Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-05, 18:46   #4681
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
No dokładnie! Ale ja też planuję restrykcyjną dietę, bo strasznie boję się tych kolek..

Dowolne?Nie wiem co mogłoby to oznaczać.. że sobie może dużo fika?
Czytałam dzisiaj o kolkach:
Najczęstszymi przyczynami pojawienia się kolki jest niedojrzałość i słaba praca przewodu pokarmowego oraz kłopoty z trawieniem.
Kolka często jest też związana ze zbyt szybkim,łapczywym połykaniem mleka.Maluch zaczyna sie wtdey krztusić i łykać powietrze,które potem zalega w jelitach i skutkuje bólem brzucha oraz wzdęciami.Przyczyną kolki może być również alergia lub nietolerancja laktozy
.
Tak jak Dzidzia pisała dieta ma chyba mały wpływ na kolki

Też tak wywnioskowałam .Miał jeszcze dużo miejsca żeby sobie swobodnie pozycje zmieniać (to był 22 tydzień)

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 18:47   #4682
paulinaizabela
Zakorzenienie

Wróciliśmy z zakupów i małż dalej maluje
Kupiłam dla malej w Lidlu spodenki różowe, nic innego z oferty mnie nie powaliło... http://www.lidl.ie/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=33714

Anoula zapomniałam wczesniej dopisać, że ciuszki śliczne dostałaś Będzie kolejna mała strojnisia

Lusesita super łupy

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
obłożyłam się owocami i siedzę zadowolona, mimo że nam kredytu nie przyznali ale TŻ będzie w pracy kombinował więc jeszcze jakieś szanse może są
żeby się udało inną drogą

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
póki mi się przypomniało , pokaże Wam nowy wózek - myślałam że mój jest dziwny ale przy tym http://www.baby-shower.pl/AKTUALNOSC...-rodzicom.html
Czy ktoś się jeszcze waha jaki wózek kupic ?
jak dla mnie to tez odkurzacz albo sanki do bobsleja

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Odpuściło a ja na IP jechać za bardzo nie mogę. Ł. w delegacji, nie mam co zrobić z żabą.
Będę obserwować. Idę teraz zimna kapiel wziąć żeby sie ostudzić.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dobrze, że przeszło ale oszczędzaj się Kochana

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Zaraz umrę z gorąca...
Ja się czuję, jak księżyc w pełni, a jeszcze 3 miesiące...
ślicznie wyglądasz, szczuplutka a brzusio słodki
Stary 2013-08-05, 19:07   #4683
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Odpuściło a ja na IP jechać za bardzo nie mogę. Ł. w delegacji, nie mam co zrobić z żabą.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oby nie wróciło

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:

póki mi się przypomniało , pokaże Wam nowy wózek - myślałam że mój jest dziwny ale przy tym http://www.baby-shower.pl/AKTUALNOSC...-rodzicom.html
Nie mam już wątpliwości
Ten wóz jest idealny

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Zaraz umrę z gorąca...
Co Ty mówisz,jaki księżyc.Korzystnie wyglądasz moim zdaniem

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Ja mam większy brzusio po południu i tak naprawdę nie wiem dlaczego... Niedługo będę wyglądała jak Liszowska.
Do tej konicy to Ci brakuje duuuuużoooooooooo

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:

A ja chyba jestem jakaś inna i uważam że ona bardzo ładnie wygląda . Widziałam jej zdjęcia na pudelku i tam sa one korzystniejsze dla niej .
Jedyne co mi w niej przeszkadza to te wysokie obcasy , na pewno nie czuje się w nich konfortowo , ale reszta ? Buzie ma ładna , szczupła nigdy nie była a figure trzyma mimo sporego brzucha . JA tam nie wiem co od niej chcecie ?

