|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
jak tylko Widze te malenstwa lezka mi sie w oku kreci czerwony_balonik trzymam kciuki
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
mój stwierdził, ze do domu nie bedzie prosł kumpli, bo nie bedzie potem sprzątał, wiec zabiera ich tez gdzies do pubu ....
|
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
przestało padać, mykam więc na zakupy
|
#2134 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Przeżyłam szczyptę grozy.. internet mi nie działał!
Jeszcze by En pomyślała, ze jej sen się ziścił i rodzę.. miałaby stresa by Tomusia wycisnąć do pary Cytat:
![]() ![]() Cytat:
choć od kiedy mam swędzące krosty, one teraz spędzają mi sen z powiek...Cytat:
tutaj to dopiero zaleciało lekką ironią Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dobrze, że u Was wszystko ok
|
||||||
|
|
|
#2135 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze dzwoni do mnie siostra i pyta, jak się czuję... to powiedziałam jej o tych bólach, a ona na to wiem, masakra, też tak miałam, ZOBACZYSZ CO BĘDZIE PRZY KOŃCÓWCE ![]() Ja pierd, dla mnie to już jest końcówka, jaki inny koniec mnie czeka?! 3 tygodnie i Ali wychodzi! Madi, każda ma chyba dzień leniwca (chociaż ja wybitnego) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że w końcu może jakieś kropelki pomogą ![]() Cytat:
Fajnie, bo ja mam termin tydzień po tobie, to tak jak myślałam, pod koniec lipca można szaleć![]() Cytat:
Ja mojemu zapowiedziałam, że na nachlanie się, ma czas w momencie mojego pobytu w szpitalu z tym, że on pewnie będzie chciał napić się z kolegami i jeszcze z rodzinąwkurza mnie to na maksa, bo nie dość, że to ja byłam w ciąży, ja urodziłam i ja będę cała poharatana, on będzie świętował, a maczał w tym palce tylko na początku
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam na koncie permanentne zero (pieniedzy) przez tą ciążę ![]() Ja tak samo sadze, ale bardziej po wadze, kiedy ją podnoszę Cytat:
|
|
#2138 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-07-12 o 12:14 |
|||
|
|
|
#2139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2140 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieje, że cos uda się zaradzić i kolki minąCytat:
za wizyteCytat:
Cytat:
W ogole to ja mam 3 tp: z ostatniego usg na 11.08, z OM na 13.08 i mój osobiście wyliczony (długie cykle) na 19.08. Generalnie pod koniec lipca mogę rodzić. Uwierz mi skylie że gdyby nie wizaż to byłabym już w nocy na IP, tyle że pamietałam, że wlaściwe skurcze sa po pierwsze regularne, a po drugie czas pomiędzy nimi się skraca, a ja je miałam w caly świat no i po tych no-spach odpuściło i zasnęłam. Twee mam w razie czego spisany do Ciebie nr tel to jakbym wylądowała na IP to Ci wyślę eska (choć mam nadzieję,że nie ).
|
||||
|
|
|
#2141 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio sprawił mi straszną przykrość. Miał ochotę na kaszę manną, wyszła mi bardzo gęsta, darł się stwierdził, że tego się nie da jeść, więc mu ją rozcieńczyłam z mlekiem i była już ok. Dalej krzyczał "Było to wypier****ć, a nie trzy podejścia do jednego" i nie zjadł. A było to zaraz przed wyjściem na wizytę... tak się rozryczałam.. później przepraszał, ale nie zapomnę mu tego... W ostateczności miałam pojechać sama, ale wyszedł przede mną i odpalił samochód.. całą drogę się do niego nie odzywałam. Po powrocie znów miał do mnie jakieś ale, bo o czymś zapomniałam, wszystko kurna na mojej głowie, znów się poryczałam i niespodziewanie przyszła ciocia tż, wygoniła go z pokoju (pojechał do pracy) i porozmawiałam z nią o jego zachowaniu, o tym jak wszystkie wydatki chce dzielić na pół, jak wymaga ode mnie obiadków, śniadań i kolacji. Była zszokowana jego zachowaniem.. Wszyscy w koło myślą, że on jest grzeczny i spokojny. Ale swoje humorki pokazuje tylko przy mnie jak nikt nie widzi... Przy mojej mamie tak mnie głaskał po brzuchu, jak mnie nie wygłaskał przez całą ciążę ... ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe jak mała se urodzi i nie bedziesz miała czasu na te obiadki itp...czy Ci pomoze czy bedzie Cię meczył.... Musisz chyba więcej od niego wymagać... Kurde...a on takiego swietego udaje przed innymi echhh.... spoko wpadaj na wizaz my Cie tu bedziemy buntowac przeciwko niemu
Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-07-12 o 12:31 |
|
|
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejku współczuję Ci takiego terroru, normalnie psychika by mi wysiadła z kims takim. |
|
|
|
|
#2144 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, zeby wozek okazal sie byc naprawde fajnym ![]() Cytat:
Ogolnie jestem bardzo zadowolona z mojej kosmetyczki![]() Cytat:
u mnie to wyglada mniej wiecej na sik, kap kap kap![]() Cytat:
Albo wylatuje z tekstemnr1: tak szybko to Ty nie schudniesz, ale powoli bedziesz chudla ![]() nr2: maly da Ci ostro do wiwatu to schudniesz nr3: Ja nie wiem, ja az tyle w ciazy nie przytylam. Ja tylko 8 kilo. (tylko dodam, ze moja mama ma 150cm w kapeluszu i na obcasach i wazy okolo 75kg odkad pamietam) Dobra, czas sie ruszyc. Czasem mam wrazenie jakby mi w tej ciazy dooopsko do kanapy mialo za chwile przyrosnac, szczegolnie w ostatnich tygodniach jakas czuje sie ociezala i do niczego. Ja juz chce koniec ciazy Dodam jeszcze, ze wczoraj Tz do mnie wyjechal z tekstem: wez juz jak siedzisz na tym wizazu to chociaz jakies wymachy nogami rob czy cos bo Ci sie miesnie zastoja...
Synek Nie opuszcze az do smierci Aparatka :gora: 09. 2011 dol: 01. 2012 Dietkuje!!! Edytowane przez Marionette18 Czas edycji: 2013-07-12 o 12:36 |
||||
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Asiunia powiem Ci tylko jedno- kuj żelazo, póki gorące. Jeżeli chłop się przyzwyczai to potem już w zasadzie pozamiatane i mówię to również ze swojego doświadczenia. Nie może Cię traktować jak służki bo po pierwsze nią nie jesteś, a po drugie jeżeli ktoś wymaga takiej opieki to w tym momencie to jestes Ty, a potem również dziecko. Walcz o swoje, bo fochy i darcie się o to, że nie chcesz z nim uprawiać seksu czy o to, że kaszka manna była dla panicza zbyt gęsta to naprawdę nie wróży nic dobrego. Jeżeli tak podskakuje to nie siedź cicho i właśnie rozmawiaj z jego rodziną, również ze swoją. Jeżeli zorientuje się facet, że masz za sobą osoby, które nie dadzą Ci zrobić krzywdy to od razu się uspokoi.
