Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, cz.21! - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-17, 19:40   #2101
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,

Wiecie co, od wczoraj karmie małego swoim mleczkiem z butli i widzę, że jest bardzo spokojny

Przedyskutowaliśmy sprawę z tż-tem i oboje doszliśmy do wniosku, ze nie kombinujemy z karmieniem jedna piersią, bo Michał tylko się rozjusza. Z tej lepszej piersi nie raz tak leci, ze mały krztusi się, a pomimo to wścieka się strasznie, pręży, stęka, kopie nogami, macha rękami, aż ciężko mi go utrzymać. A teraz to jest coraz spokojniejszy, pije mleczko, potem gadamy sobie, tulimy się, nie ma spazmów. Ja się tego boję, bo Michał dwa razy zrobił nam taki cyrk, że zaniósł się aż oddech stracił. Bałam się okropnie. On jest straszny nerwus. Myślę, że to co przeszłam w ciąży, czyli nagła śmierć mojego brata i nerwy z tym związane zrobiły swoje. No ale uczymy się siebie.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 19:44   #2102
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Wiecie co, od wczoraj karmie małego swoim mleczkiem z butli i widzę, że jest bardzo spokojny

Przedyskutowaliśmy sprawę z tż-tem i oboje doszliśmy do wniosku, ze nie kombinujemy z karmieniem jedna piersią, bo Michał tylko się rozjusza. Z tej lepszej piersi nie raz tak leci, ze mały krztusi się, a pomimo to wścieka się strasznie, pręży, stęka, kopie nogami, macha rękami, aż ciężko mi go utrzymać. A teraz to jest coraz spokojniejszy, pije mleczko, potem gadamy sobie, tulimy się, nie ma spazmów. Ja się tego boję, bo Michał dwa razy zrobił nam taki cyrk, że zaniósł się aż oddech stracił. Bałam się okropnie. On jest straszny nerwus. Myślę, że to co przeszłam w ciąży, czyli nagła śmierć mojego brata i nerwy z tym związane zrobiły swoje. No ale uczymy się siebie.
no i piona paro!
najważniejszy jest spokój

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 20:20   #2103
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
A propo opisu porodu...zapomniałam, że sama jeszcze nie wstawiłam
to na co czekasz?
Cytat:
Mój co prawda nie ulewa.. on się raczej zapowietrza od szybkiego łykania.. w trakcie karmienia czasami podnoszę go do pionu..i oklepuję zdecydowanym ruchem plecki.. odbije mu się albo beknie i może dalej pałaszować...
moja tez sie zapowietrza i pediatra kazala w trakcie karmienia brac i odbija,zeby nie przesuwac powietrza do zoladka
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Wczoraj przezyłam szok-miałam w pokoju ŻABE!!!! Musiała menda wejsc ukradkiem jak drzwi wejsciowe były pootwierane
Bałam sie.....Ale mój kłapouchy Pies to prawdziwy bohater Pilnował jej zeby spod łózka nie wyłaziła na cały pokój a potem pogonił ja do przedpokoju.Z racji tego ze bylismy sami w nagrode spał przytulony z panią
to mialas przygode

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

KAROLAJN, Hania wyglada na szczesliwa w hustawce normalnie z buzi patrzac dalabym jej roczek albo i wiecej, taka minka dorosla i wlosinki takie!

Hyhy, wlasnie udalo mi sie dokupic biustonosz jeszcze jeden do karmienia z mojej ulubionej firmy Mamas&Papas za całe 10 PLN!
bo ona ogolnie kolos jest. niektore ubranka mamy juz 68 a tak to reszta 62 i sa małe...
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
ze zdjęcia wnioskuje, że Hania lubi nowy prezent,
ta huśtawka wygląda na bardzo solidna i fajną!
fajna, fajna. Dziecko w pasach, muzyczka gra, predkosc ustawiona i sie gibie
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

dziewczyny oszaleję we własnym domu! teściowa powiedziała, że będzie u nas do przyszłej niedzieli/poniedziałku :banghead: oczywiście nie zapytała, czy nie ma problemu!
możliwość!

serio Kochane, nie daje rady, Fi pewnie też przez to taki nerwowy.
Mówię mężowi, że nie chce jej na tak długo no ale jak powiedzieć matce, żeby spadała?

oczywiście chrzciny 22-go, więc znów przyjedzie i pewnie będzie chciała siedzieć:banghead:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[COLOR="Silver"]

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nastepna biedna sie meczy z tesciowa....

