|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Po 3h snu przez cały dzień - z czego 2h pod rząd czuję się jakbym spała całą noc. Mam jeszcze godzinkę do pobudki małego, okład zrobiony, kilka tematów domowych ogarniętych, to was trochę ponadrabiam:
Cytat:
hhahahhha... jak zawsze pełno humorystycznych wstawek. En: brawo za piękny i z tego co widzę expresowy poród!! Buziaki dla Tomaszka. No i za te smsy.. ja to jeszcze przez chwilę na początku pomyślałam aby do którejś z was napisać, ale nie zapisałam nr a na wizaż już nie miałam czasu wchodzić.. ale potem już skupiłam się na skurczach. Też w pewnym momencie wymiotowałam z bólu (?), natężenia (?). Cytat:
o ile jak Dotka sama piszę, jutro znaczy dzisiaj nie pójdzie na porodówkę. Ja proponuję jeszcze, aby Domciątko zakładało kolejny wątek, bo robiła to świetnie ) o ile nie ma nic przeciwko?Niunia: co to za cholera położne????? nosz masakra jakaś, aż mi ciśnienie sie podniosło, jak przeczytałam smsa od Ciebie. i co to za szpital??? Kochana, mam nadzieję, że wybierzecie się do poradni laktacyjnej lub położnej laktacyjnej - o ile chcesz karmić piersią i jest takie miejsce w Twojej okolicy. A póki co 3mam kciuki, abyś szybko doszła do siebie. Buziaki dla maleństwa! Domciątko: super kącik po przemeblowaniu! Synek Kocuurka śliczny!! czuprynę ma nieziemską! Ev: dziękować za opis porodu wzruszający i podejście Mery równieżOliath: brawa za rejestrację Lilo ) mąż dzisiaj Igorka od razu z marszu zarejestrował ) hihi.. potem ogarnie mi jeszcze do końca przychodnię i papiery aa i moją pracę.. a potem trzeba będzie pomyśleć o becikowym.. wooooow brzuch rewelacja!! zazdrość! nie miałam takiego przed porodem.. (Baloniku: jeszcze raz buziaczki dla Gabrysi )Tweed: poproszę również o przepis na zupę ze szpinaku Cynamonowa: jak Adaśko się sprawuje? Jak Ty się czujesz? Perse: jak Artuś? Jak z krztuszeniem? poprawiło się?? Anulka: za kp!!! mocne kciuki ode mnie! Ghia: ojejku.. biedny Antoś! mam nadzieję, że szybko przestaną go męczyć kolki i bóle.... no nic idę się przytulić do męża na chwilę. Chłopak się przejmuje strasznie tym, że jesteśmy w domu i słyszę, że dopiero zasnął, bo cały czas obserwował Małego w łóżeczku, czy oddycha itd. No i od razu chciał przebierać i go nosić. Rozbrajają mnie moje chłopaki strasznie )))))) I jak się cieszę, że jestem już w domu! chociaż troszkę przeraża mnie, czy wszystko ogarniemy. W szpitalu miałam tak fantastyczne położne i pielęgniarki, że nie miałam obaw przed zadawaniem pytań o najprostsze rzeczy...Przyjemnego dnia! Dla brzuchatek = kciuki za wizyty, tygodnie i czekam na kolejne porody ) dla Mamusiek = buziaki dla maleństw od ciotki!
|
|
#2582 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
A mnie zaraz cos trafi. Hanka nie spi od 24..bo nie. A ja juz padam na pysk, bo sypiam po 3h..
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Oooooooooooooooo, mamuśki, też nie śpicie
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-07-13 o 03:10 |
|
|
|
#2584 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Po co spać
![]() Macierzyństwo jest częścią eksperymentu naukowego mającego udowodnić, że sen nie jest potrzebny w życiu ![]() Ani jedzenie ![]() My po walce=karmieniu. Młodemu się znowu zapomina, jak się je... Elaine dziękuję, że pytasz, bywają bezproblemowe karmienia, ale teraz ma okres, że połyka pokarm, jakby mu mieli ukraść butlę... Potem usnął, ja ściągnęłam 360 ml z piersi (będzie na 3-4 karmienia) i czekam, aż się Książę obudzi. Aha, rezerwujemy Młodą Middleton w razie czego :P Taka narzeczona może być :P A jak się im urodzi Synio, to łaskawie odstąpimy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
Zlapalam kawalek neta. Pozdrawiam Was mocno porannie. Pijaweczka nakarmiona probuje usnac w inkubatorze. Mielismy kryzys wczoraj bo nie chcial Antos juz w nim lezec ale ciocie polozne daly mu glukoze i zasnal na 4 h pod lampami. Za malo picia widac bylo jak na te cieplarniane warunki.
