LOST- Zagubieni, jakie wrażenia ? :) - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-25, 19:00   #1741
ameska
Rozeznanie

GG do ameska
Dot.: LOST. Sezon TRZECI

Ehs, jakoś wyleciało mi to z pamięci, taki obfitujący w trupy/wydarzenia był ten ostatni odcinek Ja bym tam więcej dobrych znalazła.. a co tak w ogóle myślicie o romansie Sawyer & Kate & Jack + Juliette? Skoro Jack w końcu określił to co do niej czuje a w międzyczasie całuje Juliette + oschłość Sawyera? Co z tego będzie? A może Kate prześpi się z Jackiem i tak jak Kwon nie będzie wiedziała kto jest ojcem?
Stary 2007-05-25, 20:58   #1742
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi81 Pokaż wiadomość
Skąd taki pomysł, że w trumnie leży Sawyer?
Stad, ze obok Jacka byl najblizsza osoba dla Kate na wyspie Ostatecznie moglby to byc John...ale BEN? Dlaczego Jack mialby pytac Kate czemu nie byla na pogrzebie Bena...
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-25, 21:43   #1743
justysia274
Zadomowienie

GG do justysia274

Tym waszyn gadaniem zakręcilam się jeszcze bardziej do obejrzenia odcinka
Jutro zobacze bo dziś czasu nie mam już
Stary 2007-05-25, 22:41   #1744
magi81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Stad, ze obok Jacka byl najblizsza osoba dla Kate na wyspie Ostatecznie moglby to byc John...ale BEN? Dlaczego Jack mialby pytac Kate czemu nie byla na pogrzebie Bena...
Jakiś sens w tym jest ale z drugiej strony nie wiadomo co jeszcze wydarzyło się na wyspie. Może lostowicze zjednoczyli się z Benem i jego ekipą prawdę mówiąc to w trumnie mógł być praktycznie każdy, nawet ktoś kogo jeszcze nie znamy
magi81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-25, 22:53   #1745
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Jakiś sens w tym jest ale z drugiej strony nie wiadomo co jeszcze wydarzyło się na wyspie. Może lostowicze zjednoczyli się z Benem i jego ekipą prawdę mówiąc to w trumnie mógł być praktycznie każdy, nawet ktoś kogo jeszcze nie znamy

A jesli to byl faktycznie Ben i reszta tak sie z nim "zjednoczyla" to dlaczego nikt nie przyszedl na pogrzeb?
Stary 2007-05-26, 01:00   #1746
cookiemonster
Wtajemniczenie

GG do cookiemonster

wszystko fajnie tylko dlaczego trzeba czekać 9 miesięcy na nastepne odcinki podobno mają być zarówno flashbacki jak i flashforwardy (jak w ostatnim odcinku)

przy okazji wklejam zdjęcie z nazwa tego domu pogrzebowego, do ktorego przyjechał Jack. nazwa firmy to anagram FLASHFORWARD od początku wydawala mi się ta nazwa podejżana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Untitled-3.jpg (7,8 KB, 45 załadowań)
Stary 2007-05-26, 08:05   #1747
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

Dziewczyn, w loscie sa cztery postacie z nazwiskami filozofów : John Locke, Danielle Roussou (nigdy nie wiem jak to sie pisze), Michail Bakunin i Desmond David Hum.

Wiecie, Moj TŻ powiedzial, ze trafil na jakies forum, gdzie bylo zblizenie chyba tego wycinku gazety - pdoobno w trumnie leży Juliet- hm, wydawalo mi sie, ze to Ben, a tu prosze suprise.
A Charlie juz raczej na bank nie zyje:/ widzialam z nim wywiad - ściał włosy Szkoda, bedzie mi zal Claire :/
hawrodytka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-26, 08:13   #1748
Sysska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cookiemonster Pokaż wiadomość
wszystko fajnie tylko dlaczego trzeba czekać 9 miesięcy na nastepne odcinki podobno mają być zarówno flashbacki jak i flashforwardy (jak w ostatnim odcinku)

przy okazji wklejam zdjęcie z nazwa tego domu pogrzebowego, do ktorego przyjechał Jack. nazwa firmy to anagram FLASHFORWARD od początku wydawala mi się ta nazwa podejżana

Faktycznie
Stary 2007-05-26, 12:29   #1749
2016070150903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mad'i Pokaż wiadomość
Przyznam że strasznie płakałam na śmierci Charliego. Zwłaszcza że przecież mógł zrobić inaczej.
Dla mnie odcinek niezły - Jackowi pasuje wersja hardkorowa, nie jest taki idealny
ja ryczałam w tym momencie jak głupia.

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Sawyer nie zyje To byl jego pogrzeb, czemu nikogo na nim nie bylo...? Kto go zamordowal w Los Angeles? Czy numer Kate byl taki sam jak kod w stacji podwodnej... chyba tak.

Czy to jest jakas alternatywna rzeczywistosc? I najwazniejsze - kiedy bedzie kolejny sezon?
nie sądzę, żeby to był Sawyer. chociaż właściwie teraz to wszystko tam możliwe.

Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
Tez mysle ze ten w trumnie to Ben... Jakby to byl Sawyer to chociaz by ludzie "z wyspy" przyszli na jego pogrzeb.W ogole strasznie to wszystko zakrecone :P a Charlie glupi, mogl przeciez przez to okienko wyplynac albo szybko wybiec i zamknac drzwi, jak dla mnie troche bez sensu to No i w ogole, na tyle dziwnie sie skonczylo ze zaczynam watpic czy bedzie 4 seria, bo jak wrocili to o czym dalej krecic? Chyba ze wiecie ze napewno bedzie
Charlie chyba chciał żeby te prorocze wizje Desmonda się dopełniły. nie sądzę, zęby wypłynął.

Cytat:

Mnie zdziwiły jeszcze dwie rzeczy:
  • Jack mówiący Kate, że ją kocha
  • Mina Juliet kiedy Sawyer zabił Toma mówiąc że mu nie uwierzył. Myślę, że nie spodziewała się tego, co może świadczyć o tym, że z jej strony czekają nas jeszcze jakieś niespodzianki
  • Pojawienie się Walta
  • Dlaczego nie ścigają już Kate?
Hurley - boski rambo
też mnie zdziwiło to wyznanie Jacka, mina Juliet i Walt.

może podarowali Kate karę, bo i tak dużo przeżyła. ale tak na serio, też się nad tym zastanawiałam.

Hurley super był.

Cytat:
faktycznie. wszystko skubańcy mają dopracowane.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-26, 12:38   #1750
cookiemonster
Wtajemniczenie

GG do cookiemonster

Cytat:
Napisane przez hawrodytka Pokaż wiadomość
Dziewczyn, w loscie sa cztery postacie z nazwiskami filozofów : John Locke, Danielle Roussou (nigdy nie wiem jak to sie pisze), Michail Bakunin i Desmond David Hum.

Wiecie, Moj TŻ powiedzial, ze trafil na jakies forum, gdzie bylo zblizenie chyba tego wycinku gazety - pdoobno w trumnie leży Juliet- hm, wydawalo mi sie, ze to Ben, a tu prosze suprise.
A Charlie juz raczej na bank nie zyje:/ widzialam z nim wywiad - ściał włosy Szkoda, bedzie mi zal Claire :/

z tego co pamiętam Kate powiedziała , że niby po co miałaby iść na JEGO pogrzeb takze w trumnie lezy raczej facet

a co do nazwisk to podobno mają znaczenie, mają okreslać charakter postaci, także dla zainteresowanych
http://en.wikipedia.org/wiki/Jack_Sheppard
http://en.wikipedia.org/wiki/John_Locke
http://en.wikipedia.org/wiki/Bakunin
http://en.wikipedia.org/wiki/David_Hume
http://en.wikipedia.org/wiki/Jean-Jacques_Rousseau
http://en.wikipedia.org/wiki/Kate_Austin

Podobienstwa Charliego do Noela Gallaghera z Oasis
Wygląda jakby postać Charliego bazowala na postaci Noela Gallaghera, gdyż oboje mają wyboiste zwiazki z bratem, ktory w obu przypadkach ma na imię LIAM. Obaj równiez grają w kapeli z bratem i pochcodza z Manchester. Poza tym Charlie gra na ulicy utwor Oasis "Wonderwall"
Stary 2007-05-26, 13:31   #1751
Sysska
Zadomowienie

