|
|
#4891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
teraz to się miarka przebrała drukuje to, zaznaczam punktami wagi i nosze ze soba
|
|
|
|
|
#4892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze jedna prywatna, która generalnie nie przejmuje się zbytnio przyrostami. A reszta co używa tych dennych siatek co w książeczce zdrowia wiecznie mi biadoli, że Lu mało waży. Włącznie z niby "specjalistką" z poradni wad i zaburzeń, która doszukuje się tych wad i zaburzeń na siłę i dlatego do niej już nie chodzę. A jak im mówię, że wg siatek WHO Lu jest na 15 centylu, to patrzą na mnie jak na kosmitę i w ogóle nie rozumieją o czym ja do nich mówię. Tak się pięknie "dokształcają"
|
|
#4893 |
|
Rozeznanie
|
hej,
P.teraz nosi 20 i chyba na zimę kupie 22 ![]() Od wczoraj sama zajmuje się małą bo mam 2 tygodniowy urlop. Jest ciężko. Nie chce spać mimo, że jest bardzo zmęczona (dziś w dzień spała tylko 2 h), nie chce jeść kaszki ani obiadków. Za to chleb mogłaby jeść na okrągło. Poza tym jest okey, najbardziej lubi się bawić w chowanego, to znaczy ja się chowam ona szuka. Chętnie siada na nocnik. Lubi przeglądać książeczki i gazety. Zabawki jej nie ruszają za bardzo, najfajniejsza jest dla niej szuflada z zakazanymi rzeczami typu ładowarki, kable, płyty etc. Ulubionym zajęciem dziś było rozrywanie chusteczki higienicznej na kawałki i karmienie mnie spaghetti( który zrobiłam dla niej ...) a i jeszcze uwielbia rozlewać swoje picie z butelki na podłogę i je rozmazywać ręką... Ja tran dodaje do jedzenia wiec go nie czuć ...poza tym na okrągło pije sok malinowy z wodą. Edytowane przez houserka Czas edycji: 2013-10-01 o 22:31 |
|
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już wagą małej całkowicie przestałam się zajmować i przejmować.
Wg mnie je dużo, dziś na przykład: rano cyc, potem kaszka gęsta na 150 ml wody (to z nianią), pół jabłka, o godz. 12 ja wróciłam do domu: cyc + jajecznica z boczkiem, potem banan, obiad: zupa ugotowana na cielęcinie, w zupie warzywa, mięso, kasza jęczmienna - dużo, nie wiem ile dokładnie, duża miseczka, a na "drugie" kilka makaronów z brokułami i parmezanem i czosnkiem, 2 śliwki, na koniec dnia jajko na miękko. I cyc do oporu. Codziennie zjada dużo, a nie wiem czy waży 9 kg ![]() Zresztą, mniejsza o to ILE zjada, ważne, ze je chetnie i z apetytem. ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Houserka u nas też od pewniego czasu gorzej ze spaniem. Trudno jej się zasypia i w ogóle śpi mało, a widać że zmęczona. |
|
|
|
#4895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
aa miałam pytac w jakiej formie podajszesz zupke i miesko w niej? dziś wypił 250 mleka, 80 gram serka homo, pol nektarynki i pól banana,pół bułki mlecznej i mała miskeczka(200g)gestej zupy z warzywami i wołowiną, mleko 120ml, pół gruszki i serek waniliowy, 250 ml mleka Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-10-01 o 22:35 |
|||
|
|
|
#4896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to skandal, że nie korzystaja z siatek WHO które powinny być stosowane w przypadku wszystkich dzieci a nie tylko dzieci kp |
|
|
|
|
#4897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No cóż, nie dziwię się, że nasza pediatra prowadząca w rejonie jest tak mocno oblegana, do niej najciężej się wbić na wizytę. Ale mnie naprawdę ona coraz bardziej do siebie przekonuje. Ma sporą wiedzę, wiem, że ciągle jeździ na jakieś seminaria, doszkala się. I jak była groźba, że Lu trafi do szpitala na rezonans to też ona mi najwięcej doradziła, podpowiedziała co i jak, i przede wszystkim - poinformowała, że w szpitalu, do którego dostaliśmy skierowanie na rezonans od pediatry z dyżuru świątecznego nie ma rezonansu. O, tak się właśnie czasem można naciąć przy niektórych lekarzach...
|
|
#4898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tez wagowo jest na 50 centylu ![]() Młody dzisiaj znów był marudny czasami w takich sytuacjach brakuje mi cierpliwości młody robi akcje o zakazane rzeczy a ja nie mogę przecież mu pozwolić na wszystko, bo mi na głowę w koncu wejdzie
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4900 |
|
Wtajemniczenie
|
u Nas dziś był niemal histeryczny armageddon
miałam doła...jutro opiszę dobranoc Linko jajko na miękko ile gotujesz?M.je to jajo sama?
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-10-01 o 23:06 |
|
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Po Paracetamolu przespala 3 godziny, czyli rekord tej nocy. Czy to znaczy, ze problemem jest bol i po 3 godzinach lek przestal dzialac, czy oznacza, ze to nie to? Jak myslicie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4902 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Z wieloma rzeczami mamy podobnie Tylko w chowanego jest odwrotnie, bo to on włazi w różne zakamarki i tylko podgląda czy ja go widzę Niestety najczęściej za ten telewizor, gdzie pląta się w te kable Rozbawiło mnie to karmienie, bo u nas czasem jest tak, że nałoży sobie na łyżeczkę, mówię mu "teraz do buzi" a on podstawia mi na co ja "ale do swojej" i jak coś wywali też lubi to rozmazać hehe ![]() Linka zazdroszczę! Mój wczoraj nie ruszył kaszki, jajko na miękko też nie, na dobrą sprawę zjadł wczoraj trochę kanapki z żółtym serem, trochę suchego rogalika, banana chyba gryza albo dwa, zupę - nie wiem ile dokładnie, ale ilość zadowalająca, choć pewnie mógłby więcej trochę suchego chleba, który sam sobie wziął (nie chciał nic innego co ja mu dawałam), potem moja mama dała mu ciasteczko i na kolacje już nic (zrobiłam jajko na miękko, później kaszkę), więc był cyc i spać Całe jego jedzenie, także od obiadu praktycznie nic nie zjadł
|
|
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Na nadrabianie i pisanie nie mam czasu. Komp w dodatku zepsuty bedzie za jakies 2 tyg dopiero. Ja kupilam malej na zime buty 22,5 . Co do jedzenia nie chce obiadow ostatniio . Jadla by owszem ale nie to co trzeba. U nas etap wolania ciagle mama i bron Boze bym nie odpowiedziala to sa takie nerwy ze masakra. Milion razy wiec musze mowic slucham itp ... Spac nie moze ciezko jej zasnac w nocy pakuje manatki (swoja poduche i misia) i wola mama i pokazuje ze idzie do naszego lozka. I tak spi miedzy nami do rana. Wszystko rozumie co powiem zeby przyniosla to przyniesie Mowie zawolaj tate czy kogokolwiek to leci i wola. Mowi z nowosci Maja Zosia mamusia mamunia babcia kotek Kuba Zosia choc picie Bozia i pewnie cos poninelam. Zrobila sie wstydliwa i jak cos albo ktos jej nie podpasuje to robi zla mine i szczerzy zabki ![]() A co najlepsze jak cos zbroi to pokazuje na mnie palcem i mowi mama(ze to ja jej kazalam) Szczypie ,wszystko "kradnie" no i jest straszna histeryczka . Wymusza WSZYSTKO placzem. . A ja wlasnie siedze na poczrkalni u gina wiec mam czas cos skrobnac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2013-10-02 o 10:08 |
|
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
U nas nocka ok, mała spala do 7 bez pobudek. Co ciekawe jak mała spi z nami - w sensie u nas w mieszkaniu, albo u mojej mamy ale my też jesteśmy to przysypia całe noce. A jak zostawiamy ja u mojej mamy na noc to ma ze 2-3 pobudki. Z nowości naśladuje jak robi krowka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Paweł też tak szczerzy zęby ![]() Mandragorrka za naśladowanie
|
|
|
|
|
#4906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc może L. też przejdzie.
Edytowane przez ajka89 Czas edycji: 2013-10-02 o 11:05 |
|
|
|
|
#4907 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
ja już w domu po pracy ![]() Dep jak się czujesz? Ozdrowiałaś? ![]() Cytat:
Cytat:
daję jej łyżeczką, sama je jajecznicę lub sadzone, a na miękko zjada z łyżeczki Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4908 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Mamy 17 zęba, pierwsza piątka się przebiła ![]() Mała je coraz więcej rzeczy, chce wszystkiego próbować, ostatnio jadłaby tylko parówki i szynki, chleb wyrzuca. Lubi też ogórek kiszony. Nasza prowokacja pokarmowa kiepsko idzie, bo nic z nabiału nie chce próbować, a ser wyrzuca z talerza ![]() Nasze dziecko śpi z nami już od czerwca, tylko na swoim tapczaniku który jest złączony z naszym łóżkiem, zasypia w łóżeczku na noc i śpi w nim do 24-2 w nocy.W dzień zasypia ze mną na łóżku, inaczej nie da rady. A co do siatek WHO, moje dziecko się nie mieści ani wagowo ani wzrostowo, jest ponad siatką ![]() Jutro w lidlu są kurtki zimowe, rajstopki grube itp, od 86 rozmiar, a poniedziałek są rzeczy dla mniejszych maluszków. No i chyba tydzień temu pisałam, że moje dziecko samo nie chodzi bo się boi, wczoraj się przełamała, zaczeła chodzić i chodzić, ale jak upadnie to się podnieść nie umie, musi mieć podparcie, no i sama z siebie jeszcze nie umie stać, tylko jak chodzi to umie przystanąć i stać. |
|
|
|
#4909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Jest coś w stylu http://www.zdrowastopka.pl/ w Poznaniu albo okolicy? |
|
|
|
|
#4910 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj póki co lepiej z jedzeniem, ale zobaczymy jak dalej - nie chcę zapeszać Zjadł trochę mojej kanapki, jajecznicę prawie całą (z 1 jajka ) i trochę chlebka, tak z pół przygotowanej porcji kaszki i cyc po którym usnął - właśnie ma drzemkę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze jakos się boje dawac jajka na miękko, czy w takich niedogotowanych może być jakas salmonella czy coś? |
|
|
|
|
#4912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się nie boję jajek na miękko czytałam, że są bezpieczne, w razie czeko to mleko matki zabija salmonellę
|
|
|
|
|
#4913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aha no to ja jasiowi daje 20g na porcję obiadową, czasem zje całość, czasem cos zostaje |
|
|
|
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda je tak śladowe ilości, że to naprawdę dużo, o czym tu piszecie.
|
|
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
a co najchętniej je w dzień? a tak poza tym jas rozkręcił się z jedzeniem odkąd zaczał chodzic a właściwie biegać
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-10-02 o 15:45 |
|
|
|
#4916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
przecież 16 g to niecałe 2 dekagramy! a ja zupkę robię z 30 dekagramów
wiec sama widzisz
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-10-02 o 16:09 Powód: literówka |
|
|
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4920 | |
|
Zakorzenienie
|
to potwierdza, ze w tych zupkach to nic nie ma
![]() M. z porcji jaką jej gotujemy zjada może połowę mięsa ale to i tak dużo wiecej niż w słoiczku ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.

teraz to się miarka przebrała drukuje to, zaznaczam punktami wagi i nosze ze soba

I jeszcze jedna prywatna, która generalnie nie przejmuje się zbytnio przyrostami. A reszta co używa tych dennych siatek co w książeczce zdrowia wiecznie mi biadoli, że Lu mało waży. Włącznie z niby "specjalistką" z poradni wad i zaburzeń, która doszukuje się tych wad i zaburzeń na siłę i dlatego do niej już nie chodzę. A jak im mówię, że wg siatek WHO Lu jest na 15 centylu, to patrzą na mnie jak na kosmitę i w ogóle nie rozumieją o czym ja do nich mówię. Tak się pięknie "dokształcają" 

czasami w takich sytuacjach brakuje mi cierpliwości

Niestety najczęściej za ten telewizor, gdzie pląta się w te kable 

bo ja daje 20g na porcje
kurde przecież jakbym miała dac więcej to mi nie zje, nie wiem cos mi nie gra