|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
![]() Nie mam w planach żebrać o uczucie u kogoś, dla kogo ważniejsi są znajomi od rodziny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1622 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej, dziewczyny
![]() Ostatnio mniej się udzielam, bo sama z siebie nie bardzo mam o czym pisać (nic się u nas nie dzieje poza stękaniem, że za gorąco ), a wy też jakoś mało plotkujecie, nie ma się do czego odnosić ![]() Ale do tego muszę: Cytat:
A co masz na myśli, że tak się spytam? Wiek zaawansowany tak bardzo, że tylko na prawnuki czekać, czy figurę, która właśnie powraca w wielkim stylu, czy co właściwie?
|
|
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ale upal W czwartek jedziemy nad morze
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
No właśnie jest tak gorąco, że nie chce się nic...
Ja to chyba pójdę do sklepu po pomidory i zjem z cebulą i śmietaną
|
|
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Babki po 60-tce się przy mnie chowają
|
|
|
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
Nadalko nie wiem ile teraz waze w jeansy sie wbijam w 38 ale cialo tez kaszana rozstępy jak sama wiesz i skora na brzuchu na udach kaszana nienawidzę swojego ciala chyba zaczne cwiczyc z ewka tylko nie mam skad wziasc jej programów treningowych na YouTube jest kiszka ://///
|
|
|
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Mi w sumie samej sobie tak to nie przeszkadza bo tą wiszącą skórę mogę w majty wsadzić, ale jakbym miała się rozebrać przy obcym (lub nie obcym
) facecie? No way :/Ja ostatnio przymierzałam r. 42 i były dobre, ale to z nexta, oni chyba mają zawyżoną. |
|
|
|
#1628 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej, my już w domu, powrót do rzeczywistości
Cytat:
![]() Cytat:
co do zmniejszenia wymiaru czasu pracy to obowiązkiem pracodawcy jest wyrazić zgodę rozumiem, ze nie chciałaś robić niczego wbrew woli pracodwacy? tak czy inaczej to bardzo nie w porządku ze strony szefa mojemu też nie na rękę, że zmniejszam wymiar czasu pracy aż o połowę, długo mnie szef przekonywał bym tego nie robiła (wiadomo pracownik na pół etatu jest mniej atrakcyjny, nie oszukujmy sie) niestety mam to gdzieś, liczy sie dla mnie dobro dziecka a nie pracodawcy nie zależy mi też na kasie tak bardzo, chcę po prostu wrócić "do obiegu"no i nie oszukujmy sie, nie mam ochoty się zaharowywać ![]() Cytat:
dobrze, że to zgosiliście Cytat:
![]() Moja zrobiła niezłe przedstawienie z tym wyborem przedmiotu (w pozytywnym sensie). Posadziliśmy ją przed tymi przedmiotami, wiadomo wszyscy się w nią wgapiają, a ta zaczęła się przyglądać tym przedmiotom z wielką uwagą i w skupieniu, po czym podniosła rękę z wyciągniętym paluszkiem i nadal budując napięcie, zastanawiała się czego tu dotknąć Tak więc branża modowa, jak nic ![]() Cytat:
no właśnie co z Irmusią? Cytat:
za takie marudzeniesuper!!! no nie, protestuję przeciwko Twojemu nieudzielaniu się! |
||||||
|
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam w planach coś takiego
|
|
#1630 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
u Nas nic ciekawego-wczoraj popołudnie na działce, w nocy były okropne burza z gradobiciem, ale dziś grzeje dalej.... ![]() Aga-ja mieszkam w De, więc nie ma sensu bym pisała jakie mleko daję ![]() ale za to zapytam Depoison-dajesz Zosi coś na krowim?jeśli tak to na jakim?jest tutaj mleko w butelce? Pumcia-może i masz rację, że to nie lenistwo, a charakter ja nigdy nie miałam ambicji pracy od rana do wieczora, to nie dla mnie i tyle, życie rodzinne, czas z rodziną spędzony jest dla mnie najważniejszy....mnie też nie bardzo stać na siedzenie w domu, bo byłoby milion razy lżej żyć z dwóch wypłat....miałam w swoim życiu okres ciężkiej fizycznej pracy za psią kasę-najgorszy okres....ale na studia musiałam zarobić teoretycznie w PL zostawiłam dobrą pracę w swoim zawodzie, ale no cóż może kiedyś i tutaj znajdę zawodowo swoje miejsce
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Napisze ktos smska do Irmusi?
|
|
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
Niedawno wróciliśmy do domu-byliśmy na kinder party
Był pyszny tort i jeszcze ciacho dostaliśmy na drogę ![]() Pogoda znów szkocka Cały ranek lało...Przekroczyłam 12 000 postów
|
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Napisalam jej jeszcze popoludniu, ale nic nie odpisala
Bylismy z Fabim spotkac sie z K. Zaliczylismy sale zabaw i McD. Tym razem Fabi super sie bawil w tej sali, wiec godzina super szybko minela. W sumie bylo super K jezdzi na wisnie teraz, wiec ma malo czasu dla Malego, bo jedzie po 6 i wraca po 21, jak Maly juz spi. Szkoda, ale kasa jest potrzebna...
|
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej!
U nas ok, Jaś wraca do zdrowia, tylko jak płacze słychac że jeszcze gardło jest inne, w zachowaniu już ok Wczoraj mieliśmy imprezę roczkową, było fajnie, ale niezmiernie gorąco mimo klimatyzacji. Mały początkowy był ciekawy, że tyle ludzi, każdy go tuli itd., potem zahcciało mu się drzemki, poszłam z nim na krótki spacer, gdy wróciłam jeszcze spał, ale szybko został obudzony przez płaczące dzieci, no i był niedospany przez to. Gdy wjechał torat Jas obserwowal go z powagą, zero uśmiechu Potem jak było wybieranie to na początku nie był zainteresowany ale po chwli sięgnal po różaniec , no i pod koniec imnprezy bardzo się rozkręcił. Z prezentów dostał 2 jeździki, ksiazke, ubranko, slicnzy zestaw obiadowy ze sztucćami, fotoksiązke, lego duplo, stolik i krzesełko do pokoiku i kasemam pytanko czy wasze dziecki chodzą w sandałkach bez skarpet, bo wczoraj mały tyle chodzil że mam bąble na dużych palcach, takie pęcherze odciski
|
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
"Hej
od poczatku lipca nie mialam dostepu do internetu a teraz wrocilam z krotkiego urlopu. Tesknie za Wami. Czytam na biezaco. Postaram sie napisac w najblizszych dniach. Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki Irmusia"Ph ja mu ubieram skarpety, bo zawsze gdzieś go obetrą Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1637 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale czasem to najlepsze rozwiązanie. Bądz dzielna , jesteś zaradną mamusią więc na pewno sobie poradzisz---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Linka gdzie byliśie w na wkacjach w tych górach? jakiś ośrodek, pensjoinat?
|
|
|
|
#1639 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamuśki,
100 lat mnie tu nie było. Podczytywałam Was trochę w ostatnich dniach no i już nie wytrzymałam, musiałam napisać Głownie ze względu na Ciebie Sol ![]() Ja też rozstałam się z tatą mojego dziecka. Ponad pół roku temu, czyli jak Pawełek był jeszcze malutki. Podjęłam decyzję o rozstaniu bo jeszcze nigdy nie czułam się w związku tak samotnie jak wtedy... a byliśmy ze sobą bardzo długo, bo 10 lat. Tata Pawełka po pojawieniu się jego na świecie zaczął unikać domu jak ognia. Przestaliśmy ze sobą rozmawiać, wspólnie spędzać czas, przestaliśmy być sobie bliscy, ja byłam zajęta opieką nad dzieckiem a on poświęcał czas pracy i życiu towarzyskiemu. Mimo, że decyzja o rozstaniu była przemyślana i poprzedzona próbami ratowania związku, to kiedy już się rozeszliśmy ryczałam jak bóbr bez przerwy przez kilka dni, bo zdawało mi się, że świat wali mi się na głowę. Nie tylko mi, mojemu dziecku też. Próbowałam sobie wytłumaczyć, że nie uszczęśliwię dziecka nieszczęśliwą rodziną, że decyzja o rozstaniu była jedyną słuszną. Na szczęście, przy ogromnej pomocy mojej rodziny po najtrudniejszym okresie z dnia na dzień było mi coraz lepiej, łatwiej, raźniej, znów się uśmiechałam. Nauczyłam się radzić sobie z tą sytuacją, choć na początku nawet widok szczęśliwych rodzin na spacerach powodował, że chciało mi się płakać. Ale powoli wszystko zaczęło się układać. Po wyprowadzce tata Pawełka spędzał z nim więcej czasu niż wtedy kiedy jeszcze z nami mieszkał. Ja miałam wolniejszą głowę od trosk, gdzie podziewa się mój luby i kiedy wreszcie wróci do domu. Nauczyłam się też prosić o pomoc. Wtedy kiedy byliśmy pełną rodziną ale taty wiecznie nie było w domu, to wiedziałam, że wszystkie jego obowiązki spadają na mnie i muszę temu podołać. Teraz będąc mamą samotnie wychowującą dziecko, dałam sobie przyzwolenie na przyjmowanie pomocy od moich najbliższych. A Tż? Uważa, że jednak nie był gotowy na dziecko. Wobec tego czuje się zwolniony z większości obowiązków. Podsumowując, rozstanie to było najlepsze na co mogłam wpaść ![]() Pozdrawiam Was wszystkie
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Ph, moja smiga bez skarpet i nie mamy obtarc.
Fajnie ze roczek sie udal !! Super prezenty. Mandi widze ze i u was po imprezce. Extra! Ale co mnie zdziwilo to te wrozby!!! U nas nie ma takiego zwyczaju. Linka podpinam sie pod pytanie gdzie byliscie dokladnie dobrze masz z tz, pani domu jak nic. Jako jedyna nie narzekam na upal bo kurdeeee lato mamy i takie temperatury powinny byc!!! Bylismy dzis w Niedzicy nad jeziorem i bylo extra! Mala zjadla tyle ze prawie pekla! Kielbaske kurczaka 2 monte 2 jogurty jagody banana jablko arbuza nektarynke kanapke z szynka mozzarelle i nawet nie wiem co jeszcze. Caly dzien jadla!! |
|
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
mamy 29'C w mieszkaniu
![]() u rodziców (piętro niżej) jest o 4 mniej - znaczna różnica. szkoda że nie mają kanapy rozkładanej bo bysmy u nich spali. ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
Super że ktoś jest! Będzie dobrze! I Tobie Solcia z całego serca życzę wszystkiego dobrego! ~~ miałam dziś gości. szwagry z najmłodszym. tulił Emisia i pluskali się razem w basenie a najwięszą furorę zrobiła zjeżdzalnia po mojej chrześnicy baaardzo miłe popołudnie.
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2013-07-28 o 21:23 |
|
|
|
|
#1642 |
|
Zadomowienie
|
No padł w końcu
![]() Ja swojemu zwykle zakładam skarpetki, ale bez też kilka razy zdarzyło mu się śmigać, otarć czy odcisków póki co nie było ![]() Pumas gdzie to pomieściła? Jeju to ja tu się cieszę jak mały dziubnie coś ze śniadania, zje trochę obiadu, wsunie jakiegoś owoca i jajecznicę z jednego jajka (nie całą), ale o takim jedzeniu to chyba pomarzyć tylko mogę Właśnie chciałam się pochwalić, że apetyt chyba ma lepszy, ale niestety widzę, że nie ma czym się chwalić hehe ![]() Fajne te wróżby, jakaś atrakcja U nas też tego nie ma ![]() Super, że imprezki udane i wszyscy zadowoleni ![]() U nas dziś było 37 st. w cieniu, nawet nie sprawdzałam ile mieliśmy w domu ![]() Ale się uśmiałam z tego mojego Smerfa :P Mąż się położył a Pawełek daje mu swój smoczek (czasem tak robi), mąż udał że zasnął i chrapie a ten go papuguje i powtarza Cudaczek mały zawsze coś wymyśli
|
|
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
Mrówka cieszę się że do nas wróciłaś i bardzo współczuję życiowej sytuacji
ale ważne że spotkałaś kogoś kto jest Was wart ejo pumas zapomniałaś o mnie u nas dopiero 2 dzień ciepłoty i jestem szczęśliwa że jesień nas opuściła dzisiaj nawet biegłam w deszczu ludziska mamy lato! Jeszcze zdążycie telepać gatkami w zimie przy -25st i 2metrowymi zaspami
|
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Nela
![]() Mrowka, dziekuje za cieple slowa Musimy byc silne.Mamy dla kogo ![]() Jana upal nie narzekam, za to moje dziecko tak I non stop wisi mi na cycku
|
|
|
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka, ja tak z doskoku. Powoli czytam od tyłu
![]() Mrówka88 oby było Wam jak najlepiej i aby chłop który się koło Ciebie kręci okazał się tym właściwym ![]() Cytat:
Chociaż Katharina kiedyś wklejała, ale gdzieś posiałam go.level 1 level 2 Czemu się czujesz samotna? Małż dużo pracuje? Co by nie było przytulam Linka super, ze jesteście. I najważniejsze że wyjazd udany Pumcia nie wiem skąd u nas jest zwyczaj robienia wróżby roczkowej, ale jest Kontynuujemy tą tradycję bo jest do dość zabawny zwyczaj, chociaż zabobonny ![]() Jeszcze co do wróżby to kilka dziewczyn pisało, że też były u nich robione. Różniły się ewentalewentualnie przedmiotami, które dziecko miało do wyboru. Phdwao super, że imprezka udana ![]() Do sandałków zakładam małej skarpetki. Irmusiu czekamy na Ciebie Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2013-07-28 o 22:21 |
|
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam że na zawał dziś zejdę-Marysia wspięła się po krześle na parapet
Zaczęło się naśladowanie starszej siostry, mimo że ciągle jej pilnuję żeby się nigdzie nie wspinała
|
|
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
Ph, Pumas byliśmy tu, w prywatnym domu, bardzo polecam tę miejscówkę, dom nowy, wszystko nowe, czysto. Fajowo położona, w centrum a na uboczu. Wszystko jak na zdjeciach a nawet lepiej. (Unikam ośrodków, hoteli i pensjonatów, a tym bardziej tych przeznaczonych specjalnie dla rodzin z dziećmi
Wystarczy mi moje jedno )Pumcia ja na upały nie narzekam, uwielbiam, cały rok tak być powinno, no! A z TZtem to ja nie mam dobrze, mam wyśmienicie
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-07-28 o 22:36 |
|
|
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Kupowałyście może maluszkom baseniki? kupiliśmy taki mikroskopijny o 61 cm x 15 cm i po nadmuchanie jest... hmm pięciokątny. Oczywiście na opakowaniu jest śliczny okrągły
Może jak naleje się do niego wody to będzie miał jakiś normalniejszy kształt.Cytat:
|
|
|
|
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

), a wy też jakoś mało plotkujecie, nie ma się do czego odnosić
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
W czwartek jedziemy nad morze 

Cały ranek lało...
, no i pod koniec imnprezy bardzo się rozkręcił. Z prezentów dostał 2 jeździki, ksiazke, ubranko, slicnzy zestaw obiadowy ze sztucćami, fotoksiązke, lego duplo, stolik i krzesełko do pokoiku i kase