|
|
#61 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jak zintegrować się z klasą?
Tyz umiem ciągnikiem i krowy doić umiem
![]() Pewnie, że nie jestes ideałem. Przecież nie jesteś mną
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez maryanna3 Czas edycji: 2013-10-22 o 20:22 |
|
|
|
|
#63 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I nie bardzo wiem co ma wspólnego uczenie się z byciem niegrzecznym bądź grzecznym, tak samo jak z inteligencją. Edytowane przez EddardStark Czas edycji: 2013-09-01 o 22:46 |
|
|
|
|
|
#64 |
|
Konto usunięte
|
Problem niektórych ludzi polega własnie na tym, że mówią to, co myślą
|
|
|
|
|
#65 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez maryanna3 Czas edycji: 2013-10-22 o 20:20 |
|
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez maryanna3 Czas edycji: 2013-10-22 o 20:19 |
|
|
|
|
#69 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nastolatek, dziwisz się ? Każdy nastolatek ma jakiegoś "kota"---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
Ja się ani dobrze nie uczę ani nie imprezuje haha
|
||
|
|
|
|
#70 |
|
Konto usunięte
|
To prawda
Każdy nastolatek ma jakiegos "kota" (raczej niewiele osób nie było zdrowo popieprzonych w tym wieku), ale niestety, nie każdy musi tego "kota" akceptować. Alternatiw trzeźwych hipsta w glanach też niekażdy musi lubić i znosić. |
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez maryanna3 Czas edycji: 2013-10-22 o 20:19 |
|
|
|
|
#72 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w porównaniu z robieniem z siebie artysty, gwiazdy na podstawie ilości znajomych na fb, kozaczenie itp. Więc trudno powiedzieć co gorsze. xDZaraz cholery dostanę :/ Nie mogę znaleźć na chomiku trylogii "millenium" ;/ ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
Jak ogólnie nie podrywa albo olewa to jest gejem i wgl. ![]() Albo jest taki pogląd, że jak facet się spyta dziewczyny czy jest dziewicą a ona nie będzie chciała odpowiedzieć to znaczy, że na 100 procent jest. I odwrotnie chyba też było coś w podobie chociaż nie pamiętam. Edytowane przez EddardStark Czas edycji: 2013-09-01 o 23:16 |
||
|
|
|
|
#73 |
|
Zadomowienie
|
Cóż, dzisiaj taka pogrzana moda, że jak ktoś jest autentycznie oryginalny to ma w szkole przesrane ze względu na hipsterską modę negowania mainstreamu i kultu wcale nie oryginalnej oryginalności. To uczulenie widać wybitnie w postach powyżej gdzie autorka tematu wymieniła swoje aktywności i pewne spostrzeżenia nie będące raczej codziennymi. Nie wyraziła opinii na ich temat, po prostu podała suche informacje... i w zamian dowiedziała się jak źle obnosi się ze swoją 'innością'. Tak z drugiej beczki to też nie najlepiej świadczy o tych rzekomo normalnych, którzy autentycznie będąc normalnymi mieliby to po prostu gdzieś. Wiadomo, że odrębną sprawą jest kiedy ktoś kreując się na alternatywnego całym swoim postępowaniem przeczy rzekomej oryginalności i robi generalnie wiochę, nie zasługuje na żaden szacunek. Jak każdy pozer zresztą, ale jeżeli jego indywidualizm jest podparty naprawdę niezbitymi argumentami to po jakiego grzyba to podważać, nawet jeżeli delikwent do zawiązywania bliższych kontaktów się nie kwapi?
Z mojego doświadczenia dodam, że czasem wystarczyło się znaleźć w niewłaściwej grupie i na pytanie o zainteresowania / gust tylko je wymienić, by potem poznajdować jakieś bzdury w naszych klasach i innych facebookach na swój temat
|
|
#74 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez maryanna3 Czas edycji: 2013-10-22 o 20:18 |
|
|
|
|
#76 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zadomowienie
|
W tym zdaniu nie glany mam na myśli, bo to aktualnie codzienny widok, acz znam takie grupki gdzie nie miałaby życia. Chodzi raczej o współczesny pogląd, który wypaczył znaczenie słowa 'oryginalność'. To jest niepokojące.
|
|
#78 |
|
Konto usunięte
|
Aczkolwiek zawżdy podważyłabym wagę słów twych z powodów takowych gdyż współcześnie coś uznane zostało za oryginalne wstecznie tym mogło jednakowoż nie być.
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez maryanna3 Czas edycji: 2013-10-22 o 20:18 |
|
|
|
|
#80 |
|
Konto usunięte
|
Tłumacząc na ludzki: jestescie gupi, bo nie lubicie oryginałów i się z nich smiejecie
![]() No sorry, ale harcerstwo i glany to oryginalność jak w morde strzelił |
|
|
|
|
#81 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziewczynka w glanach z zadartym nosem słuchająca muzyki jak większość przeciętnych nastolatków (zaskoczyłaby mnie gdyby to był Bach albo Czajkowski a nie Coma) która gardzi papierosami jest harcerką i uważa że jest wyjątkowa, to bardzo, ale to bardzo typowa nastolatka ![]() Do pewnego wieku człowiek jeszcze ma zakorzenione w sobie głęboko poczucie wyjątkowości - "to inni mają ze sobą nie ja z nimi"
|
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oryginalność zależy od otoczenia, w którym sie obracasz. W moim autorka byłaby szarą myszką praktycznie, a nie żadnym oryginalnym hipsta. "Normal is an illusion. What is normal for the spider is chaos for the fly" |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie to mnie zastanawia. Bo wiadomo, że pozerów pozdrawia się środkowym palcem, ale jeżeli znajdzie się w grupce ktoś autentycznie odstający i przy tym towarzyski, miły etc. to czemu jednak go nie chcą? Ja zrzucam to na hipsterstwo, bo to oni niektóre rzeczy ludziom obrzydzili. Czy cholera pamięta ktoś parę lat temu, by obnosić się z czytaniem książek jak ze świętym Graalem? Nikt przy zdrowych zmysłach by na to uwagi nie zwrócił, a dziś na kwejkach, demotywatorach i innych skaczą sobie do oczu jakby mieli umrzeć za to.
|
|
#84 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#85 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Pierwsza zasada: żadna z naprawdę oryginalnych i innych osób które znam nigdy nie powiedziała o sobie, że jest oryginalna i inna. Jeśli ktoś podkreśla tak wyświechtane rzeczy jak glany albo sympatię do ognisk z giarą jako symbol swojej inności, to jest pozerem.
|
|
|
|
#86 |
|
Konto usunięte
|
Re: Jak zintegrować się z klasą?
Na harcerzyków to mam uczulenie :p każdy, KAŻDY jakiego poznałam miał podejście "jestem harcerzem a wy nie, śmiecie, lizać mi buty i całować sygnet"
odradzam postawę "nikt mnie nie lubi bo nie lubię imprez i alkoholu, ale dzięki temu jestem lepsza od innych bo chlańsko to zuo". Zafundowałam tym sobie totalny brak sympatii ze strony nowej klasy. Trochę czasu zajęło mi żeby się wyluzowac, jak teraz sobie pomyśle jaka byłam nadęta i nienawidziłam wszystkiego i wszystkich to aż mi wstyd :P
|
|
|
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
Konto usunięte
|
Zalezy jeszcze jaką oryginalność w grupie macie na myśli.
Pasje? Czasem po prostu zainteresowania się nie zbiegają i nie ma o czym gadać. Charakter? Jak mi nie podpasuje czyjś charakter, to nie będę z siebie robić Matki Teresy i za wszelką cenę podtrzymywać bestfriendzizm. Poglądy? No z niektorymi poglądami nie mam ochoty przebywać w jednymi pomieszczeniu, niektóre mi po prostu przeszkadzają. |
|
|
|
|
#89 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakie poglądy np. ? |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Konto usunięte
|
Wszelkie znamiona homofobii, ksenofobii, seksizmu, Kinder Kuche Kirche, ludzie nienawidzący zwierząt (którzy muszą mnie o tym informować na każdym kroku), ultra-katole i pewnie coś jeszcze, ale nie pamiętam.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:14.

I dziwił się, że nie chcemy słuchać jego pseudointeligentnych wywodów.