Komodę pięknie zrobiłaś, wszystko perfekcyjnie poukładane ![]() Magolina- oooo, dzisiaj miałysmy podobną noc widzę.. ze skurczami w roli głównej
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2146 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2147 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie dziewczyny
Ja juz zauwazylam tendencje, ze jak tylko mnie nie ma na wizazu, to ktoras rodzi ![]() Iwonko, moje serdeczne gratulacje!!! ![]() Niestety Was nie nadrobie, przelece jedynie na szybko ![]() Wczoraj musialam byc w nowym mieszkaniu i postanowilam heroicznie pomoc w remoncie. I pomimo maseczki i rekawiczek, 7h fizycznej pracy w zakurzonym mieszkaniu, przy zapachu farby olejnej i acetonu, bez zadnego oparcia (mamy tam tylko taborety) zrobily swoje. Do teraz nie moge sie pozbierac, czuje sie wymeczona, plecy mnie wczoraj bolaly niemilosiernie i cala noc krecilo sie w brzuchu tak jakby na okres. Dlatego tez porzucilam juz swa chec pomocy i dzis absolutnie nigdzie sie nie ruszam z domu W weekend planujemy zaczac tapetowac pokoj, mam nadzieje odpoczac do tego momentu i jakos ruszyc dalej, przynajmniej na poczatku dopoki TZ nie ogarnie o co w tym wszystkim chodzi i moze dalej juz bedzie w stanie tapetowac sam.Tradycyjnie bije brawa za nowe tygodnie i trzymam za wizytujace, lezace w szpitalach i rodzace! Zycze kazdej milego dnia
Edziunio Edytowane przez jakierka Czas edycji: 2013-07-12 o 12:39 |
|
|
|
#2148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A pisać możesz do mnie jak najbardziej, tak jak pisałam Idzi, ja uwielbiam przekazywać takie dobre nowiny ![]() ![]() Cytat:
Tylko tyle mogę napisać. Podziwiam cię szczerze Asiunia, mam nadzieję, że nie nabawisz się przez niego depresji po porodzie ![]() Ja widzę, że mój tż to istny aniołek, kochany, opiekuńczy i przede wszystkim, empatyczny. Trzeba takie rzeczy przeczytać, żeby to zrozumieć
|
|
#2150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam się już porządniej sprzątać nawet boję, a co dopiero remontować. Jak tylko czujęsz, że brakuje ci sił, odpoczywaj
|
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za ktg i wizyty gratuluje rozpoczetych tygodni
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Jakierka uważaj na siebie i daj się wykazać bardziej Tztowi- bo Edziunio najlepiej jak jeszcze chwilkę posiedzi u Ciebie w brzuszku
![]() Twee-jak będziesz tak przekazywać newsy z porodówki jak czytałaś smsy jak się o Ciebie martwiłyśmy to do września nie będziemy wiedzieć o dzieciaczkach
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później tż musi mnie ciągle pocieszać, że to przecież nieprawda, że dzieci są różne i że o ile faktycznie urodzić muszę sama, o tyle po porodzie zostaniemy z małym już razem i damy jakoś radę
|
|
#2155 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A obiadków i tak nie będzie i dobrze o tym wie! Niech sobie chodzi do tej swojej mamuni.Jego ciocia mi powiedziała, że mam go olać i jak nie mam siły to cały dzień leżeć. Tak też będę robić. Mam nadzieję, że da się go jakoś wyprostować.. Ja jestem trochę słaba psychicznie, łatwo mnie zranić, a on o tym wie i wykorzystuje ten fakt. Ale dobija mnie na maksa. Wczoraj posprzątałam całą łazienkę, a tu osikany cały kibel i podłoga Lubię porządek, a on robi ciągle bałagan!! Najgorsze, że nie umiem zbyt długo wytrzymać w bałaganie. Jak nie myłam podłogi w kuchni to w końcu sam ją odkurzył i umył.. ale długooo była brudna Przy osobach trzecich będzie pokazywał jakim jesteśmy szczęśliwym małżeństwem, jak to dom sobie remontujemy i jak on to się cieszy, że będziemy mieli dzidziusia... A przy mamusi się ze mnie nabija... ona podłapuje i robi to samo, albo na odwrót. Na początku to olewałam, ale teraz nie jest tak, że siedzę cicho i im na to pozwalam, nie dam sobą pomiatać ;/ ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]() Ciekawe jak długo Czy uda się tak jak maleństwo przyjdzie na świat
