|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Cytat:
![]() i pewnie ciąża spadnie na Was jak grom z jasnego nieba..
|
|
#872 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ostatnio znalazłam lekarkę, która poprowadzi ciążę - ona chce mi dawać clexane, ale najpierw muszę zrobić badania kariotypów (mam w poniedziałek) i jak będą dobre to mogę się zacząć starać, ale ja i tak czekam do przyszłego roku m. innymi dlatego, że chcę zmienić pracę, a głupio tak komuś od razu zachodzić w ciążę, zwłaszcza, że ja od razu chcę iść na L4, żeby zadbać o kolejną ciążę co do starań to polecam monitoring cyklu na USG nie martw się jak wyluzujesz to na pewno zajdziesz |
|
|
|
|
#873 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cieszę się, że znalazłaś lekarkę której ufasz - czas szybko zleci, a gdy zaczniecie starania to mam nadzieję, że szybko się uda i ze szczęśliwym finałem!!! PS. Rozważę ten monitoring cyklu
|
|
#874 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny..
Pewnie znacie mnie z tego wątku- w grudniu 2012 w 6 tygodniu moja ciąża obumarła... Po trzech miesiacach zaczelismy znowu starania.. Marzec, kwiecień,maj - monitoringi cyklu, luteina od razu i nic .. W czerwcu 22 okres no i gdy 20 lipca okres zaczal sie spozniać nie chciałam wierzyć.. Okazało się że jestm w ciązy. Wizyta u gin w sierpniu potwierdzila- pecherzyk jest, wszystko pięknie. luteina na podtrzymanie. 2 tygodnie później wizyta u lekarza- 8 tydzień ciązy no i niestety serduszka brak wyrok:ciąża obumarła ! Myślałam że serce mi pęknie ! W ten poniedziałek byłam w szpitalu - znowu zabieg i ten koszmar ![]() Strasznie niesprawiedliwe jest to wszystko. Myśłałam że po pierwszym poronieniu limit nieszcześć mam wyczerpany.. Niestety ! |
|
|
|
#875 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Boże, tak mi przykro ;( Ja mam wisielczy humor. Wczoraj dowiedziałam się że moja kuzynka poronila w 7 tygodniu. Byla to ciąża z drugiego invitro. Dwa lata temu poronila w 16 tygodniu... Ona ma juz 40 lat wiec raczej już więcej próbować nie beda.... A staraja się od ślubu czyli lat 7. Jej mąż z nerwów az wymiotował ;( Mam dość tej niesprawiedliwości!! My mamy drugi cykl staran za sobą a ja mam ochotę na tym przestać. Marze o adopcji, ale mąż chce próbować jeszcze dalej. Nie dam rady jak znowu poronie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#877 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Witam wszystkie Wizazanki!
Stracilam moje dziecko 19 grudnia zeszlego roku, w 7 tygodniu ciazy. Poronienie naturalne. Do dzis zastanawiam sie co mialo na nie wplyw - czy smierc mojego taty, czy lot do Polski na pogrzeb, czy branie antybiotyku bo w 6 tygodniu rozchorowalam sie bardzo powaznie, czy moze wszystko razem a moze nic z tych wymienionych...? W zeszlym miesiacu podjelismy z TZem decyzje, ze juz czas na drugie dziecko (poprzednia , stracona ciaza nie byla planowana). Mamy juz 2 letniego synka, nasza najukochansza iskierke ale chcielibysmy dla niego rodzenstwo. Wlasnie konczy mi sie @ i zaczynamy niedlugo dzialac ale caly czas w glowie, sercu tli sie strach... czy tym razem sie uda? ![]() Jesli mozna, bede tu z wami pisala i czekala na rezultaty staran, bo nie chce smecic moim mamuskom watku a i tu wy bardziej zrozumiecie moje obawy. Pozdrawiam kazda z was!
|
|
#878 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Cytat:
|
|
#879 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Jak tu cicho...
Z jednej strony dobrze, bo moze nie ma nowych nieszczesc a z drugiej moze jest ich tyle, ze nie ma sie sily nawet na pisanie o tym...? ![]() Starania rozpoczete. Troche mi sie cykle rozjechaly po #, wiec i owulacja moze sie pojawic roznie, wiec zaopatrzylam sie w testy owulacyjne i do dziela ![]() Ale... Zaczynam sie bac. Ze nie zajde w ciaze, lub ze jej nie utrzymam i tym razem... A pierwsza byla taka wspaniala, bezobiawowa, moze 2-3 razy tak naprawde mialam chwile strachu, ze cos moze byc zlego! No nic! Podzialamy, zobaczymy!
|
#880 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem co czujesz bo przechodziłam to samo i myślałam podobnie po pierwszym # niestety podobno nie istnieje coś takiego jak limit nieszczęśc i zaczynam w to wierzyc![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
my też niedługo zaczynamy starania chociaż nie wiem czy jestem już gotowa
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj byłam na pierwszej kontrolnej wizycie po # i lekarz dał nam zielone światełko, podczas usg mówił nawet że obecnie jest ładne duże 2,5cm jajeczko i za chwile pęknie i żeby działać - tylko że tż wyjechał, a gin na to: no z tym to pani nie pomogę
|
|
#882 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to super, że możecie już zacząć działać.. my czekamy do okresu we wrześniu i potem też działamy..bo ogólnie moglibyśmy już w tym.. tylko, że beta jeszcze nie spadła..w czwartek już była 7,8 więc do okresu pewnie spadnie do 0..
|
|
#883 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Hej ! Caly czas do Was zagladam i ciagle trzymam kciuki za starania. Mam nadzieje, ze niedlugo wszystkie bedziecie sie cieszyc porannymi mdlosciami
![]() Wpadlam tylko sie pochwalic, ze dzisiaj poznalismy plec- dziewczynka poki co wszystko ksiazkowo. Lekarz powiedzial, ze jesli nastepna wizyta bedzie tak idealna, to bedziemy mogli kupowac wozek. Nastepna wizyte mam w terminie wiadomosci o poronieniu, mam nadzieje, ze w tym roku wiadomosci beda dobre ![]() I Wam tez zycze samych dobrych wiadomosci i jak najmniej smutkow !
|
#884 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#885 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny
Jestem tu nowa, trochę Waszych postów przeczytałam, ale wszystkiego nie dałam rady. Moja historia wygląda tak: Zaczęło się od mierzenia temp. (2cs) piękny wykres, książkowy, cykle miałam przed 1 ciążą 27-28 dniowe jak w zegarku, od tego roku 26-27-28-29 więc ostatniego możliwego terminu wystąpienia @ (29-17dpo) zrobiłam test ciążowy- chwilę musiałam poczekać, aż się wybarwi i zobaczyłam drugą słabą kreskę. Już od 5dpo miałam objawy bóli piersi i bóli na @ czego nigdy nie mam nawet przed @. Po 2 dniach następny test też się długo wybarwiał i był tak samo słaby, już się zmartwiłam, czułam, że coś nie tak .Następny dzień Beta 26,40 - bardzo zły wynik, wiedziałam, że to już raczej koniec .Kolejny dzień test i ten był już ledwo widoczny. Postanowiłam jechać do ginekologa-sobota. Jakimś cudem się dostałam. W szpitalu gin zrobiła Usg i powiedziała, że albo jeszcze nic nie widać, albo było i się zakończyło, albo ciąża pozamaciczna... Mówiła też że pęcherzyk jest w dziwnej otoczce. Przepisała duphaston, po pierwszej tabl dostałam plamienia, nast dzień lekkie krwawienie, poniedziałek beta 3,7. Poszłam do innej gin i ona mnie zbadała, potwierdziła, że pęcherzyk ma dziwną otoczkę,wspomniała również o ciąży pozamacicznej. i pow, żebym przyszła za 2 dni i zbada mnie specjalista od usg. Zbadał, ja dalej lekko krwawiłam i powiedział, że jestem w trakcie szeroko rozumianego poronienia, Nie płakałam bo już byłam przygotowana wynikami bety, po wyjściu czekał na mnie M i wtedy się popłakałam. Za 2 dni kazali mi się stawić na zabieg. Testy robiłam w 4 tygodniu ciąży, zabieg miałam pod koniec 5. W sumie nie wiem czy był konieczny? Miałam wątpliwości, ale nie miałam siły pytać, sprzeciwiać się ze wzgl na to krwawienie. Stawiłam się o 9, zrobili mi betę 1,0 z tego co pamiętam i zabieg miałam ok 10, musiałam wejść na ten piepsz.... fotel i myślałam, że co oni tak po prostu będą mi to na żywo?, zaraz podali mi maseczkę i po ok 3 sekundach już nic nie pamiętam. Obudziłam się na sali przed 11. 2 godziny leżenia, potem wstałam do łazienki bo chciało mi się bardzo siku i tam tak mnie zesłabiło i zemdliło, że trzęsły mi się ręce, dobrze, że M mnie trzymał. Potem prosiłam M żeby poszedł zapytać ile będę tu siedzieć, przyszedł z panią dr która robiła zabieg i powiedziała, że o 15 mogę wyjść, że zakaz współżycia( niestety nie dopytałam dokładnie ile) powiedziała tylko, że starać się możemy po 1 @, najlepiej po 2 cyklu, nie dźwigać, nie brać ciepłych kąpieli. Dostałam antybiotyk na 10 dni. Krwawiłam lekko ok 4 dni, potem tylko plamienia a pod koniec kremowo-żółte, w sumie 10 dni. Dziś 3 dzień jak nie plamię. Nie ukrywam, że chciałabym się starać po 1@, ale się boję.
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2013-08-28 o 22:22 |
|
|
|
#886 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Cytat:
Napisze Ci moje zdanie n ten temat- po pierwsze uwazam, ze zabie byl zbedny, a przynajmniej tak szybko. Skoro bylo krwawienie to mozna bylo poczekac, az macica sama sie oczysci. Ja tydzien po feralnym usg stawilam sie w szpitalu, to byl 10tydz, i nawet tam zanim wzieli mnie na zabieg probowali wywolac poronienie tabletkami, co by tam nie grzebac. Niestety zadne krwawienie sie nie pojawilo, wiec bylam zmuszona dwa dni pozniej pojsc 'na fotel' . W ogole wydaje mi sie, ze wiekszosc lekarzy wstrzymuje sie z decyzja o zabiegu i woli poczekac na naturalne rozwiazanie sytuacji. W koncu zabieg to ingerencja w nasze cialo, a z macicy jeszcze bedziesz korzystac. Po drugie- gdyby nie zabieg starac sie mozna niemal od razu. Po zabiegu trzeba sie skonsultowac z lekarzem, zeby ocenil gojenie sie 'ran'. Znowu na moim przykladzie - ja po zabiegu bylam faktycznie obolala i wolalam przeczekac te dwa-trzy cykle. Do tego pierwszy miesiac zero wspolzycia, co by nie narobic szkod sobie. I po trzecie- najwazniejsze- jesli nie zajdziesz w ciaze, to znaczy ze organizm nie jest nia gotowy . Wiec uszy do gory, uwazaj na siebie, odwiedz gina w celach kontrolnych i do dziela nastepnym razem musi sie udac![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Cytat:
![]() Niestety czasu nie cofnę, to wszystko działo się tak szybko, nie wiem mam wrażenie, że o zabiegu zdecydowało 2 ginekologów którzy robili mi wcześniej usg jak powiedziałam, że mam 32 lata... Nie wiem mam takie wrażenie. Może nie chcieli mnie narażać na jakieś komplikacje czy infekcje? Ja teraz fizycznie czuję się zupełnie dobrze, nie miałam żadnych bóli i krwawiłam lekko. Poczekam na wynik HP i wizytę kontrolną, zobaczymy co mi gin powie, oby było wszystko ok. Może zapytam czy ten zabieg musiał mieć miejsce na tak wczesnym etapie, jak starczy mi odwagi
|
|
#888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powiem Ci, że ja po pierwszym # miałam od razu zabieg, ale nawet się nie zastanawiałam nad tym czy tak powinno byc czy nie bo byłam za bardzo przejęta całą sytuacją...zrobili a ja i tak potrzebowałam czasu żeby dojśc do siebie...za drugim razem miałam wywoływanie (masakryczne przeżycie)i też zabieg bo się nie oczyściłam, wiadomo lepiej oczyścic się samej ...chociaż byłam wściekła, że się o męczyłam a oni i tak mi zrobili łyżeczkowanie...na pewno będzie wszystko ok i już niedługo będziesz mogła starac się dalej o bobaska tylko trzeba dac sobie chwilkę czasu na nabranie sił fizycznie i psychicznie i do dzieła
|
|
#889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przykro mi bardzo, że musiałaś to przechodzić 2 razy ![]() Dzisiaj dzwoniłam do szpitala i umówiłam się do lekarki która robiła mi zabieg, wizyta dopiero na 16 września była. Ale i tak czekam na 1 @. Jakby przyszła o czasie to ok 12 września oby się nie spóźniła bo wypadnie mi akurat na dzień wizyty i nie wiem czy wtedy zrobi mi usg? Dodatkowo zapytałam o wynik HP, miał być dopiero za 8 dni, ale mogę już dziś odebrać więc wieczorem pojadę.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#890 |
|
Wtajemniczenie
|
Odebrałam wynik HP i jest : Endometritis [M-4000]. Nie wiem co to znaczy może Wy wiecie gdzie to znaleźć?
Zaczynam się martwić, o co tu chodzi? ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Teraz patrzę, że to znaczy zapalenie błony śluzowej macicy? Ale kiedy to miałam? wtedy co poroniłam? Idę jednak we wtorek do mojej gin, bo zwariuje ze strachu Pewnie nici ze starań teraz
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(( Przecież to takie niby nic Można było tego uniknąć a przez to straciłam upragnioną ciążę![]() .Z tego co pamiętam miałam przed owulacją w tym cyklu robioną cytologię, może tam dostały się jakieś świństwa?, albo jak badałam sobie szyjkę? może sama coś napaprałam w okolicach spodziewanej @![]() We wtorek mam wizytę u gin co prowadziła moją 1 ciążę. A 12 wrz(i 16go na wszelki wyp.) do lekarki która robiła mi zabieg, wcześniej nie ma terminu bo jest na urlopie.
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2013-08-30 o 12:21 |
|
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Wedlug tego co wyczytalam to cytologis mogla doprowadzic do chwilowego stanu zapalnego , a to wystarczylo zeby plod nie przetrwal. Nie gdybaj , cZasu nie cofniesz, idz do lekarza byc moze juz dawno tego Zapalenia nie masz? Pisza ze terapia antybiotykowa trwa do dwoch tygodni wiec badz dobrej mysli. Ja zaciskam bardzo mocno kciuki I czekam na dobre wiesci.
|
#894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#896 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Jutro probne testowanie. ![]() Boje sie i mam nadzieje... Pokrecone te uczucia... Pozdrawiam!
|
#897 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jako że jesteś po dwóch # ot ma pytanko- czy robil.as badania genmetyczne. NAm lekarze powiedzieli żeby po dwóch poronieniach nie starać się póki nie zrobumy badań genetycznych-0 bo to najprawdopodobniej bedze przyczyna. Te badania sa mega drogie ale po dwóch stratach nfz je refunduje. My wlasnie dzis idziemy do naszej lekarki na wizyte poszpitaln i dostaniemy skierowanie ! |
|
|
|
|
#898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#899 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
dawno mnie tu nie było.. wczoraj w końcu na wizycie dowiedziałam się możemy znowu zacząć starania.. do tego pobrała mi wymaz, żeby zobaczyć czy wszystko ok, bo pod koniec sierpnia miałam niewielką infekcję.. ![]() ale od wczoraj odczuwam pieczenie..i w związku z tym zadzwoniłąm do niej czy mam czekać na wyniki czy przyjść po coś na receptę..i powiedziała, żeby kupić clotrimazolum maść i czekać na wynik wymazu który będzie niedługo..
|
#900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
JA wczoraj mialam badanie ginekologiczne i wszystko ok. Wraca do normy. MAmy skierowanie na badania kompleksowe genetyczne w instytucie genetyki w Poznaniu. Oprócz tego mam zbadać tarczyce, toxo, i cyclo, Do tego aptt i antyfosfolipidy. I na końcu posiew z pochwy. Lekarka powiedziala ze to koniecznie zrobic przed staraniami przed 3 ciaza, Ja tez mialam podejrzenie policystyznyh jajników ale wykluczyli mi bo jak masz policystyczne jajniki to nie masz owulacji A mi mówią że właśnie ten kariotyp dużo daje - że to ważne. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.

klask i:
Oczywiście obudziłam się z płaczem, po raz pierwszy śnił mi się mój syn, ale śniło mi się też, że miałam drugie dziecko, którym w ogóle się nie cieszyłam, ze względu na to, co się stało z tym pierwszym...

.