|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Zrobiłam sałatkę warstwową...za bardzo sobie dogadzam ostatnio
![]() Gosiu fajnie się Twój synek dzieli ![]() Cytat:
![]() Ale kudłatek ![]()
![]() |
#872 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za odpowiedzi w sprawie L4.
U mnie jest to o tyle istotne, że ja nie mam stałej pensji, tylko w zależności od sprzedaży co miesiąc inną. Trochę w takim razie dałam ciała, bo myślałam, że to zwolnienie musi być ciągiem. Z tego wniosek, że muszę jednak jeszcze wrócić do końca października do pracy, bo mi przepadnie premia za właśnie październik...lipa.
![]() |
#873 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() widać, że pieszczocha i oczko w głowie. Lenka będzie miała za co chwytać, próbując utulić pieseczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |||||
Rozeznanie
|
siema
![]() wróciłam cała i zdrowa po przyjemnościach dnia dzisiejszego. Glukozę przeżyłam, trochę się czułam jakbym piła rozpuszczonego w wodzie pączka z duzą ilością lukru, ale czułam się po tym dobrze, więc podejrzewam, że wyniki będą OK. i wosk - też przeżyłam. Chyba warto - mówię chyba, bo zobaczę na ile mi to wystarczy i jak będzie "fajnie" przy odrastaniu. W sumie bolało kilka szarpnięć w takich strategicznych miejscach, ale ból był bardzo krótkotrwały - zerwanie plastra i kilka sekund po i przechodziło. W niektórych miejscach w ogóle nie bolało. co do fotelika - ja bez bazy. Zimą mało kiedy ruszam się gdziekolwiek samochodem, od wielkiego dzwonu, a z małym dzieciem tym bardziej, więc na te kilka przejazdów pasy wystarczą, a na przełomie wiosny i lata się już pewnie przesiądzie w nowy fotelik. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Palić jak smok już na pewno nie będę, ale do e-fajka pewnie wrócę i okazyjnie właśnie do djarumka mentolowego lub cherry ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ważna jest systematyczność, jak ze wszystkim. Oszczędza się na początku miesiąca, nie pod koniec - nie na zasadzie jak coś zostanie to odłożę, tylko - dostaję wypłatę, odkładam np 10% z niej i o niej "zapominam" - gospodarzę się z tego, co mam. i fajnie właśnie procentowo sobie ten próg określić, a nie kwotowo, bo miesiące są różne. Założyłam sobie konto w innym banku niż w tym, z którego korzystam na codzień i te 10% tam przelewam co miesiąc. nie mam do tego konta karty żebym nie miała możliwości łatwego wyciągnięcia z niego gotówki. Loguję się od czasu do czasu i sprawdzam jak urosło. I przyznam się szczerze, ze 2 razy już mi to życie uratowało - raz jak 4 miesiące byłam bez pracy, a raczej pracowałam, ale charytatywnie, to sobie z tego konta robiłam "wypłaty" miesięczne. Spłukałam się do zera. Gdy zaczełam znów zarabiać, to ponownie kasę odkładałam i przydaje mi się to teraz - aktualnie koszty zusu mam wyższe, niż wartość wystawianych faktur, więc znów żyję z oszczędności. Ale z nastawieniem, że odbiję sobie na macierzyńskim. warto się zabezpieczyć finansowo tak właśnie chociaż na 3 - 4 miesiące bezstresowego życia bez pracy i dochodów. Nie mówiąc już o odkładaniu na jakies własne lokum, ale na to niestety nie widzę rokowań... ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#875 | |||
Rozeznanie
|
Nadrobienie jednego dnia, to jednak nie lada wyzwanie
![]() Cytat:
http://www.srokao.pl/ Cytat:
A wizyta dopiero jutro wieczorem ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
kukurydziana, daj konieczne znać, co lekarz powiedział na wizycie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#878 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja znajoma, farmaceutka, miała kiedyś na zajęciach pod mikroskopem jakieś próbki z kotów i innych zwierząt. Ponoć koty to największe domowe syfy, jakie człowiek może trzymać pod swoim dachem. I to już nie chodzi o toxoplazmozę, bo generalnie dla nieciężarnych nie jest groźna, tylko całą resztę kocich paskudztw. Ponoć małe dziewczynki nie powinny wychowywać się z kotami, bo zbytnie "kumplowanie się" może spowodować u nich kiedyś bezpłodność. Ciekawe, czy na chłopców też mają podobny wpływ.... Oczywiście inne zwierzaki też przenoszą różne syfy, ale koty w tej kwestii 'królują'. [Tak, nie lubię kotów.] ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Ok. A Ty byłaś dziś w szpitalu tak jak z rana pisałaś? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#879 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A na przykład u mnie. Prawie 20* dziś było, śmigaliśmy w samych bluzach. Cytat:
![]() Kochany psiak. Mnie brakuje mojej przygarniętej z ulicy suczki. Kiedy dorobimy się własnego domu, to na pewno będziemy mieć psa. Cytat:
![]() Byliśmy dziś w centrum i wstąpiliśmy do SH, skąd wyszliśmy z masą ubranek za 10f. Mamy z tych łowów z 10 body z kr. rękawem, stan praktycznie nieużywany, kilka pajaców, spodni i półśpiochów. Niestety, od tego łażenia rozbolał mnie brzuch. I jeszcze syn chciał mnie chyba przyprawić o zawał. Pół dnia prawie się nie ruszał, co nie jest do niego podobne. Dopiero od niedawna znowu mocno kopie. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Zakorzenienie
|
PawMaj dlaczego uważasz, ze nowy fotelik juz na przełomie wiosny i lata? Przeciez te foteliki są do 13 kg. Czyli de facto póki dziecku nie zacznie wystawal z niego głowa, póty mozna w nim wozić (i tak jest bezpieczniej).
#881 |
Zadomowienie
|
Hej trochę skrobne i czytam dalej.
Milka fajnie że kupon się przydał. Ja w 25 tyg 8 kg na plusie. Używam Mustelli i nie mam póki co rozstepow . Tez w lidlu zrobiłam zakupy, dresik welurowy i bluzę. Lusso śliczna sukienka. Czytam dalej... ![]() Aaa Lolita ten sprzedawca p...77 czy jakoś tam, ma fajne pieluszki , dziś paczka dotarła, przescieradla frottowe też spoko. ![]() Pisalyscie o krwawiacych dziaslach moja dentysta poleciła mi Elmex zieloną i po 2 dniach stosowania jest poprawa Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-10-07 o 20:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#882 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam 178, tż 196. U Klienta jego żona ma 182 on 198 cm, więc sytuacja może być podobna.
![]() |
#883 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja biorę największy (albo przynajmniej jeden z najwiekszych) dostępnych fotelikow i mam nadzieje wozić w nim dziecko dłuugo.
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
właśnie wyszłam z wanny po kąpieli- cudownie
![]()
#886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przejdzie przejdzie ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Zazdroszczę wanny! Jak ja czasem żałuję, że zdecydowałam się na prysznic, Ta wizja pachnących bąbelków
![]() |
#887 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Zakorzenienie
|
ale słodka psinka !
Dobra wróciłam od lekarza poślizgu były aż dwie godziny ![]() całe szczęście nastepna wizyta za miesiąc i mam 3 numerek ![]() dostałam skierowanie na glukoze ![]() Na badaniu z serduchem wszystko ok . mały się całkowicie zakrył więc nie mam zdjęcia ale najważniejsze , że z nim wszytsko ok . Nie znam nawet obecnej wagi ale przez t , że gin miał poślizg pewnie się nie rozdrabniał a może nie zawsze mierzy tylko sprawdza, szyjka długa dłuższa niż ostatnio bo teraz aż 4,4 cm . Ciśnienie trochę mam wyższe i lekarz z racji nadwagi kazał mi kontrolować je co 2-3 dni więc muszę zakupić ciśnieniomierz wiem , ze któraś kupowała może możecie mi jakiś polecić ? chcę jakiś tańszy . A no i za tydzień lekarz mówił , że jak będzie wszytsko dobrze to znów będę mieć genetyczne . Miała już któraś to 3 genetyczne ? To nie za wcześnie w sumie ? i z wizyty jestem bardzoooo zadowolona w ogóle ten lekarz inaczej traktuję pacjentki pierwsze pytanie z uśmiechem na twarzy jak się czuję na koniec życzył zdrówka i żebym się nie przeziębiła we wszytkich świętych . Nawet pomógł mi wstać z fotela ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam z Accumed, kosztował jakos 140 złotych w pierwszej lepszej aptece. Ale one wszystkie są chyba mniej wiecej w tej samej cenie. Ostatnie "duże" usg mam miec w 32 tygodniu.
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
perfuzja mi własnie powiedział , że jesli będzie wszystko dobrze to za 4 tyg czyli w 29 a jak będzie trzeba jeszcze się spotkać to za trzy czyli też tak w 32 tc .
Muszę popatrzeć te ciśnieniomierze chciałam coś tańszego na allegro widzę , że za 60 już się kupi w aptece własnie coś od 90 w górę |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
Aniołku- widzisz wszystko jest OK
![]()
#892 |
Zadomowienie
|
Ufff nadrobilam Was
![]() lolita piesek sliczny, ja ogolnie uwielbiam wszystkie zwierzeta, no a w szczegolnosci to konie i psy ![]() upadly aniol dobrze, ze na wizycie wszystko ok. Najwazniejsze, ze jestes zadowolona ze swojego lekarza i z tego co piszesz ma on normalne podejscie do pacjentek ![]() Kurcze, cos bym zjadla.....ale sama nie wiem co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#893 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Podobnie jest ze szczepieniami. Jak miałam psa do do pewnego wieku weterynarze kazali szczepić go co rok (później co dwa lata), a z kotami, które nie mają żadnej styczności z innymi zwierzętami można to robić rzadziej. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
szukam właśnie naramiennego . Ten analogowy bym mogła kupić bo moja mama się na tym zna ale chyba jednak zdecyduję się na elektroniczny
|
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Raczkowanie
|
To ja jednak wpadnę na tą kąpiel już sobie wyobrażam jak wspaniale by to zadziałało na moje obolałe plecy
![]() Pojechałam dziś na drugi koniec miasta zrobić sobie wreszcie badanie krwi przed wizytą, a tu niespodzianka: w dniu dzisiejszym punkt pobrań nieczynny! Ale byłam zła! Mam nadzieję że jak jutro pojadę to już będzie, bo muszę mieć wynik na czwartek rano. Następnie poszliśmy się przejść z mężem pomyśleliśmy że się może uda znaleźć jakiś sh z jakimiś ciekawymi ciuszkami a mi oczywiście siusiu się musiało od razu zachcieć i musieliśmy szukać toalety. Znaleźliśmy w jakiejś galerii handlowej i to była chyba najbardziej obrzydliwa toaleta jaką w życiu widziałam!! oczywiście później szukaliśmy powrotu do domu, ze względu na remonty ciężko jest się teraz połapać co jak i którędy jeździ. Ale w końcu się udało, ale trochę sobie pochodziliśmy dziś, stąd ból pleców. Znalazłam też wreszcie fajną siłownie z zajęciami dla kobiet w ciąży i w przyszłym tygodniu wreszcie się wybiorę. Bo czas się wreszcie ruszyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#896 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do związku między wychowaniem się w domu z kotami, a bezpłodnością u kobiet, to większej bzdury chyba nigdzie nie czytałam. Gdzie są opracowania naukowe na ten temat? Jakiekolwiek wiarygodne badania? Zarówno ja, mama jak i babcia jesteśmy z domów gdzie zawsze były koty i żadna z nas nie ma problemów z płodnością. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Zadomowienie
|
Mnie też zawsze straszyli bezplodnoscia po zabawie z kotem. I co kocia matką będzie prawdziwą Matką Polką
![]() Ufa dałam radę was nadrobić.. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To nie jest mój wymysł. To powszechnie funkcjonująca teza, nie wiem, czy potwierdzona naukowo. Potwierdzone jest to, co widoczne pod mikroskopem.
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Raczkowanie
|
Czytałam ostatnio że mruczenie kotów w odpowiedniej częstotliwości przyspiesza zrastanie się złamań i gojenie się ran. Niestety często ich sierść uczula i nie każdy może kota mieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.