|
||
|
|
|
#2157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spoko En, dostałam ostatnio taką zj.ebkę od tżta, za wiecznie wyłączone dźwięki, że teraz latam do telefonu jak durna, kiedy dzwoni No, może to latanie to za dużo powiedziane, ale staram się być pod telefonem ![]() Cytat:
), że Twój świat nie kończy się na nim.Bo przecież taka jest prawda, najważniejsze dla ciebie jest przecież teraz dziecko, co masz z tego, że latasz, sprzątasz i gotujesz mu obiadki? Krzywą minę i kilka obraźliwych słów? Ja bym takiemu burakowi NIC nie ugotowała, mam super tżta, który wychwala mnie pod niebiosa za zrobione kanapki, a i tak co jakiś czas przemycam informację, że ma tak dobrze tylko dlatego, że potrafi to docenić i inaczej nawet wody na herbatę bym mu nie ugotowała. Tak jak dziewczyny piszą, nie daj sobie wejść na glowę, bo po porodzie stety niestety - będzie ciężej, bo to będzie dla każdej z nas zupełnie nowa sytuacja i będziesz potrzebowała od niego jak nie wsparcia, to chociaż spokoju. Powalcz o swoje, tak jak Ci zresztą poradziła En, bo na to zasługujesz po prostu. Jesteś taką fajną i śliczną dziewczyną, że ten typ powinien cię po rękach całować, że na niego spojrzałaś w ogóle ![]() Sorry, że może za ostro momentami, ale nienawidzę takie buractwa i braku szacunku do drugiego człowieka i cudzej pracy
|
|
#2158 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
za postawe Tz.Taki facet to skarb!Asiunia wspolczuje Ci szczerze Nie dawaj sie kochana, a podsmiewuszki z tesciowa to juz przegiecie na maksa![]() Przeciez on powinien stac za Toba murem, a nie sie podsmiewacOgarnelam kuchnie i musze zrobic mala przerwe dla spuchnietych nog i bolacego kregoslupa...
|
|
#2159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Asiunia, podziwiam Cie, ze zyjesz z takim czlowiekiem. Wiadomo, ze w kazdej rodzinie zdarzaja sie sprzeczki, a nawet klotnie i podnoszenie glosu, ale to co sie dzieje miedzy Wami to zwykly brak szacunku i chamstwo. Wiem, ze nam latwo mowic, bo patrzymy na to obiektywnie, ale powinnas pomyslec o sobie i dziecku, a unosic sie przy malenstwu TZ bedzie i pewnie jeszcze wiecej, bo raz, ze tacy ludzie sie nie zmieniaja, a dwa - bedziesz wtedy bardziej skupiona na dziecku i w jakims sensie slabsza na dogadzanie TZtowi.
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamierzam jesli juz rodzic pod koniec lipca lub poczatek sierpnia a najlepiej 11 sierpnia w rocznice slubu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

Jeszcze by En pomyślała, ze jej sen się ziścił i rodzę.. miałaby stresa by Tomusia wycisnąć do pary

. Nie wiem jak to wyglada, nie wiem jakie sa objawy. Nic mnie nie boli, nic nie swedzi, nie ma krwi, ale jak bylam w toalecie poczulam cos jakby mi sie wysuwalo i chowalo i postanowilam zobaczyc co jest grane i cos tam mam. Jakby taka gorka malutka zaraz kolo odbytu
choć od kiedy mam swędzące krosty, one teraz spędzają mi sen z powiek...

od popołudnia bolal mnie trochę brzuch, Tż zadzwonil po 15tej jak się czuję bo jak ok to on by sobie wypił, mowie, że spoko więc niech opija obronę. Wieczorem bolał już cały brzuch i co jakiś czas pojawiał się skurcz
wzięłam no-spe i magnez dodatkowy, Tż przyszedł narąbany mówi że jak coś zadzwonimy po teściów. Miał ze mną czuwac ale pijaczyna usnął