Cytat:
z tego co pamiętam Kate powiedziała , że niby po co miałaby iść na JEGO pogrzeb takze w trumnie lezy raczej facet

a co do nazwisk to podobno mają znaczenie, mają okreslać charakter postaci, także dla zainteresowanych
http://en.wikipedia.org/wiki/Jack_Sheppard
http://en.wikipedia.org/wiki/John_Locke
http://en.wikipedia.org/wiki/Bakunin
http://en.wikipedia.org/wiki/David_Hume
http://en.wikipedia.org/wiki/Jean-Jacques_Rousseau
http://en.wikipedia.org/wiki/Kate_Austin

Podobienstwa Charliego do Noela Gallaghera z Oasis
Wygląda jakby postać Charliego bazowala na postaci Noela Gallaghera, gdyż oboje mają wyboiste zwiazki z bratem, ktory w obu przypadkach ma na imię LIAM. Obaj równiez grają w kapeli z bratem i pochcodza z Manchester. Poza tym Charlie gra na ulicy utwor Oasis "Wonderwall"
woow
Stary 2007-05-26, 13:34   #1752
cookiemonster
Wtajemniczenie

GG do cookiemonster

wklejam snapshoty z kawałkiem gazetki o pogrzebie, a raczej o śmierci MĘŻCZYZNY, z imieniem zaczynającym się na J------ a nazwiskiem kończącym na -------antham (??), mieszkancem Nowego Jorku, który sie powiesił po 4 rano w okolicyu Grand Avenue.

a resztę cięzko odczytac poza tym że J zrobil to na belce stropowej na strychu

może to ten cały JACOB??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gazeta1.jpg (33,6 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gazeta2.jpg (95,9 KB, 58 załadowań)
Stary 2007-05-26, 15:04   #1753
aaliyah
Zakorzenienie

Oto tresc tekstu z gazety (podobno od kogos kto mial dostep do scenariusza):
"The body of John Lantham of New York was found shortly after 4 am in the 4300 block of Grand Avenue.
Ted Worden, a doorman at the Tower Lofts complex, heard loud noises coming from the victim's loft.
Concerned for tenants' safety, he entered the loft and found the body hanging from a beam in the living room.
According to Jaime Ortiz, a police spokesman, the incident was deemed a suicide after medical tests. Latham (sic) is survived by one teenaged son.
Memorial services will be held at the Hoffs-Drawlar Funeral Home tomorrow evening."

Z innego zrodla dowiedzialam sie, ze w nekrologu widnieje nazwisko Bantham, co jest nawiazaniem do filozofa Jeremiego Banthama (czlonek tzw. klubu "Jacob"inow). Bantham wymyslil rodzaj wiezienia - Panopticon, w ktorym wiezniowie sa obserwowani ale nie wiedza kiedy ani przez kogo. Oto link do tej teorii: http://www.lostreview.com/2007/05/wh...ard-so-far.cfm
Stary 2007-05-26, 15:22   #1754
cookiemonster
Wtajemniczenie

GG do cookiemonster

też się natknęlam na tą teorie http://en.wikipedia.org/wiki/Panopticon
to by mogło mieć jakiś sens, biorąc pod uwagę, ze ten Jeremy Bantham aka. JACOB to twórca całej tej wyspy-więzienia, na której rozbitkowie są obserwowani nie wiadomo przez kogo i na ktorej musi być jakaś okreslona liczba ludzi, ktoś spostrzegawczy to zauwazył :P, że gdy Ben wymordował 40 członków inicjatywy Dharma, spadło mu z nieba 40 rozbitków z lotu 815.

EDIT: właśnie gdzieś doczytalam że filozof Jeremy Bantham przyjaźnił się z filozofem Johnem Lockiem!!
Stary 2007-05-26, 15:58   #1755
cookiemonster
Wtajemniczenie

GG do cookiemonster

hmm John Latham to kontrowersyjny artysta http://www.theleastevent.com/johnlatham.htm

sama już nie wiem, kto mógł osierocić nastoletniego syna, z tego co wiemy napewno Michael (mógł przyjąc pseudonim John Latham) ma nastoletniego syna Walta. tylko niby dlaczego miałby się zabijać.
chyba że któryś z naszych lostów ma jesszcze dziecko, o którym np. jeszcze nie wie bo skoro dzieciak jest nastolatkiem to teoretycznie juz powinien byc urodzony, gdy zagubieni sa na wyspie
Stary 2007-05-26, 17:49   #1756
madarynka
Zadomowienie

z opoznieniem ale dotarlam do konca i wlasnie juz czekalam na zdiecia tego wycinka z gazety itp. nie zawiodalm sie na was

no i zdziwilo mnie ze az tylu filozofow tam umiescili!ciekawe czy te postacie kieruja sie mniejwiecej takimi motywami o jakich pisali ich poprzenicy...
a moze Kwon to tez jakis koreanski filozof?

a przeciez juz sie wqrzalysmy na rezyserow a oni jednak wciaz potrafia zaskoczyc czyms swiezym i z polotem typu flashforward chociaz na poczatku wydalo mi sie to gluuuupie i myslalam ze mial kiedys kolezanke bardzo podobna do Kate, heheh bo ta jakies ciemniejsze oczy miala

madarynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-26, 18:52   #1757
magi81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madarynka Pokaż wiadomość
z opoznieniem ale dotarlam do konca i wlasnie juz czekalam na zdiecia tego wycinka z gazety itp. nie zawiodalm sie na was

no i zdziwilo mnie ze az tylu filozofow tam umiescili!ciekawe czy te postacie kieruja sie mniejwiecej takimi motywami o jakich pisali ich poprzenicy...
a moze Kwon to tez jakis koreanski filozof?

a przeciez juz sie wqrzalysmy na rezyserow a oni jednak wciaz potrafia zaskoczyc czyms swiezym i z polotem typu flashforward chociaz na poczatku wydalo mi sie to gluuuupie i myslalam ze mial kiedys kolezanke bardzo podobna do Kate, heheh bo ta jakies ciemniejsze oczy miala
Witam w klubie też przez chwilę pomyślałam, że to podobna do Kate koleżanka
magi81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-26, 22:00   #1758
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

Dziewczyny,a ja dzisiaj ogladalam z TŻ z nudów losta i odcinek 03x17 moment kiedy Desmon zegna sie ze swoim przelozonym, jest zblizenie jego biurka. Na biurku stoi ramka ze zdjeciami. Na jednym z nich jest ta babka, która znała przeznaczenie Desmonda ta od pierscionka Moj TŻ to jest jednak spostrzegwaczy.
Stary 2007-05-26, 22:03   #1759
Olencjaaa
Organizatorkaaa :)

GG do Olencjaaa

Cytat:
Witam w klubie też przez chwilę pomyślałam, że to podobna do Kate koleżanka
Ja tak samo pozniej sobie mysle ze co on znal predzej Kate a dopiero pozniej sie skaplam o co chodzi i szok

Charli
Olencjaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-26, 22:40   #1760
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
Napisane przez hawrodytka Pokaż wiadomość
Dziewczyny,a ja dzisiaj ogladalam z TŻ z nudów losta i odcinek 03x17 moment kiedy Desmon zegna sie ze swoim przelozonym, jest zblizenie jego biurka. Na biurku stoi ramka ze zdjeciami. Na jednym z nich jest ta babka, która znała przeznaczenie Desmonda ta od pierscionka Moj TŻ to jest jednak spostrzegwaczy.
Pisalam juz o tym kilkadziesiat postow wczesniej
sweeney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-26, 22:45   #1761
justysia274
Zadomowienie

GG do justysia274

Dziewczyny mam pyt. Bo właśnie śiągłam odcinek i nie wiem za bardzo czy dobre ściągłam. Czy odcinek zaczął się od Jack'a, który leciał w samolocie ( miał brodę ) a jak to inny to który to jest ten odcinek ( tzn. numer odcinka albo tytuł).
Stary 2007-05-26, 22:51   #1762
madarynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justysia274 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pyt. Bo właśnie śiągłam odcinek i nie wiem za bardzo czy dobre ściągłam. Czy odcinek zaczął się od Jack'a, który leciał w samolocie ( miał brodę ) a jak to inny to który to jest ten odcinek ( tzn. numer odcinka albo tytuł).
dobry sciagnelas, a pozniej musisz nastepny, chyba ze masz wersje polaczona

edit: a numer to 3x22 i 3x23

madarynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-26, 23:00   #1763
justysia274
Zadomowienie

GG do justysia274

Cytat:
Napisane przez madarynka Pokaż wiadomość
dobry sciagnelas, a pozniej musisz nastepny, chyba ze masz wersje polaczona

edit: a numer to 3x22 i 3x23
dziękuje
Stary 2007-05-27, 16:10   #1764
justysia274
Zadomowienie

GG do justysia274

Zobaczyłam Odcinek był rewelacyjny! Popłakałam się nad śmiercią Charliego. Myślę, że zrobił to dla przyjaciół i co najważniejsze dla Cleire. Wierzył, że jeśli postąpi inaczej, nie uratują ich. Też zastanawiałam się kto leży w trumnie... Myślę, że Sawyer. Na wyspie powiedział Kate, że nie chce z nią iść na plażę. I Juliette z nim poszła. No i przy tym strumyku powiedziała Sawyerowi, że inni mogli też po nią przyjść, żeby sprawdzic, czy nie jest z nim w ciąży. A on powiedział, że ma nadzieję, że nie. Kate może była zła na Sawyera i dlatego nie pojawiła się na jego pogrzebie. Zresztą to tylko moje domysły. Dużo teorii miało by tu sens...
Tak wogóle to Hurley był super! Nikt go nie chciał zabrać, każdy odtrącał, a odwalił sam taką robotę No i jak zawsze ciekawa jestem, czy jednak na 100 % będzie kolejna seria. Już dużo razy słyszałam, że będą jeszcze 2(3?) serie. Tylko ciekawe jak dalej będą to ciągnąć ? I co teraz zrobi Lock ... ? Gdzie się będzie podziewał ? Czy Walt to była jakaś wizja ? Co z resztą lostowiczów ?
...
tyle pytań ...
Stary 2007-05-27, 18:43   #1765
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

Justysia Lost ma trwac do 2010r . Czwarty sezon zaczyna sie chyba w tyczniu i bedzie liczyl chyba 16 odcinkow. Czyli jeszcze 3 sezony przed nami... Moze duzo, ale wierze, ze producenci wiedza co robia Najbardziej mnie teraz ciekawi, kim okazą się kumple Naomi. Czy naprawde są "źli" jak twierdzil Ben? I dlaczego Locke zabił Naomi, czyzby zlecil mu to "WALT" ktory był jakimś wcieleniem Jacoba?
Stary 2007-05-27, 18:51   #1766
cookiemonster
Wtajemniczenie

GG do cookiemonster

eh teraz przez 9 miesięcy będę się zastanawiać natknęłam się na ten fragment, który akurat niezbyt dobrze mogłam obejżeć na tv bo bylo za ciemno gdzie faktycznie przez chwilę widać JACOBA i jego oko (Ben i Locke mają niebieskie oczy a Jacoba jest brązowe)

http://www.youtube.com/watch?v=xd451PiCCJE

są różne pomysly któż to może być, w LOSTOPEDII odwołania do Biblii http://www.lostpedia.com/wiki/Jacob

kto to moze być?? bo mam wrażenie ze okaże sie kimś ważnym. Zacząl gadac do Johna i obraził się na Bena czy cos

EDIT: w odcinku "not in Portland" byl taki tekst jak na 3 foto. Pokazywał się na ekranie gdzie prali mozg Karlowi hmm, hmm, hmm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jacob.jpg (12,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jacobs eye.jpg (7,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Lost-307.jpg (33,9 KB, 9 załadowań)

Edytowane przez cookiemonster
Czas edycji: 2007-05-27 o 19:27
cookiemonster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-03, 19:23   #1767
2016070150903
Konto usunięte

Cytat:
EDIT: w odcinku "not in Portland" byl taki tekst jak na 3 foto. Pokazywał się na ekranie gdzie prali mozg Karlowi hmm, hmm, hmm
oo, faktycznie, pamiętam

/ źle wymyślili z tą długą przerwą.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-03, 21:08   #1768
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

ja chce losta ;( Buuuuu!!! co ja bede robic przez tyle miesiecy
Stary 2007-08-30, 21:03   #1769
neonka28
Zakorzenienie

Dot.: LOST- Zagubieni, jakie wrażenia ? :)

w tvp Lost teraz!!!
Stary 2007-08-30, 21:10   #1770
i_n_e_s
Zadomowienie

Dot.: LOST- Zagubieni, jakie wrażenia ? :)

Cytat:
Napisane przez neonka28 Pokaż wiadomość
w tvp Lost teraz!!!
Dzięki za wiadomość dziś już się skończył, ale sprawdziłam, że to przypomnienie było, ale za tydzień już 2 normalnie
i_n_e_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości