Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.20 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-02, 11:27   #4801
kasiencja
Pani Buka

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.20

chciałabym sobie kupić wygodne buty na jesień, które mogę nosić do spódnicy (zanim zacznie się okres kozaków ). niestety jestem dość niska i moje nogi zdecydowanie do najszczuplejszych nie należą, więc kiepsko wyglądam w botkach za kostkę. 10cm obcasy też raczej nie wchodzą w grę bo zawsze mi cholernie niewygodnie w wysokich butach. jest dla mnie jakaś opcja?

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2013-09-02 o 11:29
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:28   #4802
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Chodzi mi o Amle Khadi, ktora jest ciemniejsza od tej pokazanej przeze mnie. Kosztuje ok 60zl. Dostepna np na Helfach

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Sprawdziłam i różnią sie składem. Ta z Allegro ma o wiele mniej składników, ta z helfów - więcej ALE czytałam na jakimś blogu ostatnio, że na rynku pojawiły się podróbki rzeczy z Khadi, wiec to też mogłoby usprawiedliwiać taką niską cenę produktu na Allegro. Może porównaj, czy jest coś identycznego na stronie dystrybutora albo na helfach?

----
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
(...)skończyłam szkołę, idę na studia, mam zdaną maturę, mam rok pracy za sobą - i to wszystko z makijażem i bez błony dziewiczej!
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:45   #4803
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Sprawdziłam i różnią sie składem. Ta z Allegro ma o wiele mniej składników, ta z helfów - więcej ALE czytałam na jakimś blogu ostatnio, że na rynku pojawiły się podróbki rzeczy z Khadi, wiec to też mogłoby usprawiedliwiać taką niską cenę produktu na Allegro. Może porównaj, czy jest coś identycznego na stronie dystrybutora albo na helfach?

Sprawdzilam na helfach i na khadi pl - tam jej nie ma. Na szczescie kupilam oryginalna Amle Khadi. Mimo, ze z jasnego olejku nie jestem zadowolona. I mecze, by zuzyc.
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 13:11   #4804
senioritta19
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
chciałabym sobie kupić wygodne buty na jesień, które mogę nosić do spódnicy (zanim zacznie się okres kozaków ). niestety jestem dość niska i moje nogi zdecydowanie do najszczuplejszych nie należą, więc kiepsko wyglądam w botkach za kostkę. 10cm obcasy też raczej nie wchodzą w grę bo zawsze mi cholernie niewygodnie w wysokich butach. jest dla mnie jakaś opcja?
Ja mam takie, tylko trochę niższe i jestem z nich bardzo zadowolona pasują do spodni i spódnicy i nie czuć że mają obcas
http://www.unicoshoes.pl/buty-damski...rowane-faith-3

— Maria Kalergis

Edytowane przez senioritta19
Czas edycji: 2013-09-02 o 13:12
senioritta19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 14:25   #4805
Diya
Raczkowanie

kto wie,co to za modelka?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg najpiekniejsza.jpg (48,7 KB, 28 załadowań)
Diya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 14:28   #4806
Karolllka7
Zakorzenienie

Mam takie czarne spodnie, grubsze (nie typowe legginsy), po kilku założeniach strasznie mi się pokulkowały, znaczy zmechaciły (mimo zapewnień sprzedawcy, że nic takiego im się nie przytrafi). Żyletka (golarka jednorazówka) nie bardzo je bierze, a nie mam takiego specjalnego urządzenia do usunięcia ich. Znacie inne sposoby na to?
Stary 2013-09-02, 15:17   #4807
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Tępawa maszynka i golenie
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 15:17   #4808
ola_gie
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.20

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
raczej długo, ja staram się w ciągu max 2 miesięcy zużyć, jak widzę że coś tam jest dziwnego to wyrzucam...
Chyba każdy wyrzuca, jak już widzi coś dziwnego
Kurczę, ciężko zużyć niektóre rzeczy w 2 m-ce :/
Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
Cały urok owadów polega na tym, że niby ich nie ma, a cały czas są Tak samo jak muszki owocówki - są malutkie, nawet do zamkniętych pojemników są w stanie się dostać i wydaje się, że mnożą się z powietrza.
Moje spożywcze znoszą jajeczka wszędzie praktycznie, mogą nawet je złożyć blisko pokrywki i przy odkręcaniu pojemnika je wrzucamy do środka. Jak raz się zalęgną to święty Boże nie pomoże i czasami trzeba dłuuugo walczyć aby je wytępić, wystarczy ominąć kilka jajeczek i zaczyna się wszystko od początku, albo wystarczy sąsiad brudas, który nigdy szafek nie sprząta.
No ok, ale chodzi mi o to, czy jajeczka/larwy/cokolwiek było już w produkcie spożywczym w momencie zakupu, czy rozwinęło się potem? Zastanawiam się, czy to wina felernego produktu (akurat zarówno "molową" mąkę jak i "robaczkowe" pestki kupiłam w jednym sklepie, na dodatek w ten sam dzień ), czy też kwestia przechowywania. I jak się przed tym ustrzec

Tak właśnie.

Edytowane przez ola_gie
Czas edycji: 2013-09-02 o 15:19
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 15:27   #4809
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość

No ok, ale chodzi mi o to, czy jajeczka/larwy/cokolwiek było już w produkcie spożywczym w momencie zakupu, czy rozwinęło się potem? Zastanawiam się, czy to wina felernego produktu (akurat zarówno "molową" mąkę jak i "robaczkowe" pestki kupiłam w jednym sklepie, na dodatek w ten sam dzień ), czy też kwestia przechowywania. I jak się przed tym ustrzec
Raz kupiłam mąkę w której po otwarciu opakowania było widać jajeczka więc może się zdarzyć, że kupi się felerny towar. Jak się przed tym ustrzec? Trochę z tym trudno, mąkę można sprawdzić przesiewając ją, co do reszty produktów pozostaje jedynie uważna obserwacja.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 15:27   #4810
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:

To może być też wina sklepu, skoro z tego samego... w magazynach często nie dbają o czystość należycie. Czasami zdarzy się coś juz w opakowaniu, ale raczej dopiero na linii sklep - konsument pojawia się robactwo. Z tego co wiem, to folia nie stanowi dla takich moli spożywczych przeszkody (ale nie wiem jakim cudem :P)
A jak się ustrzec? Jak się ujrzy takiego dziada, to od razu czyścić wszystko i zabijać :P
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 15:48   #4811
Lusja
Zakorzenienie

Znalazłam w szafce 2 opakowania tabletek na włosy i paznokcie po 90 kapsułek w każdym. Nazywa się Revalid. Brał ktoś je może? Jak efekty? Na ulotce jest napisane, że dawka to 1 kapsułka 3x/dobę - czyli 3xdziennie po 1 kaps., tak? Czy to nie za dużo? Ktoś się może wypowiedzieć?

Skład

Jedna kapsułka zawiera jako substancje czynne: DL-metioninę 100 mg; L-cystynę 50 mg; wapnia D–pantotenian 50 mg; witaminę B1 (tiaminy chlorowodorek) 1,5 mg; witaminę B6 (pirydoksyny chlorowodorek) 10 mg; kwas p-aminobenzoesowy 20 mg; żelazo 2 mg; cynk 2,2 mg; miedź 0,5 mg; wyciąg z prosa 50 mg; wyciąg z kiełków pszenicy 50 mg; drożdże piwne 50 mg. Inne składniki leku to: krzemionka koloidalna, żelatyna, indygokarmina (E 132), żółcień chinolinowa (E 104).

Edytowane przez Lusja
Czas edycji: 2013-09-02 o 15:52
Lusja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 16:18   #4812
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
To może być też wina sklepu, skoro z tego samego... w magazynach często nie dbają o czystość należycie. Czasami zdarzy się coś juz w opakowaniu, ale raczej dopiero na linii sklep - konsument pojawia się robactwo. Z tego co wiem, to folia nie stanowi dla takich moli spożywczych przeszkody (ale nie wiem jakim cudem :P)
A jak się ustrzec? Jak się ujrzy takiego dziada, to od razu czyścić wszystko i zabijać :P
Moim zdaniem jeżeli produkt stoi dłużej niż 3-4 miesiące to po prostu musi się zepsuć... Mi tak mama tłumaczy, właśnie na tej przykładzie kaszy manny widziałam, o co chodzi - stała u nas długo ponad pół roku i rzeczywiście nadawała się do kosza.

Jeśli jesteśmy w temacie gotowania, polećcie mi może dobry garnek, w którym będę mogła gotować mięso bądź konfitury, ogólnie żeby się nie przypalało i żeby garnek posłużył na lata (oczywiście może być droższy). Mam taki garnek, ale nie jesteśmy w stanie zobaczyć go stacjonarnie. Jest to garnek firmy Emalia Silesia (kupiliśmy ponad 10 lat temu wracając do domu w Auchan w Częstochowie). Ważne, żeby miał grube dno i był ogólnie ciężki. Mam kuchnię gazową. Może ta Silesia jest gdzieś dostępna, a może polecacie jakiś inny garnek?
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 16:22   #4813
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lusja Pokaż wiadomość
Znalazłam w szafce 2 opakowania tabletek na włosy i paznokcie po 90 kapsułek w każdym. Nazywa się Revalid. Brał ktoś je może? Jak efekty? Na ulotce jest napisane, że dawka to 1 kapsułka 3x/dobę - czyli 3xdziennie po 1 kaps., tak? Czy to nie za dużo? Ktoś się może wypowiedzieć?

Skład

Jedna kapsułka zawiera jako substancje czynne: DL-metioninę 100 mg; L-cystynę 50 mg; wapnia D–pantotenian 50 mg; witaminę B1 (tiaminy chlorowodorek) 1,5 mg; witaminę B6 (pirydoksyny chlorowodorek) 10 mg; kwas p-aminobenzoesowy 20 mg; żelazo 2 mg; cynk 2,2 mg; miedź 0,5 mg; wyciąg z prosa 50 mg; wyciąg z kiełków pszenicy 50 mg; drożdże piwne 50 mg. Inne składniki leku to: krzemionka koloidalna, żelatyna, indygokarmina (E 132), żółcień chinolinowa (E 104).

Ja je bralam. Przepisalaa mi je dermatolog kiedy zglosilaam sie z problemem wypadania wlosow. Pomoglo (bralam 3 mies). Za to mialam slabe wyniki moczu- odlozyla mi sie miedz
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 16:38   #4814
ola_gie
Zakorzenienie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42590242]Raz kupiłam mąkę w której po otwarciu opakowania było widać jajeczka więc może się zdarzyć, że kupi się felerny towar. Jak się przed tym ustrzec? Trochę z tym trudno, mąkę można sprawdzić przesiewając ją, co do reszty produktów pozostaje jedynie uważna obserwacja.[/QUOTE]

Cytat:

Po prostu jakoś mi tak dziwnie z myślą, że jadłam ten słonecznik kilka razy (choć fakt, ostatnio miałam dłuuugą przerwę), a wczoraj znalazłam w nim robaczki

Tak właśnie.
Stary 2013-09-02, 17:36   #4815
PiegiNaNosie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Diya Pokaż wiadomość
kto wie,co to za modelka?
chyba Marina Nery
Stary 2013-09-02, 17:37   #4816
sandrina
Zadomowienie

szukam pomysłu na przebranie za ducha / zjawę (coroczna impreza w pracy) - najlepiej jakiś duch z filmu. Tylko, że jedyne co mi przychodzi do głowy to Samara Morgan pustkę mam w głowie totalną
Jakieś pomysły?? a może gdzieś taki wątek był na forum, bo nie widzę

przebranie z prześcieradła też odpada - impreza jest całonocna z tańcami więc coś wygodnego musi być

sandrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 17:48   #4817
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez sandrina Pokaż wiadomość
szukam pomysłu na przebranie za ducha / zjawę (coroczna impreza w pracy) - najlepiej jakiś duch z filmu. Tylko, że jedyne co mi przychodzi do głowy to Samara Morgan pustkę mam w głowie totalną

przebranie z prześcieradła też odpada - impreza jest całonocna z tańcami więc coś wygodnego musi być
Duch musi być w prześcieradle, bo inaczej nikt nie pozna, że to duch
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 18:00   #4818
Nikaaa152
Zakorzenienie

Cytat:

Krwawa Mery?
Nikaaa152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 18:06   #4819
sandrina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Duch musi być w prześcieradle, bo inaczej nikt nie pozna, że to duch
eee no jak jest bal duchów to same duchy beda tak czy siak
Cytat:
Napisane przez Nikaaa152 Pokaż wiadomość
Krwawa Mery?
yyyyy...a jak to wygląda?

o matko chyba białą/jasną sukienkę założę i się talkiem dla efektu obsypie

Stary 2013-09-02, 18:10   #4820
cholernarejestracja
Copyraptor

A może jakiś japoński duch? Większość japońskich duchów jest płci żeńskiej. Kimono, koczek, oczy wymalowane w skośne kreski i pobielona twarz, długie szpony-tipsy i seksowny duch jak marzenie

np:
Kuchisake-Onna
- Była to piękna kobieta,żona samuraja. Wadą owego małżonka było to, iż wiecznie posądzał niewinną dziewczynę o zdradę. Pewnego razu w przypływie szału postanowił ją oszpecić by nigdy już nie usłyszała z niczyich ust komplementu. Rozciął zatem mieczem jej usta tak, iż wyglądem przypominały groteskowy uśmiech- dosłownie od ucha do ucha, jak u Clowna lub Jokera.
Duch kobiety z zasłoniętą twarzą błąka się po dziś dzień po ulicach miast i zaczepia ludzi zadając im pytanie: „Czy jestem piękna?”. Łatwo się domyślić, iż pada odpowiedź tak. Wtedy Kuchisake-Onna zdejmuje maskę i ukazuje swe oszpecone oblicze. Następnie ponownie pyta o to samo. Jeżeli ktoś odpowie: „nie” i jest mężczyzną to zostaje zabity, jeśli jest kobietą to zostaje takim samym upiorem jak Kuchisake-Onna. Nawet jeśli się powie „nie”, istnieje szansa ratunku.Należy rzucić pod nogi ducha cukierki, a gdy widmo się nim zainteresuje- brać nogi za pas. Najlepszym i najbezpieczniejszym sposobem jest twierdząca odpowiedź na zadane pytanie- duch wtedy puszcza swą ofiarę wolno.

http://kirei-na-otaku.blog.onet.pl/2...ponii-cz-viii/
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 18:13   #4821
Diya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PiegiNaNosie Pokaż wiadomość
chyba Marina Nery
oglądając jej zdjęcia-faktycznie bardzo podobna,ale nie jestem pewna czy to ona ale dzięki!
Diya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 18:14   #4822
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:

A musi być konkretna postać, nie może być po prostu zjawa? Ogólnie to widzę to tak, że blada twarz, mocno podkreślone oczy - trochę na pandę , albo wręcz przeciwnie, na jasno, tak jak tu: https://polki.pl/uroda_video_artykul,10031112.html
Ogólnie szara, "brudna" kolorystyka makijażu, możesz dorzucić jakąś ranę (dziurę) postrzałową w głowie a jako ubranie jakieś zwiewne ciuchy, najlepiej obszarpana sukienka/spódnica
Ewentualnie możesz iść w stronę dyntyngowanej zjawy, tj. koczek, perły, jakiś kostium i trupio blada twarz.

Tak właśnie.
Stary 2013-09-02, 18:38   #4823
crystal_tokio
Zadomowienie

Dziewczyny, pomóżcie.

Reklamowałam buty w ccc, jako żądanie dałam tylko zwrot gotówki (i tylko to mam wpisane). Po 14 dniach reklamacja została uwzględniona, ale sklep powiedział, że pieniędzy mi nie oddadzą, tylko mam sobie wymienić obuwie na inne, w podobnej cenie bądź za dopłatą (ale ja reklamowałam sandały, innych butów nie potrzebuję, bo mam, podobnie jak torebki - dlatego dałam zwrot gotówki).

Czy mogli tak zrobić? Jeśli nie, to jak wymusić na nich, żeby jednak oddali mi pieniądze?

Makenai

Lepiej kochać, a potem płakać. Następna bzdura.
Wierzcie mi, wcale nie lepiej. Nie pokazujcie mi raju, żeby potem go spalić.

23.05.2012 - pani licecjatka!
04.07.2014 - pani magister!
crystal_tokio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 18:49   #4824
sandrina
Zadomowienie

cholernarejestracja - no właśnie japońskie zjawy są super, ale niestety ja w takich stylizacjach wyglądam jak

Cytat:
Ewentualnie możesz iść w stronę dystyngowanej zjawy, tj. koczek, perły, jakiś kostium i trupio blada twarz.
no właśnie bardziej ku temu się skłaniam, jakieś białe wdzianko, blada twarz i albo ognisto czerwone usta albo bardzo ciemne oczy tylko boję się białej sukienki trochę żeby nie wyglądało jak na ślub

Dziękuję dziewczyny za rady -będę myśleć co tu wyczarować . A myślałam, że po 30stce już się nie będę taką dziecinadą zajmować

Stary 2013-09-02, 18:54   #4825
cholernarejestracja
Copyraptor

Martwa panna młoda też jest ciekawą koncepcją na zjawę z pokrwawioną suknią i zwiędłymi różami w dłoni
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 19:00   #4826
Whim
...

Poszukuję odpowiednika naszego iitv/kinomaniaka tyle żeby seriale były z napisami po angielsku.

Whim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 19:28   #4827
201605170931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez crystal_tokio Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pomóżcie.

Reklamowałam buty w ccc, jako żądanie dałam tylko zwrot gotówki (i tylko to mam wpisane). Po 14 dniach reklamacja została uwzględniona, ale sklep powiedział, że pieniędzy mi nie oddadzą, tylko mam sobie wymienić obuwie na inne, w podobnej cenie bądź za dopłatą (ale ja reklamowałam sandały, innych butów nie potrzebuję, bo mam, podobnie jak torebki - dlatego dałam zwrot gotówki).

Czy mogli tak zrobić? Jeśli nie, to jak wymusić na nich, żeby jednak oddali mi pieniądze?
nie mogli, to Ty decydujesz w jakiej formie domagasz się rekompensaty, zagroź im rzecznikiem spraw konsumenta, bo ich działania są niezgodne z prawem
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 19:54   #4828
crystal_tokio
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sophistgirl Pokaż wiadomość
nie mogli
Dzięki za szybką odpowiedź!

Makenai

Lepiej kochać, a potem płakać. Następna bzdura.
Wierzcie mi, wcale nie lepiej. Nie pokazujcie mi raju, żeby potem go spalić.

23.05.2012 - pani licecjatka!
04.07.2014 - pani magister!
crystal_tokio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 20:08   #4829
kuki9
Zakorzenienie

Czy siemię lniane mogę ugotować w mleku (0,5%)? Zachowa wtedy te wszystkie swoje właściwości czy musi byc woda?

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 20:11   #4830
mydreams24
Raczkowanie

potrzebuję szybkiej pomocy
poszukuję pewnego wątku na wizażu w dziale modowym
jeden wątek to był o świeżynkach-świeży wygląd,pastelowe kolory - już go mam
ale był jeszcze jeden podobny,coś o klasycznym stylu ubierania?> wiem,że udzielała się tam taka dziewczyna-blogerka która ma ładne,długie włosy,wrzucała zdjęcia torebki Furli czy coś,za nic nie pamiętam:/
proszę pomóżcie
mydreams24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości