|
|
#121 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Grudniowe PM :)
Cytat:
![]() Z rzeczy ubraniowych, typu bielizna, rajstopy jeszcze nic nie mam,okrycie też mi mają uczyć to wszystko będe mieć potem. A tak swoją drogą co do rajstop jakie kupujesz? Białe, cieliste? grube czy takie standardoe 20den? I tak z ciekawości jakąś konkretną firme wybierasz co do bielizny? |
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja np. bieliznę mam niechcący - przejechałyśmy się z mamą na grouponie - myślałyśmy,że płacimy za bieliznę, a okazało się, że ta kwota jest odejmowana od tego, co się płaci za komplet Biżuterii wciąż nie mam, sweterek na okrycie dorwałam przelotem w Orsay i chyba już zostanie na stałe ![]() Chciałabym mieć pończochy, bo noszę i lubię, ale moje porządne pasy do pończoch są w kolorze czerwonym i czarnym, więc słabo weselne Byłam na próbnym makijażu i fryzurze ślubnej I mam poduszkę na obrączki |
|
|
|
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Grudniowe PM :)
no to mialas przeboje ale za to masz bieliznę :pTez chciałam pończochy bo wole je od rajstop, tylko tak się zastanawiał cy nie będzie w nich za zimno rajstopa troszkę więcej chroni :p A Wy jak to widzicie dziewczyny ponczocha czy rajstopa? I w jakim kolorze białym czy cielistym? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe PM :)
Dziewczyny, na pomoc
Jestem normalnie w ciemnej d... z przygotowaniami, heheh A tak szczerze to miałam, z Tż ogromny kryzys przedmałzeński i wszystko wisiało na cieniutkiej nitce...dlatego w ogóle zaniechałam jakichkolwiek przygotowań..a teraz?? kurde nawet zaproszeń nie mamy!!!
|
|
#125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Słuchajcie, a skoro nas tak mało, to może poznajmy się jakoś? Nie wiem, staż związku, kiedy zaręczyny, z jakiego województwa jesteśmy, co studiujemy/jaki mamy zawód? |
||
|
|
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
O kurcze to nie ciekawie...
Szybko ogarniesz, nie martw się. Zaproszenia szybko zamówcie,zazwyczaj czeka sie maksymalnie 10 dni na realizacje. I pod koniec września można rozdawać. My tez dopiero teraz rozdajemy zaproszenia i do końca września nam zejdzid za nim wszystkich obejdziemy. Wódkę tez dzisiaj odebralismy. Obrączki będziemy dopiero zamawiać bo nie chcieliśmy wczesniej bo wiadomo rozmiar może się zmienić tak samo z garniturem. Tak sobie zaplanowalismy. Na wszystko masz jeszcze troszkę czasu wiec spoko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Swietny pomysł z tym poznaniem się, kto na co ma ochotę o sobie powiedzieć to piszcie. Teraz tylko kto zacznie? Może pomysłodawczyni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gartnitur też jeszcze pod znakiem zapytania U mnie okrycie wierzchnie, pończochy, biżuteria A zaproszenia rozdane w prawie 50% Najgorzej, że weekendy zajęte do październikaDobrze, zaczynam ![]() 1. Staż związku - 3 lata z hakiem (nigdy nie wiemy, kiedy dokładnie zaczęliśmy ze sobą być, więc losowaliśmy:P) 2. Zaręczyny? 4.12.2012 Ale ze względu na punkt następny i tak śmieszna data - Barbórka, booo...3. Skąd? jestem ze Śląska, choć nie potrafię "godoć" 4. Profesja/studia? Jestem weterynarzem 5. może jeszcze zainteresowania, hobby, ciekawostki? Ja uwielbiam zwierzęta ( no sh*t Sherlock ), po ślubie mam obiecanego psa, aktualnie mam fretki, bardzo lubię grzebać w ogródku, mam hopla na punkcie świeczek YC, wystroju domu i serialu "Przyjaciele" (poważnie, potrafię recytować dialogi:P). Zawsze robię zdjęcia, aktualnie serce mi pęka, bo ktoś mi zepsuł obiektyw Ach, no i mam hopla na punkcie świąt Bożego Narodzenia. 6. Wystrój wesela/ strój? Rustykalny/skromny, ale nietypowy ![]() 7.Data? 28.12.2013 Edytowane przez sugarfreeee Czas edycji: 2013-09-09 o 14:10 |
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Wtajemniczenie
|
. Staż związku -
4 lata będzie za tygodnie od momentu kiedy się poznaliśmy, nie mamy daty od kiedy byliśmy razem 2. Zaręczyny? 19.06.013 - u mnie miało być na wakacjach, ale mój TŻ nie wytrzymał i oświadczył się 3 dni wcześniej poza tym szału by dostał (nasza walizka przyjechała ostatnia) 3. Skąd? z Wrocławia 4. Profesja/studia? anglistka, ale pracuję obecnie w IT ![]() 5. może jeszcze zainteresowania, hobby, ciekawostki? ja uwielbiam podróże podróze i jeszcze raz podróże, mogłabym się taplać w błocie i łazić z plecakiem całymi dniami. Plus języki obce (znam niemiecki, angielski, hiszpański i włoski) oraz uwielbiam gotować/piec. 6. Wystrój wesela/ strój? My co prawda nie mamy typowego weselicha, bo chcemy kase przefurtać na podróż poślubną, ale ja będe ubrana troche w Retro stylu, sama restauracja jest też w takim klimacie Może Mój sie uda namówić na bordowe szelki i muchę?? Byłoby ekstra ![]() 7.Data 13.12.13 o ile się ksiądz zgodzi (bo to niby piątek i do tego 13...ale księża chyba nie sa przesądni?), bo kazał nam przyjść już z kompletem dokumentów pod koniec września/pocz. października, jak chcieliśmy coś o dacie gadać to powiedział, że w takich terminach to nawet 3 dni wcześniej jakbyśmy przyszły i zapowiedzieli to oni nie widzą problemu :P ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
Mój TŻ za to pełen luz i twierdzi, że jest masa czaaaaaaaasu...i jemu wszystko jedno...no masakra...czy to będzie czwartek czy piątek czy sobota, czy tydzień później....on teraz ma szkolenei i nie będzie nic załatwiał! No dobijcie mnie! Wczoraj się pokłóciliśmy, bo ja twierdzę, że trzeba to ogarnąć, a on że masa czasu...ehhh facety... A jak tu fryzjera/wizażystke/fotografa umówić jak nie wiemy kiedy.....co prawda z terminem faktycznie nie ma problemu (każdy ma wszystko wolne), no ale głupio sie na mnie patrzą, że 3 miesiące do ślubu a ja w sumie to nie wiem kiedy ten ślub Macie coś na nerwy ????Aaa jeszcze odpowiem co do rasjtop, ja myślalam jednak o cieplejszych, takich ala wełnianych białych, ale jak wspominałam ja nie mam wesela, więc gorąco mi nie będzie. Ale myślę nad jednymi na przebranie, cieńszymi. Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2013-09-09 o 14:53 |
|
|
|
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
1. Staż związku
4 latka nam pykną parę dni po ślubie ![]() 2. Zaręczyny 12.01.13 3. Skąd Pomorskie 4. Profesja Ukończona administracja, prowadzenie własnego biznesu. 5. Zainteresowania Kosmetyka i wizaż, ukonczylam rożne kursy i to takie moje male hobby moglabym siedzieć i non stop malowac, kolekcjonuje kosmetyki kolorowe i pędzle do makijażu mam hopla na tym punkcie, nowinki muszą być moje i tak dorobilam się spooooooorej kolekcji A poza tym uwielbiam zimę! 6. Wystrój wesela Naszym motywem przewodnim jest i tutaj nikogo nie zdziwie ZIMA a konkretnie kolor biały. Osobiscie nie chcialm żadnego innego koloru intensywnego. Później jak będę miała dostęp do laptopa to wyśle fotke z inspiracji jak to będzie wyglądać ![]() 7. Data slubu. Co prawda nie grudniowa ale to juz chyba wiecie jak zauważylyście wszystko dzieje się w styczniu ![]() 11.01.2014 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co się ma nie zgodzić, wbrew religii jest wiara w przesądy Choć myśmy bez problemu w lutym załatwiali datę ślubu. Ja wolę mieć wszystko z wyprzedzeniem załatwione, bardzo nie lubię gonić i stresować się.Cytat:
Ale chłop pracuje nad świecznikami z pieńków, więc taki no, rustykalny, jak już mówiłam
|
||
|
|
|
|
#131 |
|
Wtajemniczenie
|
Już sobie chlapłam wczoraj po tej naszej dyskusji.....trochę się odstresowałam, ale przycisnę go! Jutro marsz do naszej parafii załatwiać zgodę na ślub w innym kościele. Znalazłam też pare terminów nauk przedmałżeńskich, gdyby się okazało, że ten mój przyszły ślubny nie ma...Chce czy nie, koniec września komplet dokumentów będzie!
Ja też jestem osobą, która lubi mieć wszystko załatwione, ale jak tylko próbuję na Mojego naciskać, że już, wcześniej, żeby coś zrobić, to on się wkurza, że ja się denerwuję....że masa czasu, że to ma być wesoły dzień, a nie nerwówke mu robię.......i nie przetłumaczycie!!! Uparte to takie... Koniecznie dziewczyny po ślubie powrzucajcie fotki tych waszych dekoracji i stylizacji Bom ciekawa My sobie dekoracje darowaliśmy, mnie to też jakoś szczególnie nie kręci, a na te pare osób to w sumie po co....restauracja jest klimatyczna wystarczająco
|
|
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdjęcia powrzucamy, ale to czas jeszcze Ja muszę dodrukować właśnie zawiadomienia, bo jak zamawiałam zaproszenia, to nie pomyślałam o zawiadomieniach A szefostwo wypadałoby poinformować
|
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A zdaje się muszą być ważne w momencie spisywania protokołu przedślubnego.Ale uspokoiłaś mnie, że wcale nie jestem, aż tak do tyłu
Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2013-09-10 o 11:58 |
|
|
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, też jestem Grudniową PMką ;-) Mam do Was pytanie - jedziecie w podróż poślubną?
My Chcielibyśmy ale dopiero 2.01 wyjechać i w ofertach internetowych ciężko coś znaleźć. Zarówno w PL jak i zagranicą
|
|
|
#135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z przygotowań przyznam sie, że wczoraj załatwialiśmy pozwolenie na ślub w innej parafii. Całkiem spoko było mimo, że musieliśmy się przyznac, że od 3 lat mieszkamy razem inie było nas w parafialnej kartotece, bo nie przyjmowaliśmy kolędy. Ale poszło gładko i za "co łaska" - odpaliliśmy 50 zl. Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2013-09-11 o 15:58 |
|
|
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja jutro idę do Księdza zarezerwować wstępną datę ślubu ale trochę chyba się zagapiliśmy z tym rezerwowaniem bo chcieliśmy iść z papierami na 3 miesiące przed (za 3 tygodnie) ale ostatnio dostałam schizy że przecież może się okazać przy spisywaniu protokołu że nasza data już zajęta przez kogoś innego
Jutro się okaże... Jak u Was terminy w Kościele czy macie już porezerwowane przed protokołem?A będziecie miały jakieś rękawiczki i czapki w Kościele? ?Ja czapki nie będę mieć ale szukam rękawiczek ciepłych ślubnych, ciężko z tym, może jeszcze za wcześnie. |
|
|
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() My już wczoraj spisaliśmy protokół. Datę ustaliliśmy trochę wcześniej - 28.12. Dokumenty z usc musimy donieść na mniej niż 3 miesiące przed, a reszta dokumentów (akt chrztu z adnotacją o bierzmowaniu, kurs) już dołączona do protokołu. Sql a jaką datę chciałabyś zarezerwować? Ja czapki ani rękawiczek nie będę miała. Ech, ogólnie to my jeszcze w czarnej du.pie jesteśmy ze wszystkim. A, sorry, protokół spisaliśmy
|
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
My tez chcieliśmy 28.12, widzę że to oblegana data, dlatego się martwię że jakoś wcześniej nie pomyśleliśmy o rezerwacji, byliśmy ok pół roku wcześniej u Księdza ale on powiedział żeby przyjść na 3 miesiące przed z papierami, ech jutro się wszystko okaże jak z tą datą będzie, najwyżej będziemy szukać w innych Kościołach....
|
|
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że nie będzie problemu, skoro sam kazał przyjść 3 miesiące przed. W każdym razie trzymam kciuki
Fajna data
|
|
|
|
|
#140 |
|
Wtajemniczenie
|
my jedziemy w przyszłą środę
|
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
A my jutro idziemy na degustację ciast
![]() A z papiórami w październiku, ślub mamy wpisany już do kajecika księdza. Ja też mieszkam z chłopem i trochę się boję tych wszystkich rzeczy kościelnych, bo mam traumę z dzieciństwa:P |
|
|
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
Hehe, my mieszkamy już 5 lat razem i mamy rocznego synka
Śmiesznie wyszło, bo w tym protokole jest pytanie o to, czy któreś z nas jest bezpłodne Za to kolędę przyjmowaliśmy twardo od czterech lat Ksiądz wczoraj nas gorąco zachęcał do czystości przedmałżeńskiej, ale na spowiedź przedślubną pierwszą radził iść miesiąc przed A na tą drugą dzień przed
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
To ja słyszałam, że jak się mieszka razem, to tylko jedna spowiedź wystarcza...bez sensu:P
|
|
|
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
My dostaliśmy jedną karteczkę, na której mają być odhaczone dwie spowiedzi. Ta pierwsza ma być "spowiedzią życia"
generalnie dłuższe posiedzenie (no przynajmniej u mnie). A ta druga bardziej "bieżąca". Na chwilę obecną największego stresa mam ze wzgl na tą spowiedź właśnie. Jejuuu,nie byłam 14 lat...Sugarfreeee, może w każdej parafii są inne zwyczaje. Wolałabym mieć jedną ![]() I trochę organistka nas zastrzeliła ceną - 200 złotych za "podstawową" oprawę mszy. Śmialiśmy się, że może topless zaśpiewa
|
|
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No u mnie niewiele mniej. Bardzo nie lubię się spowiadać, bo jak byłam mała ksiądz kilka razy mnie opieprzył za jakieś drobne grzechy (no jakie grzechy może mieć dzieciak?). Odtąd nienawidzę tego robić i naprawdę póki nie będę zmuszona, nie będę tego robić. No ja ostatnio na wątku dowiedziałam się, że prowadzenie ceremonii dochodzi nawet do 500 zł, też mnie to trochę zabiło. |
|
|
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz co, nawet nie chciałam o tym tutaj wspominać, żeby nie marudzić, ale właśnie wczoraj lekko mnie ścięło z nóg, bo ksiądz powiedział na koniec, że 400 złotych to absolutne minimum. Dosłownie tak powiedział. Nigdy wcześniej nie spotkałam się z czymś takim. Poza tym, wręczył nam wizytówkę firmy dekorującej kościoły z hasłem, że tylko ta firma. Hmmm, no co tu dużo mówić, skrzydła mi trochę opadły. Pomijając już tą kasę, nie tak to powinno wyglądać.
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci tak, że u mnie rozmawiać z księdzem będzie chłop, ja chyba sobie usiądę na języku i nic nie będę mówiła, bo krótko mówiąc przy takich rzeczach szlag mnie trafia.
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
Raczkowanie
|
Hehe, no dokładnie, dobrze wykombinowałaś
Nas z lekka przytkało, także pokornie schowaliśmy przygotowaną kopertę z 250 zł w środku i niepyszni wyszliśmy w milczeniu ![]() Jeszcze musimy zrobić nauki przedślubne (coś innego niż kurs), na których jakaś pani opowie nam o kwiatkach i pszczółkach, także będę zadowolona jeżeli zamkniemy się w 1000 zł (bez wystroju zaproponowanego przez księdza - ok 600 zł) :/ Dla mnie masakra, bo nie robimy wesela, tylko małe przyjęcie dla najbliższej rodziny. No nic, muszę ochłonąć po prostu
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
Trzecie zdjęcie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

ale były boskie! Z racji kolorowego płaszcza się odznaczała dziewczyna od całej bieli

Gartnitur też jeszcze pod znakiem zapytania