|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Wiadomosc od En
" Tomek nie chce byc wiesniakiem i rodze..szyjka zgladzona, wlasnie mnie przyjmuja. Skurcze co 5 min, mialam ochote dac w zeby tztowi jak tu jechalismy. Caluje en trzymajcie kciuki za szybka akcje" i " Uwierz, przestalam chciec rodzic jak mnie boli tak ze myslec nie moge. Tomek wazy 3500g wg usg"
|
|
|
|
#2342 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#2343 |
|
Wtajemniczenie
|
Baloniku
gratuluje córeczki na świecie En za szybki i mało bolesny poród Dziewczyny wszystkim wam bardzo dziękuje za odpowiedzi na mojego posta powoli bede sie wdrażać w spam![]() Poprasowalam Majulkowe pranie, zaraz wyciągnę z pralki partie różowych. Nalepilam pierogow, zamrozilam. Zjedlismy teraz obiad z wczoraj: kuskus, pieczony kurak i moja ulubiona surowka z czerwonej kapusty A teraz leże bo brzuch mnie na okres boli od godziny... Zapomniałam o Sarence. za wizytę w szpitalu. Mam nadzieje ze dzidziol posiedzi jeszcze u mamusi w brzuszku...
Edytowane przez misiaczka555 Czas edycji: 2013-07-12 o 16:54 |
|
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
En dla ciebie |
|
|
|
|
#2345 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Na ktg ani jednego skurczyka
Nie urodzę w tym miesiącu chyba Zostanę zaraz sama w poczekalni![]() Odpisuję krótko, bo jestem w złym nastroju Chcę już mieć Kamila po tej stronie brzucha!Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje![]() Cytat:
dla was.Zazdraszczam bardzo
|
|
#2346 |
|
Wtajemniczenie
|
A w ogóle to w super pozycji miałam USG ostanio
![]() Gin mnie badał najpierw na samolocie tzn szyjke sprawdzał a potem mówi ze zrobimy USG na nowym sprzęcie ale ze narazie stoi tutaj więc żebym nie schodzila z fotela No i wola mojego męża, więc ja odruchowo chce nogi zlaczyc albo cos a gin do mnie "zostań tak, ja cie zaslonie". No to leże z gola kapa, nogi rozłożone, pomiędzy moimi nogami stoi gin który co rusz opierał sie na moich nogach i.....biedny TZ który stał z boku i oglądał taki widok Po wizycie stwierdził ze czuł sie mega głupio i chciał ginowi dołożyć
|
|
#2347 | |
|
Zadomowienie
|
A ja koniec koniec końców sama zrobiłam gofry, bo zanim mąż by ruszył dupsko po nie to 2 h by minęły a mnie się nie chciało wychodzić....Nie miałam gofrownicy ale mam opiekacz z nakłądkami na gofry
I nieskromnie przyznam, że wyszły mi przepyszne Przepis wzięłam stąd http://smakalajzyt.pl/gofry-przepis/Wklejam efekt.DSC_0539.jpg Jestem spełniona ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez arrabbiata Czas edycji: 2013-07-12 o 17:08 |
|
|
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2349 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i En ma już parę do rodzenia ![]() Cytat:
Cytat:
Kochana!! Byle było szybko, sprawnie i jak najmniej boleśnie Cytat:
|
||||
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
na szybkosci opowiesc o powrocie do domu i porodzie: Marysia zareagowala na brata o w ten sposob po czym jak zaczal plakac, mowi "dzidzia pacze" lub jak spi "dzidza piiii" ale musi zajrzec do lozeczka co troche. Chodzi glaska go jak go karmie, lapie za raczki lub nozki. Albo caluje w ta czarna czupryne. Wiec na razie luzik.Teraz widze, jaka marysia jest "dorosla" Ponadto co do porodu. Tak jak pisalam, cesarka nie jest dla mnie. Pierwsza doba - masakra. Najlepsze dreszcze jak znieczulenie puszcza pozniej juz bol, dobrze za daja cos. Jak mnie przyszly posadzic, bol okropny i lzy w oczach. Artek pojechal w tym czasie do domu, byla siostra, wiec powoli zaczelam zbierac nogi za lozko. Jak juz siadlam i spuscilam je na podloge - lzy juz poszly po policzkach. Ale jakos wstalam i zaczelam chodzic. Artek wrocil w tym czasie, poszedl ze mna do wc, a jak sie rozpedzilam po korytarzu, to wjechalam na patologie, do kolezanki troszke ja pocieszyc i zjechalam na dol i doczlapalam do pokoju czulam sie taka WSPANIALA ze dalam rade. Ale z wstaniem z lozka do dzisz dnia mam problem. No ale coz, tak juz bywa, czego sie nie robi dla tak pieknej istotki Co do szpitala - o ile polozne swietne - naprawde moge im 5 dac za pomoc i wogole, o tyle pielegniarki od noworodkow Sama cesarka - balam sie okropnie, ale poza jednym momentem gdzie juz prawie odlecialam (dostalam az 3 dawki czegos tam), bylo super. Pani anestezjolog tak fajnie mi opowiadala o porodzie - mowi, pan dr wydobywa dzidzie, o widze pupke i jajka ooooo ile on ma wlosow od razu nasral na swiat - a co sie bedzie. I slysze wage: 3770 g, pozniej tych cm nie bylam pewna, wydawalo mi sie ze 55cm( dopiero pozniej na karteczce przeczytalam 57 cm) i 10 punktow. Dostalam maluszka na klatke piersiowa, dalam buzi i wywiezli go. Pozniej jechalam ja. Artek czekal przy windzie, dostalam soczystego buziaka i mowi ze widzial malego i ze jest sliczny![]() A z tym moim czuciem. No wiec niby znieczulenie od pasa w dol, prawej nogi nie czulam wogole, natomiast lewa tak. Czulam jak pan dr polozyl narzedzia na moim udzie i jak byly jakies ciezsze zmienial je. nie to ze bo, ale taki "ciezar". Na sali sie okazalo, ze moge juz ruszac palcami u lewej stopy. Nawet Artek sprawdzal mi, czy czuje i prawej wogole, a przy lewej ruszylam palcami jak mnie dotknal. Znieczulenie po 2 h zaczelo ustepowac i w 6 h po juz czulam wszystko. No i to by bylo na tyle mojego poematu
|
#2352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
A ja nie mam jajek i mi sie po nie nie chce iść...a teraz bym takiego gofra wciągnęlla!!! |
||
|
|
|
#2353 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ide po smietanę |
|
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Marysia będzie super siostrą... Eve...Ty miałaś kiedys kontakt z KAlisto...może bys jej napisała smsa co tam u niej czy wszystko ok bo sie martwimy..że sciskamy ja mocno i czekamy niech nas odwiedzi na watku plissss ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- ja czułam, ze trzeba jakos na poród prezesowej sie przygotować i siostra mnie machnęła wczoraj kolorkiem
|
|
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2357 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki ![]() Cytat:
jeszcze raz gratuluje Aleksa.I oby Marysia była cały czas tak dobrą siostrą |
||
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
a nie wiesz czy ona jeszcze w szpitalu z Dominczkiem, czy juz sa w domku?
|
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
en a prosiłam, aby nie wbijać się w kolejkę!!!!!!!!!!!
powodzenia
|
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Wy włosy, ja henna na brwi jakbyśmy wiedziały że pani prezes będzie rodziła
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#2363 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
żebyś szybko doszła do siebie
|
||||
|
|
|
#2364 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Baloniku gratuluję
***En cudownie!!! Trzymam kciuki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
poczekamy..nawet do ..listopada
![]() Ale myślę że nie będzie takie potrzeby, zobacz MAgdalenne jak tu wbijają się co niektóre w kolejkę ...:P ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- choinka...coś mi tu jakąś drożdżówką zalatuje...albo ..hmmmm jakimś ciastem z kokosem...no zwaruję dziś..jak nie Arrabiata wyskoczyła z goframi to teraz sąsiedzi litości nie mają..... |
|
|
|
#2366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za szybką akcję i żeby Tomuś łatwo wyszedł coby mamui tak nie bolało ![]() Baloniku Gabi witamy na świecie
|
|
#2367 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja jestem bardzo chętna na 30.07 ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
no extra,ale wysyp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!111
Niunia gratulacje!!!! |
|
|
|
#2369 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe co tam u En ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w końcu wątek jest na dwa miesiące, też jestem za tym, żeby czekać do ostatniej dziewczyny, choćby do wrześniaJa prasowania nie skończyłam, bo wpadł tż i trzeba było obiados grzać coś czuję, że resztę jutro skończę![]() Jeszcze tż poinformował mnie, że robi sobie dzisiaj wieczorek gitarowy, specjalnie jedzie po piec na salkę, więc ja żeby to z Alim przetrwać zażądałam paczki chipsów, batonika i coli Za to tż zażyczył sobie śmietanowca, to będzie na jutro jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Ło matko, niezły wysyp dzisiaj, za rok będzie potrójne święto! ![]() Niunia, niezłą kluskę nosiłaś w sobie chudzielcu
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
a to co?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

i rodze..szyjka zgladzona, wlasnie mnie przyjmuja. Skurcze co 5 min, mialam ochote dac w zeby tztowi jak tu jechalismy. Caluje en trzymajcie kciuki za szybka akcje" 

gratuluje córeczki na świecie
za szybki i mało bolesny poród
powoli bede sie wdrażać w spam
Nie urodzę w tym miesiącu chyba

12.06.2010