Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusiowy:-) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-10, 20:36   #241
Dominika2302
Zadomowienie

Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio

Natalka jak dzień w pracy minął?
Ja mam dziś 11 dc i przed południem dorwałam już małża bo akcję już czas rozpocząć i ja się niby nie nakręcam i podchodzę już do tego na luziku
Mam pytanko odnośnie przedłużania włosów, jak już sobie zafunduję takie doczepki to jak długo powinny mi się ładnie trzymać na głowie?
Dominika2302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-10, 20:50   #242
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio

Cytat:
Napisane przez Dominika2302 Pokaż wiadomość
Natalka jak dzień w pracy minął?
Ja mam dziś 11 dc i przed południem dorwałam już małża bo akcję już czas rozpocząć i ja się niby nie nakręcam i podchodzę już do tego na luziku
Mam pytanko odnośnie przedłużania włosów, jak już sobie zafunduję takie doczepki to jak długo powinny mi się ładnie trzymać na głowie?
Dzięki dobrze pracowicie więc nie miałam czasu myśleć o @...
Heh z tym nakreceniem sie to wiem co masz na myśli mi moj Tż dziś powiedział ze dalej będziemy działać aż sie uda , faceci to inaczej do tego podchodzą ... Jak bede u ginki to chce zapytać o inseminacje jak to tutaj wyglada
Dominika to wszystko zależy jaka metoda bede przedłużane , jakiej jakości włosy itd średnio 3-4 miesiące i trzeba posciagac zeby nie zrobily sie koltuny bo włosy rosną . Znam tez dziewczyny co po pól roku chodzą z doczepionymi puklani tylko ze ich włosy są w opłakanym stanie ... A tu sobie chcesz sprawić ??
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-10, 21:30   #243
Dominika2302
Zadomowienie

Tak właśnie się zastanawiam czy sobie przed sylwestrem nie zafundować, moja fryzjerka powiedziała że za zrobienie 100 naturalnych pasm zapłacę od 350 do 400 zł nie wiem czy to normalna cena
Stary 2013-08-10, 21:47   #244
czarna_mala
Zakorzenienie

Witam Kobitki

Czy mogę się przyłączyć do Waszego wątku? Jestem staraczką od lutego 2013 i nic coraz częściej łapię załamkę jak widzę co miesiąc @ wcześniej miałam problemy z zapaleniami, co wykluczało zupełnie zajście w ciążę, teraz staramy się z TŻ i nic, dlatego postanowiłam szukać kogoś, kto ma ten sam problem co ja
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-10, 21:53   #245
Dominika2302
Zadomowienie

Witaj czarna mała jesteś już 2 która chce się dzisiaj do nas przyłączyć. A robiłaś już jakieś badania? Jakieś zalecenia lekarza masz?
Stary 2013-08-10, 22:40   #246
Linka07
Rozeznanie

Iwonka Czarna Mała witajcie

Iwonka visanne to rozumiem, że na endometriozę brałaś, a piszesz że staracie się od odstawienia tzn. tabletek anty masz na myśli? Jeśli tak to podobno zaraza po odstawieniu są duże szanse na zapłodnienie.

Czarna nie łam się, jeszcze krótko się staracie, a u nas jak widzisz chyba każda ponad rok się stara.

Pustki dzisiaj u nas
Linka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-10, 22:44   #247
Dominika2302
Zadomowienie

Linka pustki to mało powiedziane pewnie dziewczyny mają jakieś ciekawe zajęcia....
Stary 2013-08-10, 22:44   #248
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Tak właśnie się zastanawiam czy sobie przed sylwestrem nie zafundować, moja fryzjerka powiedziała że za zrobienie 100 naturalnych pasm zapłacę od 350 do 400 zł nie wiem czy to normalna cena
wiesz ja nie znam Polskich realiów i cieżko mi powiedzieć czy to dużo czy mało...

czarna mała od lutego to wcale nie tak długo.... spójrz na naszą listę staraczkową to zobaczysz co mam na myśli wytrwałości!
Stary 2013-08-10, 22:58   #249
Linka07
Rozeznanie