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Hej kochane
Przepraszam, że teraz tak rzadko do was zaglądam ale czasu na nic nie mam, podziwiam was, że znajdujecie choć chwilkę na wizaż
U nas prawie ok, mały jest pocieszny i kradnie wszystkim serca
Ale dostał ostatnio skazy białkowej, oczywiście żadne paskudztwo nie może go ominąć do tego bardzo mało przybył na wadze Tak więc teraz cały czas ma butle w pysiaczku i się pasiemy... tzn on bo ja już prawie nic nie jadam
Jesteśmy już po chrzcinach, w klubiku zdjęcia
Siostra podrzuciła mi swojego starego lapka wię teraz będę chociaż mogła wasze maluchy podziwiać

---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ----------

jednak zdjęć dziś nie dodam bo coś mi się pokićkało na tym lapku
oby skaza minela i maluch przybieral
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
witamy z Tomciem

Dzisiaj była taaaaka piekna noc ze jak dzien tez taki bedzie to stwierdze, ze mam aniola, nie dziecko wczoraj bylysmy ze Skylie na 2h spacerze i ładnie dzieciaki spały, po czym wróciłam z moim, a on kolejne 2h spał potem jęczał trochę, kąpiel wszystko, o 21:30 jadł, a w nocy obudził się dopiero o 4:30 zjadl i zasnął ze mną w łóżku i pobudka o 7:30. jestem wyspana jak bąk i dzisiaj mam nadzieję w koncu Was ponadrabiac

barbara- gratulacje, Wanessa jest sliczna
ale fajna nocka

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Witamy się z Alkiem w dwupaczku
Tak sobie pomyślałam, że lepiej chyba będzie, jak odezwę się, kiedy coś się w tej materii zmieni, bo szkoda postów nabijac
nawijaj, bo potem mozesz nie miec czasu
Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Witamy sie

13.08.13 o godz. 21.10 pojawiła sie moja Bianeczka. 3020g, 56 cm 10 pkt .sn

wiem ze mówiłam ze urodze 14 no ale tak jakos wyszło

Od wczoraj po południu jestesmy w domku. jak sie ogarne dam fotke i opis porodu

;
witamy
Stary 2013-08-17, 20:22   #2104
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych

Malizna wszamala od 16.30 160 ml mleka i 50 herbatki... Pobeczal i śpi na mamusi. Ale dzisiaj tz go trzymał że 3 godzinki to porobilam w domu.

Cytat:

Znalazłam w poradach od Neni:

Orientacyjne porcje na 1 karmienie:

0-2tygodni 60-80ml
2tyg.-2 mies. 80-150ml
2-4 mies. 150-180ml
4-6 mies.180-200 ml

dokładka 30-60 ml

To są normy dla mm czy kp?

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
ja posciagam kilka dni i kupuje elektryczny, bo na recznym ciezko sciagac tyle razy dziennie,

ile razy dziennie sciagasz pokarm? ile ml?
Ile razy sciagam zależy od tego ile sciagne
Zwykle na 2-3 karmienia, więc 260-400 ml (na jedno karmienie liczę 100+30 dokladki).
Moje dziecko jada co 3-4 godziny w dzień i co 4-5 w nocy. Jak braknie, to sciagam. Z jednego dnia mieszam pokarm.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 20:29   #2105
lemurki_malutkie
Zadomowienie

UWAGA UWAGA! DZISIAJ O GODZINIE 8:04 MOJA MAMA URODZIŁA ŚLICZNEGO CHŁOPCZYKA WAGA:2770G; DŁUGOŚĆ:54CM.

Mama rodziła siłami natury. Obudziła się dzisiaj o 5:45, więc zajęło jej to niewiele czasu. Na razie odpoczywa, ale jak wróci do domu to na pewno opowie więcej szczegółów. Maluszek jest w inkubatorze, bo czeka na konsultację kardiologiczną. Pozdrawiamy
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 20:34   #2106
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c

Ja wy to robicie ze dzieci wam spi w nocu 4-5h? U mnie to jest 4max..a tak to co 3-2,5h..
Ja wlasnie uwinelam Hanie we flanelke,bo znow sie wije i prezy i sobie lezymy

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
UWAGA UWAGA! DZISIAJ O GODZINIE 8:04 MOJA MAMA URODZIŁA ŚLICZNEGO CHŁOPCZYKA WAGA:2770G; DŁUGOŚĆ:54CM.

Mama rodziła siłami natury. Obudziła się dzisiaj o 5:45, więc zajęło jej to niewiele czasu. Na razie odpoczywa, ale jak wróci do domu to na pewno opowie więcej szczegółów. Maluszek jest w inkubatorze, bo czeka na konsultację kardiologiczną. Pozdrawiamy
Witamy Lemurka! Zdrowka dla mamy i maluszka

Stary 2013-08-17, 20:34   #2107
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
5kg?

Śmiejcie sie,smiejcie z żaby...ona nadal jest W DOMU!!!!!!!!!!!

Ale tu spokój ... nawet nie mam co sobie poczytać jak mam chwilę

My dziś byliśmy na zakupach i Mały dostał trochę nowych ciuszków Kupowanie dla niego jak tak samo przyjemne jak kupowanie dla siebie Myślę, że nawet przyjemniejsze

Byliśmy dziś też na długaśnym spacerze - jak codziennie, a teraz nie idzie Młodego odłożyć Beczy bez powodu, szarpie się przy piersi Nie wygląda to na ból brzuszka, bo daje łatwo się uspokoić, ale co z tego jak chwilę jest spokojny i zaraz znów to samo Teraz go odłożyliśmy i niby ma spać a chrząka i się wierci

Wasze dzieci też tak chrząkają przez sen? Nasz się wierci i "pokrzykuje" wręcz, ale śpi równocześnie

Z dobrych wieści: przegoniliśmy odparzenie
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 20:37   #2108
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c

Oczywiscie polowy mi nie zacytowalo...

Neni- to Kubus goni Hanie,bo ona ostatnio 5200g wazyla

Elaine- my do chrztu mamy sukienke i bialy kocyk

I nie pamietam co jeszcze

Stary 2013-08-17, 20:39   #2109
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

AgaPlast dla Ciebie też ogromne gratulacje!!
Stary 2013-08-17, 20:39   #2110
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

My dziś byliśmy na zakupach i Mały dostał trochę nowych ciuszków Kupowanie dla niego jak tak samo przyjemne jak kupowanie dla siebie Myślę, że nawet przyjemniejsze

Byliśmy dziś też na długaśnym spacerze - jak codziennie, a teraz nie idzie Młodego odłożyć Beczy bez powodu, szarpie się przy piersi Nie wygląda to na ból brzuszka, bo daje łatwo się uspokoić, ale co z tego jak chwilę jest spokojny i zaraz znów to samo Teraz go odłożyliśmy i niby ma spać a chrząka i się wierci

A nie jest zmeczony?

No i brawa za brak odparzenia

My dzis bylysmy w Pepco po jakies galoty dla malej,bo z wszystkich ma juz rybaczki
Stary 2013-08-17, 20:42   #2111
malaczarnakejt
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42309014]Malizna wszamala od 16.30 160 ml mleka i 50 herbatki... Pobeczal i śpi na mamusi. Ale dzisiaj tz go trzymał że 3 godzinki to porobilam w domu.

To są normy dla mm czy kp?

[/QUOTE]

Dla kp

Cytat:

Przekaż serdeczne gratulacje dla mamy!
Cytat:
Wasze dzieci też tak chrząkają przez sen? Nasz się wierci i "pokrzykuje" wręcz, ale śpi równocześnie

Mój też stęka, sapie i ziewa przez sen

Czym przegoniliście odparzenie? Ja chwilowo smaruję dupcię sudocremem

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 20:42   #2112
Neni1984
Zakorzenienie

Karojan mój też nie pośpi 4-5 h-nie ma szans. Pobudka co 3 godziny minimum

Gonimy Haneczkę gonimy Ważyłam go na wadze domowej dziś, ale nasza dobrze waży, bo przy poprzednich dwóch ważeniach pokrywało się z ważeniem u lekarza i położnej
Co 10 dni przybywa mu pół kilo
Stary 2013-08-17, 20:46   #2113
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2

Cytat:
Karojan mój też nie pośpi 4-5 h-nie ma szans. Pobudka co 3 godziny minimum

Gonimy Haneczkę gonimy Ważyłam go na wadze domowej dziś, ale nasza dobrze waży, bo przy poprzednich dwóch ważeniach pokrywało się z ważeniem u lekarza i położnej
No to moja tak przybierala i teraz zwolnila. Przeciez wczesniej miala pol kilo w 7 dni

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Tak w ogole to wkurza mnie to,ze cos sie mojemu dziecku stalo i musi spac w kaftanie bezpieczenstwa :banghead:

Stary 2013-08-17, 20:49   #2114
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych

Aga, Lemurki gratulacje!!!!!

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Ja wy to robicie ze dzieci wam spi w nocu 4-5h? U mnie to jest 4max..a tak to co 3-2,5h..

Kładę go na sobie. Jak śpi sam, to zwykle wstajemy co 3 h, przy czym snu z tego jest godzina, dwie, czasem pół.

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2013-08-17 o 20:50
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 20:51   #2115
Neni1984
Zakorzenienie

Malaczarnakejt - ciężko powiedzieć co pomogło bo walczyłam czym mogłam - kąpiel w krochmalu, przemywanie nadganianiem potasu + smarowanie mieszanką kremów: sudocrem, nivea na odparzenia, linomag z tlenkiem cynku i tormentiolu (tak bijcie-wiem, że zawiera kwas borowy). Dwa dni i pupa śliczna

Karolajn - może i zmęczony... I co trzeba wtedy robić?

P.S Zasnął Idę zaraz sprzątać łazienkę

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-08-17 o 20:52
Stary 2013-08-17, 21:07   #2116
magdalennne
Wtajemniczenie

Dobry wieczór

Zacznę od chwalenia się Moje idealne dziecko dało mi dzisiaj pospać do 10, co było mi bardzo na rękę, bo wczoraj do późna mieliśmy gości Potem długi spacer i tak zleciał dzień

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
pragnę się pochwalić. że mój syn od wczoraj podnosi dwie nogi do góry

Cytat:
Witamy się z Alkiem w dwupaczku
Tak sobie pomyślałam, że lepiej chyba będzie, jak odezwę się, kiedy coś się w tej materii zmieni, bo szkoda postów nabijac
Tweed zaskoczysz nas szybko wpisem, że Alek jest na świecie. Sama się zdziwisz, że to już

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Witamy sie

13.08.13 o godz. 21.10 pojawiła sie moja Bianeczka. 3020g, 56 cm 10 pkt .sn

wiem ze mówiłam ze urodze 14 no ale tak jakos wyszło
Gratulacje

Cytat:
Późnym wieczorem wyjaśniliśmy sobie wszystko z mężem. Siedzieliśmy na kanapie przed tv i sam zaczął. Nawiązał do długaśnego smsa, którego mu wysłałam po porannej rozmowie tel. Byłam tak rozgoryczona, że nie mogłam z tym czekać.. Napisałam co czuję, o moich obawach, stresie, o tym jak odczuwam jego komentarze o mnie, jak to z mojej strony wygląda.. jak mnie traktuje.. Powiedział, że brzydko napisałam, że on wcale tak o mnie nie myśli..że dużo z tego było w żartach, że nie chciał nic złego powiedzieć.. a za te które były po złości (np. że idę na spacer by się pokazać, a nie by Małego przewietrzyć) przeprasza. Powiedział, że wie, że jest mi ciężko, że stara się mi pomagać na tyle, na ile może..że wg niego bardzo dobrze sobie radzę z Małym..Że nie mogę też sama siebie tak nakręcać..bo normalnie, że Mały ma humorki, że dużo uwagi mu trzeba poświęcić i sam miał tego pokaz nie raz..tych wrzasków nie do opanowania i przez niego.
Także wreszcie się dogadaliśmy na jakiś czas jeszcze raz dziękuję Wam za wsparcie
Ja też często piszę w smsach albo na gg . Jak "rozmawiamy" to awantura gotowa. Dobrze, że sobie wyjaśniliście wszystko. Oby już było dobrze

Cytat:
Czesc Piekne!
Za nami tez fajna noc,robilam wszystko na spiocha,Hanka spala u siebie,dopiero o 6 wyladowala u mnie w lozku,bo sie prezyla i spalysmy do 8.30.
Teraz Hanka testuje hustawke od dziadkow,ktora dostala na chrzciny a ja ide wstawic pranie. Ziomki u gory jej sie bardzo podobaja
Super ta huśtawka A Hania jaka zadowolona

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
A wogóle chwaliłam się Wam że po szpitalu miałam tylko 3,5kg nadwagi, a teraz jestem coraz bardziej załamana bo z dnia na dzień waga skacze w góre jakbym przynajmniej w ciąży była i obecnie mam już 6,5kg na plusie, brzuch sflaczały totalnie, mustele kupiłam będę smarować. A najgorsze że nie mieszczę się w żadne ubrania, teraz chodzę cały czas w ciążowych, biodra mi się tak rozeszły że w spodniach brakuje mi po 10 cm aby się zmieścić, w bluzki też się nie mieszczę bo biust i brzuch o wiele większe niż przed ciążą. Ostatnio wręcz jeden znajomy spytał kiedy poród bo ja wyglądam jak w 5 miesiącu ciąży

Przepraszam za marudzenie, maruda ze mnie od wczoraj
Ewusia na pewno jeszcze zrzucisz te kilogramy. Twój organizm nie zdążył zrobić zapasów w ciąży i teraz nadrabia. Nie przejmuj się, najważniejsze, że lepiej się czujesz i będzie lepiej z każdym dniem

Cytat:
Napisane przez majamon Pokaż wiadomość
od dwóch tygodni na świecie jest mój malutki synuś malutki dosłownie bo urodził się z wagą 2600 i 51 cm więc bardzo niewiele.

teraz już jesteśmy w domku i zaczął się hardcore. powiedzcie mi, czy odbijacie dziecko w nocy jak uśnie przy piersi, czy kładziecie spać? my mamy ogromny problem z tym odbijaniem i potem młody ulewa (chociaż ulewa też jak odbije...).
My nie odbijamy raczej, ale też nie mamy jakiś problemów z ulewaniem. Mały zwykle zasypia przy karmieniu, więc tylko na boczek go układamy
I gratulujemy kruszynki

Cytat:

Tz dzwonił ze bedzie za godzine....juz 4 mineły
Nie lubię czegoś takiego. Ja potem siedzę i się martwię

Cytat:
Gratulacje dla niej

Cytat:

Kamilowi zdarza się chrząkać I w ogóle jest ruchliwy przez sen czasami, bo czasami zaśnie tak głęboko, że można wszystko z nim zrobić i nie reaguje w ogóle.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 21:10   #2117
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Dziękujemy.
Gratuluję nowym mamusiom.

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 21:15   #2118
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Iwona to super, że krwiaczek się wchłonie A co do czekania - dacie radę i niedługo będziesz prawie nówka nie śmigana
mam nadzieje, ze nie bedzie tak jak za pierwszym razem, teraz jedynie Tzt moze gratis zostac ukłuty jakimś szwem

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Majamon: GRATULUJE!! maleństwo faktycznie, najważniejsze że zdrowe!

Laski: mam pytanko do chrzcin kupowałyście becik/rożek/śpiworek? czy w ubranku i kocyku trzymałyście maluszki? generalnie jest an tyle ciepło że mam wątpliwości czy kupować.
myśmy mieli tylko sukieneczke na chrzest, było chłodniej wiec pod spód miała białe body z dł. rękawem
w zapasie mieliśmy becik do chrztu ale nie skorzystalismy, lezał sobie tylko w wózeczku. Weź pod uwage jak jest w kosciele w którym bedzie chrzest bo w jednych jest duszno w innych zimno cąły rok

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Gratuluje nowych dzieciaczków

i kciuki ogromne za wszystkie mamusie w poczekalni, niech sie akcja rozwija i nie ząłamujcie się!!! pocieszcie sie jeszcze brzuszkiem mimo różnych ciążących dolegliwości
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 21:17   #2119
Neni1984
Zakorzenienie

Zmykam sprzątać
Stary 2013-08-17, 21:27   #2120
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny! nie wiem czy mnie pamiętacie, kiedys daaaaawno przez chwilę się u Was pojawiłam, a później miałam trochę problemów z ciążą i tylko Was podczytywałam, za to bardzo regularnie i byłam mega na bieżąco.

od dwóch tygodni na świecie jest mój malutki synuś malutki dosłownie bo urodził się z wagą 2600 i 51 cm więc bardzo niewiele.

teraz już jesteśmy w domku i zaczął się hardcore. powiedzcie mi, czy odbijacie dziecko w nocy jak uśnie przy piersi, czy kładziecie spać? my mamy ogromny problem z tym odbijaniem i potem młody ulewa (chociaż ulewa też jak odbije...).

czy ma któraś z Was tę książkę dr Karpa w pdf? bo nie mogę znaleźć a mały nam płacze po nocach i nie możemy go uspokoić

jak Was tak czytam i widzę jakie jesteście dzielne, to mam wyrzuty sumienia, bo ja już nie raz płakałam w kącie, że nie daję sobie rady, nie umiem, nie wiem nic....
mój się jeszcze mniejszy urodził

ja odbijam i to czasami po odbiciu potrafi ulać, raz więcej raz mniej, dziś np musiałam go przebierać

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Majamon: GRATULUJE!! maleństwo faktycznie, najważniejsze że zdrowe!

Laski: mam pytanko do chrzcin kupowałyście becik/rożek/śpiworek? czy w ubranku i kocyku trzymałyście maluszki? generalnie jest an tyle ciepło że mam wątpliwości czy kupować.
u mnie były body, oraz garniturek z koszulą i muszką

Cytat:

gratki

Cytat:

mój często płacze przez sen przez chwilę, a potem jeszcze śpi z 30min

przeczytałam co napisałyście i uciekam spać bo możliwość się nadarzyła, pewnie o 23 będzie karmienie, a chcę trochę odpocząć bo jak zwykle mieliśmy ciężki dzień

muszę wam powiedzieć, że przez to że teściowa się tak cieszy z wnuka mam wstręt do niej i nie chce mi się jej odwiedzać, wcześniej chodziłam do niej często, teraz denerwuje mnie jej pieszczenie się nad nim i bronie swego dziecka jak lwica

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 21:38   #2121
Konto usunięte

No mojej Malenkosci nie pobije nikt ale już waży 2 razy tyle, co w dniu przyjścia na świat

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

http://db.tt/rld0mo5N
Stary 2013-08-17, 21:46   #2122
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Lemurki, wielkie

Ja chyba zaraz lecę spac, obżarłam się dzisiaj jak bąk (znów kebab) teraz poprawiłam Rogerem i nie wiem, jak się ułożyc z tego przeżarcia. Mały mnie standardowo sponiewierał, znalazł sobie zabawę w wypinanie dupki i prostowanie rączek Mały szatan

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Perse ależ z Artusia słodki bąbelek
Stary 2013-08-17, 21:53   #2123
dzoan
Zakorzenienie

Witam wieczorową porą
Fajny dzień miałam.. bo mąż wrócił z pracy już przed południem, a razem łatwiej się zajmować Małym Oluś spokojniejszy po popołudniu zwłaszcza.. przespał gości, a później przebrany i nakarmiony cały spacer..aż musieliśmy lekko go wybudzić do kąpieli.. teraz znowu śpi.. mam nadzieję, że nie zamierza nam dla odmiany w nocy szaleć

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
A wogóle chwaliłam się Wam że po szpitalu miałam tylko 3,5kg nadwagi, a teraz jestem coraz bardziej załamana bo z dnia na dzień waga skacze w góre jakbym przynajmniej w ciąży była i obecnie mam już 6,5kg na plusie, brzuch sflaczały totalnie, mustele kupiłam będę smarować. A najgorsze że nie mieszczę się w żadne ubrania, teraz chodzę cały czas w ciążowych, biodra mi się tak rozeszły że w spodniach brakuje mi po 10 cm aby się zmieścić, w bluzki też się nie mieszczę bo biust i brzuch o wiele większe niż przed ciążą. Ostatnio wręcz jeden znajomy spytał kiedy poród bo ja wyglądam jak w 5 miesiącu ciąży

Przepraszam za marudzenie, maruda ze mnie od wczoraj
nieładnie ze strony znajomego nie przejmuj się.. ja też chodzę w ciązowych.. w nic sprzed nie wchodzę.. a nawet część ciążowych odrzuciłam, bo były obciskające i teraz uwidaczniają niechciany już brzuszek praktycznie mam kilka bluzek na zmianę i 2 pary getrów..i tak na zmianę.. masakra

Cytat:
Cześć Dziewczyny! nie wiem czy mnie pamiętacie, kiedys daaaaawno przez chwilę się u Was pojawiłam, a później miałam trochę problemów z ciążą i tylko Was podczytywałam, za to bardzo regularnie i byłam mega na bieżąco.

czy ma któraś z Was tę książkę dr Karpa w pdf? bo nie mogę znaleźć a mały nam płacze po nocach i nie możemy go uspokoić

jak Was tak czytam i widzę jakie jesteście dzielne, to mam wyrzuty sumienia, bo ja już nie raz płakałam w kącie, że nie daję sobie rady, nie umiem, nie wiem nic....
gratulacje!

Cytat:
A ja sobie znaczę bransoletką z koralików-przekładam z ręki na rękę po każdym karmieniu A w wersji nocnej mam cienką gumkę do włosów, bo wygodniejsza
dobry pomysł ja też zapominam, którą karmiłam ostatnio...

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
super!
my byliśmy na ślubie znajomych, Filipowi coś się śniło i stękał pół mszy i się wiercił
W ogóle ma dołeczki w policzkach jak się uśmiecha to widać

Teściowa chyba czuje się niechciana, bo powiedziała, że w poniedziałek pojedzie pomieszkać do pustego mieszkania siostry męża pod Warszawą i mówi, że nie będzie nam przeszkadzać, a jak będziemy potrzebować pomocy to przyjedzie. Dzięki Bogu!

Jutro przyjeżdżają moi rodzice, mówią, że już się tak stęsknili za Filipkiem - o córce już nie pamiętają

W ogóle dziś... pojawiło mi się dość obfite krwawienie. Chyba w końcu zaczynam się oczyszczać po porodzie. Do tej pory miałam strzępy takiego śluzu brązowego, a teraz leci jak obfity okres, ale też takie gluty
gratki za właściwą decyzję teściowej o opuszczeniu Waszego gniazdka

Cytat:
to na co czekasz?
postaram się naskrobać opisik.. może jutro mi się uda..póki mąż w domu..łatwiej o czas dla siebie

Cytat:

super! brawa dla dzielnej mamy pogratuluj i ucałuj ją od nas

Cytat:
Mój też nie śpi tak długo.. jestem pod wrażeniem, gdy uda mu się 2,5-3 godz pospać.. jeden raz udało mu się 3,5 godz. A często śpi ok. 1,5-2 i już na cyca woła

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Zacznę od chwalenia się Moje idealne dziecko dało mi dzisiaj pospać do 10, co było mi bardzo na rękę, bo wczoraj do późna mieliśmy gości Potem długi spacer i tak zleciał dzień
zamienimy się dziećmi?

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 22:05   #2124
lachryma
Zakorzenienie

Dziewczyny, używacie niedrapek? Moja się drapie i ma twarz w krechach
Zakładamy jej niedrapki, no ale ciągle nie będzie w nich chodzić

Stary 2013-08-17, 22:05   #2125
kubus puchatek
Rozeznanie

Re: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 20

Cytat:

GRATULACJE!!! Duzo zdrowka dla Kruszynki !

kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 22:18   #2126
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

Wielkie gratulacje dla mamy!!!!

super

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość

ja obcięłam pazurki i juz nie trzeba niedrapek
jak Ci zadziera dalej to leciutko jej spiłuj moze...?

Cytat:
Lemurki, wielkie

Ja chyba zaraz lecę spac, obżarłam się dzisiaj jak bąk (znów kebab) teraz poprawiłam Rogerem i nie wiem, jak się ułożyc z tego przeżarcia. Mały mnie standardowo sponiewierał, znalazł sobie zabawę w wypinanie dupki i prostowanie rączek Mały szatan

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Perse ależ z Artusia słodki bąbelek
miałam pytac...gdzie te dobre kebaby kupujesz..?

PS. Znecasz sie nad nami piszą o tych dobrociach...jedyna Twoja broń na nas:P drażnic nas jedzonkami pysznymi

Cytat:
[B]
wow jak Ty go pasiesz daj przepis co jadasz?:P

Cytat:
:

mój nie chrząka ...

my walczymy by dawac jak najmniej mm :/ a on u mnie przy cycu powisi 10 min i spi...i wiem ze sie nie najada bo za szybko..co robić?:/

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 22:30   #2127
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
My nie używamy, bo i szkoda nam Małego w te ciepłe dni w rękwiczki ubierać .. i on sobie lubi pociumkać piąstki.. bałabym się, że je połknie

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
my walczymy by dawac jak najmniej mm :/ a on u mnie przy cycu powisi 10 min i spi...i wiem ze sie nie najada bo za szybko..co robić?:/
madi mój też wisi ok. 10min. i zasypia.. może w danej chwili Twojemu maluszkowi tyle wystarcza? Położna mi mówiła, że dobrze by było gdyby jadł te 15 min., ale ogólnie 10 min. też nie są złe..zwłaszcza jeśli woła częściej o cyca.. a gdy mleko zyska na kaloryczności, to będzie się na dłużej najadał

Stary 2013-08-17, 22:37   #2128
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
My nie używamy, bo i szkoda nam Małego w te ciepłe dni w rękwiczki ubierać .. i on sobie lubi pociumkać piąstki.. bałabym się, że je połknie

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

madi mój też wisi ok. 10min. i zasypia.. może w danej chwili Twojemu maluszkowi tyle wystarcza? Położna mi mówiła, że dobrze by było gdyby jadł te 15 min., ale ogólnie 10 min. też nie są złe..zwłaszcza jeśli woła częściej o cyca.. a gdy mleko zyska na kaloryczności, to będzie się na dłużej najadał
no tak, tyle, ze jak nie dokarmialismy to on nie przybierał na wadze....
Teraz staram sie raz/dwa razy dac mu butle...coby sie nie przyzwyczaił...echhh

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 22:41   #2129
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
no tak, tyle, ze jak nie dokarmialismy to on nie przybierał na wadze....
Teraz staram sie raz/dwa razy dac mu butle...coby sie nie przyzwyczaił...echhh
a gdy je i przysypia, to budzisz go jakoś by jadł dalej, a nie spał?

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

uciekam spać.. oczy mi się zamykają

dobranoc

Stary 2013-08-17, 22:49   #2130
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2

Cytat:

Ale super, serdeczne gratulacje dla was Ale macie szczypiorka Długi i chudy

Cytat:

Moja chrząka i mruczy i przy okazji śpi Super, że odparzenie poszło precz Mi też kupowanie malusich ubrań sprawia ogromną orzyjemność i z tej okazji już zamówiłam parę fatałaszków

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42309931]No mojej Malenkosci nie pobije nikt ale już waży 2 razy tyle, co w dniu przyjścia na świat

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

http://db.tt/rld0mo5N [/QUOTE]

Moja niedługo też podwoi swoją wagę Ale obydwoje stratowali z niską wagą Śliczny twój bąbelek

Cytat:

Ja używam, ale bardziej po to, żeby córka miała ciepłe rączki.

Zaczął mi internet działaś Sam z siebie
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości