|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i
Zalamana_girl pewnie że tak, tabletki hormonalnie blokują owulację, nie ma tabletek, nie ma blokady. Po odstawieniu może być nawet poliowulacja czyli więcej niż jedna w cyklu, czasem jedna ale z większą ilością jajeczek. Różnie bywa
|
|
|
|
#812 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i
Hej dziewczyny, właśnie zaczynam starać się o dzidziusia
Troszkę się martwię bo było już tyle okazji by dzidziuś się pojawił a tutaj nic, oczywiście to nie były typowe starania i współżycie w dniu owulacji ale tak czy siak wydaje mi się ze mam jakieś problemy... szczególnie że miesiączkuję od 6 lat a okres czasami mi zanika, czasami się spóźnia, czasami przychodzi za wcześnie, potem się unormuje i tak w koło Macieju. Byłam już kilka razy u Pana ginekologa, potem u Pani ale twierdzą że tak mam albo chcą ją wywoływać hormonami czego ja unikam jak ognia Macie jakieś porady życiowe w tym temacie? ![]() Na pewno chcę zmienić ginekologa i zrobić ogólne badania czy ze mną jest wszystko OK. Dodam jeszcze że moje miesiączki są niemiłosiernie bolesne, czasami tak że nie mogę się ruszyć z łóżka. |
|
|
|
#813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem
Cytat:
![]() to trzymajcie kciuki zeby dzidzius byl ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#814 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zaczelabym napewno od badań podstawowych i hormonalnych , może sie okazać ze kuracja hormonalne może być konieczna. Natomista tez nigdy bym sie nie godziła na branie hormonów bez wcześniejszych badań Napisz nam ile masz lat ...ile przeważnie trwają twoje cykle ? Jeśli chodzi o bolesne @ to witaj w klubie mam to samo, zreszta jak wszystkie baby w mojej rodzinie taka budowa ....---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jestem pełna podziwu dla Twojej wiedzy
Gin chciała mi zwiększyć dawkę luteiny z 3x1 na 2x2 czyli raptem o jedną tabletkę ale zapytałam o dupka i w końcu na niego receptę wypisała. Miałam wrażenie że ona bardziej w tą "ciążę" wierzyła niż ja ale nie zrobiła na mnie wrażenia szczególnie kompetentnej... Cytat:
Cytat:
a ja za Twojego Tża żeby s ził nie opadł w tym łóżku z Toba
|
||
|
|
|
#816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#817 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,p
Cytat:
pracujesz w zawodzie??Cytat:
Cytat:
Ja czuje się dziś felernie...boli mnie brzuch , ogólnie jakoś tak nie bardzo.. |
|||
|
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,p
Cytat:
Podczytywałam że jesteś po laparoskopii. Przyznaję że mnie trochę przestraszyłaś a zastanawiałam się pomiędzy laparo a hsg. Życzę dużo zdrówka i upragnionego maleństwa |
|
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakiś czas temu przestałam miesiączkować, ginekolog stwierdziła, że odpowiedzialność za ten stan rzeczy ponosi zbyt wysoki poziom prolaktyny i zaproponowała leczenie w celu jej obniżenia. Z Wizażu dowiedziałam się, że wysoką prolaktynę generuje wysokie tsh, sprawdziłam i faktycznie. Wysokie tsh = niedoczynność tarczycy. Zaczęłam brać ten hormon i wszystko wróciło do normy.. PRzy wysokim tsh ciężko zajść w ciąże.
|
|
#820 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny. Witaj Mila wśród nas
![]() Powtórzyłam dziś rano test bo @ jak nie było tak nie ma...nie mogę zbytnio w to uwierzyć ale wyszły mu dwie krechy ![]() Wprawdzie druga nie jest aż taka mocna jak kreska kontrolna ale jest mimo to bardzo wyraźna. O 5 rano zachciało mi się siusiu więc od razu szybko po test poleciałam i wyszło. Nie wytrzymałam oczywiście i męża o 5 obudziłam z początku mi nie uwieżył ale chyba zaczyna dochodzić do niego ta wiadomość ![]() Jutro rano będę dzwonuć do ginekologa bo akurat zanim mnie wcisna na wizytę to akurat pewnie coś już będzie na usg widać. Nadal w to uwierzyć nie mogę
|
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
anna-
Linka- pracuję, robię speckę z psychiatrii wysoka PRL nie jest tylko spowodowana zaburzeniami TSH, może być gruczolak przysadki a czasem stres. Ale wysoki poziom PRL blokuje LH i nie ma owulacji. Warto poszukać przyczyny. |
|
|
|
#822 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny za miłe przywitanie
![]() Mam 21 lat, w styczniu 22. Zauważyłam ze ostatnio źle się czuje i coś mi się wydaje że brakuje mi witamin ale to chyba z ciężkiej pracy , jutro umówię się do lekarza rodzinnego i od razu do ginekologa. Napomknę o tych badaniach na tarczycę. Pierwszy post i jakaś kobietka napisała o dwóch kreseczkach, bardzo motywujące
|
|
|
|
#823 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie no jestem pełna podziwu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witam, ja właśnie wróciłam z Krakowa, byliśmy z Małżem i znajomymi to taki wypad, żeby odciążyć psychikę od myślenia od dziecku tylko w czasie jazdy kilka razy zakuwał mnie lewy jajnik, nie wiem od czego :/ mam nadzieję, że to nie objaw zbliżajacej się @ ![]() Dziewczyny, czy któraś orientuje się czy w I trymestrze można brać witaminę A + E?
|
|||||
|
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#825 |
|
Rozeznanie
|
anna GRATULUJE juz druga staraczka ma 2 kreseczki ale super
|
|
|
|
#826 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba wszystkie tutaj czułyśmy ze tak bedzie dawaj nam tu pozytywne fluidki ![]()
|
|
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem
Witajcie poniedziałkowo, trzymam kciuki za wypasione bety u Ciebie anna_588 i u Ciebie Pradip.
Niedziela u mnie była straszna, popiłam w sobotę u sąsiadów a jako że ja wogóle prawie nie pije skończyło się to wymiotami, omdleniami, odwodnieniem i wizytą na pomocy doraźnej i zaszczykiem z Metamorfaxu. Dziś wracam do żywych ale czuję się jak by mi ubyło ze 2 kg Żołądek zaczyna mi pracować ale jakoś tak mi nadal "dziwnie".Do tego w tym tyg zawita @ więc mój organizm będzie na maxa wyeksploatowany ![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- MilaNoo92 witaj w Naszym gronie. Myślę że warto zrobić podstawową morfologię na początek zeby zobaczyć jak u Ciebie z wynikami. Moje kciuki mocne masz
20.06.2009 ![]() 2014 to będzie Nasz rok 28.07 beta >1560 Cudzie trwaj 23.08.14 Bąbelek ma już 2cm 27.10.14 Synuś całe 230 gram Tp 31.03.2015 Edytowane przez malinka1984 Czas edycji: 2013-09-02 o 08:07 |
|
|
|
#828 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem
Ja również sie witam poniedziałkowo
i wrześniowo....U mnie dzisiaj rano za oknem 4 stopnie....brrrr I powiedzcie mi komu te wakacje przeszkadzały ![]() Zaczynam ostatni tydzień odliczania do @ .....jak ja tego nie cierpię, wczoraj jakaś wogole załamka...złapałam doła kompletnego i musiałam sie wywalić mojemu TŻ ...ze nic z tych staraczek nie wychodzi i chyba już mi nie będzie dane zostać mamą...taki dół i płacz ze aż mi było głupio...i sama nie mogłam sie uspokoić![]() Wogole ostatnio jakaś taka drżliwa jestem ....nie lubię tego PMS Cytat:
szczerze powiem tez nie pamietam kiedy ostatnio byłam na jakieś ,,dobrej " imprezie...Wracaj szybciutko do formy ![]() annapradip jak tam badanka ? |
|
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
Goraleczka84 ehh ja ja wiem jak to jest, czas oczekiwania jest najgorszy, niby sie mówi nie stresować, nie rzejmować się ale jakoś to zwasze w Nas siedzi. Ja w tym cyklu jestem spokojna choć już mam obawy czy @ przyjdzie planowo, a chciałabym już zacząć stymulację i nowe staranka już bagatela 11-ste.
|
#830 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Tobie nie jest potrzebna , najyraźniejsz wszystko jest wporzadku , udało Ci się zaciązyć teraz tylko u Ciebie wyleczyć niedomogę lutealną ![]() Cytat:
Nie zawsze tsh jest powiązane z polaktyną , tak jak ktoraś już napisała sa dwie przyczyny najczesciej..albo prztyadka ( gruczolak - wtedy pierwsza prl jest podwyższona) albo stres ( prl po obciążeniu jest wyższa) Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#831 |
|
Rozeznanie
|
WITAJCIE
![]() dzis moj 27 dc wiec wielkie oczekiwania na @ w tamtym miesiacu dostalam dopiero 40dc wiec jeszcze sporo czasu cholera ehh |
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
kingula111 to my podobnie mamy cykle, ja mam dziś 26 dc ale u mnie spodziewana @ jutro choć różnie to może być. Już przebieram nóżkami przed środową wizytą, obym się tylko nie rozczarowała.
|
#833 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Czy ja też mogłabym do Was dołączyć? Przeczytałam cały Wasz wątek! Mam 27 lat, i to dopiero mój 1cs. Jednak ostatnio moja gin starała się delikatnie dać mi do zrozumienia, że może nie być łatwo.... A w tym cyklu nie mam co liczyć. Spodziewałam się takiej informacji już od kilku lat, kiedy nawet nie wiedziałam z kim będę chciała mieć dzidziusia. Teraz nie mam czasu, żeby opisać skąd te wszystkie informacje, ale jeżeli mnie przyjmiecie do grona, chętnie opiszę co i jak u mnie. Póki co staram się nie myśleć negatywnie! Gratuluję dziewczynom, którym się udało! |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#834 |
|
Rozeznanie
|
witam cie emotikona jasne ze cie przyjmujemy ja jestem zaaaa
![]() 1 cs wiec dopiero zaczynasz niema co panikowac ani zle sie nastawiac ,sa tu dziewczynki ktore juz dluzszy czas sie staraja,albo takie jak ja maja juz dzieci i cos im teraz nie wychodzi ehhhhh. tak malinka mamy bardzo podobny cykl hehehe z tym ze ja mam srednio regoralne miesiaczki ehh czasem co 27 dni-31-26-33-40 a jak mi sie zatrzymaj okres i mialam wywolywany to bylo 60 dni uffffffffff |
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
emotikona widziałam że nasz poczytujesz bo często byłaś widoczna jako przeglądająca. Chętnie poczytamy co Cię sprowadza do Naszego problemowego grona?
kingula111 60 dniowy cykl to naprawdę długiiii....ja najdłuższy miałam 34 dniowy i dla mnie to była masakra. Dziś wpadł mi artykuł o książce "Opowieści terapeutyczne o niepłodności. Czekając na bociana" i chyba się skuszę.
|
#836 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
emotikona witam Cie w gronie starających pisz śmiało co tam z Tobą ...w kupię zawsze raźniej
|
|
|
|
|
#837 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam wrażenie, że dowiem się więcej od Was niż od lekarza
|
|
|
|
|
#838 |
|
Rozeznanie
|
zapraszamy
![]() malinka mialam taki okres w zyciu na poczatku roku bardzo stresujacy kladlam sie spac w stresie,i wstawalam w stresie wtedy wlasnie mi sie zatrzymal okres i mialam wywolywany dupkiem |
|
|
|
#839 |
|
Rozeznanie
|
hej Kochane
troszkę mnie tu nie było bo czułam potrzebę żeby się troszkę zdystansować od problemów z tym zajściem.. ostatnia @ tak mnie zdołowała że nie miałam już siły na nic... myślałam że po hsg to tylko kwestia czasu.. a tu lipa :/nie chciałam też czytać o Waszych problemach bo potem sobie wmawiam że też pewnie to mam.. a wiadomo jak psychika potrafi namieszać.. no ale koniec końców jest taki że za długo bez Was nie wytrzymałam, więc wracam ![]() kupiłam sobie w kauflandzie dwa testy ciążowe bardzo czułe i mam nadzieję że będę je miała niebawem okazję wykorzystać ![]() Anna 588 moje gratulacje Malinka no to nieźle zabalowałaś... współczuję Ci i cieszę się że już lepiej Dziewczyny a tak przy okazji co myślicie o alkoholu w czasie starań? powiedzmy w weekendy? wolno... nie wolno...? ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Witam nowe staraczki
|
#840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i p
Anna 588 moje ogromne gratulacje mamusiu :-*:-*:-*
dziekuje rowniez wszystkim dziewczyna z watku za wsparcie i trzymanie kciukow,jestescie kochanw :-* mozecie byc pewne,ze ja rownie mocno trzymam je za was ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
opowiadaj co u Ciebie i jak ![]() i oczywiscie od razu zycze powodzenia,jestem z Toba tez to moj 1cs ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

i wrześniowo....
wczoraj jakaś wogole załamka...złapałam doła kompletnego i musiałam sie wywalić mojemu TŻ ...ze nic z tych staraczek nie wychodzi i chyba już mi nie będzie dane zostać mamą...taki dół i płacz ze aż mi było głupio...i sama nie mogłam sie uspokoić