|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
teraz sobie głównie patrzę na moje paletki do make upu, ale jak gdzieś wychodzę to z nich znów z wielką przyjemnością korzystam.Le La, o no to pewnie mnóstwo ciekawych wspomnień masz z technikum i wyniesionej wiedzy bardzo fajnie, że miałaś taką możliwość.A mnie w ogóle chyba powoli zaczyna wyłazić pępek
|
|
|
|
|
#1352 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dołączam do klubu tych co codziennie się malują, mam mnóstwo kosmetyków, i wiem że muszę zrobić selekcję przed przeprowadzką. Jak siedzę teraz w domu to maseczki obowiązkowo! |
||
|
|
|
#1353 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was po kilkudniowej... a może kilkunastodniowej przerwie...
Powoli wracam do normalnego fukcjonowania... Przeziębienie zaleczone - choć od kataru mam rany na przegrodzie nosowej i co jakiś czas jak chcę wysiąkać nos to te rany naruszam... Ostatnie dni to był koszmar - obecnie chodzę już jak cień człowieka... Ale cóż - pewne sprawy trzeba pozałatwiać i nie ma czasu na odpoczynek i sen... Po ostatniej wizycie u lekarza czuję niedosyt - nie miałam usg i nie wiem czy nadal jest w moim brzuchu Dziewuszka czy może antenka jednak jest i Chłopiec... Piękne macie zwierzaki - widać, że zadbane, wypieszczone ![]() Ja kocham psiaki - mam w domu Yorka i boję się trochę jak to będzie jak się Dzidzia pojawi, bo moja psina jest strasznie zazdrosna... Choć z drugiej strony jest mądra i opiekuńcza, więc może stosunek do Dziecka będzie taki, że nie będzie chciała odejść od łóżeczka... Zapisałam sobie linki na allegro, które podawałyście, ale jeszcze się wstrzymuję... Mam jedynie 2 pudła pampersów po ok 150sz, 4 opakowania chusteczek nawilżanych, pajaca - misia z H&M, jedne śpiochy i łapki niedrapki oraz 2 bluzy, które mama przywiozła w lipcu z Turcji dla wnuczki/wnuczka... A Wy tak szalejecie - piękne rzeczy macie zakupione, naprawdę. Temat pościelowy - myślałam że 120x90 mi wystarczy do łóżeczka 120x60, ale teraz się zastanawiam nad większą.... Tyle tak na szybko, postaram się teraz być na bieżąco bardziej. Choć jestem z siebie dumna, bo nadrobiłam całą część 5 w ciągu ostatnich 3 dni... |
|
|
|
#1354 | |
|
Raczkowanie
|
a ja cieni mam sztuk 2
poczwórne do smokey-eyes roż z szarościami i poczwórne w brązach ![]() za to full zapas żeli pod prysznic balsamów itp. moja kumpela regularnie kupuje tusz do rzęs "bo się skończył" u mnie co najwyżej wysechł ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
a za drugie to respect |
|
|
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiesz to chyba ma sens ze w pierwszej ciąży brzuszek jest mniejszy, moja sąsiadka też jest w ciąży z drugim dzieckem, ma zbliżony termin do mojego a brzuch jeszcze raz taki jak ja
|
|
#1356 |
|
Rozeznanie
|
dobra, spadam później nadrobię
|
|
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj mi się non stop cos kończy i musze kupić co najlepsze mój mąż przekonał się tez do męskich kosmetyków i tez używa sobie kremów, balsamów itp. Do tego moja przyjaciółka pracuje w jednej z dużych sieci kosmetycznych salony ich są w każdym CH no i ma niesamowite rabaty więc zawsze mam te 20-40% taniej- no i jak tu nnie skorzystać
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze że do nas wróciłaś
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie kupuję rozmiaru 62 (no może po jednym śpiochu kupię). I tak się zastanawiam czy 56 nie będzie za duże ![]() Jeszcze się wstrzymujemy z dużymi zakupami do momentu aż się drugi brzdąc ujawni
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
tez tak sądzę- tez bym się tak może zmotywowała ale nie wiem czy mój portfel to wytrzyma i czy mąż nie padnie na zawał bo juz i tak zaczęłam zajmować po cichu jego połowę szafy bo w swojej się nie mieszczę
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
A my już w ten weekend dostaniemy klucze do naszego nowego mieszkania
Czyli tydzien wczesniej niz mieliśmy zapisane w umowie
|
#1363 |
|
Rozeznanie
|
Byłam z rana na badaniach - morfologia na dziś, posiew za 3 dni.
Wiecie co zrobiłam z moją najnowszą receptą? Poszłam do apteki (akurat nie było kolejki) i porozmawiałam z farmaceutką. Nie kupiłam nic Dodatkowo dowiedziałam się od mamy, że i ona miała bolesny, często i długotrwale twardniejący na dole brzuch - nieco mnie to uspokoiło, bo tylko siostra urodziła się o czasie, a reszta rodzeństwa, łącznie ze mną, byliśmy troszeczkę przenoszeni. Będzie dobrze, choć dziś jak się zmęczyłam to myślałam że nie dojdę już do domu Kupiłam sobie WIELKI biustonosz - ja która nosiłam zwykle coś między a i b ![]() Teściowa ugotowała ostrą zupę dyniową - pycha! Idę mężowi zrobić jeszcze sałatkę. Nadrobię niedługo
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super
|
|
|
#1365 |
|
Raczkowanie
|
Przeziębienie mnie męczyło grubo ponad tydzień - do tego stopnia że chodzilam praktycznie zasypiając jednocześnie.
A katar - moja zmora... Do tego stres związany z ZUSem, bo krótko zatrudniona i poszłam na chorobowe... Więc niby normalna procedura, że wysyłają ankietę z pytaniami, ale dla mnie takie "dociekania" to zawsze stresująca sytuacja. Jak odpisać, żeby wszystko było dobrze.... Plany naszego domku - są w urzędzie, a w kopii którą dostaliśmy widzimy duuuużo niedociągnięć ze strony pani architekt... Np upierała się że krokwie muszą być o wymiarze 12x22 czy 24cm, Tomek "wynegocjował" że to bez sensu i miały być 10x20 i takie ucięliśmy. Patrzę, a w projekcie 8x16... Niby różnica 2 cm, ale na tej ilości ... i ta jej niekonsekwencja. Miał być "wieniec" betonowy na poddaszu zrobiony, że na nim wspiera się dach - w projekcie go nie ma ![]() Wszystko wszystkim, ale naprawdę dużo nas kosztował projekt, bo rysowany był od "zera" dla nas... |
|
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i bardzo dobrze- nie ma się co truć chemią jak nie ma potrzeby a Ty na prawdę miałaś bardzo dużo tych leków
|
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
0-0 to rozmiar 56 i takie właśnie kupiliśmy. A są jeszcze new born i one są 50.
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
przyszedł mi ten pas ciążowy co zamawiałam na all- bardzo fajny - rozciągliwy, wysokość odpowiednia, miękki materał
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tuszu, to przy codziennym używaniu mam na ok 4 miesiące.
|
|
#1373 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli tak, to mam dwa - biały i granatowy - od ok miesiąca i uważam że to rewelacja ![]() Bluzki powoli robią się przykrótkie, a pas ochrania mi plecy, nerki i brzuszek ![]() A ja tak wyglądałam na koniec 25tc |
|
|
|
|
#1374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
Do spakowania mamy tylko nasze przejściowe mieszkanie, wiec pojdzie szybko. Tamto jeszcze trzeba pomalować, wiec pewnie z pe dwa tygodnie jeszcze zanim się przeprowadzimy.
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
mezaga ale na pewno są mniejsze niż standardowe 56 chociaż według moich ciuszków są mniejsze . bo to są najmniejsze pajace jakie posiadam
|
|
|
|
#1377 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
Lidka, a jakie dawkowanie tego slow-mag polecił Ci gin?
|
|
|
|
#1379 |
|
Zadomowienie
|
Wy tu o witaminach a ja na każdej wizycie lekarza pytam i nie każe mi nic brać
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1380 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Ja dziś polowałam w lumpku, ale tym razem nie dla małej (ma już wystarczająco dużo ciuszków ), a dla siebieCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do leków ja też nie dostawałam niczego na zapas. Duphaston dostałam po krwawieniach (gdzie na usg dokładnie było widać te moje krwiaki). Cytat:
![]() Co do położenia miednicowego, to dzieć ma jeszcze czas żeby się przekręcić. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do tego jak się czuję w ciąży...jak staruszka Mąż mi mówi, że pięknie wyglądam i że podobam mu się w ciąży-wierzę i lepiej mi z tym na duchu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

teraz sobie głównie patrzę na moje paletki do make upu, ale jak gdzieś wychodzę to z nich znów z wielką przyjemnością korzystam.
poczwórne do smokey-eyes roż z szarościami i poczwórne w brązach 

16.06.2012 

teściowa za każdym razem jak mnie widziała powtarzała, że na 100% będzie miała wnuka, chyba nawet koleżankom tak mówiła