|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
hej hej
piszę, puki tż w piwnicy, bo zaraz bedzie mnie gonił do nauki wczoraj pierwszy raz zobaczyłam, jak mój brzuch skacze i lekko sie podnosi przy kopniakach malucha wiec moja nauka wyglądała tak, że siedziałąm z koszulka w górze i lampiłam sie na ten brzuch a notatki smętnie zwisały mi z dłoni. tż w końcu sie wkurzyl i kazał mi dołączyć do niego, żeby mnie pilnować ![]() i sukces! tż wczoraj pierwszy raz rozmawiał z synem szkoda tylko, żeby mu powiedzieć, jaki z mamusi jest leń i obibok.... ![]() widziałam fotki brzuszków. zgrabnych brzuszków!
|
#902 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowym wątku
![]() melduje, że po wizycie wszystko dobrze z Małą, ładnie się rozwija, ułożona główką w dół. Ja mam lekko poniżej normy hemoglobine, więc ginka zapisała mi żelazo. i w końcu waga drgnęła, 3kg do przodu ![]() nie dam rady nadrobić niestety doczytałam że bliźniaki Paulki nadal nie pokazały co mają między nóżkami. Kochana na pewno bedzie wszystko w porządku i zrównają się wagą i przepływy będą dobre. Trzymam mocno ![]() aha mam troszkę ciuszków chłopięcych do sprzedania, jeśli któraś byłaby zainteresowana proszę o priw może uda mi się coś nadrobić, choć mam 10 minut do przyjścia męża z pracy ![]() pozdrawiam i kciuki za wszystkie wizyty
|
|
#903 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje nowych tygodni
![]() Wszystkie brzuszki cudowne Niki - Majeczka piekna ![]() Carolyna - Kacperek tez czescie po lewej stronie jest
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiab - to rzeczywiście twarda jesteś.. Ja za każdym urodzeniem, jak kładli maluszki na matkę ryczałam..
Ciekawe ile mój maluszek waży.. ![]() Lecę poskakać trochę na piłce
|
|
|
|
#905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Asia
za skaczący brzuch ![]() A najważniejsze że coś mówił do brzuszka PS. Mój TŻ się ze mnie śmieje jak mówię „lampić” :P Martusia fajnie że po wizycie dobrze. Jak lekko poniżej normy to nie ma czym się przejmowac , żelazo powinno to unormowac
|
|
|
|
#907 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a wczoraj nasza córeczka ważyła już ponad 600g, a w tamtym tygodniu było prawie 500, wiec chyba sporo przybrała madziula, ilkas nie denerwować się proszę!!
|
||
|
|
|
#908 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Mnie też dziś bolała głowa... ale zasmrodziłam mieszkanie rybą, teraz je wietrzymy i po świeżym powietrzu mi przechodzi
![]() A i wcześniej było mi tak słabo i leciała mi krew z nosa Mierzyłam ciśnienie i było ok, więc nie wiem od czego...Cytat:
![]() Mam nadzieję, że nie zdążyłaś już tego przyrządzić, bo na surowo wyglądało i pachniało to paskudnie, dopiero po usmażeniu było mniami ![]() A jeśli chodzi o sos do frytek to ja uwielbiam czosnkowy: majonez, troszkę śmietanki lub kapka mleka do rozrzedzenia, czosnek (ząbek lub 2 przeciśnięte przez praskę) i oregano. Można dodać troszkę papryki, ale niekoniecznie. Cytat:
Cytat:
Nom, zajął swoje miejsce. Moja sobie szanowną upodobała i jej nie widać od spodu ![]() Cytat:
Tak samo bym się uczyła jak Ty
|
|
|
#909 | |||
|
Zadomowienie
|
Ja u Aldrin również czuję chłopaka
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja tak siedzę każdego dnia ![]() Cytat:
gratuluję!Dziewczyny, macie już problemy z oddychaniem. Ja od kilku dni sapię jak słoń. Przy wejściu na kilka schodków mam zadyszkę
|
|
|
#910 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#911 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
na 3 jak weszłam to jak stara babcia sapałam ja u Aldrin też chłopaka czuję
|
||
|
|
|
#912 |
|
Zadomowienie
|
Ale Wy macie zgrabne te brzuszki
Ja robię małe porzadki,co dziennie po troszku... stwierdzam że nie mam gdzie trzymać dzidziusiowych rzeczy,więc wanienkę na razie dałam do piwnicy a pościele itp popakowałam w folię i dam do skrzyni na pościel pod kanapę,wyjme w maju i popiorę jeszcze raz ![]() Po za tym robie renamenty w szafie swojej i męża,mamy rzeczy których nie nosimy więc nie wiem po co ja tym miejsce zajmuje... nie zalożylam przez 2 lata to pewnie wiecej juz nie założę.
|
#913 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale tak swoją drogą, to kurcze, tyle kroją za te badania i jeszcze muszą za bliźnięta doliczyć ja wiem, że przy dwójce ma dwa razy więcej pracy, no ale sorry.. nie trwa to 3 godziny...---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- o ranyy ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#914 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
dziś nie miałam czasu wcześniej zajrzeć, była koleżanka na plotach a potem się poszłam kimnąć bo Iga dziś poszalała ze spaniem ![]() teraz zjadłyśmy dopiero obiad bo przespała go ![]() przyszła nasza lampa, już zamontowana nadrobiłam Was ale nie będę cytować, za dużo piszecie ![]() Nikii śliczna Majeczka z profilu, też chcę takie foto ![]() śliczne macie brzuszki Ramona, Agaaga ![]() ja tez obstawiam u Aldrin chłopaka
|
|
|
|
#915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#916 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak już od jakiegoś czasu i jest coraz gorzej... a jak się zmęczę, to po prostu spać mi się chce...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze właśnie sobie uświadomiłam, że nie mam zdjęcia mojej dziewczynki tzn twarzy
Ja się strasznie boję o nosek jej. Na genetycznych byl taki duży A mój mąż ma pokaźnych rozmiarów nos i jego matka też, a ja nie chcę, żeby Ola była do tej babci podobna
|
#918 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja póki co też nie mam ale po 4D mam nadzieję że dostane ;D
I też ciekawe ile moje Maleństwo waży. ![]()
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Niki dobrze że dała ci sskierowanie na na połówkowe, przynajmniej ci lekarka powiedziąła że nie masz się co martwić, tylko ona na tym sprzęcie nie może w pełni zbadać serduszka małej. juz się zpisałaś ? nitka_88 >> Gratuluje córeczki !! madziuuula >> Impreza 100 dniówka !!! ![]() agaaga89 >> jaka laseczka brzusio jak się patrzy![]() carolyna86 >> ale sie ułożył mały, ja jak się położe to mam taki rozlany na boki brzuch hehe jeśli chodzi o Aldrin, to ja też czuje chłopaka ![]() ja równiez mam prooblemy z oddychaniem, nie męcze się jakoś jak chodze tylko czasem łapie zadyszkę, jak np, zakładam skarpetki, maluje paznokcie u nóg, generalnie jak się schylam to często brakuje mi oddechu. kasiab91 >> spokojnie, dziewczyny pisały żeby sie tak bardzo nie sugerować zdjęciami / o ile pamietam to kasian tak pisała: że córcia miał wielkie grube usta, a jak się urodziła to normalne.[COLOR="Silver"] niegrzeczna88 >> jaką lampe zamawiałaś ? Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2014-01-16 o 17:34 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno będzie miała śliczny nosek , spokojnie
|
|
#921 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez miewam zadyszki jak wchodze po schodach i jak troszke szybciej chodze to tez mnie lapie zadyszka.
Z tym, ze u mnie z kondycja zawsze bylo kiepsko, a teraz to juz w ogole.
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#922 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam zadyszkę jak tylko wyjdę po schodach, problemów z oddychaniem jako tako nie mam nie sapie tylko szybciej się męczę
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2014-01-16 o 17:51 |
|
|
|
#924 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
odpoczywam padnieta po pracy, jakies zwolnienia, zmiany, roszady.... ech ale ja sie juz niczym nie martwie i odliczam czas do L4. Dzis rozpoczynam 6 miesiac! !! :O ale czas leci....Poza tym widze ze o wadze dzieci rozmawiacie- nasze bobo w 22 tyg mialo 447g i tez mieści sie w normie ![]() Nawet jesc mi sie dzis nie chce....jestem na 2bulkach i monte a pieczony łosoś na mnie czeka, później zjem ![]() A co do kondycji to jak czasem zepsuje sie winda w pracy to wchodzac na 4 pietro jestem padnieta a wczesniej wbiegalam bez zadyszki. Polozna mowila ze to normalne, ze nie nalezy nic nikomu udowadniac a co pietro zrobic sobie przerwę
Edytowane przez Seksta Czas edycji: 2014-01-16 o 17:56 |
|
|
|
#925 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
miły ciężar W rossmanie jeszcze jest promocja na oliwkę J&J w żelu po 9,90 zakupiłam dzis bo moja sie kończy
|
|
#926 |
|
Zadomowienie
|
Ok wstawiam zdjęcia butelek TT.
Przepraszam za jakość i tło ale nadal kwitne w firmie. W skład zestawu wchodzą : 2 butelki 150 ml ze smoczkami 0+ 2 butelki 260 ml ze smoczkami 0+ 2 dodatkowe smoczki od 3+ Kubek niekapek 6+ I smoczek od 0+. Za cały zestaw z przesyłką zapłaciłam 76 zł. Butelki zamówiłam we wtorek wieczorem, dziś otrzymałam przesyłkę. Poniżej lind do aukcji. http://allegro.pl/tommee-tippee-zest...806330073.html Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! Edytowane przez monijaaa Czas edycji: 2014-01-16 o 18:20 |
|
|
|
#927 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odkryłam, że w drugiej wersalce (której nie mogę wywalić) mam trochę miejsca i udało mi się wygospodarować wolną szafkę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#928 | ||
|
Zadomowienie
|
Ale kuleczka, super. Ja nie mam takich atrakcji na brzuchu
![]() Cytat:
Cytat:
miałam jeszcze spagetti od wczoraj i zupę.A to zalewa do skrzydełek, no teraz to pasuje muszę ją wypróbować, ale może do udek, bo skrzydełka to dla mnie 0 mięcha
|
|
|
#929 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja niestety w szafkach juz nic nie upchnę,mimo wywalenia tylu rzeczy nadal jest ciasno.Kazdy ( ja + mąż) ma 1 szafkę u nas,po jednej szufladzie,jedna duża na płaszcze i 1 wąska na sukienki... reszta szafek w meblach to na pościel,druga mała apteczka,trzecia mniejsza na teczki z papierami + barek na łakocie.Cóa ma mebelki u siebie to sie ledwo miesci w nie już. W salonie 1 komoda na dokumety firmowe.. nic wiecej ... oraz brak miejsca na jaka kolwiek dodatkową komodę,nie ustawne mieszkanie jak TŻ wroci to go jeszcze pogonie aby komputer wywalił i monitor bo i tak nie używane stoi bo to zamulasty sprzęt
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

szkoda tylko, żeby mu powiedzieć, jaki z mamusi jest leń i obibok.... 

za skaczący brzuch 
nie denerwować się proszę!!

Mierzyłam ciśnienie i było ok, więc nie wiem od czego...

ja wiem, że przy dwójce ma dwa razy więcej pracy, no ale sorry.. nie trwa to 3 godziny...

A mój mąż ma pokaźnych rozmiarów nos i jego matka też, a ja nie chcę, żeby Ola była do tej babci podobna