Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-28, 20:02   #1471
201606240916
Konto usunięte

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
Jak nalozysz na cale to rownomiernie powinno pojqsnic.

Aniu ja w ta ciaze nie wierze.
Kochalismy sie co prawda 17 dnia cyklu, czyli mogloby cos byc, ale nie wierze, gumka byla cala.
Dzis mnie ugniatala jak mieso, mimo ze mowilam ze boli a ta rozluznic sie, nic nie moge wyczuc, a na koniec cos mruknela skrocone i skonczyla badanie.
Potem gapila sie na rekawiczki i z obsesja powtarzala ale krwi jest jakby pierwszy raz widziala kobiete w okresie. Porazka.
A ja mowilam ze dalej krwawie, dzis 6 dzien.
U mnie 7 dni krwawienia to norma
201606240916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 20:05   #1472
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaa86 Pokaż wiadomość
jak u mnie
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 20:10   #1473
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wy bierzecie tabsy?
U mnie zawsze 4, czasem 5-6 dzien to takie plamienie, ze 1 wkladka sprawe zalatwila.
Nie wiem tym razem mam wszystko inaczej.

Te laseczki co rodzily, wasze ciaze prowadzil ten sam gin do ktorego normalnie chodzilyscie, czy w ciazy zmienialyscie lekarzy na kogos z polecenia?
Stary 2014-01-28, 20:12   #1474
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wy bierzecie tabsy?
U mnie zawsze 4, czasem 5-6 dzien to takie plamienie, ze 1 wkladka sprawe zalatwila.
Nie wiem tym razem mam wszystko inaczej.

Te laseczki co rodzily, wasze ciaze prowadzil ten sam gin do ktorego normalnie chodzilyscie, czy w ciazy zmienialyscie lekarzy na kogos z polecenia?
ja nie biore tabsów
Stary 2014-01-28, 20:19   #1475
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Jak nalozysz na cale to rownomiernie powinno pojqsnic.

Kochalismy sie co prawda 17 dnia cyklu, czyli mogloby cos byc, ale nie wierze, gumka byla cala.
Dzis mnie ugniatala jak mieso, mimo ze mowilam ze boli a ta rozluznic sie, nic nie moge wyczuc, a na koniec cos mruknela skrocone i skonczyla badanie.
Potem gapila sie na rekawiczki i z obsesja powtarzala ale krwi jest jakby pierwszy raz widziala kobiete w okresie. Porazka.
Co za baba

Ja na tabsach/plastrach mam zawsze tez dlugi okres.
Na plastrach mi sie troche teraz skrócił do 5 dni. Ale potrafie miec tak ze 1-2 dzien ledwo co, a nagle 3-4 potop

Zrobiłam fotki włosów w łazience ale sa niezbyt ułożone, bo juz do mycia i po treningu, ale zaraz postaram sie wkleic
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 20:28   #1476
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Kurde na amen zapomniałam,miałam Bunny zdjęcia zrobić dzisiaj
Stary 2014-01-28, 20:33   #1477
asiabb1983
Zakorzenienie

hej!

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
Hej kochane

Dzwonil wczoraj lekarz z wynikiem Tosi z wymazu nie ma juz zadnej bakterii masc z antybiotykiem dala rade

Teraz od niedzieli sie pakuje, jutro wracamy do Gdanska, troche sie boje czy dam sobie rade sama z Toska ale wracac trzeba przeciez... Poki co mowie jej ze to ja jestem mamusia i ja dyktuje warunki (czasem nawet mi sie udaje ) ale generalnie moja Toska z piekla rodem rzadzi nami. No coz

Wlasnie sie kreci w lozku, zaraz musze jej wstrzyknac zelazo w dziobek i bedzie po nim wygladala jak wampir bo to taki syrop w kolorze czerwonym

A patrzcie co dla Tosi nam przyslali czekam tylko az sie obudzi Załącznik 5560029

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
super
trzymam za Was kciuki
jesteś super mamą ,a super mama daje rade ze wszystkim sama
Cytat:
Wrocilam i nic nie wiem.
Usg w piatek, wynikow nie dostane tylko w poniedzialek w karcie beda i mam wizyte znowu.
Dzis nic nie zobaczyla bo "krew wszedzie", stwierdzila tylko ze szyjka czysta.
Obmacujac mnie, bolalo jaki sukinsyn,stwierdzila ze cos jakby jest skrocone, cokolwiek mialo to znaczyc.
Takze wizyta bez sensu, a jak mnie na usg wciskali w kolejke to z wielka lacha, ze lekarka moze mimo to nie przyjac i nich pani prywatnie idzie.
Takze czuje sie okropnie.
no masakra to co to za wizyta była może powinnaś sama pytać czego to przyczyna czy ciąży być może, czy zapalenie jajników mój lekarz to po samym badaniu palpitacyjnym jest w stanie powiedzieć czy z jajnikami coś nie tak
Cytat:
Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
jak u mnie
no co wy
to chyba ze mną jest coś nie tak bo u mnie to 2- 3 dni i po okresie na czwarty to już wkładke mam normalna i nic nie leci a okresy mam regularne jak w zegarku co do dnia praktycznie

było - 1 czerwiec 2013 -36 cm
jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm
po podcięciu 5 marzec - 47 cm

