|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
Wiecie co, od wczoraj karmie małego swoim mleczkiem z butli i widzę, że jest bardzo spokojny
Przedyskutowaliśmy sprawę z tż-tem i oboje doszliśmy do wniosku, ze nie kombinujemy z karmieniem jedna piersią, bo Michał tylko się rozjusza. Z tej lepszej piersi nie raz tak leci, ze mały krztusi się, a pomimo to wścieka się strasznie, pręży, stęka, kopie nogami, macha rękami, aż ciężko mi go utrzymać. A teraz to jest coraz spokojniejszy, pije mleczko, potem gadamy sobie, tulimy się, nie ma spazmów |
|
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
Cytat:
![]() najważniejszy jest spokój
|
|
|
|
|
#2103 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
to na co czekasz?
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a tak to reszta 62 i sa małe...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2104 | ||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych
Malizna wszamala od 16.30 160 ml mleka i 50 herbatki... Pobeczal i śpi na mamusi. Ale dzisiaj tz go trzymał że 3 godzinki to porobilam w domu.
Cytat:
To są normy dla mm czy kp? Cytat:
![]() Zwykle na 2-3 karmienia, więc 260-400 ml (na jedno karmienie liczę 100+30 dokladki). Moje dziecko jada co 3-4 godziny w dzień i co 4-5 w nocy. Jak braknie, to sciagam. Z jednego dnia mieszam pokarm. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2105 |
|
Zadomowienie
|
UWAGA UWAGA! DZISIAJ O GODZINIE 8:04 MOJA MAMA URODZIŁA ŚLICZNEGO CHŁOPCZYKA
WAGA:2770G; DŁUGOŚĆ:54CM. Mama rodziła siłami natury. Obudziła się dzisiaj o 5:45, więc zajęło jej to niewiele czasu . Na razie odpoczywa, ale jak wróci do domu to na pewno opowie więcej szczegółów. Maluszek jest w inkubatorze, bo czeka na konsultację kardiologiczną. Pozdrawiamy
|
|
|
|
#2106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c
Ja wy to robicie ze dzieci wam spi w nocu 4-5h? U mnie to jest 4max..a tak to co 3-2,5h..
Ja wlasnie uwinelam Hanie we flanelke,bo znow sie wije i prezy i sobie lezymy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu spokój ... nawet nie mam co sobie poczytać jak mam chwilę ![]() My dziś byliśmy na zakupach i Mały dostał trochę nowych ciuszków Myślę, że nawet przyjemniejsze Byliśmy dziś też na długaśnym spacerze - jak codziennie, a teraz nie idzie Młodego odłożyć Beczy bez powodu, szarpie się przy piersi Nie wygląda to na ból brzuszka, bo daje łatwo się uspokoić, ale co z tego jak chwilę jest spokojny i zaraz znów to samo![]() Wasze dzieci też tak chrząkają przez sen? Nasz się wierci i "pokrzykuje" wręcz, ale śpi równocześnie Z dobrych wieści: przegoniliśmy odparzenie |
|
|
|
#2108 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c
Oczywiscie polowy mi nie zacytowalo...
Neni- to Kubus goni Hanie,bo ona ostatnio 5200g wazyla ![]() Elaine- my do chrztu mamy sukienke i bialy kocyk I nie pamietam co jeszcze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() AgaPlast dla Ciebie też ogromne gratulacje!! |
|
|
|
|
#2110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
Cytat:
No i brawa za brak odparzenia ![]() My dzis bylysmy w Pepco po jakies galoty dla malej,bo z wszystkich ma juz rybaczki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2111 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42309014]Malizna wszamala od 16.30 160 ml mleka i 50 herbatki... Pobeczal i śpi na mamusi. Ale dzisiaj tz go trzymał że 3 godzinki to porobilam w domu.
To są normy dla mm czy kp? [/QUOTE] Dla kp ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czym przegoniliście odparzenie? Ja chwilowo smaruję dupcię sudocremem
|
||
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Karojan mój też nie pośpi 4-5 h-nie ma szans. Pobudka co 3 godziny minimum
![]() Gonimy Haneczkę gonimy Ważyłam go na wadze domowej dziś, ale nasza dobrze waży, bo przy poprzednich dwóch ważeniach pokrywało się z ważeniem u lekarza i położnej![]() Co 10 dni przybywa mu pół kilo
|
|
|
|
#2113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Tak w ogole to wkurza mnie to,ze cos sie mojemu dziecku stalo i musi spac w kaftanie bezpieczenstwa :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2114 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych
Aga, Lemurki gratulacje!!!!!
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-08-17 o 20:50 |
|
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Malaczarnakejt - ciężko powiedzieć co pomogło bo walczyłam czym mogłam - kąpiel w krochmalu, przemywanie nadganianiem potasu + smarowanie mieszanką kremów: sudocrem, nivea na odparzenia, linomag z tlenkiem cynku i tormentiolu (tak bijcie-wiem, że zawiera kwas borowy
). Dwa dni i pupa śliczna ![]() Karolajn - może i zmęczony... I co trzeba wtedy robić? P.S Zasnął
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-08-17 o 20:52 |
|
|
|
#2116 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]() Zacznę od chwalenia się Moje idealne dziecko dało mi dzisiaj pospać do 10, co było mi bardzo na rękę, bo wczoraj do późna mieliśmy gości Potem długi spacer i tak zleciał dzień![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Jak "rozmawiamy" to awantura gotowa. Dobrze, że sobie wyjaśniliście wszystko. Oby już było dobrze![]() Cytat:
A Hania jaka zadowolona![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I gratulujemy kruszynki ![]() Nie lubię czegoś takiego. Ja potem siedzę i się martwię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy.
Gratuluję nowym mamusiom.
|
#2118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w zapasie mieliśmy becik do chrztu ale nie skorzystalismy, lezał sobie tylko w wózeczku. Weź pod uwage jak jest w kosciele w którym bedzie chrzest bo w jednych jest duszno w innych zimno cąły rok ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Gratuluje nowych dzieciaczków ![]() i kciuki ogromne za wszystkie mamusie w poczekalni, niech sie akcja rozwija i nie ząłamujcie się!!! pocieszcie sie jeszcze brzuszkiem mimo różnych ciążących dolegliwości |
||
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam sprzątać
|
|
|
|
#2120 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja odbijam i to czasami po odbiciu potrafi ulać, raz więcej raz mniej, dziś np musiałam go przebierać Cytat:
Cytat:
gratkiCytat:
przeczytałam co napisałyście i uciekam spać bo możliwość się nadarzyła, pewnie o 23 będzie karmienie, a chcę trochę odpocząć bo jak zwykle mieliśmy ciężki dzień muszę wam powiedzieć, że przez to że teściowa się tak cieszy z wnuka mam wstręt do niej i nie chce mi się jej odwiedzać, wcześniej chodziłam do niej często, teraz denerwuje mnie jej pieszczenie się nad nim i bronie swego dziecka jak lwica |
||||
|
|
|
#2121 |
|
Konto usunięte
|
No mojej Malenkosci nie pobije nikt
ale już waży 2 razy tyle, co w dniu przyjścia na świat ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- http://db.tt/rld0mo5N ![]() ![]()
|
|
|
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja chyba zaraz lecę spac, obżarłam się dzisiaj jak bąk (znów kebab ) teraz poprawiłam Rogerem i nie wiem, jak się ułożyc z tego przeżarcia. Mały mnie standardowo sponiewierał, znalazł sobie zabawę w wypinanie dupki i prostowanie rączek Mały szatan---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Perse ależ z Artusia słodki bąbelek
|
|
#2123 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorową porą
![]() Fajny dzień miałam.. bo mąż wrócił z pracy już przed południem, a razem łatwiej się zajmować Małym Oluś spokojniejszy po popołudniu zwłaszcza.. przespał gości, a później przebrany i nakarmiony cały spacer..aż musieliśmy lekko go wybudzić do kąpieli.. teraz znowu śpi.. mam nadzieję, że nie zamierza nam dla odmiany w nocy szaleć Cytat:
nie przejmuj się.. ja też chodzę w ciązowych.. w nic sprzed nie wchodzę.. a nawet część ciążowych odrzuciłam, bo były obciskające i teraz uwidaczniają niechciany już brzuszek praktycznie mam kilka bluzek na zmianę i 2 pary getrów..i tak na zmianę.. masakra Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() postaram się naskrobać opisik.. może jutro mi się uda..póki mąż w domu..łatwiej o czas dla siebie ![]() Cytat:
pogratuluj i ucałuj ją od nas Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, używacie niedrapek? Moja się drapie i ma twarz w krechach
![]() Zakładamy jej niedrapki, no ale ciągle nie będzie w nich chodzić ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2125 | |
|
Rozeznanie
|
Re: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 20
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2126 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
![]() jak Ci zadziera dalej to leciutko jej spiłuj moze...? Cytat:
PS. Znecasz sie nad nami piszą o tych dobrociach...jedyna Twoja broń na nas:P drażnic nas jedzonkami pysznymi![]() wow jak Ty go pasiesz daj przepis co jadasz?:PCytat:
my walczymy by dawac jak najmniej mm :/ a on u mnie przy cycu powisi 10 min i spi...i wiem ze sie nie najada bo za szybko..co robić?:/ |
||||
|
|
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- madi mój też wisi ok. 10min. i zasypia.. może w danej chwili Twojemu maluszkowi tyle wystarcza? Położna mi mówiła, że dobrze by było gdyby jadł te 15 min., ale ogólnie 10 min. też nie są złe..zwłaszcza jeśli woła częściej o cyca.. a gdy mleko zyska na kaloryczności, to będzie się na dłużej najadał |
|
|
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz staram sie raz/dwa razy dac mu butle...coby sie nie przyzwyczaił...echhh |
|
|
|
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- uciekam spać.. oczy mi się zamykają ![]() dobranoc |
|
|
|
|
#2130 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
Cytat:
Ale macie szczypiorka Długi i chudy![]() Cytat:
Super, że odparzenie poszło precz Mi też kupowanie malusich ubrań sprawia ogromną orzyjemność i z tej okazji już zamówiłam parę fatałaszków![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42309931]No mojej Malenkosci nie pobije nikt ale już waży 2 razy tyle, co w dniu przyjścia na świat ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- http://db.tt/rld0mo5N ![]() ![]() [/QUOTE]Moja niedługo też podwoi swoją wagę Ale obydwoje stratowali z niską wagą Śliczny twój bąbelekCytat:
Zaczął mi internet działaś
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.

Tak więc teraz cały czas ma butle w pysiaczku i się pasiemy... tzn on bo ja już prawie nic nie jadam
ze jak dzien tez taki bedzie to stwierdze, ze mam aniola, nie dziecko
potem jęczał trochę, kąpiel wszystko, o 21:30 jadł, a w nocy obudził się dopiero o 4:30
gratulacje, Wanessa jest sliczna

Beczy bez powodu, szarpie się przy piersi 

. Jak "rozmawiamy" to awantura gotowa. Dobrze, że sobie wyjaśniliście wszystko. Oby już było dobrze

praktycznie mam kilka bluzek na zmianę i 2 pary getrów..i tak na zmianę.. masakra