|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Pani Buka
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.20
chciałabym sobie kupić wygodne buty na jesień, które mogę nosić do spódnicy (zanim zacznie się okres kozaków
). niestety jestem dość niska i moje nogi zdecydowanie do najszczuplejszych nie należą, więc kiepsko wyglądam w botkach za kostkę. 10cm obcasy też raczej nie wchodzą w grę bo zawsze mi cholernie niewygodnie w wysokich butach. jest dla mnie jakaś opcja?
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2013-09-02 o 11:29 |
|
|
|
#4802 |
|
Zadomowienie
|
Sprawdziłam i różnią sie składem. Ta z Allegro ma o wiele mniej składników, ta z helfów - więcej ALE czytałam na jakimś blogu ostatnio, że na rynku pojawiły się podróbki rzeczy z Khadi, wiec to też mogłoby usprawiedliwiać taką niską cenę produktu na Allegro. Może porównaj, czy jest coś identycznego na stronie dystrybutora albo na helfach?
|
|
|
|
#4803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdzilam na helfach i na khadi pl - tam jej nie ma. Na szczescie kupilam oryginalna Amle Khadi. Mimo, ze z jasnego olejku nie jestem zadowolona. I mecze, by zuzyc. |
|
|
|
|
#4804 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pasują do spodni i spódnicy i nie czuć że mają obcas![]() http://www.unicoshoes.pl/buty-damski...rowane-faith-3
~Bywają w życiu chwile, których ból daje się zmierzyć dopiero po jego przeżyciu, i wówczas dziwi nas, iż zdołaliśmy go znieść.~ — Maria Kalergis Edytowane przez senioritta19 Czas edycji: 2013-09-02 o 13:12 |
|
|
|
|
#4805 |
|
Raczkowanie
|
kto wie,co to za modelka?
|
|
|
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
Mam takie czarne spodnie, grubsze (nie typowe legginsy), po kilku założeniach strasznie mi się pokulkowały, znaczy zmechaciły
(mimo zapewnień sprzedawcy, że nic takiego im się nie przytrafi). Żyletka (golarka jednorazówka) nie bardzo je bierze, a nie mam takiego specjalnego urządzenia do usunięcia ich. Znacie inne sposoby na to?
|
#4807 |
|
Konto usunięte
|
Tępawa maszynka i golenie
|
|
|
|
#4808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.20
Cytat:
![]() Kurczę, ciężko zużyć niektóre rzeczy w 2 m-ce :/ Cytat:
), czy też kwestia przechowywania. I jak się przed tym ustrzec
Tak właśnie. Edytowane przez ola_gie Czas edycji: 2013-09-02 o 15:19 |
||
|
|
|
#4809 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak się ustrzec? Jak się ujrzy takiego dziada, to od razu czyścić wszystko i zabijać :P |
|
|
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam w szafce 2 opakowania tabletek na włosy i paznokcie po 90 kapsułek w każdym. Nazywa się Revalid. Brał ktoś je może? Jak efekty? Na ulotce jest napisane, że dawka to 1 kapsułka 3x/dobę - czyli 3xdziennie po 1 kaps., tak?
Czy to nie za dużo? Ktoś się może wypowiedzieć? ![]() Skład Jedna kapsułka zawiera jako substancje czynne: DL-metioninę 100 mg; L-cystynę 50 mg; wapnia D–pantotenian 50 mg; witaminę B1 (tiaminy chlorowodorek) 1,5 mg; witaminę B6 (pirydoksyny chlorowodorek) 10 mg; kwas p-aminobenzoesowy 20 mg; żelazo 2 mg; cynk 2,2 mg; miedź 0,5 mg; wyciąg z prosa 50 mg; wyciąg z kiełków pszenicy 50 mg; drożdże piwne 50 mg. Inne składniki leku to: krzemionka koloidalna, żelatyna, indygokarmina (E 132), żółcień chinolinowa (E 104).
praca licencjacka 0% Edytowane przez Lusja Czas edycji: 2013-09-02 o 15:52 |
|
|
|
#4812 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli jesteśmy w temacie gotowania, polećcie mi może dobry garnek, w którym będę mogła gotować mięso bądź konfitury, ogólnie żeby się nie przypalało i żeby garnek posłużył na lata (oczywiście może być droższy). Mam taki garnek, ale nie jesteśmy w stanie zobaczyć go stacjonarnie. Jest to garnek firmy Emalia Silesia (kupiliśmy ponad 10 lat temu wracając do domu w Auchan w Częstochowie). Ważne, żeby miał grube dno i był ogólnie ciężki. Mam kuchnię gazową. Może ta Silesia jest gdzieś dostępna, a może polecacie jakiś inny garnek?
|
|
|
|
|
#4813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja je bralam. Przepisalaa mi je dermatolog kiedy zglosilaam sie z problemem wypadania wlosow. Pomoglo (bralam 3 mies). Za to mialam slabe wyniki moczu- odlozyla mi sie miedz |
|
|
|
|
#4814 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42590242]Raz kupiłam mąkę w której po otwarciu opakowania było widać jajeczka więc może się zdarzyć, że kupi się felerny towar. Jak się przed tym ustrzec? Trochę z tym trudno, mąkę można sprawdzić przesiewając ją, co do reszty produktów pozostaje jedynie uważna obserwacja.[/QUOTE]
Cytat:
Po prostu jakoś mi tak dziwnie z myślą, że jadłam ten słonecznik kilka razy (choć fakt, ostatnio miałam dłuuugą przerwę), a wczoraj znalazłam w nim robaczki
|
|
#4816 |
|
Zadomowienie
|
szukam pomysłu na przebranie za ducha / zjawę
(coroczna impreza w pracy) - najlepiej jakiś duch z filmu. Tylko, że jedyne co mi przychodzi do głowy to Samara Morgan Jakieś pomysły?? a może gdzieś taki wątek był na forum, bo nie widzę ![]() przebranie z prześcieradła też odpada - impreza jest całonocna z tańcami więc coś wygodnego musi być
|
#4817 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() yyyyy...a jak to wygląda? o matko chyba białą/jasną sukienkę założę i się talkiem dla efektu obsypie
|
|
#4820 |
|
Copyraptor
|
A może jakiś japoński duch? Większość japońskich duchów jest płci żeńskiej. Kimono, koczek, oczy wymalowane w skośne kreski i pobielona twarz, długie szpony-tipsy i seksowny duch jak marzenie
np: Kuchisake-Onna- Była to piękna kobieta,żona samuraja. Wadą owego małżonka było to, iż wiecznie posądzał niewinną dziewczynę o zdradę. Pewnego razu w przypływie szału postanowił ją oszpecić by nigdy już nie usłyszała z niczyich ust komplementu. Rozciął zatem mieczem jej usta tak, iż wyglądem przypominały groteskowy uśmiech- dosłownie od ucha do ucha, jak u Clowna lub Jokera. Duch kobiety z zasłoniętą twarzą błąka się po dziś dzień po ulicach miast i zaczepia ludzi zadając im pytanie: „Czy jestem piękna?”. Łatwo się domyślić, iż pada odpowiedź tak. Wtedy Kuchisake-Onna zdejmuje maskę i ukazuje swe oszpecone oblicze. Następnie ponownie pyta o to samo. Jeżeli ktoś odpowie: „nie” i jest mężczyzną to zostaje zabity, jeśli jest kobietą to zostaje takim samym upiorem jak Kuchisake-Onna. Nawet jeśli się powie „nie”, istnieje szansa ratunku.Należy rzucić pod nogi ducha cukierki, a gdy widmo się nim zainteresuje- brać nogi za pas. Najlepszym i najbezpieczniejszym sposobem jest twierdząca odpowiedź na zadane pytanie- duch wtedy puszcza swą ofiarę wolno. http://kirei-na-otaku.blog.onet.pl/2...ponii-cz-viii/ |
|
|
|
#4821 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, albo wręcz przeciwnie, na jasno, tak jak tu: https://polki.pl/uroda_video_artykul,10031112.html Ogólnie szara, "brudna" kolorystyka makijażu, możesz dorzucić jakąś ranę (dziurę) postrzałową w głowie a jako ubranie jakieś zwiewne ciuchy, najlepiej obszarpana sukienka/spódnica Ewentualnie możesz iść w stronę dyntyngowanej zjawy, tj. koczek, perły, jakiś kostium i trupio blada twarz.
|
|
#4823 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, pomóżcie.
Reklamowałam buty w ccc, jako żądanie dałam tylko zwrot gotówki (i tylko to mam wpisane). Po 14 dniach reklamacja została uwzględniona, ale sklep powiedział, że pieniędzy mi nie oddadzą, tylko mam sobie wymienić obuwie na inne, w podobnej cenie bądź za dopłatą (ale ja reklamowałam sandały, innych butów nie potrzebuję, bo mam, podobnie jak torebki - dlatego dałam zwrot gotówki). Czy mogli tak zrobić? Jeśli nie, to jak wymusić na nich, żeby jednak oddali mi pieniądze?
We must fight for what we believe in Makenai Lepiej kochać, a potem płakać. Następna bzdura. Wierzcie mi, wcale nie lepiej. Nie pokazujcie mi raju, żeby potem go spalić. 23.05.2012 - pani licecjatka! 04.07.2014 - pani magister!
|
|
|
|
#4824 | |
|
Zadomowienie
|
cholernarejestracja - no właśnie japońskie zjawy są super, ale niestety ja w takich stylizacjach wyglądam jak
Cytat:
tylko boję się białej sukienki trochę żeby nie wyglądało jak na ślub Dziękuję dziewczyny za rady -będę myśleć co tu wyczarować . A myślałam, że po 30stce już się nie będę taką dziecinadą zajmować
|
|
#4825 |
|
Copyraptor
|
Martwa panna młoda też jest ciekawą koncepcją na zjawę
z pokrwawioną suknią i zwiędłymi różami w dłoni
|
|
|
|
#4826 |
|
...
|
Poszukuję odpowiednika naszego iitv/kinomaniaka tyle żeby seriale były z napisami po angielsku.
|
|
#4827 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4828 |
|
Zadomowienie
|
We must fight for what we believe in Makenai Lepiej kochać, a potem płakać. Następna bzdura. Wierzcie mi, wcale nie lepiej. Nie pokazujcie mi raju, żeby potem go spalić. 23.05.2012 - pani licecjatka! 04.07.2014 - pani magister!
|
|
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
Czy siemię lniane mogę ugotować w mleku (0,5%)? Zachowa wtedy te wszystkie swoje właściwości czy musi byc woda?
|
#4830 |
|
Raczkowanie
|
potrzebuję szybkiej pomocy
poszukuję pewnego wątku na wizażu w dziale modowym jeden wątek to był o świeżynkach-świeży wygląd,pastelowe kolory - już go mam ale był jeszcze jeden podobny,coś o klasycznym stylu ubierania?> wiem,że udzielała się tam taka dziewczyna-blogerka która ma ładne,długie włosy,wrzucała zdjęcia torebki Furli czy coś,za nic nie pamiętam:/ proszę pomóżcie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

). niestety jestem dość niska i moje nogi zdecydowanie do najszczuplejszych nie należą, więc kiepsko wyglądam w botkach za kostkę. 10cm obcasy też raczej nie wchodzą w grę bo zawsze mi cholernie niewygodnie w wysokich butach. jest dla mnie jakaś opcja? 

pasują do spodni i spódnicy i nie czuć że mają obcas
(mimo zapewnień sprzedawcy, że nic takiego im się nie przytrafi). Żyletka (golarka jednorazówka) nie bardzo je bierze, a nie mam takiego specjalnego urządzenia do usunięcia ich. Znacie inne sposoby na to?

), czy też kwestia przechowywania. I jak się przed tym ustrzec