Kurde i to tez takie pitolenie Polska to durny kraj , to wiedza wszyscy ale to nie znaczy że w pozostałych krajach kasa z nieba się sypie. NIe mówie o niej , bo ona swoje konta ma nabite , ale o każdej innej obywatelce .. PO co mieszają ludzią w głowie przeliczając to na złotówki ?
JA tez dostaje macierzyńskie przez 40 tygodni w wysokości 140 f /tyg jakby przeliczyć na złotówki to w cholerę kasy 2800zł / mies
Do tego do 16 roku zycia dziecka 85f miesięcznie / 430 zł ?
No ale nigdzie nie pisze ile ona płaci za czynsz ? Ile ja kosztują opłaty ? wyżywienie?
MNie czynsz bez opłat wychodzi miesięcznie 45000 zł , wiec co to jest 2800 przy tym ?
Rozumiecie o co mi chodzi ?
Ona mi się nigdy nie podobała,kojarzy mi się z taką lampucerą.
Dla mnie ta sukienka, raczej ona w tej sukience wygląda niekorzystnie.
To że się chwali brzuchem, popieram ma się z czego cieszyć,ale że świeci już prawie gołą d.upa to dla mnie żałosne...

Nie pomyliły Ci się obliczenia??? 45 tysięcy już doczytałam
To że przeliczają to fakt trochę mąci,bo życie za granicą droższe.Nie ma już takich koksów jak kiedyś.Chociaż to też zależy od kraju i rodzaju wykonywanej pracy.
Ale myślę że i tak dużo łatwiej się utrzymać tam niż tu.I to nie tylko siebie, ale też rodzinę.Jeśli oczywiście złapie się porządną,dobrze płatną pracę.
W innym przypadku lekko nie jest.

A tak na marginesie,strasznie dużo płacisz tego czynszu

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
oglądam trudne sprawy właśnie i jakiś fajny wózek tam jest

od środy w Biedroce wszytskie lody -25%
Mała poprawka
Do środy
5-7.08

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-05, 19:09   #4684
89Beatka
Wtajemniczenie

ale ciepłoooooooooooooo:brzyd al:

Angie przecież ładnie wygladasz

Miałam dziś ochotę na parówki na kolacje ale nie było w sklepie więc będą hamburgery( nawet nie chce wiedziec z czego obie te rzeczy sa zrobione), a jutro mąż mnie bardzo prosił i będzie pizza na obiad

o tam jeszcze się na forum działo? zaraz zobaczymy
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 19:09   #4685
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Wesele mojego szefa. Jego teściowie znani w całej Polsce z tego że otwarli jakies dziwne stacje benzynowe ( nie zagłębiałam się w temat ) . Na weselu 200 osób , prezesi i prezesowe w sukniach balowych . 12 osobowa orkiestra i pieczone świniaki , no wesele wyższej półki. Mój Tz dostał fuche , jako jeden z wielu odwoził gości do domu . Po pracy miał odwieść mnie do domu i później tam pojechać . O 22 okazało się że żaden z nas nie ma kluczy , któreś z nas zatrzasnęło w domu inne zostały w jego pracy. Zdecydowalismy że pojade z nim , posiedzimy w aucie , a ludzie których trzeba będzie odwieść do domu będą tak schlani że i tak nie zwroca uwagi na to jak wyglądam . On odpicowany ja w dresie pojechaliśmy . Póki do odwiezienia były dwie trzy sooby było ok . Ale nagle przyszło odwieść cały komplet i ja nie mogłam pojechać. Zostałam na laweczce przed az nie zjawił się mój szef , ledwo przytomny , wciagnoł mnie w środek tej imprezy , tych kiecek balowych i tiuli . Tak obtańczyłam wszystkich teściów, wujków , szwagrów i prezesów Dobrze , że na drugi dzień mało kto co pamiętał ..

.
Ale miałaś przygodę

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-05, 19:13   #4686
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wchodzę już w żadne teraz ze mnie taka baryłeczka jest
ja nie wchodziłam już w 2 miesiącu

Cytat:
Kolorowy kopmlecik mam taki sam , ale ten z sówka Dlaczego w moim H&M nie ma takiego ?

Pięknie wyglądasz

Co to oo jest? Wygląda mniami
Ja dziś już zezarłam obiadek , dwie kanapki z nutellą , dwa gofry , gruszke , sliwke , jogurcik i pół słoika kiszonych ogórkow .
Przez ostatni tydzień tyle nie zjadłam

Wesele mojego szefa. Jego teściowie znani w całej Polsce z tego że otwarli jakies dziwne stacje benzynowe ( nie zagłębiałam się w temat ) . Na weselu 200 osób , prezesi i prezesowe w sukniach balowych . 12 osobowa orkiestra i pieczone świniaki , no wesele wyższej półki. Mój Tz dostał fuche , jako jeden z wielu odwoził gości do domu . Po pracy miał odwieść mnie do domu i później tam pojechać . O 22 okazało się że żaden z nas nie ma kluczy , któreś z nas zatrzasnęło w domu inne zostały w jego pracy. Zdecydowalismy że pojade z nim , posiedzimy w aucie , a ludzie których trzeba będzie odwieść do domu będą tak schlani że i tak nie zwroca uwagi na to jak wyglądam . On odpicowany ja w dresie pojechaliśmy . Póki do odwiezienia były dwie trzy sooby było ok . Ale nagle przyszło odwieść cały komplet i ja nie mogłam pojechać. Zostałam na laweczce przed az nie zjawił się mój szef , ledwo przytomny , wciagnoł mnie w środek tej imprezy , tych kiecek balowych i tiuli . Tak obtańczyłam wszystkich teściów, wujków , szwagrów i prezesów Dobrze , że na drugi dzień mało kto co pamiętał ..

Pomyliłam się , 4,5 tys .Dużo /nie dużo .. Ciężko to określić , bo nie można porównywać przychodów tu , i w PL chyba że porównuje się tez koszty.
Macierzynskie jest w tym kraju dla wszystkich takie same , nie ważne gdzie pracowałaś a ja za mieszkanie płace i tak naprawdę mało.

u nas był jeszcze z szopem i jelonkiem

musze dokupić skarpetki

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Dawno się nie odzywałaś
Nawet sobie myślałam o Tobie ostatnio

A te komplety z Hm są cudne,czekam na jakąś promocję

A tak wogóle Issia się dawno nie odzywała,a udzielała się sporo jak dobrze pamiętam.

Chyba trzeba znowu zrobić zbiorowe wywoływanie

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Zdrówka dla synka

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Nie będzie tragedii

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Może jest jeszcze nadzieja

Trzymam
Walczcie,u nas bitwa wygrana.Może i Wam sie uda

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Kuchie z Ikea ładne są,podobają mi się bardzo

A co do zmywarek to rzeczywiście wychodzi ekonomiczniej(woda,prąd) niż standardowe mycie?

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

O to przezwisko mojego męża

na mnie "Bunia" mówili w pracy

a M. chyba jakos nie nazywa mnie specjalnie, albo bardzo rzadko bo nie pamiętam

jestem już troszkę na bieżąco,ale w srode jedziemy nad morze i znów nie nadrobię
Stary 2013-08-05, 19:14   #4687
89Beatka
Wtajemniczenie

A moje dziecię urządza sobie wedrówki była z lewej strony a teraz napewno jest z prawej.

Zastanawiam się jak będzie wygladać. Jak to powiedziałam mężowi oczy będzie mieć po mnie( zielone) i uszy żeby miała po mnie, na co mój Tż pyta dlaczego, bo mam ładniejsze i mniejsze

ale oczywiście zdolności to po tatusiu niech odziedziczy
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-05, 19:15   #4688
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Pomyliłam się , 4,5 tys .Dużo /nie dużo .. Ciężko to określić , bo nie można porównywać przychodów tu , i w PL chyba że porównuje się tez koszty.
Macierzynskie jest w tym kraju dla wszystkich takie same , nie ważne gdzie pracowałaś a ja za mieszkanie płace i tak naprawdę mało.
No to masz co wspominać Ale brawo dla Ciebie za ogólny luz, widać że jesteś szalona
Cytat:
Najczęstszymi przyczynami pojawienia się kolki jest niedojrzałość i słaba praca przewodu pokarmowego oraz kłopoty z trawieniem.
Kolka często jest też związana ze zbyt szybkim,łapczywym połykaniem mleka.Maluch zaczyna sie wtdey krztusić i łykać powietrze,które potem zalega w jelitach i skutkuje bólem brzucha oraz wzdęciami.Przyczyną kolki może być również alergia lub nietolerancja laktozy
.
I weź tu bądź mądry...sama nie wiem, jedni mówią tak inni jeszcze inaczej..sądzę że trzeba powolutku zaczynać jeść i zobaczyć co będzie..
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 19:21   #4689
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

na mnie "Bunia" mówili w pracy

a M. chyba jakos nie nazywa mnie specjalnie, albo bardzo rzadko bo nie pamiętam
Mój do mnie czasem mówi "Muczaku"

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
A moje dziecię urządza sobie wedrówki była z lewej strony a teraz napewno jest z prawej.

Zastanawiam się jak będzie wygladać. Jak to powiedziałam mężowi oczy będzie mieć po mnie( zielone) i uszy żeby miała po mnie, na co mój Tż pyta dlaczego, bo mam ładniejsze i mniejsze

Wędruje póki jeszcze ma miejsce

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
No to masz co wspominać Ale brawo dla Ciebie za ogólny luz, widać że jesteś szalona

I weź tu bądź mądry...sama nie wiem, jedni mówią tak inni jeszcze inaczej..sądzę że trzeba powolutku zaczynać jeść i zobaczyć co będzie..
Też tak myślę,na początku oszczędnie się odżywiać i stopniowo wprowadzać produkty.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-05, 19:31   #4690
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Malowałyście może farbami Beckers? To chyba ta sama firma co Tikkurila, tylko że mają gotowe kolory ;>
Ja malowałam Beckersem lateksowym - jeden pokój jest szary a w sypialnia mam fioletową ścianę (taką mocno fioletową). Polecam. Kolory żywe, do tego lateksowe, więc delikatne zabrudzenia bez problemu schodzą pod wpływem wilgotnej ścierki.

Cytat:
Zaraz umrę z gorąca...
Bardzo fajnie wyglądasz
Stary 2013-08-05, 19:37   #4691
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Może jest jeszcze nadzieja

Trzymam
Walczcie,u nas bitwa wygrana.Może i Wam sie uda
mam nadzieję że się uda, bo jak nie to.. nie chce myśleć
Cytat:
Oby nie wróciło [COLOR="Silver"]

Mała poprawka
Do środy
5-7.08
oo tak? to ja nie wiem jak słuchałam
Cytat:

też się czasami nad tym zastanawiam i chciałabym żeby miała tak jak TŻ blond włoski i jeszcze delikatnie kręcone i też TŻ żeby rzęsy miała bo małż ma jak po przedłużaniu tylko żeby miała ciemne jak moje ale długie i podwinięte
a jak po tatusiu odziedziczy zamiłowanie do komputerów i elektroniki to padnę

nie ma to jak pograć w piłkę nożną z bratanicą, bratankiem i TŻ na koniec 6 miesiąca ciąży

w ogóle moja mama zrobiła "lody" z pogniecionego banana i serka waniliowego, pychota
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 19:39   #4692
Angie_gg
Raczkowanie

Chodzi mi o to, że strasznie ociężale czuję się, może dlatego, że Maja duża jest.
Angie_gg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 19:41   #4693
De28
Wtajemniczenie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42116579]
Dzwoni moja mama i mówi mi, że A. jest ode mnie szczuplejsza, ma mniejszy brzuszek i w ogóle wygląda pięknie.
A mi co chwilę powtarza, że wyglądam jakbym była w 9 miesiącu, jakbym miała zaraz rodzić... Tak mi się przykro robi
Przybrałam niecałe 8kg... Misiek jest spory... ale po co tak mi dogadywać?

Pokażę Wam jakie piękne zdjęcie zrobił mój mąż [/QUOTE]

Fotka sliczna.A gadaniem sie nie przejmuj.

Cytat:
.

Też tak wywnioskowałam .Miał jeszcze dużo miejsca żeby sobie swobodnie pozycje zmieniać (to był 22 tydzień)
To zalezy-warzywa wzdymajace maja wplyw.Sery i produkty mleczne lepiej wprowadzac stopniowo.Bo wtedy nie bedzie sie wiedzialo, czy to od nietolerancji laktozy czy skazy mlecznej czy od np kapusty.

Cytat:
Anoula - piękne ciuszki

Kurde i to tez takie pitolenie Polska to durny kraj , to wiedza wszyscy ale to nie znaczy że w pozostałych krajach kasa z nieba się sypie. NIe mówie o niej , bo ona swoje konta ma nabite , ale o każdej innej obywatelce .. PO co mieszają ludzią w głowie przeliczając to na złotówki ?
JA tez dostaje macierzyńskie przez 40 tygodni w wysokości 140 f /tyg jakby przeliczyć na złotówki to w cholerę kasy 2800zł / mies
Do tego do 16 roku zycia dziecka 85f miesięcznie / 430 zł ?
No ale nigdzie nie pisze ile ona płaci za czynsz ? Ile ja kosztują opłaty ? wyżywienie?
MNie czynsz bez opłat wychodzi miesięcznie 45000 zł , wiec co to jest 2800 przy tym ?
Rozumiecie o co mi chodzi ?

Dziwne że to mam CI tak dokucza , chyba nie zostaje ci nic innego jak ignorować ?
Ja cie rozumiem.Bo jak moja mama uslyszala, ile moj maz zarabia, to z krzesla spadla. Ale ze np koszty zycia tu wynosza ok 2000 euro (razem z podatkami, a tych czesto Polacy tu nie placa ubezieczeniami i rentami) to tego nikt nie widzi.Koszty zywnosci kolosalne. Pamietam jak dwa razy pomyslalam, zanim kupilam woreczek 2 kg ziemniakow za 3 euro Teraz juz nie przeliczam. Na poczatku wszystkiego zalowalam.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 19:44   #4694
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

w ogóle moja mama zrobiła "lody" z pogniecionego banana i serka waniliowego, pychota
Mniam ale robisz smaka
Stary 2013-08-05, 19:50   #4695
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Mniam ale robisz smaka
nie chciałam
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-05, 19:52   #4696
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Fotka sliczna.A gadaniem sie nie przejmuj.

To zalezy-warzywa wzdymajace maja wplyw.Sery i produkty mleczne lepiej wprowadzac stopniowo.Bo wtedy nie bedzie sie wiedzialo, czy to od nietolerancji laktozy czy skazy mlecznej czy od np kapusty.

.
No ten rodzaj warzyw na pewno

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
A ja mam taką ochotę na lody

Z braku laku idę po arbuza

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-08-05 o 19:55
Stary 2013-08-05, 19:56   #4697
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

o dobrze że mi przypomniałaś, że mam trochę arbuza w lodówce jeszcze

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-05, 19:57   #4698
Angie_gg
Raczkowanie

Cytat:
No ten rodzaj warzyw na pewno

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Arbuz:slina ::sl ina:
Angie_gg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 20:03   #4699
lineczka1989
Zakorzenienie

ja mam arbuza, kiwi, śliwki, wiśnie co która zechce się podzielę miałam jeszcze nektarynki i banany ale zjadłam o i mama przyniosła szarlotkę

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-08-05 o 20:04

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-05, 20:09   #4700
paulinaizabela
Zakorzenienie

A ja nie zachwycam się arbuzem... w tym roku jeszcze nie jadłam

Ostatnio jakoś nie mam ochoty na owoce to małż mi koktaile robi Dzis kupiliśmy truskawki to będe miała bananowo-truskawkowy
Ale słodkie pochłaniam tonami

A wogóle to dopiero zaraz będziemy wcinać obiad dzis kotleciki z piersi, ziemniaczki i sałata ze śmietaną
Stary 2013-08-05, 20:09   #4701
De28
Wtajemniczenie

Cytat:

A jakie oczy ma maz?

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 20:15   #4702
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam arbuza, kiwi, śliwki, wiśnie co która zechce się podzielę miałam jeszcze nektarynki i banany ale zjadłam o i mama przyniosła szarlotkę
Wiśnie wiśnie!!
Stary 2013-08-05, 20:18   #4703
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
A ja nie zachwycam się arbuzem... w tym roku jeszcze nie jadłam

Ostatnio jakoś nie mam ochoty na owoce to małż mi koktaile robi Dzis kupiliśmy truskawki to będe miała bananowo-truskawkowy
Ale słodkie pochłaniam tonami

A wogóle to dopiero zaraz będziemy wcinać obiad dzis kotleciki z piersi, ziemniaczki i sałata ze śmietaną
Ja uwielbiam takiego soczystego

Koktajle swoją droga pychotka

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-05, 20:21   #4704
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
U mnie obuad byl podobny. Zamiast sałaty byla mizeria

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 20:27   #4705
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Espere Pokaż wiadomość
Ja też zastanawiam się nad Polną, bo tam pracuje mój gin, ale trochę boję się, bo słyszałam złe opinie na temat tego szpitala...
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Co człowiek to inna opinia, dlatego już się tym nie sugeruję...
Tam jednak mają najlepszy sprzęt gdyby coś nagle zaczęło się dziać z maluszkiem (odpukać) więc ja jestem na 85% zdecydowana na Polną
Ja czytałam mnóstwo dobrych opinii i dużo gorszych, ale w tych gorszych było tylko o tym, że tam jest "taśmówka". Szczerze mówiąc nie potrzebuję pielęgniarki do serca przyłóż, która za każdym razem przywita mnie wielkim uśmiechem. Jak tylko będę wiedziała, że moje dziecko będzie bezpieczne (ze względu na sprzęt i dobrych lekarzy) to te parę dni wytrzymam z "niemiłymi" ludźmi. Z resztą dużo dziewczyn pisze, że trafiły na bardzo sympatyczny personel, więc ja tam się nie sugeruję.

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42116579]To jeszcze raz ja ;p

Wiecie co, pożalę Wam się, a co...
27 tydzień- brzuch mam spory- wiem o tym. Ale jest po prostu taki do przodu wystający, talię mam taką jak miałam. No i cycki mam duże. Ale przecież jestem w ciąży.

Sąsiadka jest też gdzieś w tym momencie ciąży, ale jest niższą i grubszej kości dziewczyną.
Dzwoni moja mama i mówi mi, że A. jest ode mnie szczuplejsza, ma mniejszy brzuszek i w ogóle wygląda pięknie.
A mi co chwilę powtarza, że wyglądam jakbym była w 9 miesiącu, jakbym miała zaraz rodzić... Tak mi się przykro robi
Przybrałam niecałe 8kg... Misiek jest spory... ale po co tak mi dogadywać?

Pokażę Wam jakie piękne zdjęcie zrobił mój mąż
Ale gadanie. W ogóle się nie przejmuj. Już na naszym wątku widać jak każda przyszła mama inaczej wygląda A poza tym jak jest duży brzuszek to jest się czym chwalić!
Zdjęcie prześliczne - proponuję wywołać i powiesić w ramce

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 20:30   #4706
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaraz umrę z gorąca...
Bardzo ładny i zgrabny brzusio

Cytat:
u nas w związku kg nie ida na marne, mój TŻ chudnie ja grubne i tyle małż miał zawsze większy brzuch niż mój, teraz ja mam większy

śmiechowy ten wózek

chce któraś z załącznika?
Przez Was się głodna robię
Temat jedzenia na tapecie... i chyba zaraz muszę się do kuchni wybrać

Nemosku,tez zauważyłam że Issia88 dawno się nie odzywała, halo halo wywołujemy

Apropo ciuchów to ja dziś rano arię odstawiłam bo już prawie w żadne spodenki krótkie się nie mieszczę

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 20:32   #4707
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
a to tyczy się całego sprzętu jeśli chodzi o Mastercook?
hm. moi rodzice mają Mastercooka (piekarnik),ale nigdy się nie zepsuł
a to już dobre kilka(naście) lat

w załączniku 2 moje ukochane "zdobycze" - kombinezonik z HM udało mi się zdobyc za 27 zł, a kompelciki (body, czapeczka, leginsy)dziś dostałam od Siostry

oprócz tego bodziaki, spodenki...rozpieszczają nas
fajne zdobycze

TŻ mówi ze jeśli chodzi o Mastercook to większe problemy są z tymi nowymi sprzętami niż ze starszymi.

Cytat:
jakie śliczności
dzięki

Cytat:
mój mówi do mnie "grubasku", przed ciążą bym się ofochowała a teraz jakoś mi sie podoba
Czasem się zastanawiam czy nasi TŻ nie mają czegoś wspólnego

Cytat:
Anoula nie zacytowałaś mi się przepiękne ubranka dla córeczki! Śliczności
dziękuje

Cytat:

Chyb dużo znas jeszcze nie kupiło, a ten wózek jest kosmiczny

Cytat:
to nie dobrze, oszczędzaj się

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Mój tż też ostatnio sporo przytył, "ciążuje" razem ze mną i kiedy on się wierci na łóżku albo ja, to rzucamy do siebie tekstem "uwolnić orkę 8"
czytałam ostatnio artykuł, że facet w ciąży tyje statystycznie 6 kg gdyby dodać dzidzię i wody płodowe to tyle co przyszła mama

Cytat:
Zaraz umrę z gorąca...
pięknie

Cytat:
Anoula - piękne ciuszki

A ja chyba jestem jakaś inna i uważam że ona bardzo ładnie wygląda . Widziałam jej zdjęcia na pudelku i tam sa one korzystniejsze dla niej .
Jedyne co mi w niej przeszkadza to te wysokie obcasy , na pewno nie czuje się w nich konfortowo , ale reszta ? Buzie ma ładna , szczupła nigdy nie była a figure trzyma mimo sporego brzucha . JA tam nie wiem co od niej chcecie ?
dzięki
co do sukni ślubnej moim zdaniem źle wygląda na biodrach i ten dekolt niezbyt fajnie wygląda, ale zgadzam się że na zdjęciach od fotografa na pudelku wyglądała lepiej niż na tym od paparazzi. Też zauważyłam jakby miała problemy z poruszaniem się w tej sukni, ale może faktycznie to wina tych butów

Cytat:
Wróciliśmy z zakupów i małż dalej maluje
Kupiłam dla malej w Lidlu spodenki różowe, nic innego z oferty mnie nie powaliło... http://www.lidl.ie/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=33714

Anoula zapomniałam wczesniej dopisać, że ciuszki śliczne dostałaś Będzie kolejna mała strojnisia
w lidlu to trzeba faktycznie na okazje trafić, z linka odsyła mnie na kilka ofert kupiłaś te po 2,99 euro?
ja dziękuję
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 20:32   #4708
nemosek
Zakorzenienie

Paula Smacznego!!!!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-05, 20:32   #4709
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Ja wlasnie zjadlam kolacje.kanapki z dżemem

Moje dziecko zamiast spać lata z kredkami i próbuje rysować

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 20:39   #4710
kyte
Wtajemniczenie

Ja bym coś zjadła...ale nie wiem co..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości