|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#7681 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!!
Cytat:
Bateria: no właśnie, problem w tym że a6w słabo wpływa na dolne partie brzucha. No i jeszcze jedno. Powtórzę się, ale co tam. Ten trening (jak z resztą napisała już celina_) wpływa przede wszystkim na poprawę siły mięśni, oczywiście również na ich 'wielkość'. Do poprawy efektu wizualnego (tj pozbycia się tłuszczyku) służy dobrze dobrana dieta oraz trening aerobowy. To fakty wiadome, jednak bardzo niewiele osób wzbogaca o nie swój plan treningowy. Wszystko pięknie, pewne efekty uzyskacie i bez tego, ale same pomyślcie: jeśli trening który w niewielkim stopniu wpływa na pozbycie się tkanki tłuszczowej dał takie efekty, to co może dać wzbogacenie go o trening który służy właśnie do tego. W ułożeniu sensownej diety na pewno ktoś pomoże, w wytrzymaniu tej diety myślę że też, do tego na poświęcenie 3 razy w tygodniu około 30 minut na np. bieganie, myślę że każdy może sobie pozwolić. A zapewniam, że warto. No, chyba tyle. Edytowane przez Sztucer Czas edycji: 2007-05-14 o 10:23 Powód: bo tak |
|
|
|
|
#7682 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz ćwicze normalne brzuszki, skręty itp i bardzo ładnie się rzeźbi
|
|
#7683 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hm, krótko. Jeśli wolisz trenować w ten sposób, to zamiast zwykłych brzuszków robić 'styki', tj. takie 'krótsze' brzuszki. Chodzi o podnoszenie tułowia tylko do momentu napięcia, wyjdzie to mniej więcej 1/3 zgięcia. |
|
|
|
|
#7684 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trenuje karate, wcześniej trenowałam pływanie, gdzie bardzo sobie nadwyrężyłam kręgosłup, wiec innych brzuszków robić nie mogę między innymi też zrezygnowałam z a6w, gdzie przy dwóch ostatnich ćwiczeniach wyjątkowo czułam odcinek lędzwiowy :/
|
|
#7685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
<-- tak odbiegające od tematu ![]() ![]() a ja dwa dni nie robiłam :/:/ wczoraj zrobilam inne ćwiczenia, bo chciałam zobaczyć jakie są i a6w już nie zrobiłam
|
|
#7686 |
|
Zadomowienie
|
a u mnie dzień 20 zaliczony
jestem z siebie dumna bo poprzednim razem skończyło się na 14 albo 18 dniu:P dokładnie nie pamiętam
|
#7687 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Swoją drogą super dobrze, że nie robiłaś a6w po innym treningu. Przeciążenie mięśni jest jeszcze bardziej niewskazane. |
|
|
|
|
#7688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dzisiaj sie zmobilizuje i zrobie a mogę po rowerze robić? czy lepiej najpierw a6w a pozniej rower? bo ja bardzo lubię i czesto jeżdże moim rowerkiem ![]() ![]()
|
|
#7689 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#7690 |
|
Przyczajenie
|
Skończyłam a6w 28 kwietnia. Efety owszem są (ok 4 cm w talii ) , brzuch płaski, ale nie pod pępkiem. Od kilku dni robię Pilatesa na brzuch,brzuszki , odwrotne brzuszki i rózne nożyce. Dziś kupiłam hula hop, ale nie umiem kręcić
![]() Oprócz tego próbuję nie jeśc słodyczy, ale nie potrafię. Nie jadam kolacji. Od dizs znów biorę sie za szóstkę i miejmy nadzieję , ze wróce do 63 cm (teraz mam 69 cm ), które były rok temu
|
#7691 |
|
Przyczajenie
|
Skakałam dzisiaj na skakance łacznie jakieś 45 minut
a piszę to dlatego, że czułam nie tylko jak pracują mi ramiona i nogi, ale też napięcie w dolnej partii brzucha spłaszczy się![]() niby nie ma się czym chwalić ale 4 dzień zaliczony ![]() och a tak długo zbierałam się do tego, żeby 2 raz rozpocząc a6w... w końcu
|
|
#7692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba też przerwę A6W, bo strasznie monotonne to jest. wymyśliłam, że będę robić 1 serię, a później jeszcze jakieś inne ćwiczenia na brzuszki i na inne partie ciała.
|
|
#7693 |
|
Zadomowienie
|
A no właśnie i tu ponowię pytanie: Co z dolnymi mięśniami???
Też kręcę hula hopem i ciekawi mnie czy działa on tylko na talię, czy może też na kłopotliwe dolne mięśnie...?
|
|
|
|
#7694 |
|
Zakorzenienie
|
witam
Dzień 5 za mną ![]() to już moje trzecie podejście, mam nadzieję, że teraz uda mi się wytrwać do końca!
|
#7695 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam zacząć ćwiczyć 5 dni temu ale zaczęłąm wczoraj i mam drugi dzień za sobą. Teraz zmieniłam pore ćwiczeń i staram się ćwiczyć rano.
Pozdrawiam
|
#7696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się jeszcze nie poddaję, bo dopiero mój 2 dzień, a zwykłe brzuszki też są nudne, w ogóle nie znoszę ćwiczeń na mięśnie brzucha ![]() ale motywację mam, lato już niedługo
|
|
|
|
|
#7697 |
|
Rozeznanie
|
drugi dzień... robie rano a6w
, na rozruszanie się i na miły początek dnia...ćwiczymy! nie śpimy!
|
#7698 |
|
Przyczajenie
|
"drugi dzień... robie rano a6w , na rozruszanie się i na miły początek dnia..."
mutacumliquida, nie wydaj Ci się, ze potem cały dzień masz taki "wielki" brzuch?
|
#7699 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będę więc zgadywał. Wydaje mi się, że wpływa głównie na bioderka, pewnie uda i pośladki. I jestem niemal pewien, że na brzuch również. Nie mam jednak pojęcia w jakim stopniu. |
|
|
|
|
#7700 |
|
Raczkowanie
|
a czy ktos cwiczyl kiedys 8mins ABS?
(http://www.youtube.com/watch?v=sWjTn...search=stomach) moim zdaniem mniej monotonne, i cwiczenia sa na wszystkie partie brzuszka. zamierzam dorzucic do mojego A6W i hula hop. |
|
|
|
#7701 |
|
Raczkowanie
|
piąty dzień za mną. narazie nic nie widac, ale ja mam troche sadełka, tł;uszczyk mi sie własnie na brzuchu odkłada. bardzo chce to zgubić!!!!!! kurcze ćwicze ale w sumie to nie stosuje zadnej diety.moze polecicie coś nieskomplikowanego????dzi ekuję
|
|
|
|
#7702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(do dzisiaj mam efekty) brzuszek, a te na rozciąganie bardzo fajnie rozluźniają mięśnie. Także polecam ![]() NIE DORZUCAJ DO A6W INNYCH ĆWICZEN NA BRZUCH BO PRZECIĄŻYSZ ORGANIZM. WIEM CO MÓWIĘ
|
|
|
|
|
#7703 |
|
Zakorzenienie
|
trzeci dzień zaliczony
|
|
|
|
#7704 |
|
Zakorzenienie
|
Ok. wracam do was od dzisiaj znowu robie A6W
. Moze sie uda .Dzisiaj moj pierwszy dzien !!!!!! |
|
|
|
#7705 |
|
Rozeznanie
|
*Aguśka* - moze trochę tak, ale tylko na początku, jak potem gonię spóźniona autobus to się wyrównuje
heheh ponad to dietka 1500, żeby się organizm ustabilizował.Trzeci dzień zaliczony, nawt nie wiedziałam, ze jest tyle mięśni brzucha Boli. Długo jeszcze będzie bolało? Boli czy nie boli centymetr mniej
|
#7706 |
|
Zadomowienie
|
mutacumliquida Twój podpis "kto odpadnie ten kozi bobek" mnie rozbawił
Dalej dziewczyny brać się za siebie,chyba że któraś chce zostać kozim bobkiem
|
#7707 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpiszę się, bo w końcu dni mi się pomylą. Dziś będzie 7.
Jedyne co widzę to to że kości biodrowe mi zaczęły wystawać, a to w planach nie było. I nigdy nie wystawały nawet jak mało jadłam ;p Brzuch jest w sumie płaski, a był wystający. A mięśni wcale nie widać. Dobrze, że przynajmniej podczas ćwiczeń je czuję
|
|
|
|
#7708 |
|
Rozeznanie
|
heheh kozie bobki
to pomysł mojej znajomej z uczelni było np. "kto nie zda egzaminu ten kozi bobek" - to jednak mobilizuje, przecież nikt z nas, nie chciałby być kozim bobkiem... długo szukałam jakiegos elementu, którym by mozna kawę z rana zastąpić (bo nie mogę sie dobudzić) i eureka A6W jest lepsze niż kawa...przeraża mnie jednak wizja 3 serii po 20 powtórzeń... ale do tego, to jeszcze daleko Trzymam za wszystkich kciuki
|
#7709 |
|
Kokon pro
|
dzis 3 dzien. ja nie wiem dziewczyny ale bola mnie dolne zebra ?? tylko czemu ma ktos pomysl? chyba zostane tym kozim bobkiem przez caly rok zero cwiczen (w szkole wf-u nie ma) 3 dzien wstyd sie przyznac a ja sie czuje po cwiczeniach a raczej w trakcie jakbym niewiadomo jaki wysylek robila. no pomarudzilam w kazdym razie fotki z forum mnie motywuja
|
|
|
|
#7710 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dieta to trochę bardziej skomplikowana sprawa. W sumie nie sama dieta, a raczej jej właściwe dobranie. Sęk w tym, że dieta zależy również od Twojej budowy ciała i aktywności fizycznej, np. sam trening aerobowy to 5-10 kcal/min w zależności od intensywności. Ahahaha, w sumie nie wiem czy mogę, ale co tam. Myślę, że autor odwalił kawał dobrej roboty: http://www.sfd.pl/Dieta_-_u%B3%F3%BF..._-t315296.html http://www.sfd.pl/10_wskaz%F3wek_%BF...h-t315293.html To może Ci pomóc w ułożeniu diety dla siebie. Przed wprowadzeniem warto się z kimś skonsultować, myślę że zapytanie tutaj: http://www.wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=69 lub tutaj: http://www.wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=19 powinno załatwić sprawę. Jeśli nie, to będziemy kombinować. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Sztucer Czas edycji: 2007-05-15 o 14:17 Powód: bo tak |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

między innymi też zrezygnowałam z a6w, gdzie przy dwóch ostatnich ćwiczeniach wyjątkowo czułam odcinek lędzwiowy :/
<-- tak odbiegające od tematu

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

było np. "kto nie zda egzaminu ten kozi bobek" - to jednak mobilizuje, przecież nikt z nas, nie chciałby być kozim bobkiem...
3/3/6-22/7/8