|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy to nie będzie głupie?
Hej,
chciałam się poradzić w pewnej kwestii ![]() ![]() Byliśmy z dwóch różnych, dosyć odległych miejscowości. Od tego momentu miewamy ze sobą sporadyczny kontakt. Z tego, co wiem, z kimś się spotyka i nic mi do tego. Jakiś czas temu wysłałam CV do jednej firmy, która znajduje się w Jego mieście i dostałam pozytywną odpowiedź (jest szansa na odrobienie stażu i zatrudnienie w późniejszym czasie). Waham się trochę, ponieważ nikogo tam nie znam, nie wiem, czy dałabym radę w nowym, dużo większym mieście ![]() ![]() ![]() Jak myślicie, czy wypada w tej sytuacji prosić o pomoc? Obawiam się, że on potraktuje moją prośbę jako narzucanie się bądź chęć powrotu. Obecnie nie mam pracy, a to jednak jest jakaś szansa. Zaczynam żałować, że to CV w ogóle wysłałam... bo niepotrzebnie się teraz denerwuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy to nie będzie głupie?
Jeśli rozstanie nie było burzliwe tylko w zgodzie to spróbuj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Obawiam się, że za chwilę powstanie na Wizażu wątek Jego nowej dziewczyny: "Mój Misio pomaga byłej szukać mieszkania w naszym mieście. Czy mam powody do niepokoju?"
![]() A tak na poważnie - rozstanie było przykrym doświadczeniem, ale potem jakoś się wszystko wygładziło... Z tym, że teraz kontakt jest sporadyczny, a ja obawiam się, że On będzie miał problemy w związku, z uwagi na moje ponowne pojawienie sie w życiu. Zastanawiam się, jak odbierają takie zachowania osby postronne. Jakbyście zareagowały, gdyby była poprosiła Waszego TŻ o pomoc w takiej sprawie? Dodam, ze ta dziewczyna mnie nie zna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nie stawiaj faceta, między młotem a kowadłem. Jak rozstaliście się w pokoju, to pewnie nie będzie chciał być niemiły i Ci pomorze, z czego jego obecna nie będzie zadowolona. Daj mu spokój, porozglądaj się na necie it
![]() |
#5 |
po drugiej stronie szafy
|
Autorko, tak czy siak się tego miasta będziesz musiała prędzej czy później nauczyć, więc "błąkanie się z mapą" Cię nie ominie. Lepiej chyba więc jak najszybciej wziąć byka za rogi, nie? Rozejrzyj się na mapie, poszukaj lokalizacji niedaleko Twojej przyszłej pracy i tak dalej. To nie jest trudne, a trzeba w końcu to zrobić. Przecież nie będziesz potem prosiła eksa żeby Ci pokazał jak dotrzeć stąd tam i siam i owam, sama będziesz musiała ogarnąć temat.
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Szczególnie obawiam sie umawiania na konkretną godzinę celem obejrzenia pokoju - że sie zgubię, nie dojadę na czas albo ktoś mnie ubiegnie... Jest jeszcze opcja, żeby ewentualnie podjechać taksówką pod wskazany adres ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Daj spokój, dorosła jesteś, radź sobie sama.
I co, potem tak będziesz latać do niego z każdą jedną rzeczą? Poszukaj mieszkania blisko pracy, zapisz adres, zapytaj wynajmującego jak dojść z przystanku, popatrz sobie na google maps i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Zresztą Ok, nie będę Go o nic prosić, skoro to tak głupio wygląda... Chciałam dowiedzieć się, jak patrzą na to osoby postronne. Widocznie, pomimo w miarę poprawnych stosunków po zerwaniu, utrzymywanie jakichkolwiek kontaktów z eksem jest bez sensu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
Ewentualnie, jeśli Ci tak bardzo zależy, to może napisz do niego coś w stylu "hej, udało mi się podłapać pracę w Twoim mieście i szukam pokoju, znalazłam dwa fajne adresy, możesz mi jak najprościej wyjaśnić jak się tam dostać z dworca? Mapę mam, gps w telefonie niby działa, ale jednak objaśnienia osoby znającej miasto są bezcenne" i zobaczysz jak zareaguje. Ale ja bym jednak wolała użyć tego gpsu, taka jestem samodzielna ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() @elvegirl ja nie wiem jak on to odbierze... I to jest najgłupsze w tym wszystkim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
po drugiej stronie szafy
|
No to faktycznie durno trochę że nie wiesz jak on może zareagować, my tym bardziej nie wiemy
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Skoro ma już dziewczyne to zmienia postać rzeczy. Jeśli eks mojego chłopaka poprosiłaby go pół roku po rozstaniu o szukanie mieszkania to pomyślałabym że chce do niego wrócić a wtedy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tam wiem jak moi eksowie by zareagowali ![]() Autorko, chcesz to pisz do niego, tylko zastanów się jeszcze przy okazji, czy to, że dość ciężko przeszłaś przez rozstanie, nie jest sygnałem że łapanie koleżeńskiego kontaktu z tym facetem i jego nowym życiem nie zrobi Ci syfu w organizmie.
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Oj, ja wolałabym radzić sobie sama, zwłaszcza, że chłopak już z kimś się spotyka. Ewentualnie prosiłabym o pomoc telefoniczną/smsową, ale nie żeby mnie prowadził po mieście.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem nie wypada, trzeba radzić sobie samemu,jesteś dorosła -dasz radę
![]()
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
a ty bys chciala zeby twoj chlopak pomagal swojej bylej znalezc lokum?? chyba bylabys wsciekla co. nie rob im problemow. jakbys znalazla prace w innym miescie to tez musialabys se poradzic. co sie skonczylo to sie zakonczylo .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
skoro chłopak ma dziewczynę a razem nie jesteście ''aż'' pół roku daj im spokój.
Nie rób z siebie takiej sierotki; slaba orientacja w terenie, umiem trafić tylko z dworca do jego mieszkania; no weź się ogarnij. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Lepiej pobłąkaj się z GPSem lub jego pierwotną wersją papierową po mieście. Unikniesz ewentualnych nieprzyjemności
![]()
![]() |
#20 |
w drodze do...Ciebie...
|
ja bym nie prosiła byłego o pomoc, a zwłaszcza jeśli jest z inną
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Przecież nie jedziesz na bezludną wyspę
![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Tak, to będzie głupie.
PS Daj spokój, nie rób z siebie dziecka we mgle. Koniec języka za przewodnika.
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Tak jak ktoś już napisał i tak powinnaś nauczyć się rozkładu miasta, dlaczego nie zrobić tego teraz? gdyby do mojego tz odezwała sie jego ex i poprosiła i pomoc w znalezieniu lokum byłabym zazdrosna bo wygląda to jak pretekst do wielu spotkań. Ponad to jeśli poprosisz o pomoc swojego byłego zostaniesz odebrana jako osoba niezaradna
![]()
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Każdy normalny człowiek by się poczuł niefajnie, gdyby do jego drugiej połówki odezwał się były partner. Nie stawiaj chłopaka w takiej sytuacji. Nie wiesz jakie ma relacje ze swoją dziewczyną, ani jaki ona ma stosunek do Ciebie. Po co będziesz robić im problemy? Jak tak się boisz sama pojechać, to weź ze sobą koleżankę i nie rób z siebie Bóg wie kogo. Tym bardziej, że nie masz pojęcia, czy Twój były się zgodzi.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.