|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI
asia ladnie
ae mega chłodno fakt, jak się wyplucze będzie biało![]() kylie mi już tylko psychiatra został, na psychologa to za dużo... wloski masz piękne anka widziałam brzuchol o ja Cie!!! mega duzy!!! |
|
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pianki trzeba koniecznie rozcieńczyć, najlepiej bardzo Sama pewnie zauważyłaś jak róż jest mocny...Można rozcieńczyć odżywką, szamponem albo zrobić płukankę normalnie w misce. Do tonowania radzę odrobinkę, najbezpieczniej jest robić w misce, od razu widać co mamy. Pianka po jakimś czasie normalnie zmienia się w płyn, sprawdziłam Można ją przelać do buteleczki i traktować jak zwykłą płukankę, tyle, że mocniejszą i lekko pielęgnującą (włosy po tonowaniu fajnie błyszczą)Przy mieszaniu z odżywką radzę dać odrobinę, tak do "majtkowego" koloru, ma być pastelowy. Zawsze lepiej potem dodać niż szorować. Fiolet jest dosyć różowy (stawiając go obok gencjany, która przy nim jest bardziej granatowa) Sam fiolet daje mi taki chłodny, lekko srebrzysty blond, momentami przebłyskuje róż. Najbardziej w sztucznym świetle, w naturalnym wygląda bardzo delikatnie, po prostu chłodny blond, bez sztucznego popielu. Mam fotkę z fleszem tylko niestety, ale widać mniej więcej w jakie tony wpada KLIK Jak się doda do fioletu kapkę różu to wychodzi taka ładna perła, w sztucznym świetle daje różem, ale można normalnie wyjść do ludzi Optycznie wybiela włosy, co bardzo mi się podoba![]() Mieszanka wyszła mi tak (zrobiłam trochę mocniejszą, ale po kilku myciach nadal się trzymało). Na żywo trochę mniej różowo niż na fotkach, ale połysk różu widoczny światło dzienne KLIK KLIK Z fleszem wyglądają jak chińska peruka, ale ja nie muszę wyglądać naturalnie KLIK Jeszcze fotka z moich testów z przewagą różu, sprane, ale grzywka mocno trzymała KLIK Robiłam fotorelację, bo pomyślałam, że ktoś kiedyś skorzysta, jak ja korzystam z cudzych Dużo komplementów dostałam za ten różowy połysk, więc polecam spróbować Niestety lepiej się chyba czuję w srebrze/popielu Dokupię chyba jeszcze kiedyś niebieską piankę, są niedrogie, a strasznie wydajne
|
|
|
|
|
#1623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko najpierw muszę ten mój róż wymyć, bo już 4 razy umyłam i niewiele się zmyło
|
|
|
|
|
#1624 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten twoj kolor nie bedzie jej pasowac, moze zrobcie jej naturalny blond poziom 8 albo 9. Cytat:
Cytat:
Tej schaumy sie boje ze bedzie swedzialo...ale moze sie w koncu skusze, jak skoncze j&j.
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Venita trzyma się mocno, mój róż, którym się kiedyś chwaliłam, przetrwał kilkadziesiąt myć Fiolet jest trochę mniej trwały na szczęście
|
|
|
|
|
#1626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wtedy coś tam już dobierzemy beż to 9.31, złoty to będzie samo 9.3, a miodowy czy karmelowy?
Edytowane przez beatusia10 Czas edycji: 2014-01-31 o 15:31 |
|
|
|
|
#1627 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rany jaki wielki brzusio! Az sie przerazilam troche...ania a rozstepy ci zostaly na brzuszku czy nic?.. Cytat:
Niesamowite ze ona naprawde tak zimno wychodzi, widzialam na stronce jakiejs hiszpanskiej i nie wierzylam az do teraz. Ale spoko to sie splucze. Cytat:
Nareszcie do nas zajrzalas!
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tymi odżywkami Welli to jest ciekawa sprawa, wszystkie mają... identyczny skład
|
|
|
|
|
#1629 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziekuje,ale myslę,że z koleknymi farbowaniami bedzie lepiej ![]() Cytat:
![]() Gratuluje zdanej sesji ![]() Stronka myslę,że się przyda,już sobie na pasek ją zrzuciłam ![]() Cytat:
![]() bezapelacyjnie mam coś nie tak z garem ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1630 |
|
Konto usunięte
|
bunny na brzuchu nie miałam i nie mam ani jednego rozstępu. Za to na piersiach mi zostały
A byłaś już na usg?
Edytowane przez 201606240916 Czas edycji: 2014-01-31 o 15:18 |
|
|
|
#1631 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Schauma umyłam póki co jeden raz,jak poużywam to napiszę Ci więcej Cytat:
![]() Juz poszło ![]() Cytat:
|
|||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1632 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda ze zamazalas oczka jestem ciekawa jak musialy kosmicznie wygladac z tak bieluskimi wlosami Cytat:
Jestem po usg ![]() Wszystko ze mna fizycznie ok, lekarka mi mowila cos o pecherzyku w lewym jajniku, agatko czy ja dobrze kojarze ze to chodzi ze bede owulowac w tym cyklu tak?wstydzilam sie pytac bo i tak powiedziala ze wyniki wedruja do mojej lekarki, ale w ciazy nie jestem bo nic nie mowila mi. Lewy jajnik jest wiekszy od prawego, ale w normie. Moze stad te bole u mnie lewostronne, nerke lewa tez mam bardziej zakamieniona. Malo fajne bylo to ze zel mi wyplywal i cala sie pozalewalam a potem jeszcze tz wymyslil zalatwianie spraw na miescie przy takim zimnie! A ja w mokrych gaciach i spodniach tez oby moj pecherz to przezyl...Juz wzielam prysznic i czuje sie lepiej. W poniedzialek kontrola u ginki. Ale powiem wam afera byla i czekalam na usg jak glupia, bo przyszla tesciowa z synowa, dziewczynka na oko z 12 lat i w ciazy, a mlody pan rodzic na oko z lat 11 ![]() Lekarka z polozna odmowily jej badania bo nie bylo z nia matki-opiekunki prawnej, ta tesciowa poszla na skarge do dyrekcji osrodka, potem lekarka poszla na dywanik... Myslalam ze juz mi tego badania nie zrobia. Tamci wsciekli poszli, mieli zalatwic jakies zaswiadczenie od matki mlodocianej ciezarnej, ale masakra takie dzieciaczki i wpadka... ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
Cytat:
Bylam, opisalam wam. Ide sie tlenic, nareszcie
|
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gówniarzom się zachciało!Ja nie wiem co się z tym światem dzieje ![]() Ufff,no dobra, Ciotka Kylie sie zbulwersowała ![]() Najważniejsze,że z Tobą jest wszystko ok Tzn myślę,że ok ![]() Gorącej herbaty się napij |
|
|
|
|
#1634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze, że wszystko ok, ale w takim razie, czemu takie krwawienie i ból, i w ogóle? od nerek? jak się w ogóle teraz czujesz? a z tą młodocianą, to masakra
|
|
|
|
|
#1635 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jakbyś się zdecydowała stacjonarnie, to patrz na daty. Ja mam świeższą partię do 2016r, ta starsza podobno ma inne kolory... Zakochałam się w tych piankach, gencjana idzie w kąt. Wysusza i daje bardziej płaski kolor. Po piankach wyglądają jakbym farbowała całość, a same wiemy jak włosy wtedy pięknie błyszczą. Cytat:
super się czuję z jaśniutkimi włosami, miałaś rację, że odpowiednia proporcja barwników "wybieli" włosy. Ciekawa jestem tego 12/89, czuję, że to będzie hit![]() Szkoda tylko, że w mojej hurtowni podrożał z 19zł do 23 Wychodzi taniej niż z przesyłką z All, ale i tak duża podwyżka.Cytat:
Dobrze jednak, że niczego złego nie wynalazłaA ta parka- masakra W tym wieku ciąża może być bardzo niebezpieczna dla zdrowia, przecież to prawie dziecko:masakra:Cytat:
![]() A ja się zakochałam w masce Seri miodowej, o której tyle tutaj jęczałam. Świetna, typowy nawilżacz i zakwaszacz. Daje brokatowy połysk. Jest jednak dosyć lekka. Moje włosy ostatnio wszystko przytłacza, więc jest idealna ![]() Cytat:
![]() Słuchaj, słyszałaś może jakieś złe opinie na temat utleniacza Joanny w czarnym opakowaniu? Tak się zastanawiam czy przypadkiem to nie on mi spowodował gorszy efekt po Kolestonie 12/96. Kupiłam w hurtowni małą butelkę, data długa, nie był otwierany, wyjęty z gablotki. Ostatnio robiłam "Twoją" Palette Deluxe 230, bo była w promo. Z tą 12stką Joanny wyszło tak KLIK KLIK Na tle reszty, złotawy pasek. Po dwóch myciach wstrętnie rudawy. Nie dało się tego ugasić, musiałam poprawić czym innym, z chłodną resztą wyglądało paskudnie (przestałam je nawet tonować, żeby nie rzucała się tak ta różnica ciepło-zimno) Już nie wiem czy z tą farbą coś nie tak, z oxy czy z moimi włosami. Rozrabiam na wadze, kładę grubo i szybko, farba mi nie zasycha, nie kładę olejów, trzymam godzinę ![]() Kupiłam nowy oxy ze Scandica, bo się boję już tej Joaśki. Może trafiła mi się jakaś kiepska partia
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2014-01-31 o 15:58 |
||||
|
|
|
#1636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pani doktor kazala mi sie obserwowac i jesli sie nie powtorzy to nie martwic. Powiedziala ze jesli mialam duzo stresu to tez moglam tak zle odczuwac. Cytat:
Ja uzywam te malych pojemnosci z waska koncowka. Moze ten deluxe nie dla ciebie i 96 tez nie do konca dobrany do twojego pigmentu, wtedy tez bedzie wybijac rudawy gdy perla jest perla zbyt miekka, ata 96 taka jest. Tych masek seri nigdzie nie widzialam... Mam ochote sprobowac cos nowego. I chyba zapragnelam grzebienia z szerokimi zebami z drewna. Musialam odstawic szczotki na razie bo okrutnie tluszcza mi sie wlosy u nasady, po 2 dniach to az pozlepiane sa fu...
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Litr za 14,99 z tego co widziałam czy nawet jeszcze taniej ![]() Idę sie zdrzemnąć,bo nie ogarniam
|
|
|
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że moje naturalki mają w sobie sporo czerwieni ukrytej i potrzebują farby z niebieskim, bo inaczej odrost się będzie odcinał Moje włosy przy odroście praktycznie nie żółkną, raczej idą w stare złoto, czy rudości. Jak na razie Alfa 11.11 na odroście zadowoliła mnie w 100%, spierała się do czystego, chłodnego blondu. Szkoda tylko, że włosy obok odrostu łapała na smerfaA 12/89 ma ma fiolet i niebieski, prawda? Już mnie skręca, żeby użyćSeri kupiłam w Hebe za niecałe 15. Widziałam też w Jasmin, drogerii No name i hurtowni fryzjerskiej, niestety droższe o 10zł. Ciekawa jestem co byś powiedziała na Ziaję Ceramidową https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-ceramidy.html Dla mnie jest przecudowna. Nie do końca jednak wierzę, że jest zakwaszająca, więc na koniec kładę na kilka sekund emulsję Stapiz. Moje aktualne hity do zmywania(kolejność przypadkowa) 1. Ziaja Ceramidy 2. Seri miód 3. Emulsja Stapiz. 4. Elseve Total Repair 5 maska (minimalnie ją wolę od Extreme) 5. Lecher Biomask Resztę "kolekcji " stopniowo wykańczam i nawet chłop stwierdził, że nie mam tego aż tak dużo ![]() Jeżeli chodzi o odżywkę Extreme, to się trochę odkochałam. Robi mi czasem "kluski" z włosów Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2014-01-31 o 16:38 |
|
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
Efekt po Seri miodowej wtartej w 1/3 od dołu
Przez tę zimę mam strąki albo siano, Seri mi robi lekkie włosy, ale bez sucharków Dzisiejsze wrocławskie słoneczko się pokazało, niech tak już będzie codziennie |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
toż ja do porodu pójdę w różowych włosach no to nic, teraz przechodzimy na intensywne olejowanie olejem z pestek winogron (swoją drogą moje życiowe odkrycie, olej idealny
|
|
|
|
|
#1641 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moze sprobuje tej ziaji, powoli wykanczam mqski ktore mam. Dla mnie total 5 jest gorsza od extreme, robi mi sztywne konce czasem i suszki na 2-3 dzien. W ogole obecnie jedyna tolerowana odzywka przez moje wlosy jest wella moisture, inne porazka...na drugi dzien juz susza. I te wlosy za lekkie fruwajace, zdecydowanie na zime maski sa najlepsze. im ciezsza dla mnie tym lepsza. Polecisz jakis szampon do wl normalnych? Taki zeby domywal skore ale nie przesuszal wlosow? Co myslisz o farmonie albo green farmacy? Cytat:
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Winogronowy to najgorszy olej jaki miałam. Koszmarek po prostu. Stosowałam na każdy sposób. Puch, siano, pustynia Za to zakochałam się ostatnio w kokosowym, a podobno nadaje się niskoporowatych, niezniszczonych włosow. Nawet lepszy od lnianego, przynajmniej nie śmierdzi rybą Jak widać co włos to obyczaj
|
|
|
|
|
#1643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a powiedz mi jeszcze- jak nałożymy ten beżowy blond z Joaśki na to 9.73 z Inebrya, to nie będzie żółto? bo mama gdzieś tak wyczytała i mi marudzi
|
|
|
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz, ja mam tak z Extreme. Czasem cudo, a czasem to co masz po Total 5 ![]() Odżywki nie mam ulubionej, w zapasie cała Extreme i żółty Gliss Kur, niech czekają na lepsze czasy ![]() Z szamponów to kiepsko... Przede wszystkim potrzebujesz czegoś łagodnego dla skóry. Czasem sprawdza się gimnastyka pod prysznicem, nakładasz szampon dobry dla skóry na samą nasadę, podczas zmywania łapiesz włosy w kucyk i piana ich nie tyka. Robiłam tak nie raz. Długości można myć innym szamponem albo co któreś mycie dopiero. Nie wiem czy będzie Ci się chciało, ale polecam spróbować. Tych szamponów nie polecam, szczególnie Farmony. Ma keratynę, jest zdradziecka. Po kilku myciach zastanawiasz się czego masz tak zniszczone włosy GP podobnie na mnie działało, ale nie wiem czy ma keratynęDziękuję Lekko się podwinęły od Seri Końce sama ścinałam Niestety tylko na prosto potrafię, marzy mi się głębokie U, ale sama tak nie zrobię, TŻ mi nie zetnie Fryzjerkę mam daleko, może na wakacjach zafunduję sobie wreszcie porządny kształt, wrocławscy fryzjerzy drodzy, a do tego pewnie mi opitolą dla zasady połowę Chciałabym mieć dluższe, ale jak mam zmechacone końcówki to mnie trafia i ścinam
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2014-01-31 o 18:00 |
|
|
|
|
#1645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale z tymi olejami to mnie zaszokowałaś teraz.. u mnie kokosowy robi siano, a winogronowy im dłużej trzymam, tym cudowniejsze robi włosy ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- ja też Ziaję polecam mam dwie odżywki- wygładzającą i regenerującą i obie są super nakładam po myciu odrobinę i nie spłukuję, włosy są miękkie i błyszczące kupiłam szampon Nivea Volume Sensation, szału nie ma, ale z dodających objętości był tylko ten i Syoss, a ja za Syossem nie przepadam no nic, zobaczymy, jak się spisze. Ale i tak będę polować na Wellę, czuję, że będzie dobra
|
|
|
|
|
#1646 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak widać, trzeba testować na sobie, żałuję, że tego kokosa się tak obawiałam [Cytat:
Za to szampony też uwielbiam, szczególnie z ceramidamiCytat:
|
|||
|
|
|
#1647 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale Ty masz włosy Princesska dzięki za stronę na pewno się przyda bo kompletnie się nad rozszyfrowywaniem składów nie znam :P
|
|
#1648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam kilka masek, a wiadomo, że na nie trzeba więcej czasu, dlatego wzięłam odżywki, żeby mieć coś na szybko i jest extra duuużo lepiej jak po różowum GK.. aha, no i nakładam tak od uszu, więc nie ma opcji na przetłuszcz, przynamniej u mnie ![]() jakiś ziołowy hit możesz polecić? |
|
|
|
|
#1649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj po zmyciu nałożyć dosłownie na minutę jakąś odżywkę, najlepiej z jakimś kwasem, owocową itp. Z olejową też można spróbować. U mnie solo, też nie zawsze daje pełen efekt. Z odżywką końcową jest idealnie, włosy jak nowe. Ceramidy i cholesterol, moje włosy chyba je lubią. Szkoda, że jest moda na keratynę i olej arganowy ![]() Cytat:
Ostatnio Achem testowałam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ormalnych.html jest tani i nie ma soli w składzie, co jest raczej nietypowe ![]() Warte polecenia są też szampony Polleny Savony (są w Biedronce w litrowych butlach) i Polleny Evy |
||
|
|
|
#1650 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ryba?..![]() Cytat:
Musicie probowac, albo joanne naturalny blond. Cytat:
bo tu gdzie trzymam w garsci to woda z pianka nie splynie, tylko bokami...No to nie chce tych szamponow. Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

ae mega chłodno fakt, jak się wyplucze będzie biało

zaciekawiłaś mnie tym tonowaniem na perłę baaaardzo
Sama pewnie zauważyłaś jak róż jest mocny...
Można ją przelać do buteleczki i traktować jak zwykłą płukankę, tyle, że mocniejszą i lekko pielęgnującą (włosy po tonowaniu fajnie błyszczą)
Dokupię chyba jeszcze kiedyś niebieską piankę, są niedrogie, a strasznie wydajne

)

A byłaś już na usg?

W tym wieku ciąża może być bardzo niebezpieczna dla zdrowia, przecież to prawie dziecko:masakra: