|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Amalia mam okragla twarz to napewno odejmuje lat. Czesto sie zastanawiam czy moze jest cos nie tak z moim zachowaniem...
|
|
|
|
#632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie uświadomiłam, że wszyscy go tak kupują zachwalają a ja zadnego nie uzywałam
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
Mahdab tez mlodo wygladam
27 l. a wyglądam na 10 lat mlodsza
|
#635 |
|
Raczkowanie
|
wiesz moze gdzie można go dostać ?
![]() :brzyd al:
|
#636 |
|
Zadomowienie
|
Apteka SuperPharm, niektóre inne też mają go w ofercie, musisz się rozejrzeć
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myje moje co 4 dni jakoś ![]() Barylka- czym myje na co dzien?? co dzien nie myje, co 3-4 dni.. a myje dokładnie tym: odżyka Fructis Heisses Volumen 48H https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...do-wlosow.html Schampoo & Dusche z Babylove z dm Maska Kallos Honey. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...m-z-miodu.html Spitzen Held Fructis serum/ olejek na końcówki. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-koncowki.html Nie ma tego dużo..ale niedługo będzie ciut więcej- czekam na paczke już z allepaznokcie.. ![]() Parole Parole- haha znam to mi też bardzo wolno idzie zużywanie kosmetyków.. Kallosa Honey 250ml mam już ponad miesiąć a nawet moze półtora a zużyłam połowę.. mimo że dużo go daje.. ![]() A w tej paczce mają przyjść 4 inne maski które będą czekać na testowanie.. aaa---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- W aptece dużo biovaxó mają
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2013-07-27 o 08:08 |
|
|
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
To pewnie podobne przygody mamy
![]() Cytat:
tez wolno zuzywam kosmetyki. Po czesci mi się nudzą i bym chętnie cos dokupila nowego, ale z drugiej strony te które teraz mam pasują mi, więc przynajmniej nie musze kasy wydawac. Chciałabym spróbować masek bingo i ziaja, ale na razie mam zapas na rok. |
|
|
|
|
#639 |
|
Rozeznanie
|
ja też będę mieć teraz problem z wyborem maski do włosów;/ miałam sporą listę takich co chciałabym wypróbować ale musze teraz je jeszcze raz przeanalizować bo zauważyłam ostatnio, że moje włosy nie lubią nadmiaru protein w masce i muszę szukać takich co nie mają wcale albo mają bardzo mało a i tych się boję, że włosy zaprotestują po dłuższym używaniu;/
narazie mam tylko Garnier Goodbye damage i saszetki biovax praktycznie wszystkie bo myślę nad kupnem jakieś maski z tej firmy |
|
|
|
#640 |
|
Konto usunięte
|
Ja wczoraj miałam płukankę z pokrzywy, kory dębu, octu jabłkowego i dziś moje włosy lśnią jak oszalałe
Musiałam się pochwalić
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
oj przygód wiele, zabawne, ale tez i irytujące.
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Ja muszę sobie w końcu sprawić ocet jabłkowy. Próbwalam juz cytryny. Takie płukanki ponoć są bardzo dobre dla naszych włosów.
|
#642 | ||
|
Wtajemniczenie
|
U mnie są chyba wszystkie rodzaje po 13/14 zł a aptece
![]() Cytat:
Chciałabym myć rzadziej, ale czuje się strasznie nieświeżo ;/Cytat:
|
||
|
|
|
#643 |
|
Raczkowanie
|
Ostatni raz kupuję 1l maski do włosów
Niech ten kallos latte się wreszcie kończy A potem spróbuję jakiegoś biovaxu.
|
|
|
|
#644 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Albo inna maska nawilżająca. Cytat:
---------------- Niedawno tak mi się przypomniało, że gdy byłam młodsza, ale i całkiem niedawno, kiedy mało dbałam o włosy, do mycia podchodziłam "O niee, znowu muszę myć włosy.. -.- Taak mi się nie chce ich znowu moczyć i suszyć... -.-" A teraz wprost nie mogę się doczekać kiedy znowu umyję włosy, nałożę na nie jakieś fajne 'dobrze robiące' rzeczy i zobaczę efekty, i w ogóle najchętniej myłabym codziennie. xD Ale to pewnie to pierwsze zachłyśnięcie, wypróbuję kilka masek, odżywek, wcierek i mi przejdzie. ![]() Chociaż szczerze mówiąc, wolałabym żeby mi nie przechodziło. ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
|
|
#645 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kupiłam internetowo Balsam do włosów przesuszonych (organiczny olej z rokitnika, miodunka plamista, olej lniany) Planet Organica i szampon z kompleksem roślinnym BingoSpa . Darmowa dostawa, grzech nie skorzystać
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak narazie odkryłam kallosa honey jest bez protein i chyba placenta, do tego biovax do farbowanych mi sie zdaje ze nie ma protein ale jest bublem bo nic nie pomaga na farbowane włosy ani nie nawilża ani nic z nimi nie robi .. bingo spa z glinką i z drożdżami nie ma protein, zamówiłam je na blogu u kogoś czytałam że są dobre No porowate włosy mają przechlapane z tymi proteinami.. Mir Mur- znam to.. niestety się nudzą po jakimś czasie kosmetyki.. przy takich wielkich warto właśnie odstawić na jakiś czas..
|
|
#647 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Dziewczyny czy takie zakwaszanie jest bezpieczne dla włosów? Ile razy w miesiącu można stosować octową płukankę i w jakich proporcjach ją zrobić? |
|
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.anwen.pl/2010/11/pukanki.html
|
|
#649 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Dzięki Madaa za link. |
|||||
|
|
|
#650 |
|
Raczkowanie
|
Macie jakąś zaufaną maskę całkiem bezproteinową
|
#651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na wizażu już wypowiadały się wizażanki, które po jakimś czasie od mycia płynem facelle traciły połowę włosów. Szampony dla dzieci są ok, ale z rozwagą.
|
|
|
|
|
#652 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() chętnie się do was przyłączę jeśli można bo chyba jeśli chodzi o włosomaniactwo zwłaszcza te dobre to jeszcze błądze przede wszystkim muszę bardziej zwracać uwagę na składy, mimo że olejuję włosy już od hmm ponad roku na pewno to i tak nie jest TO, moje włosy nadal nie są takie jakbym chciała ![]() Moje włosy kiedyś: mocne, grube, nie wymagały specjalnych kosmetyków do pielęgnacji, bez rozdwajających końcówek itp Moje włosy teraz: cienkie, wypadające, suche na końcach, przetłuszczające się, do tego wrażliwy skalp, puszące się, podatne na wilgoć, niesforne, trudne do ułożenia, łamiące się, z tego co wyczytałam niskoporowate Zniszczyło je przede wszystkim prostowanie (teraz w ogóle) suszenie (teraz tylko jak muszę) farbowanie na blond (farbuje co 1,5- 2 mies) Eksperymenty: próbowałam już: oleju lnianego, olejek Amla, wszystkie olejki Alterra, masło Shea, Joanna b/s z miodem i cytryną, maska i szampon Alterra Granat i Aloes, jedwab Biosilk, Joanna z apteczki babuni, Malwa Gloria maska, żel aloesowy Gorvita, Pantene pro-v intensywna regeneracja maska, maska Isana z babassu, maska Stapiz sleek line Możliwe, że wróce do: Jantar, Marion spray termoochronny Pielęgnacja: mycie OMO, w tej chwili mam jedynie olej kokosowy Vatika, olejek Alterra, olejek rycynowy, szampony: Facelle, Joanna pokrzywa i zielona herbata, Garnier AiK, maseczki: Kallos Latte (mam wrażenie, że nigdy się nie skończy) Elseve total repair, odżywka b/s: GlissKur czarny w sprayu, na końce jedwab CHI, od wewnątrz: skrzypovita niestety na razie ze względów finansowych nie szaleje z zakupami włosowymi, ale chętnie będę was podczytywać i się udzielać przy okazji robić liste zakupów
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#654 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gdzie kobieto ta darmowa dostawa?! Pokazuj, ale już! Cytat:
Witamy I witam w klubie chudych portfeli.
|
|
#655 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#656 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#657 |
|
Raczkowanie
|
Elooo 3, 2, 0
Chciałam się z Wami podzielić moim dzisiejszym, bardzo pozytywnym, doświadczeniem. Otóż, postanowiłam dziś umyć włosy płynem do kąpieli Tak tak, mówiłam już, że lubię eksperymentować. Jest to płyn z Biedronki be Beauty Body Expertiv z jedwabiem i Noni* ( *cokolwiek to jest ) i powiem Wam, że jestem zdumiona. Fakt, faktem skład jest bardzo treściwy, z przodu grzeszy SLS ale moje włosy po nim są niesamowicie mięsite. Ich objętość jest znacznie większa Na pewno jeszcze kiedyś tak zrobie
|
#658 |
|
Raczkowanie
|
No nieźle
![]() A noni to jakaś jagódka jest bodajże, ale nie wiem dokładnie.
|
#659 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Witamy I witam w klubie chudych portfeli. |
|
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Straszne jest wlaśnie to jak czytam ile fajnych nowych masek, olejków, odżywek bym wypróbowała i tu trzeba pozostać na razie na "bym spróbowała"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

27 l. a wyglądam na 10 lat mlodsza

Chciałabym myć rzadziej, ale czuje się strasznie nieświeżo ;/
Niech ten kallos latte się wreszcie kończy
bingo spa z glinką i z drożdżami nie ma protein, zamówiłam je na blogu u kogoś czytałam że są dobre