|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
W szpitalu którym ja byłam (jeden z większych w Łodzi) o miejscach na salach szpitalnych decydowała pielęgniarka oddziałowa, nie lekarze.
|
#4802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do porodu moze i przygotowana, mniej sie go boję niż tego szpitala. Dla mnie to było traumatyczne przeżycie.. niby byłam tam nie z krwawieniem czy cos, lae jednak historie kobiet które tyle czasu sie starały a tu taka sytuacja . Po prostu przez ten prawie tydzień co tam leżałam spotkała ok 10 osób ktore straciły dzidziusia. Jedna nawet dość późno bo jakoś po 25 tyg. az nie chce sie o tym mysleć Nie wiem kto to ustala gdzie sie leży, ale w pierwszej sali były i ciężarne i te co jakieś ginekologiczne zabiegi miały. w kolejyych- mieszane. Jedyne gdzie mogłam spotkac sie sam na sam z ciężarnymi to trakt porodowy na pomiarze tętna i posłuchaniu serducha.. a tak to mieszane. Ale najgorsze w tym wszystkim było zachowanie co niektórych Tżtów osób po # . Oni po prostu o wszystko obarczali te biedne dziewczyny Jedna ciągle płakała a ja nie umiałam jej pocieszyć. bo ja z brzuchem a ona po zabiegu i jeszcze takiego chłopa ma..---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
a położenie osób które przyszły to zależały od pielęgniarki dyżurującej. ostatniego dnia doszła do mnie do sali ciężarna po terminie. Miała prywatne wizyty u ordynatora (250 zł płaciła) i traktowana była ekstra.. ale akurat położyli ją ze mną i 2 po # tylko dlatego ze akurat miejsca nie było. Razem ze mną wyszły dziewczyny po # i zostałą sama.
|
|
#4803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystkie te ekscytujące momenty przede mną Chociaż robienie testu, pierwsze USG i powiadamianie rodziców też jest super Jak pójdziesz rodzić to będziesz leżeć chyba na porodówce? Już cię chyba nie położą z dziewczynami po poronieniu Nawet nie wiem jak to do końca wygląda ![]() Dziewczyny po # na pewno swoje wycierpiały, a jeszcze leżą w jednej sali z ciężarną i Tż mają do nich pretensje. To jakiś obłęd. Facetom lepiej zwalić na kogoś, muszą się wyżyć i gdzieś mają uczucia partnerki ![]() Jak one to znoszą
|
||
|
|
|
#4804 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a i wcale się nie dziwię, że chciałabyś poznać - ja już też się nie mogę doczekać, ale jeszcze 3 tyg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie od dziś czuję ruchy również w ciągu dnia, na razie wszystko jest bardzo delikatne i czekam aż zaczną się mocniejsze
|
||||||
|
|
|
#4805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
------------------------------------------------------------------------------- oo to super wiadomośc Małgoś nie obejrzysz się a takiego kopa Ci zawali że aż podskoczysz hehe
|
|
|
|
|
#4806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Następna moja szansa poznania płci jest dopiero za miesiąc więc myślę, że wtedy już nie będzie wątpliwości Oby małe rozłożyło te nogi
|
|
|
|
|
#4807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja wiedziałam zanim jeszcze zaszłam tzn. zawsze mówiłam ze chciałabym mieć dziewczynkę, bo mam z małymi dziewczynkami "obycie" a małęgo chłopca to ani nigdy nie kąpałam itd.. po prostu bałam się. Bardzo chcieliśmy mieć malca. Jak zaszłam to czułam wewnątrz że to bedzie chłopiec jak nic. nie jadłam słodyczy, cera mi sie nie pogorszyła i ciągle w głowie siedział mi chłopiec. Potem wszyscy mówili ze nawet brzuch mi rośnie na chłopca, że w ogóle sie nie zmieniam itd. W sklepie podchodziłam od razu do chłopięcych rzeczy, choć uważam ze jest ich bardzo mało w porównaniu do ubranek dla dziewczynek... (choćby sweterek na wyjście ze szpitala który szukałam dzień w dzień przez tydzień w innych sklepach i i tak nie znalazłam ) no jakoś tak czułam. Potem na USG pierwsze co to pANI dr powiedziałą :chłopiec. a ja uśmiech od ucha do ucha, potem: zdrowy jak ryba i ruchliwy, no jakoś tak przeczuwałam. Jak urodzę i okaże sie dziewczynką- bede kochać tak samo, ale moje zdziwienie bedzie niesamowite, dlatego przy porodzie będzie mąż bo ja bym powiedziała ze mi dziecko podmienili co jak co, nadal uważam że dziewczynkę można tak pięknie stroić i w ogóle..
|
|
#4808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
Tak to wygląda od strony pacjenta, a ja wiem jak od kuchni już wcześniej wiadomo, że będą pacjenci i ordynator ustala kogo gdzie położy a później to wiadomo, że pielęgniarka pokazuje miejsce bo od tego jest...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
21.04.2012 ![]() 18.03.2014 Agatka Edytowane przez magduś2 Czas edycji: 2013-09-01 o 11:20 |
|
|
|
|
#4809 |
|
Rozeznanie
|
A co tu tak cichutko?
![]() Przesyłam pozdrowienia z nad morza przeslalabym zdjęcia jakieś ale nie wiem jak z komórki załączyć do usłyszenia po weekendzie
|
|
#4810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Magduś w sobotę byłam w 7 aptekach i już miałam jechać na Banacha ale coś mniw tknęło i zajrzałam jeszcze do jednej najbliżej domu a tam też 29,99 Cytat:
Pamiętasz o tym wykonawcy dla mnie? |
||
|
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Czesc
) RYBA ty tu nie strasz ! Mam nadzieje ze Majeczka nie okaze sie Marianem :O Co tam u Was kobitki? U mnie czym blizej tym dalej .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4812 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Pradip dobrze, że ja w ogóle się zorientowałam, że nie muszę płacić po 50zł za opakowanie!
![]() Gegee korzystaj z odpoczynku ile się da! ![]() Jutro mam wizytę i mam stresa! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4813 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny , wpadlam sie przywitac weekendowo i dac znac , u mnie slabo
pecherz jakos juz nie boli sikam normalnie ale chyba mi sie przeniosla infekcja teraz w intymne miejsce jestem po owulce mam wydzieline jakas tlusta jak krem doslownie i do tego nienajlepiej pachnie , mam takie paseczki do mierzenia ph w pochwie bo mam czesto infekcje i juz za nimi nie nadazalam , i oczywiscie ph wysokie co oznacza ze znowu infekcja;( do tego szyjka sie zamknela i jest jak taka duza kulka zawsze tak mam przed okresem wiec dupa z kolejnego cyklu ehhh to sie nie mzoe udac... pozdrawiam was i wam zycze wiecej szczescia i zdrowia
|
#4814 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak pogoda dopisuje?Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętaj, że musicie leczyć się oboje z partnerem Gegee czekam na te zdjęcia ![]() O mam jeszcze jeden argument, by Tż był przy porodzie. Bo nam dziecko podmienią |
|
|
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie poniedziałkowo, ja wczoraj się nie odzywałam bo prawie umarłam, przesadziłam z alkoholem w sobotę na spotkaniu u sąsiadów i skończyo się to 12h wymiotami, omdleniami, odwodnieniem a na końcu wizytą na pomocy doraźnej bo niestety Smecta, Nifuroxazyd,Rennie i inne środki apteczne nie dawały rady więc podano mi zastrzyx z Metamorfaxu i wróciłam powoli do żywych , ale dziś czuję się jeszcze rozbita i żołądek jakoś tak jeszcze słąbo funcjonuje.
Zacytuję moją mamę " Jakaś stara taka głupia"...ehh nie ma jak na własne życzenie tak się załatwić.
|
#4817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4818 |
|
Wtajemniczenie
|
pradip , koziemleko , malgos chyba jutro pojde na posiew bo akurat mam wolne ;/ i z wynikami pojde do ginki, badania moczu jeszce nie moge zrobic bo odstawilam dopiero furagin wiec zrobie jak pojde po odbior wyniku z wymazu , co do ciazy to wiem ze nie wszystkostracone dopiero jak bedzie okres ale ja wiem czy w takich infekcjach z kazdej strony to bylby dobry pomysl? zreszta watpie ze w tych infekcjach moglo sie cos wykluc
zrobie test w niedziele chyba to sie okaze
|
#4819 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
współczuję tych infekcji, ale może faktycznie przebadajcie się razem z mężem bo to w sumie też jego dotyczy... Aja już po wizycie ![]() Moje dziecie jest duże już, według OM 10t4d a według USG 11t3d ma już 4,5cm i jest prawdziwym akrobatą- do usg ustawiło się... na głowie![]() Na genetyczne jestem umówiona za 1,5 tyg. __________________
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
Już w miarę, ale jestem lekko osłabiona.
Magduś_2 no to już mały-wielki człowiek,super.
|
#4821 |
|
Zadomowienie
|
Magduś - gratuluje wizyty.
Ja już się swojej nie mogę doczekać, byle do środy. TZ zaczął gadać do brzucha I chyba zdecyduję się na zwolnienie, przynajmniej na jakiś tydzień lub dwa a potem zobaczę. Nie mam siły już chodzić do pracy, mózg ciążowy powoduje że mimo 12-letnie doświadczenia jako kierowca jeżdże jak typowa "baba" i już mam sama siebie dość... A w pracy podobnie
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
czyli "efekt Haribo"w pełni ;D a jeśli tak to dla Twojego zdrowia i zdrowia maluszka lepiej troszkę odpocząć a napewno na jakiś czas dać sobie spokój z jazdą autem.
|
#4823 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i czekamy na genetyczne razem z tobą a jak samopoczucie?Cytat:
A co do budyniu zamiast mózgu - to powiem ci, że będzie tylko gorzej hehehehhe |
|||
|
|
|
#4824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4825 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
a masz jakieś mdłości czy wymioty? |
|
|
|
|
#4826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kilka znajomych mi osób osobiście miało taką wpadkę aaa zamienimy sie jak cos no problem Cytat:
dlbrze ze juz wracasz do formy
|
|
#4827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
myślalam o woreczku żółciowym ale wolę nie doszukiwać...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4828 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to czekam do niedzieli na wynik testu ![]() Cytat:
Gratulacje.Wstaw zdjęcie fasolki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mi się znowu śnił poród. Co za trauma
|
|||||
|
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja poproszę o kciuki żeby @ przyszła punktualnie czyli dziś, max jutro bo jutro mam wizytę u gina i chciałabym zacząć stymulację i liczę że wszystko gładko pójdzie, bo boję się że ten cykl bez owu może mi opóźnić/wstrzymać @
|
#4830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

choć nie wszystkie 

dlbrze ze juz wracasz do formy