróbujcie masowania brzuszka i nagrzewania. Są takie specjalne worki z pestkami właśnie do rozluźniania brzuszka poprzez rozgrzewanie.

Cytat:
Dobry

Miałam dzisiaj przerażającą noc od popołudnia bolal mnie trochę brzuch, Tż zadzwonil po 15tej jak się czuję bo jak ok to on by sobie wypił, mowie, że spoko więc niech opija obronę. Wieczorem bolał już cały brzuch i co jakiś czas pojawiał się skurcz nic, wykapałam się, położyłam się do łóżka, było przed 22, Tż dalej nie było, a ja mam skurcz za skurczem wzięłam no-spe i magnez dodatkowy, Tż przyszedł narąbany mówi że jak coś zadzwonimy po teściów. Miał ze mną czuwac ale pijaczyna usnął no a ja się tak męczyłam z tymi skurczami do 4 rano, po 1 jeszcze mnie przeczyściło.....Adaś całą noc był aktywny a każde jego wypięcie sprawiało mi dodatkowy ból. Wzięłam jeszcze jedną no-spę zwykłą i jedną max i o 4 zasnęłam
Dobrze, że mam ten pessar, bo tak to przynajmniej gdyby wypadł wiedziałabym że naprawdę rodzę a tak to mnie postraszyło. Teraz co jakiś czas mnie skurcza, jeżeli do wieczora nie przestanie musze jechać na IP bo ginka na urlopie.
ki:
Następnym razem może jedź na IP, bo jeszcze urodzisz w domu

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-07-12 o 12:14
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:16   #2139
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
mój stwierdził, ze do domu nie bedzie prosł kumpli, bo nie bedzie potem sprzątał, wiec zabiera ich tez gdzies do pubu ....
tak najwygodniej
Cytat:
Gdyby tak można było
Jeszcze dzwoni do mnie siostra i pyta, jak się czuję... to powiedziałam jej o tych bólach, a ona na to wiem, masakra, też tak miałam, ZOBACZYSZ CO BĘDZIE PRZY KOŃCÓWCE
Ja pierd, dla mnie to już jest końcówka, jaki inny koniec mnie czeka?!
3 tygodnie i Ali wychodzi!

:
takie komentarze mnie rozbrajają...babcia Tza mi powiedziała: zobaczysz jak sie dziecko urodzi....nie bedziesz juz tak sobie do miasta co chwile jezdzic........ bedziesz w domu z dzieckiem siedziec
Stary 2013-07-12, 12:24   #2140
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć Mamuśki
O kurcze, współczuje bardzo mam nadzieje, że cos uda się zaradzić i kolki miną

Cytat:

Byłam na wizycie trzy dni temu. Maleństwo waży 2900g, a ja 56,6kg (jakieś 8kg na plusie) . Następną wizytę mam na 8 sierpnia, ale Pani doktor stwierdziła, że raczej się nie spotkamy. Uważa, że dziecko urodzi się przed terminem. Po 21 lipca dała pozwolenie "na wszystko" jak uznała - łącznie z porodem.
za wizyte

Cytat:

napisze Wam ze jak lezałam pod ktg i mi wody odeszły to początkowo myslałam ze to lewatywa jeszcze działa i to klexxx i myslałam ze umre ze wstydu ...po cichu powiedziałam poloznej ze cos mi mokro i MUSZE do wc i to szybko! a tu wody

Cytat:
a kiedy Ci sciągną pessar? mi 19 ma juz to ściągaći wtedy niech mały juz wyłaziii plisssss
Ja będę molestować ginkę żeby zdjęła mi na wizycie 24.07
W ogole to ja mam 3 tp: z ostatniego usg na 11.08, z OM na 13.08 i mój osobiście wyliczony (długie cykle) na 19.08. Generalnie pod koniec lipca mogę rodzić.

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Następnym razem może jedź na IP, bo jeszcze urodzisz w domu
Uwierz mi skylie że gdyby nie wizaż to byłabym już w nocy na IP, tyle że pamietałam, że wlaściwe skurcze sa po pierwsze regularne, a po drugie czas pomiędzy nimi się skraca, a ja je miałam w caly świat no i po tych no-spach odpuściło i zasnęłam.

Twee mam w razie czego spisany do Ciebie nr tel to jakbym wylądowała na IP to Ci wyślę eska (choć mam nadzieję,że nie).
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:28   #2141
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
brawa za wizytę...a szafki ślicznie poukładane przygotowane! brawo!!
A jak mąż się spisuje...?grzeczniejszy jest?
Ciężko powiedzieć. Nieraz zachowuje się jak cham i burak, innym razem grzeczny i kochany.
Ostatnio sprawił mi straszną przykrość. Miał ochotę na kaszę manną, wyszła mi bardzo gęsta, darł się stwierdził, że tego się nie da jeść, więc mu ją rozcieńczyłam z mlekiem i była już ok. Dalej krzyczał "Było to wypier****ć, a nie trzy podejścia do jednego" i nie zjadł. A było to zaraz przed wyjściem na wizytę... tak się rozryczałam.. później przepraszał, ale nie zapomnę mu tego...
W ostateczności miałam pojechać sama, ale wyszedł przede mną i odpalił samochód.. całą drogę się do niego nie odzywałam.
Po powrocie znów miał do mnie jakieś ale, bo o czymś zapomniałam, wszystko kurna na mojej głowie, znów się poryczałam i niespodziewanie przyszła ciocia tż, wygoniła go z pokoju (pojechał do pracy) i porozmawiałam z nią o jego zachowaniu, o tym jak wszystkie wydatki chce dzielić na pół, jak wymaga ode mnie obiadków, śniadań i kolacji.
Była zszokowana jego zachowaniem.. Wszyscy w koło myślą, że on jest grzeczny i spokojny. Ale swoje humorki pokazuje tylko przy mnie jak nikt nie widzi...
Przy mojej mamie tak mnie głaskał po brzuchu, jak mnie nie wygłaskał przez całą ciążę ...

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Ooo, to już niedługo będzie można młodzież wyganiać Fajnie, bo ja mam termin tydzień po tobie, to tak jak myślałam, pod koniec lipca można szaleć
W końcu, bo ja mam już dosyć ciąży. Poza tym już odliczam dni żeby zobaczyć mojego maluszka
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:30   #2142
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Ciężko powiedzieć. Nieraz zachowuje się jak cham i burak, innym razem grzeczny i kochany.
Ostatnio sprawił mi straszną przykrość. Miał ochotę na kaszę manną, wyszła mi bardzo gęsta, darł się stwierdził, że tego się nie da jeść, więc mu ją rozcieńczyłam z mlekiem i była już ok. Dalej krzyczał "Było to wypier****ć, a nie trzy podejścia do jednego" i nie zjadł. A było to zaraz przed wyjściem na wizytę... tak się rozryczałam.. później przepraszał, ale nie zapomnę mu tego...
W ostateczności miałam pojechać sama, ale wyszedł przede mną i odpalił samochód.. całą drogę się do niego nie odzywałam.
Po powrocie znów miał do mnie jakieś ale, bo o czymś zapomniałam, wszystko kurna na mojej głowie, znów się poryczałam i niespodziewanie przyszła ciocia tż, wygoniła go z pokoju (pojechał do pracy) i porozmawiałam z nią o jego zachowaniu, o tym jak wszystkie wydatki chce dzielić na pół, jak wymaga ode mnie obiadków, śniadań i kolacji.
Była zszokowana jego zachowaniem.. Wszyscy w koło myślą, że on jest grzeczny i spokojny. Ale swoje humorki pokazuje tylko przy mnie jak nikt nie widzi...
Przy mojej mamie tak mnie głaskał po brzuchu, jak mnie nie wygłaskał przez całą ciążę ...

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

W końcu, bo ja mam już dosyć ciąży. Poza tym już odliczam dni żeby zobaczyć mojego maluszka
oj masz się z nim....
Ciekawe jak mała se urodzi i nie bedziesz miała czasu na te obiadki itp...czy Ci pomoze czy bedzie Cię meczył....
Musisz chyba więcej od niego wymagać...
Kurde...a on takiego swietego udaje przed innymi echhh....

spoko wpadaj na wizaz my Cie tu bedziemy buntowac przeciwko niemu

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-07-12 o 12:31
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:32   #2143
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:

niech twój luby następnym razem sobie sam gotuje.
jejku współczuję Ci takiego terroru, normalnie psychika by mi wysiadła z kims takim.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:33   #2144
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
Hej
Nacytowałam sie wieczorem i szlag trafił bo net nie działał przez ulewe

Iwonka -gratulacje kochana !!!!!!!!!

Niunia,Baloniku,Fiazo trzymam mocno

O 15 odwiedza nas ciotka Tza wiec dzis nie mam czasu na spam.O 24 wraca na Sląsk,nie widziałam jej 2 lata ale fajna z niej babeczka

Pierwsze odwiedziny miałam juz dzien po porodzie w szpitalu a potem w dniu wypisu juz w domu.Kurde ale jak tu ludziom wytłumaczyc ze czlowiek chce odsapnąć? Noo ale przezyłam.Dzis ciesze sie ze ciotka wbija

Aaa i sie wkurzyłam...Tz rozmawiał z rodzicami kiedy nas odwiedzą i co z wozkiem bo chcemy juz spacerki zaczac.A oni mu ze wozek jest juz u nich w bagazniku, 3 w 1 ,nowy ....Ale JAKI????
Wkurzyło mnie to ze kupili na własną reke,nie pytajac nas o zdanie...myslałam ze jak sie pojawią to razem pojedziemy i pokazemy im nasze typy i wybierzemy.A jak nam sie nie bedzie podobał????Ja chce dla Laury to co najlepsze-wiadomo....chciałam miec zdanie w wyborze tak waznej rzeczy wiem moze to brzmi niewdzięcznie....z drugiej strony sie ciesze bo na chwile obecną nie mamy kasy na wozek i musielibysmy czekac na becikowe ale mimo to troche zła jestem./No ale bd dobrej mysli ze wozio bedzie super i nie bd sie przedwczesnie nakr.ęcac.Uff wygadałam sie...............

Trzymam kciuki, zeby wozek okazal sie byc naprawde fajnym

Cytat:
ja raz poszłam dzień przed weselem kuzyna zrobić hennę, do jakiegoś salonu niesprawdzonego, pierwszego z brzegu. mam włosy średni blond, pani zrobiła mi kruczoczarne brwi przyszłam do domu i też tarłam cytryną, kładłam krem nivea, a na końcu przecierałam patyczkiem kosmetycznym nasączonym zmywaczem do paznokci zeszło
Dzien przed nigdy nie chodze na henne, a sama nie umiem. Z reszta ja sama nie umiem ladnie brwi wyregulowac wiec zawsze latam do salonu Ogolnie jestem bardzo zadowolona z mojej kosmetyczki Tylko raz mialysmy taka akcje

Cytat:
No ekstra po prostu

wspaniale po prostu

Byłam w toalecie i sikam sobie sikam (przepraszam za dosłowność ) a tu nagle takie J*B tam na dole ! przestraszyłam się i zaczęłam oglądać czy mały tam ręki nie wystawił, ale nie. Chyba dał matce z główki po prostu w nieodpowiednim czasie
Przynajmniej tyle u mnie to wyglada mniej wiecej na sik, kap kap kap

Cytat:
tak najwygodniej

takie komentarze mnie rozbrajają...babcia Tza mi powiedziała: zobaczysz jak sie dziecko urodzi....nie bedziesz juz tak sobie do miasta co chwile jezdzic........ bedziesz w domu z dzieckiem siedziec
He he kochana babcinka, zawsze podniesie na duchu jak moja mama Albo wylatuje z tekstem

nr1: tak szybko to Ty nie schudniesz, ale powoli bedziesz chudla

nr2: maly da Ci ostro do wiwatu to schudniesz

nr3: Ja nie wiem, ja az tyle w ciazy nie przytylam. Ja tylko 8 kilo. (tylko dodam, ze moja mama ma 150cm w kapeluszu i na obcasach i wazy okolo 75kg odkad pamietam)

Dobra, czas sie ruszyc. Czasem mam wrazenie jakby mi w tej ciazy dooopsko do kanapy mialo za chwile przyrosnac, szczegolnie w ostatnich tygodniach jakas czuje sie ociezala i do niczego. Ja juz chce koniec ciazy

Dodam jeszcze, ze wczoraj Tz do mnie wyjechal z tekstem: wez juz jak siedzisz na tym wizazu to chociaz jakies wymachy nogami rob czy cos bo Ci sie miesnie zastoja...

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!

Edytowane przez Marionette18
Czas edycji: 2013-07-12 o 12:36
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:36   #2145
enlevee
Zakorzenienie

Asiunia powiem Ci tylko jedno- kuj żelazo, póki gorące. Jeżeli chłop się przyzwyczai to potem już w zasadzie pozamiatane i mówię to również ze swojego doświadczenia. Nie może Cię traktować jak służki bo po pierwsze nią nie jesteś, a po drugie jeżeli ktoś wymaga takiej opieki to w tym momencie to jestes Ty, a potem również dziecko. Walcz o swoje, bo fochy i darcie się o to, że nie chcesz z nim uprawiać seksu czy o to, że kaszka manna była dla panicza zbyt gęsta to naprawdę nie wróży nic dobrego. Jeżeli tak podskakuje to nie siedź cicho i właśnie rozmawiaj z jego rodziną, również ze swoją. Jeżeli zorientuje się facet, że masz za sobą osoby, które nie dadzą Ci zrobić krzywdy to od razu się uspokoi.
Komodę pięknie zrobiłaś, wszystko perfekcyjnie poukładane

Magolina- oooo, dzisiaj miałysmy podobną noc widzę.. ze skurczami w roli głównej
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:37   #2146
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Mam dziś ambitny plan, wysuszę włosy i siadam do notatek z neonatologii. Będę wyszukiwać przydatnych rzeczy odnośnie noworodków i Wam tu wkleję może :P
Tak! Prosimy
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:37   #2147
jakierka
Zadomowienie

Witam sie dziewczyny

Ja juz zauwazylam tendencje, ze jak tylko mnie nie ma na wizazu, to ktoras rodzi

Iwonko, moje serdeczne gratulacje!!! Witamy Zuzie, mam nadzieje, ze czujecie sie dobrze

Niestety Was nie nadrobie, przelece jedynie na szybko

Wczoraj musialam byc w nowym mieszkaniu i postanowilam heroicznie pomoc w remoncie. I pomimo maseczki i rekawiczek, 7h fizycznej pracy w zakurzonym mieszkaniu, przy zapachu farby olejnej i acetonu, bez zadnego oparcia (mamy tam tylko taborety) zrobily swoje. Do teraz nie moge sie pozbierac, czuje sie wymeczona, plecy mnie wczoraj bolaly niemilosiernie i cala noc krecilo sie w brzuchu tak jakby na okres. Dlatego tez porzucilam juz swa chec pomocy i dzis absolutnie nigdzie sie nie ruszam z domu W weekend planujemy zaczac tapetowac pokoj, mam nadzieje odpoczac do tego momentu i jakos ruszyc dalej, przynajmniej na poczatku dopoki TZ nie ogarnie o co w tym wszystkim chodzi i moze dalej juz bedzie w stanie tapetowac sam.

Tradycyjnie bije brawa za nowe tygodnie i trzymam za wizytujace, lezace w szpitalach i rodzace!

Zycze kazdej milego dnia

Edytowane przez jakierka
Czas edycji: 2013-07-12 o 12:39
jakierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:38   #2148
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie kochane
Gratuluję świeżo upieczonym mamusiom... ale mamy wysyp bobasków

Muszę się pochwalić, że komoda dla dzidzi już stoi w pełni zapakowana. Ubranka poprane i poprasowane. Czekamy tylko na łóżeczko od cioci, ponieważ jej 4 letnia córeczka nie potrafi się z nim rozstać

Z mężem podjęliśmy decyzję zakupu zmywarki i już dostaję fioła od przeglądania modeli. Już we wtorek będę miała gaz, nareszcie! Nie ma to jak ciepła woda w kranie
Mąż pomalował ściany w przedpokoju, ponieważ były zadymione od ogrzewania kominkiem i co by się maleństwu nowy domek spodobał

Dzisiaj spakowałam torbę do szpitala, brakuje tylko kilku rzeczy.
Ale super wygląda, wszystko takie poukładane
Stary 2013-07-12, 12:40   #2149
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja będę molestować ginkę żeby zdjęła mi na wizycie 24.07
W ogole to ja mam 3 tp: z ostatniego usg na 11.08, z OM na 13.08 i mój osobiście wyliczony (długie cykle) na 19.08. Generalnie pod koniec lipca mogę rodzić.

Twee mam w razie czego spisany do Ciebie nr tel to jakbym wylądowała na IP to Ci wyślę eska (choć mam nadzieję,że nie).
No to jeszcze tylko 2 tygodnie i koniec zaciskania nóg

A pisać możesz do mnie jak najbardziej, tak jak pisałam Idzi, ja uwielbiam przekazywać takie dobre nowiny
Cytat:
ma sa kra.
Tylko tyle mogę napisać. Podziwiam cię szczerze Asiunia, mam nadzieję, że nie nabawisz się przez niego depresji po porodzie

Ja widzę, że mój tż to istny aniołek, kochany, opiekuńczy i przede wszystkim, empatyczny.
Trzeba takie rzeczy przeczytać, żeby to zrozumieć
Stary 2013-07-12, 12:41   #2150
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
tak najwygodniej

jezuuu....jak mnie wkur.....takie gadki! Ja słyszę to od kuzynki: zobaczysz ile roboty jest z dziećmi.....ile bedziesz miała prania....dla siebie zero czasu.....itd. Jakby świat się kończył wraz z narodzinami normalnie A ja to miałabym chyba się zabić bo dziecko mi życie zniszczy, no kur..
Stary 2013-07-12, 12:43   #2151
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Witam sie dziewczyny

Ja juz zauwazylam tendencje, ze jak tylko mnie nie ma na wizazu, to ktoras rodzi

Iwonko, moje serdeczne gratulacje!!! Witamy Zuzie, mam nadzieje, ze czujecie sie dobrze

Wczoraj musialam byc w nowym mieszkaniu i postanowilam heroicznie pomoc w remoncie. I pomimo maseczki i rekawiczek, 7h fizycznej pracy w zakurzonym mieszkaniu, przy zapachu farby olejnej i acetonu, bez zadnego oparcia (mamy tam tylko taborety) zrobily swoje. Do teraz nie moge sie pozbierac, czuje sie wymeczona, plecy mnie wczoraj bolaly niemilosiernie i cala noc krecilo sie w brzuchu tak jakby na okres. Dlatego tez porzucilam juz swa chec pomocy i dzis absolutnie nigdzie sie nie ruszam z domu W weekend planujemy zaczac tapetowac pokoj, mam nadzieje odpoczac do tego momentu i jakos ruszyc dalej, przynajmniej na poczatku dopoki TZ nie ogarnie o co w tym wszystkim chodzi i moze dalej juz bedzie w stanie tapetowac sam.

Tradycyjnie bije brawa za nowe tygodnie i trzymam za wizytujace, lezace w szpitalach i rodzace!

Zycze kazdej milego dnia
Jakierka, żebyś tylko zbytnio nie zaszalała Ja tam się już porządniej sprzątać nawet boję, a co dopiero remontować. Jak tylko czujęsz, że brakuje ci sił, odpoczywaj
Stary 2013-07-12, 12:43   #2152
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
UWAGA, PODAJĘ KOMUNIKAT O KOLEJNYCH NARODZINACH

11 lipca o godzinie 23:55 na świat przyszła Zuzia Iwonki. Waga: 3720g, długość: 57cm.

Witaj skarbie

Iwonka jest wymeczona, o 19 dostała skurczów a urodziła o 23:55, czyli stosunkowo krótko, niemniej jednak pisze, że bardzo popękała, wszystko boli. Jej mała, nie taka mała, więc to pewnie dlatego. Pisze, że ma dużo do powiedzenia nam, ale musi nabrać sił.

Pogratulowałam jej od nas wszystkich.
gratulacje

trzymam kciuki za ktg i wizyty

gratuluje rozpoczetych tygodni

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
Stary 2013-07-12, 12:43   #2153
enlevee
Zakorzenienie

Jakierka uważaj na siebie i daj się wykazać bardziej Tztowi- bo Edziunio najlepiej jak jeszcze chwilkę posiedzi u Ciebie w brzuszku

Twee-jak będziesz tak przekazywać newsy z porodówki jak czytałaś smsy jak się o Ciebie martwiłyśmy to do września nie będziemy wiedzieć o dzieciaczkach
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:44   #2154
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
jezuuu....jak mnie wkur.....takie gadki! Ja słyszę to od kuzynki: zobaczysz ile roboty jest z dziećmi.....ile bedziesz miała prania....dla siebie zero czasu.....itd. Jakby świat się kończył wraz z narodzinami normalnie A ja to miałabym chyba się zabić bo dziecko mi życie zniszczy, no kur..
Ja też to niestety często słyszę... niby nie ma mieć to negatywnego wydźwięku, ale ja i tak jestem już tak przerażona, że to jest dolewanie oliwy do ognia
Później tż musi mnie ciągle pocieszać, że to przecież nieprawda, że dzieci są różne i że o ile faktycznie urodzić muszę sama, o tyle po porodzie zostaniemy z małym już razem i damy jakoś radę
Stary 2013-07-12, 12:48   #2155
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
oj masz się z nim....
Ciekawe jak mała se urodzi i nie bedziesz miała czasu na te obiadki itp...czy Ci pomoze czy bedzie Cię meczył....
Musisz chyba więcej od niego wymagać...
Kurde...a on takiego swietego udaje przed innymi echhh....

spoko wpadaj na wizaz my Cie tu bedziemy buntowac przeciwko niemu
Boje się tylko żeby nie unosił się przy dziecku, bo chyba uduszę A obiadków i tak nie będzie i dobrze o tym wie! Niech sobie chodzi do tej swojej mamuni.
Jego ciocia mi powiedziała, że mam go olać i jak nie mam siły to cały dzień leżeć. Tak też będę robić.
Mam nadzieję, że da się go jakoś wyprostować.. Ja jestem trochę słaba psychicznie, łatwo mnie zranić, a on o tym wie i wykorzystuje ten fakt.
Ale dobija mnie na maksa. Wczoraj posprzątałam całą łazienkę, a tu osikany cały kibel i podłoga aż mnie na rzygi brało...

Lubię porządek, a on robi ciągle bałagan!! Najgorsze, że nie umiem zbyt długo wytrzymać w bałaganie. Jak nie myłam podłogi w kuchni to w końcu sam ją odkurzył i umył.. ale długooo była brudna

Przy osobach trzecich będzie pokazywał jakim jesteśmy szczęśliwym małżeństwem, jak to dom sobie remontujemy i jak on to się cieszy, że będziemy mieli dzidziusia...

A przy mamusi się ze mnie nabija... ona podłapuje i robi to samo, albo na odwrót. Na początku to olewałam, ale teraz nie jest tak, że siedzę cicho i im na to pozwalam, nie dam sobą pomiatać ;/

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
ma sa kra.
Tylko tyle mogę napisać. Podziwiam cię szczerze Asiunia, mam nadzieję, że nie nabawisz się przez niego depresji po porodzie

Ja widzę, że mój tż to istny aniołek, kochany, opiekuńczy i przede wszystkim, empatyczny.
Trzeba takie rzeczy przeczytać, żeby to zrozumieć
W takim razie zazdroszczę... Depresje to chyba już mam

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Ale super wygląda, wszystko takie poukładane
Ciekawe jak długo Czy uda się tak jak maleństwo przyjdzie na świat
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:48   #2156
dzoan
Zakorzenienie

Dobra ja uciekam do krawcowej z firankami do obrobienia.. mąż wrócił szybciej, będzie robił za tragarza

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:58   #2157
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Twee-jak będziesz tak przekazywać newsy z porodówki jak czytałaś smsy jak się o Ciebie martwiłyśmy to do września nie będziemy wiedzieć o dzieciaczkach
jak nie do osławionego listopada
Spoko En, dostałam ostatnio taką zj.ebkę od tżta, za wiecznie wyłączone dźwięki, że teraz latam do telefonu jak durna, kiedy dzwoni No, może to latanie to za dużo powiedziane, ale staram się być pod telefonem

Cytat:
Boje się tylko żeby nie unosił się przy dziecku, bo chyba uduszę A obiadków i tak nie będzie i dobrze o tym wie! Niech sobie chodzi do tej swojej mamuni.
Jego ciocia mi powiedziała, że mam go olać i jak nie mam siły to cały dzień leżeć. Tak też będę robić.
Mam nadzieję, że da się go jakoś wyprostować.. Ja jestem trochę słaba psychicznie, łatwo mnie zranić, a on o tym wie i wykorzystuje ten fakt.
Ale dobija mnie na maksa. Wczoraj posprzątałam całą łazienkę, a tu osikany cały kibel i podłoga aż mnie na rzygi brało...

Lubię porządek, a on robi ciągle bałagan!! Najgorsze, że nie umiem zbyt długo wytrzymać w bałaganie. Jak nie myłam podłogi w kuchni to w końcu sam ją odkurzył i umył.. ale długooo była brudna

Przy osobach trzecich będzie pokazywał jakim jesteśmy szczęśliwym małżeństwem, jak to dom sobie remontujemy i jak on to się cieszy, że będziemy mieli dzidziusia...

A przy mamusi się ze mnie nabija... ona podłapuje i robi to samo, albo na odwrót. Na początku to olewałam, ale teraz nie jest tak, że siedzę cicho i im na to pozwalam, nie dam sobą pomiatać ;/
Asiuniu, po prostu pokaż temu bucowi (sorry, ale wybitnie nie cierpię Twojego tżta), że Twój świat nie kończy się na nim.
Bo przecież taka jest prawda, najważniejsze dla ciebie jest przecież teraz dziecko, co masz z tego, że latasz, sprzątasz i gotujesz mu obiadki? Krzywą minę i kilka obraźliwych słów?
Ja bym takiemu burakowi NIC nie ugotowała, mam super tżta, który wychwala mnie pod niebiosa za zrobione kanapki, a i tak co jakiś czas przemycam informację, że ma tak dobrze tylko dlatego, że potrafi to docenić i inaczej nawet wody na herbatę bym mu nie ugotowała.
Tak jak dziewczyny piszą, nie daj sobie wejść na glowę, bo po porodzie stety niestety - będzie ciężej, bo to będzie dla każdej z nas zupełnie nowa sytuacja i będziesz potrzebowała od niego jak nie wsparcia, to chociaż spokoju. Powalcz o swoje, tak jak Ci zresztą poradziła En, bo na to zasługujesz po prostu. Jesteś taką fajną i śliczną dziewczyną, że ten typ powinien cię po rękach całować, że na niego spojrzałaś w ogóle

Sorry, że może za ostro momentami, ale nienawidzę takie buractwa i braku szacunku do drugiego człowieka i cudzej pracy
Stary 2013-07-12, 12:59   #2158
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Witam sie dziewczyny

Zycze kazdej milego dnia
Oszczedzaj sie kochana!!! Rowniez zycze milego dnia

Cytat:
Ja też to niestety często słyszę... niby nie ma mieć to negatywnego wydźwięku, ale ja i tak jestem już tak przerażona, że to jest dolewanie oliwy do ognia
Później tż musi mnie ciągle pocieszać, że to przecież nieprawda, że dzieci są różne i że o ile faktycznie urodzić muszę sama, o tyle po porodzie zostaniemy z małym już razem i damy jakoś radę
za postawe Tz.Taki facet to skarb!

Asiunia wspolczuje Ci szczerze Nie dawaj sie kochana, a podsmiewuszki z tesciowa to juz przegiecie na maksaPrzeciez on powinien stac za Toba murem, a nie sie podsmiewac

Ogarnelam kuchnie i musze zrobic mala przerwe dla spuchnietych nog i bolacego kregoslupa...

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 12:59   #2159
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Jakierka uważaj na siebie i daj się wykazać bardziej Tztowi- bo Edziunio najlepiej jak jeszcze chwilkę posiedzi u Ciebie w brzuszku
Od samego poczatku tylko TZ zajmuje sie remontem, a ze wczoraj musialam byc w mieszkaniu to postanowilam sama z siebie mu pomoc. On mnie niemal sila odciagal i prosil abym siedziala i nic nie robila, ale ze chcialam przyspieszyc proces i przede wszystkim mu pomoc, to sama sobie jestem winna No ale dzis mam blogie lenistwo, a z tym tapetowaniem to po prostu chce mu mniej wiecej pokazac co i jak, bo ja juz kiedys to robilam, a TZ nigdy. Dalej juz sam bedzie musial sobie poradzic, bo ja Edzia jeszcze nie chce eksmitowac

Asiunia, podziwiam Cie, ze zyjesz z takim czlowiekiem. Wiadomo, ze w kazdej rodzinie zdarzaja sie sprzeczki, a nawet klotnie i podnoszenie glosu, ale to co sie dzieje miedzy Wami to zwykly brak szacunku i chamstwo. Wiem, ze nam latwo mowic, bo patrzymy na to obiektywnie, ale powinnas pomyslec o sobie i dziecku, a unosic sie przy malenstwu TZ bedzie i pewnie jeszcze wiecej, bo raz, ze tacy ludzie sie nie zmieniaja, a dwa - bedziesz wtedy bardziej skupiona na dziecku i w jakims sensie slabsza na dogadzanie TZtowi.
Stary 2013-07-12, 13:06   #2160
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
a i mam APEL

trzymamy się kolejki dziewczyny!
jestem 7 w kolejce do porodu i proszę mnie nie wyprzedzać za bardzo ok?
żadnych wymijanek nieplanowanych i wpychania się przed szereg!
porządek musi być :P
ja sie obiecuje nie wyprzedzac zamierzam jesli juz rodzic pod koniec lipca lub poczatek sierpnia a najlepiej 11 sierpnia w rocznice slubu

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości