|
|
#2221 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3
Dzięki za słowa otuchy i za kopniaka
Postaram się ogarnąć z tą paniką ![]() |
|
|
|
#2222 |
|
Przyczajenie
|
Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3
Głowa do góry !
Nie doszukuj sie tego po bedziesz sie shizowac niepotrzebnie . Jasne ze wpadki sie zdarzają , ale zajść w ciążę tez nie jest tak super łatwo Sent from my iPhone using Tapatalk -
|
#2223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2224 |
|
Przyczajenie
|
czy jest prawdopodobieństwo ciąży?
Witam Wizażanki,
Jestem tu nowa. Zarejestrowałam się, bo mam pytanie. Trochę świruję, a nie mam z kim pogadać. Mam nadzieję, że mi pomożecie. Otóż..mam 19 lat i boję się, że mogłam zajść w ciążę. Dnia 12 lipca uprawiałam seks z moim chłopakiem. Niestety jednak pękła nam prezerwatywa. Nie wiem, czy miałam dni płodne.. pamiętam tylko, że od poprzedniego okresu minęło ok. 5 dni. Gdyż zaczął się 1.07, a skończył 07.07 - czy jakoś tak. W każdym razie, 12.07, po tym jak pękła nam gumka, zakupiliśmy tabletkę 72h po. Tabletkę przyjęłam dnia 13.07 - około 14 godzin po stosunku. Wszystko było ok. Nie miałam żadnych efektów ubocznych. Aż tu nagle dnia 20.07 dostałam okresu. Nie było to chyba plamienie spowodowane wzięciem tej tabletki, gdyż trwało 3 dni. Skończyło się 23.07 (Chociaż mój okres trwa zazwyczaj 6-7 dni - stąd nie wiem, czy to był okres, czy skutek uboczny). W każdym razie od zajścia minął już ponad miesiąc. Niedawno, bo chyba 18.08 robiłam test ciążowy, który wyszedł negatywny. A dzisiaj, 24.08 (ok. dni spodziewanej miesiączki - bo chyba teraz właśnie powinnam ją mieć?) zamiast okresu pojawiły mi się tylko lekkie brązowe plamienia. W internecie wyczytałam, że może to być oznak ciąży? Stąd też moje obawy. Dodam, iż po wpadce seks uprawialiśmy stosując prezerwatywy, ale on NIE kończył w środku. Czy możliwe, że pomimo tabletki 72h po i negatywnego testu mogę być w ciąży (bo jeżeli nie to skąd te plamienia, zamiast okresu? czy to może być stres albo rozregulowane hormony?). Bardzo by mi się przydała rozmowa z kimś, rady jakichś bardziej doświadczonych koleżanek. Mam nadzieję, że tu je odnajdę. Dzięki za przeczytanie posta. Pozdrawiam. |
|
|
|
#2225 |
|
Zadomowienie
|
Odp: czy jest prawdopodobieństwo ciąży?
Nie martw sie.
Wzielas tabletke 72h, robilas test, który wyszedl negatywnie, nie mialas zadnej innej watpliwej sytuacji. Moim zdaniem nie masz powidow do obaw. Organizm (hormony) roznie moze reagowac na tabletke 72h po jak i na caly stres związany z obawa przed niechciana ciaza. Jesli potrzebujesz jednak "namacalnego" dowodu, proponuje zebys jeszcze rsz zrobiła test- moze to Cie uspokoi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: czy jest prawdopodobieństwo ciąży?
Cytat:
Ta tabletka to bomba hormonalna, więc nic dziwnego, że takie zawirowania miałaś i masz, a może jeszcze się pojawia. Nie masz się czym przejmować.
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2228 |
|
zniemczona peema
|
No tak- ta tabletka wywołuje zawirowania w cyklu, więc możesz się też spodziewać zmian długości cyklu, krwawień.. Byle bez paniki, bo jak znowu zaczniesz się stresować, to okresu nie dostaniesz następnego i będziesz się stresować jeszcze bardziej
. Wogóle według mnie bez sensu było branie tej tabletki, bo tylko sobie pozmieniałaś cykl, a w ciąży i tak byś nie była, bo skoro nie skończył w Tobie, to plemniki nie umieją latać żeby dostać się do Twojej pochwy. A jeśli chodzi Ci o ten płyn który wydobywa się z penisa przed wytryskiem i zawiera jakieś tam plemniki, to wiedz, że one nie są tak silne jak te które wydobywają się podczas wytrysku i jest ich znacznie mniejsza ilość. Poza tym nie miałaś jeszcze dni płodnych, lub dopiero się zaczynały. Jaką masz długość cyklu? Owulacja występuje przeważnie w połowie cyklu i tylko wtedy możesz zajść w ciąże. Oczywiście plemniki mogą przeżyć w "środku" jakieś 3-4 dni i "poczekać" na owulację, ale wątpie by te pochodzące z płynu ejakulacyjnego (jak źle napisałam to nie mordować ) były aż tak silne.Np. mój cykl trwa 28-30 dni i owulację mam przeważnie w 16-18 dniu cyklu, wiem to dzięki obserwacji temperatury wnętrza pochwy i obserwacji śluzu. Polecam również i Tobie taką obserwację przeprowadzać i będziesz wiedziała, w którym dniu nastąpiła owulacja, a 3-4 dni przed owulacją i 1 dzień po to są dni płodne. Naprawdę nie stresuj się, bo szanse na to byś była w ciąży są prawie zerowe. A teraz po zażyciu tabletki nic dziwnego, że Twój cykl wariuje. Dla świętego spokoju możesz zrobić test za jakiś tydzień do 2, bo może i na opakowaniu testu pisze, że wykrywa już 6 dniową ciążę, ale dopiero po jakiś 14 dniach od możliwego zapłodnienia test jest najbardziej wiarygodny.
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli nie ufasz poprzedniemu testowi - zrób betę z krwi. Po takim czasie w zasadzie nie ma opcji, by pokazał fałszywy wynik (bo wykrywa już 7 - dniową ciążę, czy nawet wcześniejszą).
|
|
|
|
#2230 |
|
Przyczajenie
|
Ryzyko ciąży
Witam! Mam pytanie. Otóż, masturbowałem się rano około 10. Potem byłem na basenie o 15. Około 21 włożyłem dziewczynie pół penisa bez zabezpieczenia. Nic nie wypłynęło. To były dosłownie 4 sekundy. Czy jest możliwość zajścia w ciąży? Czy w chlorze plemniki umierają ?
|
|
|
|
#2231 |
|
Wtajemniczenie
|
nie miałam pojęcia
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ryzyko ciąży
Zbieraj na wózek
(
|
|
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2235 |
|
Rozeznanie
|
Tak, będziesz ojcem.
|
|
#2236 |
|
Przyczajenie
|
Kićka, przeżywałam to samo kilka miesięcy temu, escapelle tak mnie rozregulowała, ze nie miałam miesiączki przez 3 miesiące, jeśli test ciążowy po 3 tyg od stosunku wychodzi negatywny wszystko jest oke ! Trzymaj się i nie stresuj już więcej ! <3
|
|
|
|
#2237 |
|
Przyczajenie
|
Madzialena7 - źle mnie zrozumiałaś. Kiedy pękła nam prezerwatywa, chłopak doszedł we mnie. To dlatego wzięłam tabletkę.
Czy mimo to mogę się nie stresować? PS: dzięki dziewczyny, podnosicie mnie na duchu
|
|
|
|
#2238 |
|
Przyczajenie
|
może trochę powagi ? powiedzcie serio.
|
|
|
|
#2239 |
|
Raczkowanie
|
Gdy dochodzi do zbliżenia bez zabezpieczenia zawsze istnieje ryzyko ciąży.
|
|
#2240 | |
|
zniemczona peema
|
Cytat:
. Co nie zmienia faktu, że w ciąży prawdopodobnie nie jesteś, bo wzięłaś tabletkę pozatym to nie były jeszcze pewnie dni płodne (ale to już sobie sama obliczysz). Zrób jeszcze jeden test dla świętego spokoju, ale za jakiś czas. A narazie- nie stresuj się, bo po co? Choćby nawet, to i tak już nic nie zrobisz, a tak to tylko opóźnisz kolejną miesiączkę . Ja tak właśnie miałam po pierwszym współżyciu, niby to było nierealne żebym zaszła w ciążę, ale jak zaczęłam czytać różne komentarze na różnych forach osób, które odpowiadały dziewczynom w podobnej sytuacji do mojej, to nakręcałam się coraz bardziej, latałam po testy, potem zaczęłam zauważać jakieś symptomy ciąży u siebie i niewiadomo co. I tyle zdziałałam, że wtedy cykl zamiast mieć 30 dniowy, to miałam chyba 45 dniowy, więc chyba nie muszę mówić co przeżywałam jak okres mi się spóźniał . A rok później śmiałam się sama z siebie jak mogłam być tak naiwna i uwierzyć, że mogę być w ciąży.. Tak że przede wszystkim- nie czytaj nigdzie po internecie o tym, bo tylko się nakręcisz. Poczekaj kilka dni, nie stresuj się niczym i zrób test
a nasze spojrzenia mówią więcej niż słowa" Edytowane przez Madzialena7 Czas edycji: 2013-08-24 o 15:16 |
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Tak serio: ciąża Wam nie grozi.
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2243 |
|
Raczkowanie
|
mam male pytanko czy trzy dniowe krwawienie bądź bardziej plamienie może oznaczac początek ciąży?? to ,,plamienie" wystapilo u mnie w dniu spodziewanej miesiączki...
cykl 28-29 3msc z Luteinka. dodam ze robiłam test w 23 dc i była bardzo ale to bardzo bladziuchna 2 kreseczka, a 3 dnia tego mojego ala krwawienia powtorzylam test i wyszedł negatyw hm nadmienię jeszcze to,ze od ladnych 3 tyg bardzo bola mnie piersi i podbrzusze... nie wiem co mam myśleć help me ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- nie grozi |
|
|
|
#2244 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3
.
Uniwersytet Mikołaja Kopernika. doradca finansowy Edytowane przez idontknow13 Czas edycji: 2014-09-04 o 08:24 |
|
|
|
#2245 | |
|
na przekór do celu
|
Dot.: Odp: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3
Cytat:
|
|
|
#2246 |
|
Konto usunięte
|
Wpadki zdarzają się wtedy, gdy facet nie zdąży wyciągnąć na czas, czyli ileś tam plemników podczas kropelkowania (tuż przed wytryskiem) może się dostac do pochwy.
sam preejakulat wydziela się dużo wcześniej, i uważam, że zagrożenia nie stanowi. |
|
|
|
#2247 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3
.
Uniwersytet Mikołaja Kopernika. doradca finansowy Edytowane przez idontknow13 Czas edycji: 2014-09-04 o 08:23 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2248 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3
Nie wiem, ja uprawialam w ten sposob seks ponad 14 miesiecy i nie wpadlam.
|
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Tak poza tematem- nie boisz się?
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzieś tu na forum jest temat dla tych co od lat się tak kochają i nic.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.

Postaram się ogarnąć z tą paniką 

(