|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Karma
No wg mnie gdyby sie rozeszli normalnie to i tak by Ja to spotkalo.. nie mozna wszystkiego przypisywac do karmy.
Zli ludzie maja lepiej niz dobrzy, niestety. Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#32 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
A z drugim zdaniem się zgadzam i czasem rozkminiam jakie to wszystko jest niesprawiedliwe... Oglądałam dokument o bogaczach z Dubaju i mnie naszło na przemyślenia. Są ludzie którzy mają wszystko a są tacy którzy nie mają nic, ani zdrowia, ani nikogo bliskiego, ani środków do życia. To okropne... Jeśli istnieje reinkarnacja to miałoby wtedy sens. Bo wtedy sytuacja mogłaby się odwrócić. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ja w karmę po cichu i nieśmiało wierzę, ale bardzo odległą w czasie i niezwiązaną bezpośrednio z tym, co się zrobiło.
|
|
|
#34 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#35 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nie, to jest moje czujne oko :P
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyżby wszystkie porzucone i zdradzane dziewczyny z tego podforum miały coś podobnego na sumieniu? Strasznie to krzywdzące. ![]() Ale ok- następnym razem, jak któraś będzie płakać, że ją facet zdradził, to napisze jej, żeby więcej nie zdradzała. Ale wtedy to na 100% punkty dostanę, pytanie tylko czy za trollowanie czy za głupotę. Nie podoba mi się ta teoria, bo przenosi odpowiedzialność na ofiarę. Edytowane przez Fleur_D Czas edycji: 2014-01-01 o 18:13 |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
Ktoś wyżej chciał przykłąd to podałam, bo mi się z tym skojarzyło. Wiedziałam, że zaraz się zacznie najazd na tym wątku ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- No i nie wiem co tu jest krzywdzącego, równie dobrze można takiej dziewczynie powiedzieć, że jeśli zdradzający facet ułoży sobie życie z inną kobietą to ktoś go potraktuje tak samo. |
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Luźna rozmowa nie polega tylko na przytakiwaniu. Ja całkiem luźno rzuciłam argumentami i przykładami w moich wypowiedziach
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Wredny kotecek
|
http://kontakt24.tvn24.pl/temat,pija...categoryId=496 Ciekawe co musiałoby się stać żeby sprawiedliwość dotknęła tego ch**.. Bo 15 lat więzienia to jakiś żart.
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
No, a co jeśli ktoś wyrządził komuś krzywdę niechcący? Czasem nie nad wszystkim jesteśmy w stanie zapanować i po prostu coś się spartoli w życiu. Więc co? za każdy taki błąd trzeba odebrać karę?
A druga sprawa, która mnie nurtuje, to mój przykład prywatny. Mianowicie w ostatnich tygodniach, jakieś trzy, cztery razy, próbując być dla kogoś uczynna i chcąc coś komuś udogodnić, za każdym z tych razów automatycznie, źle na tym wychodziłam... Dlatego dochodzę do wniosku, że chyba już więcej nie będę nic nikomu ułatwiać... No chyba, że powiecie, że to karma sprzed paru lat teraz do mnie wraca...
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
polecam poczytać chociażby wikipedię
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Przyczajenie
|
Niestety,ale też to zauważyłam.Generalnie egoistom,samolubom i kombinatorom żyje się lepiej niż tzw.dobrym ludziom.Mam mieszane uczucia co do tej karmy,ale z tego co mi mówiła pewna wróżka,to w każdym kolejnym wcieleniu pokutujemy za zło wyrządzone w poprzednim życiu.Stąd niby można wytłumaczyć to,że ktoś ma całe życie pod górkę,a niektórym wszystko idzie jak z płatka.Chyba nie przemawia do mnie ta teoria.
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez beri899 Czas edycji: 2014-01-02 o 13:07 |
|
|
|
|
|
#44 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Nie wierzę w takie głupoty.
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
mój Pan dziadek ( z racji tego ża aż 2 razy go na oczy widziałam) bił moją babcię również jak była w ciązy, nie pracował i finalnie babcia się z Nim rozwiodła. Na starność związał się z kobietą która zabierała mu emeryturę i biła.
|
|
|
|
|
#47 |
|
Konto usunięte
|
Wierzę. Trochę
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Wierze!
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Napisane przez Pazurka
Mianowicie w ostatnich tygodniach, jakieś trzy, cztery razy, próbując być dla kogoś uczynna i chcąc coś komuś udogodnić, za każdym z tych razów automatycznie, źle na tym wychodziłam... Kilka razy jak na całe życie to mało __________________ Chodziło mi o to, że to się zdarzyło trzy, cztery razy z rzędu w krótkim czasie. Wtedy naprawdę odechciewa się "dobroczynności" |
|
|
|
|
#50 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Pomagać, owszem, ale żeby musieć stawać na rzęsach? Takie coś to tylko sprawdzonym, bliskim osobom.
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Wolałabym aby ludzie byli mili, dobrzy, itd bo tak chcą, a nie dlatego, że i im sie cos dobrego dzięki temu przytrafi
![]() Osobiście wierzę, że trzeba byc dobrym, miłym, pozytywnym dla siebie samego wtedy i ludzie bedą tacy dla ciebie Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2014-01-02 o 19:18 |
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Pazurka Czas edycji: 2014-01-02 o 20:24 |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Wierzę
|
|
|
|
|
#54 |
|
Konto usunięte
|
Wierzę bo i mnie dotknęły jej skutki
Dlatego staram się być dla wszystkich miła i dobra i nikogo nie ranić żeby to do mnie nie wróciło
|
|
|
|
|
#55 |
|
Rozeznanie
|
Nie wierzę, a szkoda
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widząc, że jesteś dobry dla siebie samego, ludzie mogą po prostu stwierdzić, że cholerny z Ciebie egoista. I traktować jeszcze gorzej! ![]() Ale zgadzam się z tym, bo tak zupełnie z innej beczki: samemu jest się swoim najlepszym przyjacielem i w życiu zdarzają się problemy, w których rozwiązaniu i tak nikt nie da rady pomóc. Wtedy można liczyć tylko na siebie (albo czekać na powrót dobrej karmy).
|
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Addicted of makeup.
|
Wierzę i nawet kilka razy się przekonałam że to działa.
Cytat:
Kiedyś będąc w miejscu publicznym znalazłam telefon. Spojrzałam w kontakty i widziałam takie "służbowe numery". Poszłam na informację i zwróciłam telefon, bo na 99,9% był to telefon służbowy jednego z pracowników. Dwa dni po tej sytuacji znalazłam na chodniku pieniądze. I mógł je wziąć ktoś inny, bo leżały na widoku przy ulicy ale nikt tego nie zrobił.
Edytowane przez Choco_Latte_ Czas edycji: 2014-06-29 o 22:35 |
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie karma to bajka jakich mało. To, że komuś dobro lub zło powraca, to najnormalniejszy w świecie zbieg okoliczności, żadne czary.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.

polecam poczytać chociażby wikipedię