|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. IV !
Cytat:
Jest naprawdę fajny. Wzięłam sobie biało-czerwony ze sztućcami na okładce, ale podobały mi się wszystkie.Poza tym kupiłam w Biedrze białą świecę-choinkę z brokatem. ![]() Cytat:
W tle świąteczna muzyka, a za oknem prószący śnieg. To idealny scenariusz. ![]() Ale dzisiaj zimno, przemarzłam, chociaż nie ma jakiegoś specjalnego mrozu. A dziś w wydziałowej kawiarence pierwszy raz w tym sezonie usłyszałam 'Last Christmas'.
|
|
#2732 |
|
Zadomowienie
|
My ostatnio kupiliśmy tą grę http://allegro.pl/carcassonne-podsta...714236784.html Jest naprawdę świetna. Gramy całą rodziną. Jak tylko do kogoś idziemy, to zawsze nam przypominają, żebyśmy zabrali też i ją. I ma dużo fajnych dodatków, więc się ciągle rozszerza i nie nudzi. Na razie mamy 2 dodatki, ale planujemy kupić jeszcze ze dwa.
A pieguski zrobiły furorę u męża w pracy. Same kobitki tam pracują i wszystkie bardzo chwaliły i chcą przepis
Edytowane przez sherlook Czas edycji: 2013-11-28 o 16:52 |
|
|
|
#2733 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Też mam carcassone, fajna jest
|
|
|
|
#2734 | ||
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
![]() A co prezentów dla męża - jego mama zwykle daje mu jakiś zestaw kosmetyczny czy koszulkę, natomiast moja mamuśka i babcia wolą dać pieniążki, aby sam wybrał sobie co mu się spodoba, po zakupie odbierają to od niego i dają dopiero pod choinkę ![]() Może źle się czujesz przez pogodę? Ja tak czasami mam... ![]() Cytat:
Ja już odliczam dni do 6 grudnia - od tego dnia będę to katować dniami i nocami |
||
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Co do planszowych gier to ja może zamówię sobie "Kolejkę", bo nie mam komu kupić, a podobno spoko jest
|
|
#2736 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Moi rodzice swoim znajomym kupili Kolejkę w zeszłym roku, nawet im się podobała.
|
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
Super, dzięki za podrzucenie pomysłów dziewczyny
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
A ja piekę te pieguski
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2740 | ||||
|
Rozeznanie
|
JUPI! Już na prawdę niedługo!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dzień dobry! Nadrabiałam Was chyba ze 2 godziny :padam: Wczoraj spędziłam dzień w przychodni przyszpitalnej, a potem miałam jeszcze wizytę u ginekologa... Byłam totalnie wypompowana (zwłaszcza po czekaniu w szpitalu przez ponad 4 godz...), że spałam jak dziecko... Na szczęście wyjęli mi ten szew w kąciku oka, który sobie tam spokojnie był przez 20 lat
|
||||
|
|
|
#2741 |
|
Rozeznanie
|
Pisałam, że zrobiłam ciasto na pierniczki z tego pzrepisu http://namiotle.pl/4502/pierniczki-n...-%C5%9Bwiecie/
Miałam piec je za tydzień, chociaż napisane jest, żemają leżakować 3 tyg, ale ciasto tak pachniało, że postanowiłam zaeksperymentować (jest takie słowo? ) i upiekłaj jednego pierniczka, jest pysznyZaraz będę zamawiała barwniki do lukru |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2742 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Np. ja zawsze starałam się wylosowanej osobie podczas szkolnych Mikołajek kupić fajny prezent, żeby się podobał i żeby obdarowana osoba była z niego zadowolona, a ja zawsze dostawałam coś na odpierdziel, byle tylko było Cytat:
Cytat:
|
|
#2743 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
BTW. Mój mąż jest na wyjeździe integracyjnym, pierwszy raz odkąd mieszkamy razem nie będzie go na noc Kto do mnie przyjdzie z tym gazem pieprzowym, nożem, kijem od mopa czy innym ustrojstwem?
|
|
|
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja chyba w końcu też je upiekę, jak tak chwalicie ![]() Kurcze a co w ogóle gadali? Wszystko będzie z tym ok? |
|
|
|
|
#2745 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie już w czym wystąpicie w Wigilie?
chodzi mi o strój. Szczególnie pytam osoby, które idą na Wigilię w "gości" |
|
|
|
#2747 | |||
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
Inni też chcą się nacieszyć ![]() Cytat:
Ja mam zamiar jednak wytrzymać do mikołajek... Ale, no właśnie - to czy wytrzymam, to już inna historia Cytat:
Wiem już jaki założę naszyjnik - reszta jest nieważna |
|||
|
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.rebel.pl/product.php/1,37...-on-Earth.html ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- co myślicie o firmowej wigilii? U mnie w firmie jest taka ale to duża firma i nie wiem, czy warto... miałaby trwać od 16.00 do 02.00 i nie wiem czy tam nie będzie jakiś popijaw itp
|
|
#2749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Popijawa do rana, balanga, tańce i swawole.Dziewczyny mi kiedyś opowiadały, że na jednej Wigilii mieli nawet kulig i jakaś Pani tak się upiła że z sanek spadła. Na taką bym nie poszła Ale u mojego męża jest tzw. śledzik w czasie pracy ustalają jakiś dzień. Wszyscy robią jakieś przekąski, ciasta, jest barszcz z uszkami, rybka. Siedzą trochę, potem sprzątają i do domu. Trwa to z godzinę może dwie. I taka forma mi się już bardziej podoba. Choć co firma to inny zwyczaj, u Ciebie może być spokojnie i bardzo fajnie. Jak nie pójdziesz to się nie przekonasz
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na noc ja mogę Mam kota obronnego - serio, lepszy niż pies ![]() Raz tylko mało co nie zeszłam na zawał, jak mi coś w kraty waliło. Kot jakiś się drapał i łomotał. Ale się strachu najadłam, bo noc wcześniej się do sąsiada włamywali. |
|
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale o kocie obronnym bym nie pomyślała.
|
|
#2752 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chciałam coś sobie kupić, ale mi w pracy mi obcięli kasiorkę świąteczną i chyba nie będzie nowego ciucha na święta
|
||||
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2754 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
1 grudnia odpalam "Last Christmas" ![]() Pieguski są najlepsze! ![]() Cytat:
Przegwizdane z tym szwem - polska służba zdrowia ![]() Cytat:
Latarenki z Biedronki też piękne
|
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie też na prezent.Ja do 'Last Christmasa' zostałam dziś przymuszona, też czekałam z tym na grudzień. Ale "Listy do M." w sobotę obejrzę. ![]() Kurczę, widziałam te latarenki w B. i teraz zaczynam żałować, że nie wzięłam. Ładne były i duże, może jeszcze coś zostanie, to przy okazji sie za nimi rozejrzę...
|
|
#2756 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam na to taki patent, że przeglądam na stronach sklepów uprania czy naszyjniki, wybieram, który mi się podoba, sprawdzam czy jest dostępny w danym sklepie i potem kupuję ![]() Ale jak mam więcej czasu to lubię pochodzić po sklepech
|
|
|
|
|
#2757 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
jednak nie poszalalam na zakupach bo musialam pracowac..na dodatek dluzej niz myslalam chyba dopiero w poniedzialek bede mogla poszalec a jutro popoludniu bede piekla z dzieciakami ciasteczka, bo w sobote mamy sniadanko adventowe w przedszkolu i chcemy cos swiatecznego przyniesc ![]() ja mojej mamie tez uwielbiam prezenty kupowac a teraz cieszy sie najbardziej z kalendarzy z wnukami a ojcu obojetnie co sie kupi to wezmie podziekuje i mowi ze niepotrzebnie no ale w tym roku rodzicom prezentow nie robie..tzn...zrobie kalendarz i wysle ![]() ja kiedys tez nie umialam szukac w lumpkach, ale moj A. jest wielkim fanem i ma wiekszosc garderoby tam kupionej i zazwyczaj firmowki..dzieci tez tam obkupujemy i ja tez duzo fajnych rzeczy znalazlam..ja uwielbiam bluzy i mam pokazna kolekcje wlasnie z lumpkow szakal u nas to sie nie nazywa wigilia firmowa..tylko impreza swiateczna..idziemy ze wszystkimi w niedziele do labiryntu duchow, potem jemy tam kolacje a potem sie zobaczy choc ja nie wiem jak dlugo bede mogla byc, bo moj A. pracuje wieczorami, wiec pewnie grzecznie po kolacji pojade do domu ale slyszalam ze rok temu podobno ludzie wracali o 7.00rano ![]() ide szukac jakis fajnych przepisow na ciasteczka
|
|
|
|
#2758 |
|
Rozeznanie
|
Heeej Dziewczynki!!!
![]() Buuuu, a ja jestem chora Mam siłę tylko na to by dowlec się do łóżka i spać... Dziś jak wstałam po 18, to od razu przed oczami "pojawił" się ten filmik ![]() http://www.youtube.com/watch?v=nn2h3_aH3vo Totalna kwintesencja świąt- Kot Simona i choinka! Obejrzałam to 3 razy pod rząd, rozbraja mnie to kompletnie ![]() I osobiście- bardzo popieram dawanie pod choinkę gier planszowych, bo zbliżają ludzi, którzy w fajny i aktywny sposób spędzają ze sobą czas Ja od dawna mam ochotę na CashFlow, ale droga a teraz nie miałabym nawet z kim zagrać .No i teraz, uwaga, bo najedszła wiekopomna chwila- Christmas Village w La Defense w Paryżu Przepiękjnie tam jest- co prawda dokładnie to samo co w zeszłym roku, ale i tak się cieplej robi Jak weszłam, to ze startu wychyliłam kubełek grzanego wina i zagryzłam piernikiem . No i kupiłam 2 chlebki piernikowe- na miodzie i przyprawach korzennych. boooskie i wiem, że drugi- z rumem i pomarańczą też do świąt nie dotrwa . Ale przynajmniej wiem, że będę musiała pojechać tam jeszcze raz, ale przed samymi świętami, co by mnie znów ochota "sprawdzenia smaku" nie naszła ![]() Macie fotki, ale przepraszam za jakość, robione telefonem, bo Mała wychodząc nie wzięła przecież aparatu, bo po co ![]() P.S. najlepsze są te ciasteczkowe pierścionki, aż chciałam polizać
Edytowane przez Y a s m i n e Czas edycji: 2013-11-28 o 21:27 |
|
|
|
#2759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Te chlebki muszą być cudowne, a te widoki oświetlonego miasta...Chociaż na mojej ulicy w jednym domu już się palą świąteczne światełka na całego.
|
|
#2760 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Naprawdę były świetne, sama już nie wiem, czy kupić czy nie, u mnie zostało ich z 5. Cytat:
Cytat:
Pięknie tam masz Dwa lata temu dostałam grę planszową Pola ryżowe czy coś takiego. Bardzo fajna, szkoda, że została u rodziców, może w święta w nią pogramy?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.

Ja się dopiero zbieram, a muszę jeszcze posprzątać ehh.
W tle świąteczna muzyka, a za oknem prószący śnieg. To idealny scenariusz.
A dziś w wydziałowej kawiarence pierwszy raz w tym sezonie usłyszałam 'Last Christmas'. 

Kto do mnie przyjdzie z tym gazem pieprzowym, nożem, kijem od mopa czy innym ustrojstwem? 
Chciałam coś sobie kupić, ale mi w pracy mi obcięli kasiorkę świąteczną i chyba nie będzie nowego ciucha na święta