Poki neta mam kawaleczek pozdrawiam Was i te co smacznie spia i te na nocnym dyzurze przytulankowo-dojarkowo-pampersowym! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2586 |
|
Zadomowienie
|
Aaa... To i ja sie wprosze na tę nocną Mamusiowo- Laktacyjna imprezę
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe to co po szklaneczce wody czy cos herbatka ziolowa?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:11 ---------- Poprzedni post napisano o 04:08 ---------- Czy Wasze dzieci tez robia Wam taki numerek...ze ledwo zmienicie pieluche i juz kupa...i po kolejnym przewinieciu znowu to samo? Antos uwielbia tak robic i jeszcze do tego ma mine: to nie ja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2588 |
|
Zadomowienie
|
A to ja sie skusze na szklaneczke mineralnej
![]() U nas jest dokładnie tak samo- rekordem były 3 pieluchy pod rząd w ciągu 5 minut ![]() ![]() Dobra- nudna ze mnie kompanka- idę spać ![]() Elaine- witajcie w domu! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:21 ---------- Poprzedni post napisano o 03:18 ---------- Najważniejsze: P.S. En, baloniku, niunia- ogromne gratulacje Dziewczyny! :thumbup: :thumbup:Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2589 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3mam kciuki, aby dała mamie odpocząć:PPP a co! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41767782]Po co spać ![]() Macierzyństwo jest częścią eksperymentu naukowego mającego udowodnić, że sen nie jest potrzebny w życiu ![]() Ani jedzenie ![]() My po walce=karmieniu. Młodemu się znowu zapomina, jak się je... Elaine dziękuję, że pytasz, bywają bezproblemowe karmienia, ale teraz ma okres, że połyka pokarm, jakby mu mieli ukraść butlę... Potem usnął, ja ściągnęłam 360 ml z piersi (będzie na 3-4 karmienia) i czekam, aż się Książę obudzi. Aha, rezerwujemy Młodą Middleton w razie czego :P Taka narzeczona może być :P A jak się im urodzi Synio, to łaskawie odstąpimy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] coś z tym eskperymentem jest. Bardzo się obawiałam tego niespania. A teraz zamiast korzystać i spać to siedzę na wizażu i robię coś w domu ) i daję radę. Przynajmniej na razie.Cieszę się, że z karmieniem coraz lepiej idzie. 3małam cały czas mocno kciuki za was! i jaka butla mu w końcu przypasowała? Cytat:
)))Cytat:
)) a z kupkami to właśnie mało coś.. przynajmniej na razie. Ale dzisiaj już jedna zaliczona... ) Antosiek to już ma dość leżenia i pewnie z mamą wolałby więcej być. Kiedy są szanse u was na wyjście?
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
O widze ze bede miala z kim gadac
![]() Jak Was czytam to szczerze zaczynam srac zarem
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
U nas karmienie bylo o 3 teraz juz bedzie za chwilke. Kp to poraxka bo mleka prawie nie mam...
Gratuluje kolejnych dzieciaczkow! Czyzbym miala najdluzszy porod 4 doby?!!!Kto mnie przebije?????????? |
|
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Antos chcialby juz ze mna wiecej byc. Przytulac sie. Nie wiem kiedy wyjscie. Przed chwila mial znow krew pobrana i zobaczymy jaki wynik.
U nas wlasnie takie kupkowe serie. Przewaznie 3 pod rzad. Co do cyckow...MADI rzeczywiscie kapturki silikonowe sa dobre. Karmie jedna piersia na zywca a druga w kapturku i boli ale duuuuzo mniej. No i wczoraj mialam cycki wypompowane a dzis mokra koszule i pobolewaja ale zapakowalam Pijaweczke do inkubatora poki spi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
O rety.. Widzę, że śpię jak matka karmiąca...
Przewlekły katar ciażowy mnie dobija. Od kilku nocy mam zatkany nos, woda morska nie pomaga, zatykają mi się uszy... Masakra:'( spróbuje się jeszcze ululac... Sarna trzymam kciuki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2594 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Witam się i ja!Od 5 nie śpie-to już zaczyna być męczące i denerwujące!Malaczarnakejt ja też mam ten katar w sumie już od grudnia-masakara bo czasem oddechu złapać nie mogę wręcz. Ja dziś pewnie mało co po wizażuje bo małż zjeżdza do domu na weekend.Więc wszyskim życze miłego dnia i jeśli będą- to szybkich porodzików!
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA urodzilam cc wczoraj.synek w inkubatorze 2585g i 49cm.na komie wam nie opisze jak wroce do domu.zaznaczcie na czerwon
|
|
|
|
#2596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosiu GRATULACJE!!! ![]() Już sama nie potrafię zliczyć ile wczoraj porodzików się odbyło.. ![]() ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Nie śpię od 2 godz.. strasznie mnie siuśki cisną..a muszę wytrzymać jeszcze trochę..labek dopiero od 8.. Straszne to..przy każdym ruchu dziecka skręca mnie i kłuje przy nerach ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
zaciśnięte
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-07-13 o 07:03 |
||
|
|
|
#2597 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witamy znowu w dwupaku
Pewnie to już nudne się zaczyna robićZ tego wszystkiego chyba spróbuję wyciągnąć dzisiaj TŻ na ślub przyjaciółki mojej. Cytat:
Cytat:
Super!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Niech mały szybciutko rośnie i opuszcza inkubator
|
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
Teraz mamuśki wreszcie usnęły, a dwupaki jeszcze smacznie chrapią
![]() A ja nadal walczę z utrzymaniem siuśków w sobie.. ![]() Jak już będzie mi dane pójść do toalety, to z tego ciśnienia nie trafię do kubeczka albo nie zdążę go podstawić ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
No pewnie, że idźcie na ślub.. może z tych emocji urodzisz
|
|
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Czarowniczka wlasnie dzis mamy 3 dobe i sie udalo n
![]() Zasnelam przy karmieniu
|
|
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje
|
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz już masz Szkraba przy sobie ![]()
|
|
|
|
|
#2603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak chwilkę siuśki postoją w kubeczku, to nic im nie będzie. A się zamęczysz...Coś czuję, że mężowi się pomysł nie spodoba, ale zobaczymy
|
|
#2604 |
|
Raczkowanie
|
fiazo- GRATULACJE I ZDRÓWKA DLA SYNKA
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
Dzoann- wspolczuje. Mi gin mowil zebym nie trzymala nigdy bo skurczy mozna dostac. No ale czasem trzeba. Ja mam do gina 5min.i czesto z rana trzymam siku zeby cos im do badania nasikac lub duzo pije przed zeby choc troche nasikac. Raz z Tz poszlismy przed wizyta zobaczyc sale porodowe i oddzial i omg myslalam ze do gina nie dojde choc byl w tym samym budynku. Pewnie sie ostro babki zdzwily jak zobaczyly caly kubek sikow
![]() Fajnie jest tam bo w wc jest takie metalowe okienko z pulka podwojnymi drzwiami i jak juz se nasikam to tam zostawiam i czasem myje rece i hop tu ktos z drugiej strony se za siku bierze
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
Nasikałam!
Ale ulga.. Nie byłam w stanie dłużej czekać.. serio skurczy można dostać.. myślałam, że mi się poród zaczyna.. taki ból.. och jak mi dobrze! Obudziłam męża, żeby je teraz zawiózł. Ma misję |
|
|
|
#2607 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Juz edytowałam mój post i jestescie na 1 stronie! Cytat:
Czarooo już niedługo pewnie wychodzicie ![]() Cytat:
![]() DZIEN DOBEREK...mi syn chce wyjść chyba nosem...na dole brzuch mam mękki a on siedzi chyba w żebrach...masakra.... Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-07-13 o 08:02 |
|||||
|
|
|
#2608 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Pisałyście coś o wymiarach... Ja się śmieje, że mam prawie jak modelka. W biodrach 90, w biuście 90, no a w pasie też 90 ![]() Ogarniam się i lecę na miasto, może kupię dzisiaj biustonosz i koszulę do karmienia. Wtedy już chyba wszystko będę miała ![]() Maleństwo tak kopie, że szok. Tż aż wczoraj oczy wyszły na wierzch jak zobaczył wystawioną nóżkę albo jak małe ułożyło się po jednej stronie. Coś tej nocy spać nie mogłam Pogoda przynajmniej dobra na zakupy, szaro i pochmurno. Tylko mogłoby nie padać co chwilę.
|
|
|
|
#2609 | ||
|
Zadomowienie
|
cześć
Fiazo, ogromne gratulacje!! ![]() Porodów chyba było 4 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
melduję że chyba trochę mi się brzuch obniżył
|
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
udanych łowów![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- oto wczorajsze porodziki ![]() czerwony_balonik (24l.), 12.07.2013 Gabrysia, (4260g,56 cm)TP-10.07.2013 cc Niunia20 (Marta, 26 l.), 12.07.2013 Mateusz (3860g, 56cm) TP- 17.07.2013 sn enlevee (Zuzanna, 21l.), 12.07.2013 Tomasz (3470g, 54cm) TP- 21.07.2013 sn fiazo (27l.) 12.07.2013, (2585g i 49cm) TP- 08.08.2013 cc |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

na noc go zabieraja zebym mogla sie wyspac.Bylam juz pod prysznicem.W sumie mniej mnie wszystko boli niz w ciazy,brzuch flak a tz powiedział ze mu urodzilam syna z pejsami haha " 

o ile jak Dotka sama piszę, jutro znaczy dzisiaj nie pójdzie na porodówkę.
(

zaciśnięte

Niech mały szybciutko rośnie i opuszcza inkubator