|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Takie smutne oczy.....:(
Witam!mam problem..polega on na tym ze moje oczy maja taki wiecznie smutny i zmeczony wyraz..
Do tego mam opadajace powieki,głęboko osadzone oczy i taki nijaki odcien niebieskiego..Moze ktoras z Was zna jakies triki makijazowe???
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Takie smutne oczy.....:(
Nie to forum. Przeczytaj regulamin.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
hej Lubella!!! Postaram Ci sie pomoc choc nie mam wielkiego doswiadczenia!!! Nie wiem dlaczego , ale bardzo podobaja mi sie smutne oczy, ale nie zmeczone!! Moj ulubiony kolor do powiek to bardzo jasny bez i lekki pomarancz wchodzacy w braz. Jesli oczy maja wyglad zmeczony to maluj je jasnymi kolorami ! do Twoich lekko niebieskih oczu pasowalby bardzo jasny bez lub jasniutki brazowy, moze perlowy! Wyprobuj perlowy i matowy nie wiem ktory bedzie lepszy!! Poza tym maluj rzesy mocno czarnym tuszem!! A i mozesz jeszcze wyprobowac czarna kredke delikatnie kontur! Bardzo lubie delikatne makijaze!!! Pozdrawiam i powodzenia!!!
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Na wizażystkę
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam sie z tais jasne cienie pasuja do takich oczkow. Tez jestem posiadaczką takich i z doswiadczenia wiem, ze cienie musza byc perlowe a zewnetrzny kącik oczu mocno wytuszowany, jesli chodzi o konturowkę, to niestety u mnie sprawdza sie tylko roztarta, ostry kontur jeszcze bardziej sprawia, ze są zmęczone i smutne. Niestety nie umiem takich oczu wyciagnąc konturowka do gory ;( no i ciemniejszy cien w zalamaniu oka. Tyle co moge Ci podpowiedzieć z moich doświadczeń.
Edytowane przez agu.s Czas edycji: 2007-06-03 o 19:35 |
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuje dziewczyny za pomoc moim smutnym oczkom
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Ja też mam smutne oczka i zastanawiam się nad odpowiednim makijażem.
Czy perłowe cienie do oczu naprawdę będą lepsze od matowych? |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
beda lepsze
ozywia troche smutne oczka bedzie to lepiej wygladalo naprawde
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
jakiś pastelowy jasny kolorek - mat lub perełka w zależności od okazji (mat może być lepszy na codzień)
i ja polecam mocną eye linerową linię na górnej powiece, wygiętą przy zewnętrznym kąciku do góry (coś a la japonka). wymaga wprawdzie dużej precyzji, ale efekt jest obiecujący. |
|
|
|
|
#10 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) ?myślałam, że ciemne barwy są do tego bardziej odpowienie |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
wszystko zależy od tonacji tego koloru
brudny beż choć ładny ożywić buzi nie ożywi, dlatego zasugerowałam coś pastelowego - w zależności od typu urody może to być pastelowy róż, błękit, limonkowa zieleń, byle delikatne. mat czy perełka, to już w zależności od preferencji samej zainteresowanej. ciemne kolory, jeśli nie są złamane jaśniejszym odcieniem, zazwyczaj zmniejszają oko, a to powoduje smutny efekt. najbardziej dominujący element twarzy, zmniejszone jeszcze ciemnym kolorem oczko, skupi całą uwagę. niestety ciemne cienie obnażają wszelkie niedociągnięcia w naszym makijażu. nimi się trzeba po prostu umieć malować, co najlepiej widać na przykładzie tak popularnego smokeya. większość panienek maluje go czarną kredką i wygląda potem przetandetnie, a cała sztuka w tym, żeby cienie i kredkę ładnie rozetrzeć. być może jakaś profesjonalistka zaproponuje ożywiający "smutne" spojrzenie makijaż w ciemnych tonacjach, ale moim zdaniem odpowiedniejsze będą te jasne z ciemną kontrasową kreską zawiniętą przy kąciku do góry
Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2007-06-03 o 23:21 Powód: uzupełnienie |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
ja odradze na pewno czarne kreski - lepiej braz lub khaki.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
http://pretty.wizaz.pl/forum/attachm...postid=4272550
myślałam o czymś takim - tylko może z nieco grubszą kreską i jednym kolorkiem (zauważ gdzie jest kącik oka, a gdzie kończy się kreska) nie wszystkim w tym ładnie, ale ta krecha maskuje opadające powieki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.

Do tego mam opadajace powieki,głęboko osadzone oczy i taki nijaki odcien niebieskiego..Moze ktoras z Was zna jakies triki makijazowe???

ozywia troche smutne oczka
bedzie to lepiej wygladalo naprawde
) ?

Zapraszam