CEL 60 cm

aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała
asiabb1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 20:35   #1478
czekoladowoo
Zakorzenienie

Ja wklejam moje, 2 pierwsze bez lampy, 2 nastepne z lampą, światło sztuczne, łazienkowe.
Wybaczcie "ogarniecie" włosów

Tak jak mówiłam nie są tak rozbielone jak wtedy kiedy było na pół na pół, ale nie ma tej szarości. Odrost nadal jest lekko beżowy na mokro ale na sucho juz nie w przeciwienstwie do tego jak było pół na pół
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG1432.jpg (53,9 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG1433.jpg (44,3 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG1441.jpg (43,4 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG1447.jpg (46,4 KB, 43 załadowań)
Stary 2014-01-28, 20:36   #1479
novelove
Zakorzenienie

Hej aniołki. U mnie cały czas sajgon, ale jeszcze dwa egzaminy (ale takie hardcorowe-prawo i dietetyka) i po wszystkim.

Bunny
Noszę legginsy, ale pod spód rajty, bo inaczej marznę nawet w ocieplanych. A okresiwo mam też 7, czasem 8 dni nawet, a tabsów nie biorę.
Agatka
Nie przepadam za dzwonami, ale ja to ogólnie tylko rurki i takie joł, joł z obniżonym krokiem, w każdych innych czuję się, jak obwieś. Aaa i ładnie Ci w tym kolorku! Zieleni też nie widzę.

Pani doktor, wiesz co to może być? Wyskoczyło mi takie dziadostwo, mam uczulenie na nikiel, no ale nic w tym miejscu nie miałam takiego, co by mogło uczulić. Wcześniej strasznie piekło i swędziało, teraz tylko swędzi, już chyba trochę schodzi, ale to obrzydliwe jest i nie wiem. Koleżanka wróży mi jakiegoś półpaśca, ale jak o tym czytałam, to wychodzi na to, że może być to tylko po jednej stronie ciała, a to jest akurat po środku.
Eveline
Kanapki, jogurt, owoc, sałatka, jajecznica, warzywko.
Kylie
Jak czysto, jak ślicznie!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_9827.jpg (68,8 KB, 64 załadowań)

Edytowane przez novelove
Czas edycji: 2014-01-28 o 20:47
novelove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 20:40   #1480
asiabb1983
Zakorzenienie

Cytat:

ja za każdym razem razem u kogo innego byłam przez ciąże
przy pierwszej prowadził mnie ordynator oddziału połozniczego i patologi ciąży i opieke miałam ok. najgorzej wspominam szycie po porodzie niestety
przy drugiej ciąży lekarka nie pojawiła się przy porodzie ani po i byłam wściekła , że wogóle do niej chodziłam bo rodziłam w szpitalu oddalonym o dobre kilkadziesiąt kilosów od domu co było bezsensu i opieka o dupe rozbić

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Ja wklejam moje, 2 pierwsze bez lampy, 2 nastepne z lampą, światło sztuczne, łazienkowe.

Tak jak mówiłam nie są tak rozbielone jak wtedy kiedy było na pół na pół, ale nie ma tej szarości. Odrost nadal jest lekko beżowy na mokro ale na sucho juz nie w przeciwienstwie do tego jak było pół na pół
no wydaje się równiutko
długość super

CEL 60 cm

Stary 2014-01-28, 20:53   #1481
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde na amen zapomniałam,miałam Bunny zdjęcia zrobić dzisiaj
No wlasnie
Chce sliczne focie na bloga
Cytat:
Napisane przez asiabb1983 Pokaż wiadomość
hej!

super
trzymam za Was kciuki
jesteś super mamą ,a super mama daje rade ze wszystkim sama

no masakra to co to za wizyta była może powinnaś sama pytać czego to przyczyna czy ciąży być może, czy zapalenie jajników mój lekarz to po samym badaniu palpitacyjnym jest w stanie powiedzieć czy z jajnikami coś nie tak

no co wy
to chyba ze mną jest coś nie tak bo u mnie to 2- 3 dni i po okresie na czwarty to już wkładke mam normalna i nic nie leci a okresy mam regularne jak w zegarku co do dnia praktycznie
Zadalam jej te pytania ale nie umiala odpowiedziec co ze mna...

Cytat:

Na 3 foto super moglabym pokatowac o lepsze focie

Cytat:
Napisane przez asiabb1983 Pokaż wiadomość
ja za każdym razem razem u kogo innego byłam przez ciąże
przy pierwszej prowadził mnie ordynator oddziału połozniczego i patologi ciąży i opieke miałam ok. najgorzej wspominam szycie po porodzie niestety
przy drugiej ciąży lekarka nie pojawiła się przy porodzie ani po i byłam wściekła , że wogóle do niej chodziłam bo rodziłam w szpitalu oddalonym o dobre kilkadziesiąt kilosów od domu co było bezsensu i opieka o dupe rozbić

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

no wydaje się równiutko
długość super
Dziekuje asiu za opinie, czyli moze byc tak ze sie co raz do kogos innego pojdzie.
Stary 2014-01-28, 20:56   #1482
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie
Chce sliczne focie na bloga

Zadalam jej te pytania ale nie umiala odpowiedziec co ze mna...

Na 3 foto super moglabym pokatowac o lepsze focie

Dziekuje asiu za opinie, czyli moze byc tak ze sie co raz do kogos innego pojdzie.

Jasne Bunny, te wkleiłam tylko tak dla orientacji
Tylko nie wiem kiedy dam rade, bo jak wracam do domu to juz ciemno i nie mam dostepu do dziennego światła wiec pewnie jakoś piątek/sobota
Stary 2014-01-28, 21:13   #1483
201606240916
Konto usunięte

U mnie 7 dni to minimum, i mam tak od zawsze. I jak brałam tabsy, to też tak miałam.

bunny masz prawo zmieniać lekarza kiedy chcesz, i ile razy chcesz. Moją ciążę prowadził ordynator oddziału w szpitalu w szpitalu w którym chciałam rodzić. I byłam z niego bardzo zadowolona. Ale po porodzie zaczął przyjmować tylko prywatnie więc musiałam poszukać innego gin. Do prowadzenia ciąży najlepiej jest właśnie znaleźć takiego gin co pracuje na oddziale.
Ja nawet będąc już w ciąży zmieniłam gin. Bo pierwszy okazał się opryskliwy, gburowaty i niedelikatny.

czeko ładnie ci wyszło

Edytowane przez 201606240916
Czas edycji: 2014-01-28 o 21:33
Stary 2014-01-28, 21:47   #1484
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
Rodzinny zdarza się ze nie wie nawet o co chodzi. Rodzinni sa rozni-sa super a sa byle jacy. wiadomo jak wszyscy ale czy nie latwiej się odrobaczyć raz na jakiś czas i mieć spokoj?

Pozale się Wam bylam się po farbe i zaszłam do stradiego, zawsze tam zachodzę bo go uwielbiam:P i mierzyłam spodnie dzwony-bo chciałam i one sa długie takie ze nie wiem:/wszystkie ich spodnie są ok a te dzwony masakra, nawet pani mowila ze musiała powiesić je wyżej niż zawsze. i tu pytanie-czy one sa takie długie po to żeby nosić je ze szpilami? I co myślicie o takim fasonie spodni?

http://www.stradivarius.com/webapp/w...?menuId=298037
ooo nie tylko nie mówcie że dzwony powracają...... jak byłam mała to je nosiłam jak były modne ale teraz w życiu bym ich nie założyła!!!

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
A teraz jak jestem u Rodziców, spie u Mamy w sypialni i kot ciagle "bada" kto tam spi:P wskakuje na łozko, wącha mnie i mruczy nade mna. Jeden bo drugiemu chyba to wisi, siedzi pod drzwiami pokoju ojca
ale ten mnie molestuje w nocy po mnie łazi...
ale swietny !!!

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
Hej hej

Siedzę właśnie i piję inkę bez cukru na zmianę z koktajlem bananowym z otrębami.. mieszanka fest Zgodnie z założeniami dziś na obiad mam filet kurczaka z ryżem curry. Poza tym siedzę jak na szpilkach, bo czekam aż przyjdzie do mnie paczuszka ze spodniami z neta Mam nadzieję że trafiłam z rozmiarem

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Halooo, jest tu kto?

Zapomniałam wspomnieć że kupiłam szampon familijny polecany przez Lavię (za jedyne 3zł ) i jestem z niego baaardzo zadowolona, włosy po nim bardzo fajnie mi się układają i nie są przetłuszczone. Polecam

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Przyszły spodnie Upolowałam je za jedyne 45zł + przesyłka na wyprzedaży Rozmiarowo są prawie że idealne, trochę w biodrach (o dziwo ) za duże, ale i tak zamierzam chudnąć więc długo w nich nie pochodzę
noo a nie mowilam ze jest swietny ?
tez musze po niego leciec bo mi sie wlasnie skonczyl....

Kylie i Czeko włosy i kolor macie przecudowne!!!! Pozazdrościć tylko

Bunny ja tabsów nie biorę juz pol roku, a z reguly okres mam okolo 6-7dni takze wiesz...
treningi z Ewą Ch. i Mel B.
ZUMBOMANIACZKA

Edytowane przez Lavia15
Czas edycji: 2014-01-28 o 21:50
Lavia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 21:51   #1485
asiabb1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez novelove Pokaż wiadomość

Wyskoczyło mi takie dziadostwo, mam uczulenie na nikiel, no ale nic w tym miejscu nie miałam takiego, co by mogło uczulić. Wcześniej strasznie piekło i swędziało, teraz tylko swędzi, już chyba trochę schodzi, ale to obrzydliwe jest i nie wiem. Koleżanka wróży mi jakiegoś półpaśca, ale jak o tym czytałam, to wychodzi na to, że może być to tylko po jednej stronie ciała, a to jest akurat po środku.
a nie masz w tym miejscu jakiegoś guzika od spodni ( jeansów) lub ćwieka lub coś w tym stylu ? klamra od paska ?
mi kiedyś wyszło na biodrze od guziczka metalowego co jest z boku przy kieszeni dżinsów
a tak wogóle to guziki od spodni zawsze podklejam od wewnątrz plastrem żeby niedotykały ciała i mam spokój

CEL 60 cm

Stary 2014-01-28, 23:44   #1486
exclusivee
Zakorzenienie

Laseczki jestem juz po farbowaniu londa 16 z woda 6%. Kolor wyszedl miedziano-brazowy, niestety jest cieplo, ale przynajmniej wlosy sa rownomiernie pokryte farba Z tego co widzialam w swietle lazienkowym nie ma zadnych plam Kondycja po londzie idealna, wlosy bardzo gladkie Teraz pozostaje mi tylko w przyszlym miesiacu zaopatrzyc sie w koncu w mixton i farbowac londa jakas albo palette zeby zgasic troche cieply kolor i potem jesli nie splucze sie zbytnio zapuszczac naturalee

Swoja droga- rok temu w styczniu zaczelam swoja przygode z zejsciem z czerni do blondu, a dopiero teraz udalo mi sie zapuscic wlosy, ktore zaczely powoli siegac lopatek... I na co mi to bylo Jutro albo pojutrze postaram sie dodac jakies zdjecia obecnej dlugosci i koloru

Cytat:

Boski kolorr A wlosy takie zdrowie i lsniace ze w pewnym momencie myslalam ze masz nowki clip in Kondycja mega

Cytat:
Napisane przez Lavia15 Pokaż wiadomość
noo a nie mowilam ze jest swietny ?
tez musze po niego leciec bo mi sie wlasnie skonczyl....
Juz teraz zawsze bede kupowac

Cytat:
mam nadzieje,że Cię nie uraziłam

Laski,dzieciakom na prawdę powinni zabierać internet i wszelkie tego typu narzędzia
http://www.youtube.com/watch?v=9JjKI...ature=youtu.be

Cytat:
Wrocilam i nic nie wiem.
Usg w piatek, wynikow nie dostane tylko w poniedzialek w karcie beda i mam wizyte znowu.
Dzis nic nie zobaczyla bo "krew wszedzie", stwierdzila tylko ze szyjka czysta.
Obmacujac mnie, bolalo jaki sukinsyn,stwierdzila ze cos jakby jest skrocone, cokolwiek mialo to znaczyc.
Takze wizyta bez sensu, a jak mnie na usg wciskali w kolejke to z wielka lacha, ze lekarka moze mimo to nie przyjac i nich pani prywatnie idzie.
Takze czuje sie okropnie.
Cytat:
Na Twoim miejscu od razu zmienilabym lekarke i przychodnie Ja podczas ciazy chodzilam caly czas do jednej i tej samej lekarki. I tez nie stac mnie na prywatne wizyty u ginka wiec chodze do przychodni niepublicznej ktora ma umowe z nfz, gdzie przyjmuja codziennie (nieraz do poznych godzin typu 18 w piatki) i codziennie mozna sie tam zapisac (wystarczy zadzwonic kolo 7:45 rano zeby byly wolne miejsca), a nawet jesli miejsca na dany dzien sa wyczerpane a jest jakis ciezki wypadek to panie w recepcji rozmawiaja z przyjmujacym aktualnie lekarzem czy nie da rady przyjac pacjentki ktora nie byla zapisana dodatkowo. Usg w czasie ciazy mialam robione jakos 4-5 razy, zdjecia dostawalam za darmo, badania mialam robione w przychodni, w ogole to jak na przychodnie niepubliczna to jest tam "luksusowo" w porownaniu do innych przychodni. Nigdy jej chyba nie zmienie

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Agatko co do dzwonow to mi sie nigdy nie podobaly, nawet za dziecka ich nie cierpialam Bede do konca zycia wdzieczna temu kto wymyslil rurki

Jasny popielaty brąz

Edytowane przez exclusivee
Czas edycji: 2014-01-28 o 23:31
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 07:14   #1487
Agatau88
Zakorzenienie

Hej

NOVE puscilam pw.

CZEKO rzeczywiście masz już długie, gdyby mi cokolwiek rosly
Może ruszą bo łykam merz special już 3 tygodnie

BUNNY lekarz pozna ciaze jak szyjka rozpulchniona, ale przy @ tez taka jest. Zreszta jak Ci tyle leci nie ma zadnej ciąży, spokojnie.
wg mnie lekarka do d. Jak można pacjentce ostentacyjnie pokazywać krew, rękawiczki patrzeć się. To nie dość ze niehumanitarne to jeszcze dziwne i bez kompletnego taktu. Dziwie się, ja bym tak nie zrobila. Szacunek do ludzi się klania.
Aha i ja mam @ 4 dni, na 5 wkladka, albo już na 4 wkladka. Tyle ze ja mam 1 dzień mega bolesny.
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 08:12   #1488
shizaxa
Wtajemniczenie

Ja tez mam @ 6-7 dni. A myslalam że jestem wyjątkiem a tu tyle was z takimi okresami...moj na szczęście tylko 2-3 mocno w srodku tych 7 dni. Reszta wkladka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 09:52   #1489
CherrryCat
Zakorzenienie

Jak wszystkie tak o okresach to i ja sie '' pochwale '' mój trwa 3, maaaaax 4 dni iale ja biore tabsy

Wymiana

CherrryCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 10:22   #1490
exclusivee
Zakorzenienie

Ja biore tabsy i przy poprzednich miałam 4 dni krwawienia, a 5 już wkładka (2 i 3 dzień mam zawsze najgorszy i najbardziej bolesny), a przy tych co biore teraz mam niemal 6-7 dni krwawienia, zależy od miesiąca I miesiączka jest bardziej bolesna, przy poprzednich tabsach mało co ją odczuwałam..

Jasny popielaty brąz

Edytowane przez exclusivee
Czas edycji: 2014-01-29 o 10:24
Stary 2014-01-29, 10:45   #1491
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:
Ja biore tabsy i przy poprzednich miałam 4 dni krwawienia, a 5 już wkładka (2 i 3 dzień mam zawsze najgorszy i najbardziej bolesny), a przy tych co biore teraz mam niemal 6-7 dni krwawienia, zależy od miesiąca I miesiączka jest bardziej bolesna, przy poprzednich tabsach mało co ją odczuwałam..
to u mnie 1,2 dzien najgorszy ale ogólnie to miesiączki zazwyczaj jakoś ''bolesnie'' nie odczuwam kiedyś było spoooro gorzej

Wymiana

CherrryCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 10:50   #1492
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie 7 dni to minimum, i mam tak od zawsze. I jak brałam tabsy, to też tak miałam.

bunny masz prawo zmieniać lekarza kiedy chcesz, i ile razy chcesz. Moją ciążę prowadził ordynator oddziału w szpitalu w szpitalu w którym chciałam rodzić. I byłam z niego bardzo zadowolona. Ale po porodzie zaczął przyjmować tylko prywatnie więc musiałam poszukać innego gin. Do prowadzenia ciąży najlepiej jest właśnie znaleźć takiego gin co pracuje na oddziale.
Ja nawet będąc już w ciąży zmieniłam gin. Bo pierwszy okazał się opryskliwy, gburowaty i niedelikatny.

czeko ładnie ci wyszło
tylko ze ja juz przeszlam w zyciu kolo kilkunastu lekarzy i zawsze cos...
a to wielka łacha zeby cyto zrobic i pani przyjdzie za miesiac i za miesiac i za miesiac...
albo jak mialam czeste infekcje to "pani zmieni lekarza bo ja pani nie wylecze", i tej co teraz juz ufalam, bo jednak tak mnie wyleczyla ze od roku nie mialam infekcji zadnej.
nie mowiac ze o tych infekcjach to od kilku- mezczyzni ginekolodzy- uslyszalam ze to moja wina, ze nie dbamy pewnie o higiene itp bez urazy ale jak patrze na bliskich mi ludzi nie znam drugiej tak czystej osoby co ja i z obsesja na tym punkcie predzej uwierzylabym ze za czesto sie myje, za mocnymi srodkami niz ze jestem brudasem zreszta lekarz nie ma prawa czegos takiego powiedziec pacjentce, jak nie umie wyleczyc to sie mowi nie umiem, pani zmieni lekarza!
nie mowiac ze przy tylu infekcjach mialam tylko 2x robiony wymaz a tak leczyli na oko!
teraz jak cos sie dzieje to na wlasna reke robie wymaz w pryw. labo, ale sama musze z pomoca tz pobrac wymazowke co jest trudne bo zawsze sie boje czy poprawnie to robimy.
i dopiero z wynikiem ide do ginki po recepte...
bo w lbn wielka łaska ze jak ktos ma infekcje zrobic wymaz...
rece mi nieraz opadaja...
a mialam i kilka takich lekarek ze nie dosc ze leki na oko wypisywaly to jeszcze te najdrozsze ze 100zl dawalam a potem i tak musialam znow isc bo nei pomogly.
ostatecznie wyleczono mnie 2 lekami jeden po drugim za koszt 20zl chyba...wszystko i dzis jak juz znam te leki, to od razu ich żądam.
no i jeszcze mialam lipe jak uczulenia dostalam na kilka super drogich lekow i juz po jednej dawce, spuchnieta, wysikac sie nie szlo, znow musialam blagac o szybkie przyjecie i zmiane lekow
takze wiecie o ginach to ja bym mogla ksiazke napisac...

ania pusc mi pw gdzie ty rodzilas w lbn tak?
Cytat:
Laseczki jestem juz po farbowaniu londa 16 z woda 6%. Kolor wyszedl miedziano-brazowy, niestety jest cieplo, ale przynajmniej wlosy sa rownomiernie pokryte farba Z tego co widzialam w swietle lazienkowym nie ma zadnych plam Kondycja po londzie idealna, wlosy bardzo gladkie Teraz pozostaje mi tylko w przyszlym miesiacu zaopatrzyc sie w koncu w mixton i farbowac londa jakas albo palette zeby zgasic troche cieply kolor i potem jesli nie splucze sie zbytnio zapuszczac naturalee

Swoja droga- rok temu w styczniu zaczelam swoja przygode z zejsciem z czerni do blondu, a dopiero teraz udalo mi sie zapuscic wlosy, ktore zaczely powoli siegac lopatek... I na co mi to bylo Jutro albo pojutrze postaram sie dodac jakies zdjecia obecnej dlugosci i koloru

Boski kolorr A wlosy takie zdrowie i lsniace ze w pewnym momencie myslalam ze masz nowki clip in Kondycja mega

Juz teraz zawsze bede kupowac

Na Twoim miejscu od razu zmienilabym lekarke i przychodnie Ja podczas ciazy chodzilam caly czas do jednej i tej samej lekarki. I tez nie stac mnie na prywatne wizyty u ginka wiec chodze do przychodni niepublicznej ktora ma umowe z nfz, gdzie przyjmuja codziennie (nieraz do poznych godzin typu 18 w piatki) i codziennie mozna sie tam zapisac (wystarczy zadzwonic kolo 7:45 rano zeby byly wolne miejsca), a nawet jesli miejsca na dany dzien sa wyczerpane a jest jakis ciezki wypadek to panie w recepcji rozmawiaja z przyjmujacym aktualnie lekarzem czy nie da rady przyjac pacjentki ktora nie byla zapisana dodatkowo. Usg w czasie ciazy mialam robione jakos 4-5 razy, zdjecia dostawalam za darmo, badania mialam robione w przychodni, w ogole to jak na przychodnie niepubliczna to jest tam "luksusowo" w porownaniu do innych przychodni. Nigdy jej chyba nie zmienie

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Agatko co do dzwonow to mi sie nigdy nie podobaly, nawet za dziecka ich nie cierpialam Bede do konca zycia wdzieczna temu kto wymyslil rurki
niestety ex jak widac ja jeszcze idealu od chorob babskich nie spotkalam...a najczesciej to razi mnie ich brak taktu i kultury.

Cytat:
Hej

NOVE puscilam pw.

CZEKO rzeczywiście masz już długie, gdyby mi cokolwiek rosly
Może ruszą bo łykam merz special już 3 tygodnie

BUNNY lekarz pozna ciaze jak szyjka rozpulchniona, ale przy @ tez taka jest. Zreszta jak Ci tyle leci nie ma zadnej ciąży, spokojnie.
wg mnie lekarka do d. Jak można pacjentce ostentacyjnie pokazywać krew, rękawiczki patrzeć się. To nie dość ze niehumanitarne to jeszcze dziwne i bez kompletnego taktu. Dziwie się, ja bym tak nie zrobila. Szacunek do ludzi się klania.
Aha i ja mam @ 4 dni, na 5 wkladka, albo już na 4 wkladka. Tyle ze ja mam 1 dzień mega bolesny.
to ja widze ze my podobnie mamy z @, tyle ze ja bolesny 1-2 dzien, potem juz spokoj.
Stary 2014-01-29, 10:56   #1493
Agatau88
Zakorzenienie

BUNNY ja Ci powiem tyle to co piszesz to jest koszmar, czytam co lekarze mowia, co robia i czego NIE robią i po prostu az człowiek niedowierza ze tak może być:/
Stary 2014-01-29, 10:57   #1494
blond bunny
Zakorzenienie

Aha i jeszcze chora tendencja ze przychodze z infekcja czy jak teraz problemem z dziwnym okresem, a te mi pol wizyty wyklad o zabezpieczeniach
albo pro- tabsowe i pani nie bierze? ja pani wypisze!
- nie dziekuje, zle reaguje na nie...
- ja pani dobiore i juz bierze recepte...
- naprawde dziekuje.
-a to na prezerwatywach to ja powodzenia zycze!

27 lat blisko, nieródka...
no sory ja z gumami problemu nie mam i nie zycze sobie wciskania tabsow bo najwyrazniej paniusia ma jakis odsyp z tego
zebym ja miala juz z 3 dzieci to bym pomyslala pewnei o tabsach skoro tyle razy wpadlam.
ale jak widac moja metoda jest dobrze do moich potrzeb dobrana.

znow ta obecna ginka, absolutnie anty-tabsowa- ona nikomu nie wypisze- to zlo, od tego sie prawie umiera
i wyklad jak to dobrze robie...
a ja wcale o zdanie na temat antykoncepcji nigdy nie pytalam wrr...

a o dreczacym problemie to bąknie co to i od razu recepta, do widzenia...albo sama recepta i niemily komentarz.
a moze by mi powiedziala co ja mam zrobic zeby nie wracalo
badania-skierowanie? a po co pani?!
no tak, po co mi, przeciez jestem zdrowa i tak przyszlam dupe pozawracac...

ech, wylalam żale, sorki dziewczyny
Stary 2014-01-29, 11:03   #1495
201606240916
Konto usunięte

Cytat:
tylko ze ja juz przeszlam w zyciu kolo kilkunastu lekarzy i zawsze cos...
a to wielka łacha zeby cyto zrobic i pani przyjdzie za miesiac i za miesiac i za miesiac...
albo jak mialam czeste infekcje to "pani zmieni lekarza bo ja pani nie wylecze", i tej co teraz juz ufalam, bo jednak tak mnie wyleczyla ze od roku nie mialam infekcji zadnej.
nie mowiac ze o tych infekcjach to od kilku- mezczyzni ginekolodzy- uslyszalam ze to moja wina, ze nie dbamy pewnie o higiene itp bez urazy ale jak patrze na bliskich mi ludzi nie znam drugiej tak czystej osoby co ja i z obsesja na tym punkcie predzej uwierzylabym ze za czesto sie myje, za mocnymi srodkami niz ze jestem brudasem zreszta lekarz nie ma prawa czegos takiego powiedziec pacjentce, jak nie umie wyleczyc to sie mowi nie umiem, pani zmieni lekarza!
nie mowiac ze przy tylu infekcjach mialam tylko 2x robiony wymaz a tak leczyli na oko!
teraz jak cos sie dzieje to na wlasna reke robie wymaz w pryw. labo, ale sama musze z pomoca tz pobrac wymazowke co jest trudne bo zawsze sie boje czy poprawnie to robimy.
i dopiero z wynikiem ide do ginki po recepte...
bo w lbn wielka łaska ze jak ktos ma infekcje zrobic wymaz...
rece mi nieraz opadaja...
a mialam i kilka takich lekarek ze nie dosc ze leki na oko wypisywaly to jeszcze te najdrozsze ze 100zl dawalam a potem i tak musialam znow isc bo nei pomogly.
ostatecznie wyleczono mnie 2 lekami jeden po drugim za koszt 20zl chyba...wszystko i dzis jak juz znam te leki, to od razu ich żądam.
no i jeszcze mialam lipe jak uczulenia dostalam na kilka super drogich lekow i juz po jednej dawce, spuchnieta, wysikac sie nie szlo, znow musialam blagac o szybkie przyjecie i zmiane lekow
takze wiecie o ginach to ja bym mogla ksiazke napisac...

ania pusc mi pw gdzie ty rodzilas w lbn tak?

niestety ex jak widac ja jeszcze idealu od chorob babskich nie spotkalam...a najczesciej to razi mnie ich brak taktu i kultury.

to ja widze ze my podobnie mamy z @, tyle ze ja bolesny 1-2 dzien, potem juz spokoj.
Oj kochana, ja też się nachodziłam po ginekologach w naszym mieście. I też niektórzy zamiast powiedzieć prosto w twarz, że nie wiedzą co mi jest, to krążyli w kółko i we mgle. A i trafiali się też tacy nietaktowni, że szok, że lekarz od tak intymnych spraw może być tak nieczuły Dopiero ta babka, co ci pisałam wzięła się za mnie od dobrej strony. Od razu wzięła mnie do szpitala na wszystkie badania. A taki miałam pech, że akurat moim opiekunem na sali był lekarz (facet młodziutki) co wcześniej byłam u niego, i wręcz się na mnie wydarł, że po co mi ta miesiączka, po co go tak męczę, jak jej nie mam to tym lepiej dla mnie I oczywiście jak mi dawał wypis, to powiedział, że wyniki mam idealne A jescze tego samego dnia poszłam do tej mojej, i ona w szoku, bo tu ewidentnie w wynikach prawie wszystkie hormony źle wyszły. Plus do tego usg dowcipne, gdzie oba jajniki praktycznie całe w cystach. A tamten chyba ślepy był
Zaraz ci skrobnę pw na temat porodu
Stary 2014-01-29, 11:21   #1496
Agatau88
Zakorzenienie

Ja akurat mam gina dobrego ale na to co bunny pisze to rece opadają. Jak można tak mowic bedac ginekologiem? Jak tak można traktować pacjentki...zamiast przyznać się ze nie wie, nie umie skierować na cos...ehh. szkoda gadac nawet bo nic nie poradzimy.
Stary 2014-01-29, 11:22   #1497
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CherrryCat Pokaż wiadomość
to u mnie 1,2 dzien najgorszy ale ogólnie to miesiączki zazwyczaj jakoś ''bolesnie'' nie odczuwam kiedyś było spoooro gorzej
Zazdraszczam

Cytat:
BUNNY ja Ci powiem tyle to co piszesz to jest koszmar, czytam co lekarze mowia, co robia i czego NIE robią i po prostu az człowiek niedowierza ze tak może być:/
Zgadzam się w 100% z Agatką, jak czytam że lekarze Ci wytykają brak higieny odpowiedniej to normalnie nie wierzę Jak lekarz może być tak nietaktowny Zamiast przyznać się że nie jest w stanie pomóc to jeszcze na Ciebie zwala swoją niekompetencję No samo to że na badania Cię nie wysyłają i leczą na oko... Mam nadzieję że w końcu trafisz na lekarza z powołania który Ci pomoże

Jasny popielaty brąz
Stary 2014-01-29, 11:50   #1498
asiabb1983
Zakorzenienie

hej!

widze temat ginów
ja w sumie też nie jestem zadowolona do końca z usług i przebiegu wizyty ,ale w sumie nie narzekam bo póki co wszystko jest ok. na pewno gdybym miała zastrzeżenia konkretne to bym zmieniła lekarza
zawsze mam w razie czego tel. do ginki prywatnie na wizyte i zdarza się że raz na rok idę do niej , aby upewnić się czy aby wszystko ok. a wiadomo na prywatnej wizycie mam wszystko ( badanie dowcipne ,badanie piersi ,usg dowcipne i jeszcze jak potrzeba to cyto pobierze do kontroli ) i nie muszę o nic prosić .a wiadomo koszt takiej wizyty jest spory ,ale raz na rok warto wydać te pieniądze ,aby być dokładnie przebadanym i wszystko otrzymać na tej jednej wizycie a nie prosić

ależ ja mam odrost dziś ledwo się powstrzymałam , żeby niezafarbować umyłam włoski familijnym ,nałożyłam maske i teraz tylko do piątku przetrzymać i farbowanie

CEL 60 cm

Stary 2014-01-29, 11:55   #1499
milka_m
Rozeznanie

Cytat:
Wystqrczy na 9% ale na dlugosci naloz chciaz na 20-30 minut.jesli by nie bylo jasniej wystarczajaco, to tylko rozjasniacz.
W sensie, że malaks taki długi, tak? Czy może farbę nałożyć pół godziny przed końcem na resztę?

Cytat:
Aha i jeszcze chora tendencja ze przychodze z infekcja czy jak teraz problemem z dziwnym okresem, a te mi pol wizyty wyklad o zabezpieczeniach
albo pro- tabsowe i pani nie bierze? ja pani wypisze!
- nie dziekuje, zle reaguje na nie...
- ja pani dobiore i juz bierze recepte...
- naprawde dziekuje.
-a to na prezerwatywach to ja powodzenia zycze!

27 lat blisko, nieródka...
no sory ja z gumami problemu nie mam i nie zycze sobie wciskania tabsow bo najwyrazniej paniusia ma jakis odsyp z tego
zebym ja miala juz z 3 dzieci to bym pomyslala pewnei o tabsach skoro tyle razy wpadlam.
ale jak widac moja metoda jest dobrze do moich potrzeb dobrana.

znow ta obecna ginka, absolutnie anty-tabsowa- ona nikomu nie wypisze- to zlo, od tego sie prawie umiera
i wyklad jak to dobrze robie...
a ja wcale o zdanie na temat antykoncepcji nigdy nie pytalam wrr...

a o dreczacym problemie to bąknie co to i od razu recepta, do widzenia...albo sama recepta i niemily komentarz.
a moze by mi powiedziala co ja mam zrobic zeby nie wracalo
badania-skierowanie? a po co pani?!
no tak, po co mi, przeciez jestem zdrowa i tak przyszlam dupe pozawracac...

ech, wylalam żale, sorki dziewczyny
Aż się wierzyć nie chce, że są tacy lekarze Lekarze u których bywałam sami mi co roku robili cytologie, nawet ich prosić nie musiałam, z badaniami też nigdy nie było problemu ale ja nie miałam też takich infekcji jak Ty, to były zwykle badania kontrolne co rok, przy tabletkach co pół roku, wszystko na nfz. Nie chciałabym trafić na takich lekarzy konowałów, co tylko chcą się pozbyć pacjenta. Służba zdrowia jest coraz gorsza, aż strach pomyśleć co będzie dalej...

Blog

milka_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 13:17   #1500
Agatau88
Zakorzenienie

Jest bardzo wielu dobrych lekarzy. ja chodze do gina raz do roku, czasem raz na pol roku. Jak mam infekcje to lecze sama, bo wiem co mi pomaga(taka zwykla w stylu poantybiotykowy swiąd). Ale ja przyznam ze chodze prywatnie i koszt takiej wizyty jest duzy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości