|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej
![]() Współczuje wszystkim nieprzespanych nocy ![]() Ja dzisiaj mogłam pospac sobie do 9, synek czasami ma dzien dobroci dla matki Dep jak byliśmy w szpitali to synek 15 minut po podaniu czopka tez zrobił kupę. Wtedy lekarka powiedziała, ze prawdopodobnie zacznie działać, bo to był ibuprofen a on podobno szybko sie rozpuszcza... A jak jest po paru minutach to wątpię aby coś zaczęło działać.
|
#3662 |
|
Zadomowienie
|
Prince_polo zdrówka
![]() Depoison współczuję ![]() Nitka my też tak mieliśmy, wydawało się, że to już lada moment a potem się cofały i zabawa od nowa Karolka super opis, fajnie, że urlop udany, choć podróży powrotnej z przygodami współczuję Brawa za postępy i wszystkie nowe umiejętności ![]() P. nam śle buziaczki |
|
|
|
#3663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja myślałam w sumie podobnie, że okazjonalnie syrop, przy większych sprawach czopek. Niestety rzeczywistość zweryfikowała ten pogląd ![]() Wydaje mi się, że i tak długo walczyłam z czopkami, ale w pewnym momencie już mi ręce opadły. I choć przy aplikacji czopka mała nie broniła się wcale (zazwyczaj też się ciska przy przewijaniu, ale teraz była chyba po prostu zbyt osłabiona), a przy syropie owszem, to bilans zysków i strat jest u nas taki, że syrop jednak lepszy. |
|
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej!
Współczuję nocek... Byłam wczoraj w Pepco i widziałam takie same żółte koszulki jak ostatnio kupiłam z firmy Little Rebel! I szykuje mi się duży wydatek :-( otwieram dziś rano łóżko, a tam od spodu... Grzyb Muszę coś na prędce kupić, bo w drugim łóżku za to wyszła sprężyna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy u lekarza.
Dostał spray na gardło bo zaczerwienione i antybiotyk koleżanka miała rację że ta stara lekarka od razu antybiotyki ciśnie Wstrzymam się póki co. Górne trójki cisną i stąd całe zamieszanie.
|
#3666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3667 |
|
Zadomowienie
|
oj, męczą
![]() Co gorsza z każdym kolejnym jest gorzej - jedynki dolne wyszły gładko. Jedynki górne - nawet nie pamiętam, więc pewnie też ok. Wszystkie dwójki = zarwane przez 2 miesiące noce (bo pobudki z kwękaniem co 15 minut). Czwórki już się pięknie zapowiedziały, no przepięknie po prostu ![]() Fajna relacja z Polski Ubranka POKA koniecznie ![]() A powiedz, jeśli to nie tajemnica, jak was skasowali za tę wymianę koła? My nigdy nic nie musieliśmy robić z autem w trybie awaryjnym (ale i bez niego drogawo było ), więc z ciekawości pytam.
|
|
|
|
#3668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : pala:![]() ![]() Pierwsze lajcik a im dalej w las tym gorzej Tak więc łączę się w bólu kochana
|
|
#3670 |
|
Zadomowienie
|
My po TYM szczepieniu - mała teraz śpi. Było trochę płaczu przy ukłuciu i zaniosła się mocno ale nawet szybko się uspokoiła.
Wczoraj oglądaliśmy foteliki i chyba weźmiemy romera king plus - jakoś najbardziej do nas "mówił" i fajnie się go montuje a w naszym wypadku czasem będizemy musieli go przekładać drugiego auta.Britaxa first class plus nie mam jak zobaczyć w swojej okolicy a też jestem go ciekawa. Pumcia co za temp! Ja bym chyba umarła z goraca... Wypoczywaj spokojnie! Dep trzymam co by te zęby szybko wyszły i Was tak nie męczyły.Ciastuś zdróweczka dla Was! Karolka to mieliście przygodę w drodze powrotnej - najważniejsze, że już w domu i że urlop udany
|
|
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Aga u nas gorne jedynki i dwojki jak zeszly na dol to od razu sie przebily, teraz widze ze zeszly gorne trojki i dolne dwojki ale nadal nic sie nie wykluwa
|
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba się zgadać |
|
|
|
|
#3673 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej u nas też cyrki pt. zęby. Mała w nocy budziła się co pół godziny z płaczem
Spała oczywiście z nami, dostawała cyca - to ją uspakaja w jednej sekundzie. Ale jednak nie jadła. Rano z opiekunką też nie chciała jeść Ząb bankowo ją męczy bo jest w trakcie przebijania się no ale jednak przy poprzednich zębach jadła!No nic, muszę czekać. Teraz poszła na drzemkę. Byłam oczywiście w pracy Jest ok, poza tym, że czuję się zielona... Mnóstwo rzeczy zapomniałam. Trochę dobija mnie fakt, że ludzie przez cały ten czas nauczyli się nowych rzeczy a ja się uwsteczniłam. Jednym słowem, mój wczorajszy optymistyczny nastrój prysł i doszukuję się problemów nawet tam gdzie ich nie ma A prawdziwa przyczyna jest taka, że martwię się o to małe. Dlaczego nie je?Dep - ja jeszcze nigdy nie aplikowałam małej czopka Karolka - witaj kochana lokomotiv pomógł?Cytat:
u nas też jest rożek zęba, ten sam etapCytat:
Patrzę, patrzę i nic nie widzę. Widzę dopiero ząb, któy się przebije No i pęknięte dziąsło jestem w stanie zdiagnozować, poza tym - nic.Cytat:
Wam też współczuję.. Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-09-03 o 12:54 |
|||
|
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
Widzieliście? Katarzyna W. dostała 25 lat z możliwością wyjścia po 15...
Linka, chwila, moment i się wdrożysz! Współczuję Wam i dzieciaczkom dolegliwości
|
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
z możliwością wyjścia po 15? KPINA!!!!!!!!!!
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chodzi za mna: http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...a/przepis.html tylko nie wiem czy piec
|
|
|
|
|
#3677 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
![]() tak pomaga....niby jest od 3.rż, ale co mogłam zrobić-patrzeć jak się męczy?a tak śpi spokojnie i nic jej nie męczy daję mniejszą dawkę po prostu
|
#3678 |
|
Zadomowienie
|
Karolka -
straszna kwotaLinka - nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale Zosia też nie je. Przykładowy jadłospis wygląda tak: rano - 120 ml mleka południe - pół małego słoiczka jogurtu po południu - 2-3 łyżki (sic!) zupy albo pół plasterka wędliny wieczorem - 90 ml mleka Próbujemy kilka razy dziennie coś jej podsuwać, ale albo weźmie minimalną ilość (np. kawałek chleba wielkości mojego małego palca) albo w ogóle się wypnie
|
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i oczywiście zapala się lampka czy to oby na pewno "tylko" zęby są przyczyną. M. też tylko łyknie trochę mleka (z tym, że ja nie wiem ile), ale malutko. Nawet chrupkami pogardziła (a lubi). |
|
|
|
|
#3681 |
|
Wtajemniczenie
|
karmelku te dwa foteliki są do siebie baaardzo podobne, king jest trochę cięższy i ma "kołnierz" koło głowy, no i oczywiście sposób montażu i zakres kg ale to wiesz, poza tym to samo
---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- linka dep mój też nie je, np w sobotę przez cały dzień zjadł tylko banana(+ kp), w inne dni zjada niewele więcej albo podobnie, martwię się czym będę go karmić jak skończę kp, w tamtym tygodniu wyszły dwie górne czwórki więc nocki trochę lepsze (bo budzi się tylko(!) 3-4 razy ) ale jedzenie nadal - tragedia! no chyba, że teraz idą dwie dolne czwórki
|
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Luśka umie sama zjeżdżać ze zjeżdżalni
Ale tak całkiem całkiem sama. Wchodzi sobie po schodkach (u nas na placu zabaw są takie normalne, małe schodki), siada, odpycha się i jedzie ![]() Cytat:
|
|
#3683 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3684 |
|
Zadomowienie
|
Blue wiesz że ja zakręcona jestem i w sumie nie pomyślałam żeby zerknąć na fotelik bo poniekąd mam jeszcze czas na jego zakup. Czyli w najbliższym czasie obowiązkowo musimy się spotkać
|
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Kurcze czuje ze mnie katar bierze, musze sie najesc dzis sosu czosnkowego, moze mnie uchroni, placel drozdowy z malinami i borowkami juz prawie gotowy
|
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie i Emilowi tarłam czosnek do masła i z nim zajadaliśmy chlebek. placek na pewno pyyyyyszny
|
|
#3687 | ||
|
Rozeznanie
|
U nas był w zeszłym tygodniu strajk z jedzeniem, ale jakoś się nie przejmowałam bo jak wiecie moje dziecko waży 12kg więc stwierdziłam, że lekka dieta jej nie zaszkodzi
![]() Tak więc strajk zaczął się w piątek gorączką, potem zaczeły się luźne kupy(1-2 dziennie) i całkowity bunt na jedzenie, wszystko było beee, nawet lubiana szynka i bułka. Potem koło środy wyszła jej czerwona wysypka na nóżkach i rączkach i byłam pewna że to ospa(2 tyg wcześniej miała kontakt w przychodni z dzieckiem chorym na ospę), plamki zniknęły na drugi dzień, a apetyt powoli wracał. W sobotę pierwszy raz od tygodnia zjadła obiad, w niedzielę bułkę, a wczoraj szynkę. Z soboty na niedzielę jadła 3 razy mleko w nocy!. Co do pobudek z płaczem to łączę się w bólu bo u nas to samo, czasem mam wrażenie, że z tego krzyku(bo płacz to nie jest)straci głos i zedrze całe gardło. czasem pomaga dentinox(smarujemy trójki, ale czy czasem jej jeszcze czwórki nie męczą, albo piątki to niewiem), czasem pomaga mleko, a jak nic nie pomaga to niestety czekamy aż się zmęczy i zaśnie ponownie. W tym czasie nie idzie jej na ręce wziąść bo tak się pręży i wywija, że nie da rady jej utrzymać. Najgorsza do tej pory była czwórka (praktycznie w całości przebita, potem krwiak się zrobił), wtedy dostawała nurofen. Tak na codzień nie dostaje, bo by zbyt dużo tego było. Czasem camilia pomaga. U nas jeszcze 5 zębów i będzie po I w sumie współczuję tym co są jeszcze przed połową, bo im dalej tym gorzej![]() Mała dzisiaj dostała duplo kreatywne auta http://allegro.pl/lego-duplo-10552-k...450295229.html i jest zachwycona ![]() Mogę ten zestaw spokojnie polecić dzieciakom, nie tylko chłopcom, wiele możliwości budowania prostych autek. ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
![]() Prawdopodobnie bolą ją dziąsła i nie ma ochoty na jedzenie. Moja teraz nadrabia tydzień niejedzenia i ciągle się upomina o jedzenie ![]() Masz ten plus, że piersią uspokoisz w nocy, moja musi dostać butelkę
|
||
|
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja już nie wiem kiedy skończę kp skoro z ząbkowaniem im dalej tym gorzej. U nas na zęby tylko cyc pomaga dzięki niemu nigdy nie słucham płaczu/ krzyków dłużej niż kilka sekund. No ale ileż można karmić
|
|
|
|
|
#3689 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po podaniu czopka ściskam małej pośladki i przytrzymuję ok 1-2 min. Tylko raz mi się zdarzyło, że wypadł (może z 14 czopków jej dawałam).Przy dłuższym stosowaniu (przy 3-dniówce) miala niestety pupę podrażnioną i przy kupce czy bąkach płakała, na szczęście to jeden dzień tylko trwało. ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
Jak jej zęby nie męczą to butelki w nocy nie potrzebuje. |
||
|
|
|
#3690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śmiałam się ostatnio, że jak w takim tempie jej te zęby będą szły, to zanim ostatni wyjdzie to pierwszy już wypadnie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

(młoda ostatnio średnio daje sobie tam majstrować, mam nawet problem z dokładnym jej umyciem po kupce albo przy zapinaniu bodziaka, bo wierzga jak szalona, zaciska nogi i rób co chcesz
)![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Muszę coś na prędce kupić, bo w drugim łóżku za to wyszła sprężyna
koleżanka miała rację że ta stara lekarka od razu antybiotyki ciśnie 
), więc z ciekawości pytam.

co by te zęby szybko wyszły i Was tak nie męczyły.
lokomotiv pomógł?