Cytat:
Linka pustki to mało powiedziane pewnie dziewczyny mają jakieś ciekawe zajęcia....
Pewnie dlatego, że weekend. Mam nadzieję że w poniedziałek wszystkie wrócą
Stary 2013-08-11, 09:01   #250
ewccik
Zadomowienie

Hejka dziewczynki, ja tylko na chwilkę wpadłam, zaraz wyruszam na 4 ostatnie dni pielgrzymki, trzymajcie kciuki za pogodę i za nasze nogi żeby za dużo bąbli się nie narobiło. buziaczki. papa
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-11, 09:18   #251
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
Hejka dziewczynki, ja tylko na chwilkę wpadłam, zaraz wyruszam na 4 ostatnie dni pielgrzymki, trzymajcie kciuki za pogodę i za nasze nogi żeby za dużo bąbli się nie narobiło. buziaczki. papa
powodzenia!!!!

witam się z rana jeszcze bez @ ale to pewnie kwestia czasu... podbrzusze mnie boli , cycki to chyba mi odlecą .... no to tyle u mnie . A postanowiłam ze mam półtorej miesiąca do wakacji i mam zamiar to dobrze wykorzystać zaczne ćwiczyć coby jakoś wyglądać na tej plaży;P
Stary 2013-08-11, 09:24   #252
Dominika2302
Zadomowienie

Witam się i ja.
Ewcik powodzenia i wytrzymałości.
Natalka a nie skusiło cię powtórzyć test? No i gratuluję postanowienia ja jakoś nigdy nie mam ochoty ćwiczyć a przydało by się bo pasę się jak prosiak
Stary 2013-08-11, 09:33   #253
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Witam się i ja.
Ewcik powodzenia i wytrzymałości.
Natalka a nie skusiło cię powtórzyć test? No i gratuluję postanowienia ja jakoś nigdy nie mam ochoty ćwiczyć a przydało by się bo pasę się jak prosiak
Dominika chyba poczekam do @ dzisiaj mam 27dc teoretycznie dzisiaj powinna pojawić się @ ja już sama nie wiem jakiej są moje cykle zawsze były 28-29 a teraz róznie 25-26-27
Wiesz z tymi ćwiczeniami to narazie postanowienie a czy w nim wytrwam to sie zobaczy no mi dupa rośnie zawsze jak tyję...
Stary 2013-08-11, 09:54   #254
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Hej

ewccik - powodzenia

natalka - na pewno jesteś chudziutka i nie musisz chudnąć

Gdzie wszystkie dziewczyny?? Mam nadzieję, że nie unikają wątku po tym co napisałam
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-11, 10:03   #255
Dominika2302
Zadomowienie

Brilliant nawet tak nie myśl po prostu wszystkie korzystają z weekendu i nie mają czasu na wizaż, przecież właśnie po to tu jesteśmy żeby pisać nie tylko o swoich sukcesach a przede wszystkim o tym co nas martwi i o naszych problemach. Więc jak coś ci leży na serduchu to wal śmiało!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-11, 10:05   #256
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Brilliant nawet tak nie myśl po prostu wszystkie korzystają z weekendu i nie mają czasu na wizaż, przecież właśnie po to tu jesteśmy żeby pisać nie tylko o swoich sukcesach a przede wszystkim o tym co nas martwi i o naszych problemach. Więc jak coś ci leży na serduchu to wal śmiało!!!
Tylko taka cisza zapadła, że o tym pomyślałam...

A u Ciebie jak staranka??
Stary 2013-08-11, 10:06   #257
Dominika2302
Zadomowienie

Póki co dobrze mam 12 dc i od 2 dni już działamy ale nie nastawiam się bo pewnie wyjdzie jak zawsze....
Stary 2013-08-11, 10:10   #258
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Póki co dobrze mam 12 dc i od 2 dni już działamy ale nie nastawiam się bo pewnie wyjdzie jak zawsze....
za nastawienie Wiem, że nie chcesz się nakręcać, ale nie mów, że jak zwykle nic nie będzie. Po prostu korzystaj z przyjemności i nie skupiaj się w jakim celu a wyjdzie
Stary 2013-08-11, 10:18   #259
ula_betula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość
hej
jestem bez humoru bo zrobiłam test i jak zwykle jedna krecha , sama nie wiem czy jestem bardziej wsciekła czy załamana.... odechciało mi sie starać!

ewccik oby sie udało!

Cytat:
Dokładnie tak samo ja zaczęłam robić, łykam tylko folik, do gina od kiedy przestałam brać clo też nie poszłam co ma być to będzie nie będę się więcej faszerować różnymi witaminkami itp bo jeszcze troszkę i zacznę świecić w nocy.... Jedyny mój plan na przyszłość to jak się nie uda to we wrześniu klinika leczenia niepłodności. Wiem że to i tak późno bo już dawno powinniśmy się tam udać ale ciągle mam nadzieję że jednak nie będzie ta wizyta potrzebna.
Dobrze, że jednak w ogóle się zdecydowaliście pójść do tej kliniki, zobaczysz, pójdzie teraz z górki

Cytat:
Napisane przez iwonka87 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Mam nadzieję, że ja też mogę się przyłączączyc do tego wątku. Do tej pory tylko was czytałam, ale postanowiłam że również zacznę się udzielać. Chrouje na endometrioze i bralam leki visanne przez 4 miesiace. od 14 lipca stwierdziliśmy z mężem, ze czas zacząć starania o maleństwo Tylko teraz właśnie sama nie wiem kiedy i jak dni płodne i kiedy przyjdzie pierwszy okres. Dzisiaj mija 28 dzień od ostawienia i narazie miesiączki ani widu ani slychu. Co prawda miałam dość obfity i przejrzysty sluz wiec prawdopodobnie dni płodne za mna ale niestety test nic nie wykazal 4 dni temu bylam u lekarza i kazal mi cierpliwie czekac na okres i dal zielone swiatlo na starania bez zadnej spiny i na luzie Nie dostałam jeszcze miesiączki i teraz sama nie wiem kiedy najlepiej "dzialac". Dodam ze kochamy się z mezem bardzo często. Także chyba zostanie mi czekac do miesiączki i wtedy wyliczyć owulacje. tak bardzo chciałabym zoabczyc te 2 kreseczki. Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie cieplutko Pozdrawiam
Cytat:
Napisane przez czarna_mala Pokaż wiadomość
Witam Kobitki

Czy mogę się przyłączyć do Waszego wątku? Jestem staraczką od lutego 2013 i nic coraz częściej łapię załamkę jak widzę co miesiąc @ wcześniej miałam problemy z zapaleniami, co wykluczało zupełnie zajście w ciążę, teraz staramy się z TŻ i nic, dlatego postanowiłam szukać kogoś, kto ma ten sam problem co ja
Hej Fajnie, że jest nas więcej czarna od lutego to jeszcze nie tak długo, nie załamuj się

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
Mam nadzieję udało się trafić w owu no i powodzenia na pielgrzymce!

Cytat:
powodzenia!!!!

witam się z rana jeszcze bez @ ale to pewnie kwestia czasu... podbrzusze mnie boli , cycki to chyba mi odlecą .... no to tyle u mnie . A postanowiłam ze mam półtorej miesiąca do wakacji i mam zamiar to dobrze wykorzystać zaczne ćwiczyć coby jakoś wyglądać na tej plaży;P
Oooo, ja też chciałabym zacząć ćwiczyć żeby chociaż mój zwis brzuszny trochę się wchłonął Ale wizytę u gina po połogu mam dopiero na 5 września
Z TŻtem zaczniemy chyba odliczać dni
ula_betula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-11, 10:35   #260
Dominika2302
Zadomowienie

Uleńko a ten krzyk rozpaczy to rozumiem tęsknota za przytulankami ????
Stary 2013-08-11, 11:06   #261
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

brilliant gruba nie jestem ale mam trochę boczki i uda i pupa by sie przydało podreperować :P no i nie mów tak ze ta cisza przez to co napisałas tak jak Dominika pisze po to jesteśmy tu zeby sie wspierać w dobrych i złych chwilach

ula to jeszcze trochę i znowu zaczniecie sie cieszyć sobą

Cisza jest spowodowana weekendem i tym ze nasze mamusia maja teraz wiecej obowiązków przy swoich skarbach
Ghia yevele rene co u Was??
Stary 2013-08-11, 17:31   #262
ula_betula
Zadomowienie

Cytat:
Uleńko a ten krzyk rozpaczy to rozumiem tęsknota za przytulankami ????

Oj tak
Stary 2013-08-11, 19:47   #263
Linka07
Rozeznanie

Witam, dzisiejszy dzień należy uznać za spędzony aktywnie - byliśmy na jarmarku średniowiecznym w Uniejowie a potem na pysznym i kalorycznym jedzonku a z ćwiczeniami muszę się jeszcze parę dni wstrzymać przez tatuaż, a z tego co widziałam na zdjęciach to w porównaniu do was, ja mam więcej do zrzucenia

Brilliant chyba nas nie doceniasz i klapsy Ci się należąJesteśmy tu po to żeby się wspierać i nie uciekamy ot tak. Pustki na forum są spowodowane weekendem

Ula ja się na tym zupełnie nie znam, jak długo po porodzie należy się wstrzymywać z przytulankami?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-11, 19:49   #264
yevele
Zadomowienie

Brilliant, nawet tak nie myśl!

ja czytam was w miarę na bieżąco ale niestety nie mam zbyt wiele czasu na odpisywanie bo mała daje popalić + goście (wczoraj z mała byłam 4h na rękach bo tż "zabawiał" gości - siedzieli i pili ) wkurzona na maxa byłam ale jakoś po rozmowie doszliśmy do ładu.

dziś małą grzeczniutka, aż jestem w szoku więc zaraz idę korzystać z tego stanu czyli idę też spać

natalka, trzymam kciuki, może na test było za szybko
ula, to trzymam kciuki, ja chyba dopiero mam na 30 wizyte bo wczesniej wszystko zaklepane
Stary 2013-08-11, 20:45   #265
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

a my bylismy w kinie ja smerfach 2 w 3d a poźniej na obiedzie w włoskiej restauracji i padam na twarz
linkaty przecież też nie masz z czego zrzucac;>

yevele rozumiem Twoja nieobecność jestes usprawiedliwiona heh przy dziecku to raz są lepsze dni raz gorsze )
co do mojego testu to zobaczymy narazie nie ma tej francy a dzis mnie cały dzień boli podbrzusze...
Stary 2013-08-11, 21:36   #266
ula_betula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka07 Pokaż wiadomość
Witam, dzisiejszy dzień należy uznać za spędzony aktywnie - byliśmy na jarmarku średniowiecznym w Uniejowie a potem na pysznym i kalorycznym jedzonku a z ćwiczeniami muszę się jeszcze parę dni wstrzymać przez tatuaż, a z tego co widziałam na zdjęciach to w porównaniu do was, ja mam więcej do zrzucenia

Brilliant chyba nas nie doceniasz i klapsy Ci się należąJesteśmy tu po to żeby się wspierać i nie uciekamy ot tak. Pustki na forum są spowodowane weekendem

Ula ja się na tym zupełnie nie znam, jak długo po porodzie należy się wstrzymywać z przytulankami?
Powinno się 6 tyg czyli tyle ile trwa połóg, czasem, jest to krócej, czasem dłużej - zależy od decyzji gina.

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Brilliant, nawet tak nie myśl!

ja czytam was w miarę na bieżąco ale niestety nie mam zbyt wiele czasu na odpisywanie bo mała daje popalić + goście (wczoraj z mała byłam 4h na rękach bo tż "zabawiał" gości - siedzieli i pili ) wkurzona na maxa byłam ale jakoś po rozmowie doszliśmy do ładu.

dziś małą grzeczniutka, aż jestem w szoku więc zaraz idę korzystać z tego stanu czyli idę też spać

natalka, trzymam kciuki, może na test było za szybko
ula, to trzymam kciuki, ja chyba dopiero mam na 30 wizyte bo wczesniej wszystko zaklepane
Ej, to szybko! Cztery tygodnie po porodzie - dobrze liczę?

U mnie wizyta będzie 2 miesiące po porodzie - również nie było wcześniej terminów heh. Może to i dobrze bo po rozcinaniu i tu i tu to wątpię żebym po 6 tyg miała zielone światło na jakiekolwiek aktywności fizyczne

Cytat:
a my bylismy w kinie ja smerfach 2 w 3d a poźniej na obiedzie w włoskiej restauracji i padam na twarz

yevele rozumiem Twoja nieobecność jestes usprawiedliwiona heh przy dziecku to raz są lepsze dni raz gorsze )
co do mojego testu to zobaczymy narazie nie ma tej francy a dzis mnie cały dzień boli podbrzusze...
Fajna randka Co zamówiłaś w restauracji? Uwielbiam włoskie jedzonko.
Oby nie przyszła... Z testem pewnie jeszcze czekasz skoro niedawno robiłaś?
Stary 2013-08-11, 21:53   #267
Dominika2302
Zadomowienie

Natalka i jak podobała ci się bajka? Bo ja byłam zawiedziona że Klakier jest rudy!!!! Oby małpiszon nie przylazł...
Stary 2013-08-11, 22:00   #268
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Napisane przez ula_betula Pokaż wiadomość
Powinno się 6 tyg czyli tyle ile trwa połóg, czasem, jest to krócej, czasem dłużej - zależy od decyzji gina.

Ej, to szybko! Cztery tygodnie po porodzie - dobrze liczę?

U mnie wizyta będzie 2 miesiące po porodzie - również nie było wcześniej terminów heh. Może to i dobrze bo po rozcinaniu i tu i tu to wątpię żebym po 6 tyg miała zielone światło na jakiekolwiek aktywności fizyczne

Fajna randka Co zamówiłaś w restauracji? Uwielbiam włoskie jedzonko.
Oby nie przyszła... Z testem pewnie jeszcze czekasz skoro niedawno robiłaś?
lasagne, to najbardziej bezpieczne jedzenie nie testuje narazie poczekam jeszcze :P
Myśle że jeśli wszystko się ładnie zrosło w środku i zewnątrz to pewnie da zielone światło tylko wiesz delikatnie ;P

Cytat:
Natalka i jak podobała ci się bajka? Bo ja byłam zawiedziona że Klakier jest rudy!!!! Oby małpiszon nie przylazł...
Mi sie tam podobało w smerfach 1 też był rudy kot;P ehe fajne ta bajka w 3d taka realistyczna ;P a jaki był w orginale?
Raczej przylezie bo mam taki pms że raz jest ok a za 5 min wqr maxx
Stary 2013-08-12, 07:36   #269
Linka07
Rozeznanie

Cytat:

Coś by się tam znalazło do zrzucenia, ale ja jakoś nie mogę schudnąć mimo że poza ostatnim tygodniem, od dłuższego czasu regularnie ćwiczę z Chodakowską i z Jilian. Nawet mięśnie u siebie nie widzę , jedynie kondycja mi się poprawiła - dobre i to.

Nie ma @ więc jest nadzieja

Ula Yevele słyszałam że po porodzie to jest taki drugi pierwszy raz i trochę trzeba się pomęczyć

A w ogóle to witam w piękny poniedziałkowy poranek, wspaniale jest wstać o 6 i przyjść do pracy ach!!!
Stary 2013-08-12, 08:45   #270
ula_betula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka07 Pokaż wiadomość
Coś by się tam znalazło do zrzucenia, ale ja jakoś nie mogę schudnąć mimo że poza ostatnim tygodniem, od dłuższego czasu regularnie ćwiczę z Chodakowską i z Jilian. Nawet mięśnie u siebie nie widzę , jedynie kondycja mi się poprawiła - dobre i to.

Nie ma @ więc jest nadzieja

Ula Yevele słyszałam że po porodzie to jest taki drugi pierwszy raz i trochę trzeba się pomęczyć

A w ogóle to witam w piękny poniedziałkowy poranek, wspaniale jest wstać o 6 i przyjść do pracy ach!!!
No trudno, jakoś będę musiała się przemęczyć Ale tak szczerze to właśnie się trochę obawiam.

Jak ćwiczenia z Chodakowską? Co ćwiczysz dokładnie i po jakim czasie widać efekty? Przymierzam się do niej

Natalyyya Jak tam?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości