Jak znaleźć partnera do seksu? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-28, 21:58   #61
Unema1
Przyczajenie

Dot.: Jak znaleźć partnera do seksu?

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
To raczej zwierzątka uprawiają seks tylko i wyłącznie z potrzeb fizjologicznych i po to by spłodzić potomstwo.
"Homo – rodzaj ssaków naczelnych z rodziny człowiekowatych (Hominidae) obejmujący współcześnie występującego człowieka rozumnego (Homo sapiens) oraz blisko z nim spokrewnione formy wymarłe.W języku polskim nazwie Homo przypisywana jest nazwa zwyczajowa człowiek."

Systematyka:
Domena: eukarionty
Królestwo: zwierzęta
Typ: strunowce
Podtyp: kręgowce
Gromada ssaki

Sorry, ale człowiek to też zwierze i...tak - seks jest jedną z podstawowych potrzeb - jeśli o to chodzi. Osobiście uważam, że uczucia i seks mogą istnieć bez siebie nawzajem. Oczywiście świetnie jeśli to ze sobą łączymy. Autorko, chyba najłatwiej znaleźć takich kolesi w klubach i innych imprezach tego typu.
Unema1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-28, 22:02   #62
_Mia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez senna jesien Pokaż wiadomość
Koniec świata. Nigdy bym się nie spodziewała, że będzie problem ze znalezieniem faceta do seksu. Toż to 100% mężczyzn ciągle myśli o seksie
No tak, problemem jest zasygnalizować, że ma się chęć na taką znajomość Nikt z transparentem nie chodzi
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-28, 22:08   #63
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez powolutku Pokaż wiadomość
Pominęłam chyba bardzo istotną informację. To musi być facet na poziomie (inteligentny, wykształcony, kulturalny), bo inni są dla mnie aseksualni.
Może jeszcze frytki do tego
Jak takiego chcesz mieć, to musisz poświęcić czas na szukanie.
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-28, 22:08   #64
senna jesien
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Mia Pokaż wiadomość
No tak, problemem jest zasygnalizować, że ma się chęć na taką znajomość Nikt z transparentem nie chodzi
Podejść do faceta, który się podoba i powiedzieć "mam ochotę na seks. teraz!!". Na, pfffff... 50% padnie odpowiedź - "zróbmy to". Reszta to zajęci i geje Teoretycznie przy dwóch próbach znajdzie swoją parówkę
senna jesien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-28, 22:15   #65
201708280929
Konto usunięte

Cytat:
Podejść do faceta, który się podoba i powiedzieć "mam ochotę na seks. teraz!!". Na, pfffff... 50% padnie odpowiedź - "zróbmy to". Reszta to zajęci i geje Teoretycznie przy dwóch próbach znajdzie swoją parówkę
taki eksperyment to jeśli dobrze pamiętam nawet przeprowadzono - na kampusach amerykańskich. i procent tych, którzy się zgodzili był znacznie wyższy niż 50%
201708280929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-28, 22:17   #66
Piotr_D
Przyczajenie

Ale sex to jedno a autorka oczekuje tez zainteresowania, przytulnenia, poglaskania, czasem podtrzymania na duchu .... Takiego przyjaciela do sexu

Takich facetów w klubach interesuje raczej tylko szybki numerek bez zbędnych ceregieli ....

Ale może sie nie znam ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Piotr_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-28, 22:18   #67
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
taki eksperyment to jeśli dobrze pamiętam nawet przeprowadzono - na kampusach amerykańskich. i procent tych, którzy się zgodzili był znacznie wyższy niż 50%
Damianie, Krzysiu, Zdzichu, czy jak masz na imię - czy aby nie wiesz sam, gdzie znaleźć chętnych?
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-28, 22:19   #68
Piotr_D
Przyczajenie

ImageUploadedByWizaz Forum1380399528.144607.jpg

Stary 2013-09-28, 22:20   #69
senna jesien
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Piotr_D Pokaż wiadomość
Ale sex to jedno a autorka oczekuje tez zainteresowania, przytulnenia, poglaskania, czasem podtrzymania na duchu .... Takiego przyjaciela do sexu

Takich facetów w klubach interesuje raczej tylko szybki numerek bez zbędnych ceregieli ....

Ale może sie nie znam ;-)

To o czym mówisz to już właściwie związek
Stary 2013-09-28, 22:25   #70
Piotr_D
Przyczajenie

Raczej przyjaciel z "funkcja" sexu ;-P

Stary 2013-09-28, 22:31   #71
senna jesien
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Piotr_D Pokaż wiadomość
Raczej przyjaciel z "funkcja" sexu ;-P

Mamy różne pojęcie definicji przyjaźni.

Przyjaciel to przyjaciel.
Przyjaciel + seks to związek.
Stary 2013-09-28, 22:36   #72
Piotr_D
Przyczajenie

I całe szczęście ze mamy rożne no życie było by nudne gdyby wszyscy tak samo myśleli i sie zachowywali

ps. może jednak Ona potrzebuje związku a o tym nie wie

Stary 2013-09-28, 22:58   #73
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Mamy różne pojęcie definicji przyjaźni.

Przyjaciel to przyjaciel.
Przyjaciel + seks to związek.
e, partner ma jeszcze dodatkowe funkcje ;0

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-28, 23:21   #74
skrywana_fantazja
Wtajemniczenie

Cytat:
Pominęłam chyba bardzo istotną informację. To musi być facet na poziomie (inteligentny, wykształcony, kulturalny), bo inni są dla mnie aseksualni.
A nie boisz się, ze w takim się w końcu zakochasz, będziesz chciała czegoś więcej, a on nadal tylko seksu? Tym bardziej, że Ty chcesz czułości, a od czułości do zakochania krótka droga.Faceci zazwyczaj jeśli chcą kobiety do seksu to tylko do spełnienia swoich fizycznych zachcianek, czułość jest dla nich ideologią. Uważaj żeby nie rozminąć się w potrzebach.
skrywana_fantazja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-28, 23:40   #75
dolly11
Przyczajenie

Nie polecam Ci wibratorów. Raz skorzystałam i żałuję.
A partnerów do seksu możesz poszukać wszędzie. Dziś nie ma z tym problemu, chyba, że wyglądasz koszmarnie.
dolly11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-29, 00:21   #76
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Foolishly in Love Pokaż wiadomość
czemu ona miała taki brzydki avatar?
Sorry za OT.
Rżałam jak koń widząc ten avatar, bardzo do niej pasował

201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-29, 01:28   #77
skrywana_fantazja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oon_naa Pokaż wiadomość
Mamy 21 wiek, a wy chcecie autorkę umoralniać? To nie te czasy gdy mężczyźni wmawiają kobiecie, że jest na k..., bo nie odmawia sobie przyjemności. Seks to nic złego! Autorko spróbuj na portalach.
No byle jacy nie. Ale mężczyzna z klasą i moralnością, przykładny kandydat na męża, ojca, odpowiedzialny, opiekuńczy, którego przygodne seksy nie kręcą taką może skreślić.
Autorka jest zdesperowana, czułości potrzebuje - no to chyba szuka jej nie tak jak powinna, bo przygodny seks nie idzie w parze na dłuższą metę z czułością tym bardziej, że faceci zupełnie inaczej postrzegają seksualność niż kobiety. On liczy na doznania, ona przez seks buduje więź. Ona do seksu potrzebuje intelektu, kultury osobistej, a facetom wystarczy laska która ma... (no każdy wie co) i nie straszy wyglądem. Już naprawdę niech sobie kupi wibrator, jakieś inne zabawki + pluszowego misia do przytulania (to nie jest złośliwość). Zaoszczędzi na psychice i chorób wenerycznych z tej czułości nie nałapie.

Edytowane przez skrywana_fantazja
Czas edycji: 2013-09-29 o 01:43
Stary 2013-09-29, 06:47   #78
Vallarr
Raczkowanie

GG do Vallarr Send a message via Skype™ to Vallarr

Znaleźć byle kogo do byle jakiego seksu jest banalnie łatwo, niezależnie od płci i wyglądu zewnętrznego. Alkohol działa cuda Tylko jakość tego wszystkiego jest żenująca, a takie typowe ekstra laski nie mają żadnych umiejętności, nie miały potrzeby się uczyć - takich facetów tym bardziej omijać szerokim łukiem.
Natomiast na poziomie... fiuuu fiuuu... masakra. Jest ciężko. Zakładam, że facetów "na poziomie" jest jeszcze mniej niż kobiet. Szukasz singla, zadeklarowanego i po minimum 2 związkach, z którym lubisz rozmawiać. Jak Cię polubi i rozmowy z Tobą, to 80% sukcesu, ale jest drobny problem, w przypadku kobiet minimalny czas od pierwszego "hej" do wylądowania w łóżku to 5 miesięcy. Obecną kobietę podrywałem ~2 lata. Niemniej warto, seks na poziomie z osobą, którą lubisz, jest nieporównywalny z bylejakim byle czym z byle kim Może w przypadku facetów na poziomie da się ten czas skrócić, nie podrywam facetów, więc nie mam pojęcia. Tak na szybko to tylko przyjaciół możesz spróbować, ale gdybyś kogoś takiego w okolicy miała, to by tego tematu nie było raczej.
Vallarr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-29, 09:34   #79
Jadwiga Nowak
Przyczajenie

Znowu nie kumam. Co w tym dziwnego, że kobieta potrzebuje seksu, ale takiego dobrego i nie z jakimś półgłówkiem czy brzydalem? Nawet jeśli chodzi jej tylko o seks, to chyba te warunki są dość naturalne?
I ona sama napisała, że potrzebuje też związku, ale zdaje sobie sprawę, że szukanie go to proces długotrwały i chce tymczasem to odłożyć, ale wolałaby z samego seksu już dłużej nie rezygnować, bo zaczyna ją nosić.

Tak więc nie ma sensu tłumaczyć jej, że potrzebuje tak naprawdę związku, bo ona to już wie.
Oczywiście może iść do klubu i upatrzyć jakiegoś w miarę, który nie będzie zajęty (ja mam wrażenie że wszyscy fajni, normalni są już pozajmowani...). Sprawdzić, czy umie się odezwać. Może nawet jakiegoś się uda znaleźć.

Ale szczerze? To MOOOOŻEEEE. Ze świecą takich szukać. I też niby to proste rozwiązanie, ale jaka jest gwarancja, że ktoś przypadkowy spełni nasze oczekiwania, albo chociaż spróbuje?

Może lepiej "wytrzymać" i jak już będzie chwila to lecieć poznawać z zamiarem związania się, bo tak jak ktoś tu ujął prawdopodobnie "jakość tego przypadkowego seksu bez zobowiązań będzie niska". Od takiego byle jakiego można jeszcze jakiegoś obrzydzenia nałapać, do facetów, do seksu, do siebie. Chyba lepiej na razie odpuścić.
Jadwiga Nowak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-29, 09:55   #80
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez dolly11 Pokaż wiadomość
Nie polecam Ci wibratorów. Raz skorzystałam i żałuję.
A partnerów do seksu możesz poszukać wszędzie. Dziś nie ma z tym problemu, chyba, że wyglądasz koszmarnie.

czemu?
Stary 2013-09-29, 10:14   #81
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam już dawno W końcu jakoś sobie taaak długo bez seksu radziłam. Ale to jednak nie to samo. Chyba, że możesz mi polecić jakiś wypasiony model, z którym to będzie to samo?
Polecam Sex portale.wczoraj odwiedziłam jeden i się przerazilam".wszyscy "faceci tam siedzą na kamerach

Wysłane z mojego GT-I9300
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
Jestem jak dziki Mustang.
Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja
.
Shira Yuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-30, 11:46   #82
Siurniety Krolik
BAN stały

Cytat:
Napisane przez skrywana_fantazja Pokaż wiadomość
No byle jacy nie. Ale mężczyzna z klasą i moralnością, przykładny kandydat na męża, ojca, odpowiedzialny, opiekuńczy, którego przygodne seksy nie kręcą taką może skreślić.
(...)
Otóż to. Nie wyobrażam sobie spędzać życia z latawicą. Żeby było jasne - nie umoralniam, nie zakazuję etc. Po prostu stwierdzam, że kobieta wskakująca przypadkowym osobom do łóżka, tudzież zmieniająca kochanków, jak rękawiczki, nie jest przeze mnie brana pod uwagę, jako potencjalna partnerka życiowa.
Siurniety Krolik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-30, 12:40   #83
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siurniety Krolik Pokaż wiadomość
Otóż to. Nie wyobrażam sobie spędzać życia z latawicą. Żeby było jasne - nie umoralniam, nie zakazuję etc. Po prostu stwierdzam, że kobieta wskakująca przypadkowym osobom do łóżka, tudzież zmieniająca kochanków, jak rękawiczki, nie jest przeze mnie brana pod uwagę, jako potencjalna partnerka życiowa.
Ale nikt nie pyta cie o preferencje co do partnerek, wrzuć na luz, a swoje myśli

Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
.
Stary 2013-09-30, 15:13   #84
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Co to tego partnera do sexu to mogę polecić Badoo. Znajomy opowiadał mi niedawno i pokazywał ^^. Tzn to była osoba, która nigdy nie miała problemów ze znalezieniem nawet bez neta. Ale tutaj jest jeszcze spore ułatwienie.
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-30, 15:21   #85
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Potwornie brakuje mi czułości i seksu. Właściwie pewnie bardziej czułości, ale dwa zwykle są przecież związane. Nie mam teraz i będę jeszcze przez jakieś 3-4 miesiące miała czasu na randki i szukanie partnera. Dążę do celu, na którym muszę się bardzo skoncentrować i przez który jesteś też dość zestresowana, nie mam głowy na randki. Ale seksu nie uprawiałam naprawdę długo, od końca ostatniego związku, pierwszy raz tak długo od kiedy straciłam dziewictwo. Mam wrażenie, że przez to czasami trudno mi się nawet skupić.

Jak znaleźć sobie kogoś do seksu? Znajomi odpadają: nie mam nikogo z kim chciałabym to zrobić. Do klubów nie chodzę. Pomysły? Jak Wy sobie radzicie? Profil na portalu randkowym?

(To nie jest prowokacja. Obraźliwymi opiniami i tak się nie przejmę, więc szkoda czasu na pisanie. Dziewczyny chcące się pochwalić szczęśliwymi związkami - to też nie jest wątek dla Was )
W dzisiejszych czasach myślę, że to nie problem.
Na pewno są tego typu portale, poszukaj- może badoo?
Albo zamieść dyskretne ogłoszenie.

Ps. jakby co to nie szukam tego typu przygód ale obserwuję co się dzieje, więc myślę, że w ten sposób znajdziesz kogoś kto ma takie same oczekiwania
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-30, 15:36   #86
Siurniety Krolik
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Shira Yuki Pokaż wiadomość
Ale nikt nie pyta cie o preferencje co do partnerek, wrzuć na luz, a swoje myśli

A nie sądzisz, że forum to miejsce wymiany myśli i poglądów?
Stary 2013-09-30, 15:54   #87
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siurniety Krolik Pokaż wiadomość
A nie sądzisz, że forum to miejsce wymiany myśli i poglądów?
aczkolwiek warto trzymać się tematu,który ma jasny przekaz.to taka luźna dygresja
.
Stary 2013-09-30, 19:06   #88
Siurniety Krolik
BAN stały

Cytat:
aczkolwiek warto trzymać się tematu,który ma jasny przekaz.to taka luźna dygresja
Wskazuję więc, że facet na poziomie w takie relacje nie wchodzi. To bardzo na temat - w nawiązaniu do wymogów założycielki wątku.
Stary 2013-09-30, 21:08   #89
coludatlas
Raczkowanie

W Wielkiej Brytanii (i w Europie oraz USA) operuje portal adultfriendfinder. Jest to portal wlasnie stworzony po to by odpowiadac na potrzeby osob takich jak ty. Mysle ze powinien miec polski odpowiednik. Uwazam tez ze mozna tam znalezc ludzi na poziomie ktorzy po prostu tak jak Ty nie maja czasu na zwiazek.
coludatlas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-30, 21:48   #90
skrywana_fantazja
Wtajemniczenie

Cytat:
A co jeśi Autorka poszaleje z facetami, a potem pozna takiego drugiego mężczyzną jak Siurnięty Królik, zakocha się, a potem ten mężczyzna odejdzie jak dowie się o jej przeszłości? Jego uwaga jest akurat bardzo cenna. Wypowiedział się jako jeden z mężczyzn. Może nie wszyscy są tacy jak on, ale trudno ukrywać, że krąg potencjalnych partnerów zyciowych się po seksualnych przygodach zmniejsza i to najbardziej wśród najwartościowszych dla wielu kobiet kandydatów.
I w drugą stronę działa to tak samo.

Edytowane przez skrywana_fantazja
Czas edycji: 2013-09-30 o 21:50
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości