|
|
#61 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Dot.: Obcy facet uderzył mojego psa.
Cytat:
2. Oddaj psa , zrób cokolwiek, żeby z nimi nie zostawał. 3. Jak dojdzie do czegoś strasznego , będziesz sobie pluła w brodę, ale może być za późno. 4. Pamiętaj, że teraz bije psa, później możesz to być Ty.
|
|
|
#62 |
|
Konto usunięte
|
a rozmawiałaś z sąsiadami, którzy mieszkają nad/pod wami? czy słyszą skomlenie, piski psa?
skoro mama tż wyraziła chęć do opieki, powinnas skorzystać na te dwa dni. |
|
|
|
|
#63 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#64 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a bądźmy szczerzy jak ktoś się nie znęca nad całym stadem to i rzadko taką karę dostaje. |
|
|
|
|
|
#65 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
|
#66 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
teraz jak tylko pójdzie do pracy to się będzie zastanawiać czy psu krzywdy nie robią. |
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym ja bym wolała psa wsadzić do matki TŻta, a skupić się na błyskawicznym szukaniu pracy i oszczędzaniu. Nie widzę sensu w kupowaniu drzwi za 300zł, gdy ona ma się stamtąd wyprowadzić w najbliższym czasie (im szybciej tym lepiej). Miasto jak miasto, też tu mieszkam, wiem jak jest. Kasę mieć musi, dlatego musi się skupić na szukaniu pracy. Przed świętami w wielu sklepach potrzebują ludzi, więc to nie problem. Można trochę zaoszczędzić, a potem szukać już bardziej stałej pracy, na spokojnie. |
|
|
|
|
|
#68 |
|
Wtajemniczenie
|
A coś takiego jak wymiana usług? Prosisz kogoś o przechowanie psa w godzinach Twojej pracy, a w zamian pomagasz tej osobie np z obowiązkami domowymi? Nie wiem, jak działa to w praktyce, ale słyszałam o bankach pomocy sąsiedzkiej. Albo może jakaś znajoma, TŻ czy ktoś z jego rodziny mógłby tymczasowo przemieszkać psa? Nie wiem, skąd miałabyś wziąć pieniądze na hotel dla zwierząt w Twojej sytuacji, więc dla mnie to głupia porada.
EDIT: Doczytałam już o mamie TŻa, jakąś opcję już masz. Porozmawiaj(cie) z nią, może pomoże bezpośrednio, będzie miała jakiś pomysł czy zna kogoś zaufanego, kto jest w stanie pomóc
Edytowane przez mbamboo Czas edycji: 2013-12-10 o 20:24 |
|
|
|
|
#69 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Matka może się nie zgodzić - jest takie prawdopodobieństwo ale jest również szansa, że się zgodzi.I zastanawia mnie jeszcze jedno nie można w żaden inny sposób zabezpieczyć tych przesuwanych drzwi ? Cytat:
|
|
|
#70 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja wynajmuję kawalerkę za 1000 już ze wszystkim. i nie da się takich drzwi zabezpieczyć inaczej. Poza tym nie są na klucz i można je otworzyć bez problemu a takich na klucz nie. |
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Dopowiem kwestię drzwi bo widzę, że niektórzy o niej piszą.
Drzwi wielokrotnie były zabezpieczane np jak pies był chory i nie mógł skakać to nie chciałam by w nocy np wychodził z pokoju bo nie mogłabym go upilnować - kartonami. Nie przechodził wtedy. Ale jak wyzdrowiał to zaczął sam otwierać, przeciskać się itd. One są trochę podniszczone i ten magnes nie trzyma dobrze. Na zwykłe drzwi próbowałam matkę namówić jak miałam 16 lat przy remoncie to nie chciała się zgodzić. Lubi mieć kontrolę we wszystkim U siebie też drzwi nie ma ( ) ani w kuchni. Nie wiem o co z tym chodzi. Ja do 16 roku życia też nie miałam żadnych, wymontowała |
|
|
|
|
#72 |
|
Wtajemniczenie
|
chwast a jak się zapatrujesz na zostawienie psa u kogoś obcego?
|
|
|
|
|
#73 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Zawieź psinę do mamy TŻ, niech się już nie stresuje. |
|
|
|
|
|
#74 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ten pies jest serio jak dziecko, chyba by oszalał. Lubi obcych jak wie, że ja jestem w pobliżu. Inaczej np siedzi pod drzwiami i piszczy albo na każdy dźwięk się zrywa i leci szczekać ;p |
||
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm, nie wiem, z tydzień? Nie pamiętam dokładnie, ale to było pierwsze mieszkanie, które oglądaliśmy
W drugim też właściciel się zgodził na psa, ale za dopłatą (90zł), w trzecim (gdzie mieszkamy) się nie zgodził, ale od czasu do czasu zabieram psa do siebie (wlaściciel wie), jak np. urlop mamy, wyjazd, choroba etc. |
|
|
|
|
#76 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i też było to pierwsze mieszkanie, które oglądałam serio, to nie jest jakiś wielki problem
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy istnieje odpowiednik obdukcji u zwierzaków ale u weta poprosiłabym o opis uszkodzenia na ciele psa i tym świstkiem bym poparła swój najazd na drania, może większa szansa, że się choć trochę wystraszy. Jeśli pies kuli się nagle pod ręką to dla mnie dowód oczywisty, że musiał oberwać nie raz, tym razem zostawił ślady po prostu. Ech ta mama
![]() Dawaj znać jak sytuacja. |
|
|
|
|
#78 | |||
|
.
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym poprosila kolegow,zeby z nim porozmawiali
|
|
|
|
|
#80 |
|
Konto usunięte
|
Żałuję, że nie mogę podstawić Ci mojego psa - ten gość szybko by się oduczył bicia zwierząt, ewentualnie skończyłby z odgryzioną ręką.
Ja bym nasłała na niego właśnie policję czy coś, zgłosiła gdzieś takie zachowanie. Może by wystarczyło, może nie ale jest szansa, że gość przestanie być taki pewny ![]() Albo faktycznie koledzy jak wizażanka poniżej napisała, nie ma się co patyczkować. Może błędnie, ale uważam, że ludzie skłonni do agresji wobec zwierząt są tak samo skłonni do agresji wobec ludzi. Dla takich - zero litości, sama bym obijała łby takim jakbym była duża i silna ![]()
|
|
|
|
|
#81 |
|
Konto usunięte
|
Jak zobaczyłam tytuł to pomyślałam o tym, co przeczytałam wczoraj:
http://kontakt24.tvn24.pl/temat,pija...categoryId=496 |
|
|
|
|
#82 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
A zwykłe zabawy w domu kończą się interwencją psiny jak tylko ktoś kogoś klepnie w tyłek na przykład, on nie akceptuje przemocy ![]() i myślę, że gdyby ktoś chciał go uderzyć to by się nie cackał ale wolę nie sprawdzać
|
||
|
|
|
|
#83 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i warczy kiedy obcy facet zagaduje mnie na spacerzeTaki psiur przydałby się na wątkowego cwaniaka
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
No sądzę, że jakby to nie była biała kulka 29cm w kłębie to raczej by nie podniósł ręki :/
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jeśli jest sprawa zgłoszona to i kara będzie, policja nie może tego zignorować. można zrobić badanie psa u weta i to już jest dowód dla sądu. ja bym pomyślała nad jakimś miejscem dla psa żeby już nie musiał zostawać sam (fajnie, że mama Twojego tżta jest chętna do pomocy ), i tak bym sprawę zgłosiła.
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Naczelna Nastolatka
|
co za kawał chama ten facet. Chwast, przepraszam jeżeli poczułaś się urażona moim pierwszym postem w tym wątku. Nie miałam nic złego na myśli. temat krzywdy zwierząt zawsze mi podnosi ciśnienie i daję się ponieść emocjom.
A zgadzam się z tą osobą, która napisała powyżej, że agresja do zwierząt to wstęp do krzywdzenia ludzi.
|
|
#87 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no ale mojego już można się bać, niby nie jest wielki ale też nie malutki. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

) ani w kuchni. Nie wiem o co z tym chodzi. Ja do 16 roku życia też nie miałam żadnych, wymontowała