|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: nie-apteczne filtry na plażę
Cytat:
Tylko ten kolor, hmm...Tez poszukam na ten temat. Pisz jak juz przetestujesz dobrze?
|
|
|
|
|
|
#452 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
(a miałam dać skórze spokój przez jeden dzień)Fluid jest lekki i wchłania się faktycznie super - ale uwaga, dałam go nieco mniej niż przepisową ilość. Troszeńkę go czuć na twarzy ... i w nosie (tzn. zapach jest całkiem przyjemny, kojarzy mi się z orzechami) Póki co (półtorej godziny) nie błyszczę się. Fluid nie kryje zaczerwienionych miejsc, ale ogólnie twarz wygląda ładnie. Lub raczej, wyglądałaby ... ...ale ten kolor - specjalnie nie nałożyłam go na szyję, żeby mieć kontrast. No i mam!!! To jak samoopalacz ... złotobrązowy, niebrzydki, ale: cytat ze współlokatorki "nieźle, ale o ton za ciemne". Więc to nie tylko moje wrażenie. Zastrzegam, że jestem raczej blada i ostatnio przeważnie występowałam w Avence, która koloru nie dodaje (choć nie bieli), czyli róznica musiała być I teraz się zastanawiam: czy można ten fluid z czymś wymieszać, żeby go ciut rozjaśnić, a nie zdestabilizować filtrów? Np. z kremem nawilżającym? Podkładem? Albo z bezbarwną wersją SPF 20? (są ze dwa posty o tym fluidzie tutaj: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...olar+expertise ) EDIT - późniejsze obserwacje: - co do matu: po jakichś trzech godzinach miałam błysk na strefie T (normalka). Odcisnęłam lekko w chusteczkę i było ok. - odpukując, nic nowego od wczoraj na mojej twarzy się nie pojawiło - choć to może być zasługa toniku aspirynowego, który wczoraj zrobiłam ... o niskim stężeniu - skóra do końca wyglądała ładnie, choć była zbyt ciemna. podsumowując, niegłupia rzecz, ten fluid. Warto by jednak sprawdzić, jak się sprawuje w przepisowej ilości. I ponawiam pytanie - czy ten fluid, oparty na stabilnych Mexorylach, można z czymś wymieszać i rozjaśnić??? Edytowane przez wiwik Czas edycji: 2007-06-10 o 17:43 Powód: uaktualnienie |
|
|
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
bylam dzis w Plusie kupić te mleczko 50+, naszukalam sie troche stoiska z filtrami, niestety nie kupilam zadnego, bylo tylko mleczko 50 i te inne wyzsze, 50+ nigdzie, dobrze szukalam, 50 chyba nie jest stabilne, dlatego nie wzielam
|
|
|
|
|
#455 |
|
Zadomowienie
|
A ja dziś zakupiłam Lirene dla dzieci o zapachu gumy do żucia (spf 35).
Ciekawość mnie zżerała jak to naprawdę pachnie, a ponieważ zakutali butelkę w folię i powąchać w sklepie nie mogłam - musiałam kupić. No cóż, guma do żucia owszem, ale z nieciekawą nutą syropu na kaszel guajazyl (czy jak go tam zwali, jeśli ktoś to jeszcze pamięta )Kupiłam go do ciała z myślą o popołudniowych spacerach z psami czy pracach ogrodniczych bo na plażę się jeszcze nie wybieram, zobaczymy jak się "nosi". |
|
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
a jak wyglada opakowanie? takie biale z pomaranczowa nakretka?
|
|
#457 |
|
Zadomowienie
|
mnie zainteresował ten:
9.L'oreal SOLAR EXPERTISE - MLECZKO OCHRONNE DO KARNACJI BARDZO JASNEJ, NIETOLERUJĄCEJ SŁOŃCA SPF 50+ 150ml Skład: Aqua/Water, Octocrylene, C-12-15 Alkyl Benzoate, Glycerin, Propylene Glycol, Titanium Dioxide, Cyclopentasiloxane, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Drometrizole Trisiloxane, Isohezadecane, Stearic Acid, Potassium Cetyl Phosphate, Vp/Eicosene Copolymer, Triethanolamine, Phenoxyethanol, PEG-100 Stearate, Glyceryl Stearate, Aluminium Hydroxide, Dimethicone, Terephthalylidene Dicamphor Sulfonic Acid, Methylparaben, Ethylhexylglycerin, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Xanthan Gum, Glycine Soja/Syybean Oil, Tocopherol, Disodium EDTA, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Propylparaben, Vitreoscilla Fermant, CI 15985/Yellow6, CI 16035/Red 40 Przeczytałam cały wątek i ten wydaje mi się najlepszy... to 150 ml tez bardzo kusi. Tylko jest mały problem. Na KWC nie mogę znależć, jak wpisuję w google, to wyskakują tylko przeciwzmarszczkowe, a takich jeszcze nie potrzebuję. Czy można to normalnie dostać? I gdzie? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
nie pamietam dokładnie
opakowania są białe, brązowe - zależy od rodzaju. Ale stabilny jest tylko spray dla dzieci ciasteczkowy
|
|
#459 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przeciwzmarszczkowe, raczej nie beda zawieraly zadnych mocno dzialajacych skladnikow, a jesli zawieraja np. retinol to i tak rozlozy sie on pod wplywem promieniowania UV . Wedlug mnie dzialanie takiego filrtu(a?) przeciwzmarszczkowego opiera sie glownie na ochronie anty-UV.
|
|
|
#460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie jest, chyba mieli nową dostawę. Kupiłam go i wypróbowałam z małą obawą, nie przepadam za produktami TESCO Muszę powiedzieć, że póki co, jestem zadowolona.
|
|
|
|
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez jestem zadowolona zwłaszcza dlatego ze nie spływa w słońcuwiec skóra nei jest lepka ani mokra. Przeszkadza mi tylko zapach
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#462 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
SPF50 jest stabilne. przecież to ono jest w bazie, a nie żadne 50+.
|
|
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
z tylu opakowania jest tabelka dostepnych filtrow, jest osobno 50 i 50+, wiec 50+ musi istniec, chyba ktos w tym watku napisal o 50+, mimo, ze na liscie stabilnych jest samo 50
a wiec znowu powedruje do tego Plusa, nie lubie tego sklepu, ale taki filtr to taniocha
|
|
|
|
|
#464 | |
|
|
Cytat:
sama pisałam o 50tce. o ile mi wiadomo w tym wątku nikt nie wkleił składu 50+, a i w 'swoim' sklepie też go nie widziałam. |
|
|
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny sorry że Was tak molestuje, ale naprawdę jestem ciemna z tych składów, parsoli itp.
Używam tylko 50 na twarz Lancome lub Iwostin, a do ciała do tej pory sobie olewałam Zamierzam to zmienić. Czy to jest stabilne? Emulsja Bielendy w starym opakowaniu- teraz mają nowe i są stabilne. Spf 12.Skład: aqua, paraffinum liquidum, ceteareth 18, cetearyl acohol, glyceryl stearate, ethylhexyl methoxycinnate, coco capylate/ coprate, theobromo cacao, cocalycerides, hydrogenated polyisobutene, titanum dioxide, alumina, simethicoen, citric acid, ethylparaben, ,ethylparaben, 2 bromo nitropropane 1, 3- diol, parfum Później jest dodatkowa naklejka i reszta składu jak zgaduje ![]() alpha isomethyl lanone, cinnamyl alcohol, citronelol, geraniol, hexyl cinnamal hydroxycitronellal, isoeugenol, buthylphenyl methylpropional, limonene, linallol. Z góry dziękuję za rozszyfrowanie
|
|
|
|
|
#466 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a czy mogłybyście rzucić okiem na ten skład?
Aqua,Hellanthus Annus (Sunflower) Seed Oil, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Glycerin, Polyglyceryl- Methyloglucose Distearate, Ethylhexyl Cocoate, Mineral Oil, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Dimethicone, Titanium Dioxide &Alumina & Water & Stearic Acid, Caprylic Acid / Capric Trigliceryde & Sodium Acrylates Cpoplymer, Glyceryl Stearate, Phenoxyethanol & Metylparaben & Ethylparaben & Butylparaben & Propylparaben & Isobutylparaben, Xantan Gum, Tocopheryl Acetate, Parfum, Limonene, Buthylphenyl Methylpropional (Lilial), Citral, Alpha - Isomethyl Ionone, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Cinnamyl Alcohol, Eugenol, Linalool, Isoeugenol, Disodium EDTA, Allantim, PEG-8 & Tocopherol & Ascorbyl Palmitate & Ascorbic Acid & Citric Acid Moja mama kupiła ten krem, bo skusiła ją promocja (balsam po opalaniu gratis) i tak się zastanawiam czy jest sens tego w ogóle używać czy kupić coś innego? Zaznaczam, że chodzi mi o smarowanie ciała, nie twarzy. Dzięki Zapomniałam napisać, że to emulsja do opalania delia |
|
|
|
|
#467 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam prośbę - czy któś mogłby zamieścić zdjęcie tego sprayu z Tesco SPF 40? Chciałabym go kupić, ale muszę zobaczyć opakowanie - wyjeżdzam na 3 miesiące i muszę sie ograniczać jeśli chodzi o wielkośc i wagę bagażu, stąd moja prośba. A do Tesco mam kawałek i nie chcę jechać tylko po to, żeby na miejscu zdecydować, że np. butla jest za duża żebym ją wzięła :P Nie chodzi mi tyle o objętość (ale btw, jaka jest?), a bardziej o to jak wygląda ten spryskiwacz.
|
|
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDYCJA: jest tu: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1266
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję! Uh, faktycznie trochę nieporęczne... A jaką ma pojemność?
|
|
#472 |
|
Zadomowienie
|
widziałam wczoraj gazetkę rossmanową i był tam ten spray spf 30 - czy na pewno został wycofany? O_o
a ja mam mineralny filtr nivea dla dzieci spf 30 i mogę napisać że jest bardzo sympatyczny. po pierwszym dniu skóra miękka i zasuszone niespodzianki ![]() trochę bieli ale o dziwo rozsmarowuje się łatwo a po dobrym wsmarowaniu nie widać go prawie wcale
|
|
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
o000agus, to jest ten filt w formie sprayu dla dzieci? obeszłam wczoraj 4 drogerie (z czego 3 to Schlecker, Rossman i Natura) i nigdzie ich nie było!
|
|
#474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tego co pamiętam to tamten jakoś tak wyglądał. chyba się przejadę do rossmana zobaczyć czy u mnie są. |
|
|
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
zdjecie jest chyba pomylone. skoro w mailu odpisali "ci z rosmmanna" ze wycofany to wycofany
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenka, agus mówi chyba o sprayach Nivea, a ty chyba o tym rossmanowskim
|
|
#477 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem, ten niebieski spray z gazetki jest tylko symbolem linii kosmetykow do opalania. SKoro rossmann napisal, ze wycofany, to chyba nie ma co sie doszukiwac drugiego dna.
|
|
|
|
|
#479 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
możliwe, że po prostu mieli stare zdjęcie serii - albo też, że centrala w Niemczech zmieniła zdanie i jednak przysłała spray do Polski, bo w Deutschland spray występuje - warto sprawdzić, a nuż będzie?
|
||
|
|
|
|
#480 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a próbowała któraś z Was tego:
http://www.garnier.pl/_pl/_pl/our_products/products_suncare.aspx?tpc ode=OUR_PRODUCTS^PRD_SUNC ARE^AMBRE_SOLAIRE^AMBRE_S OLAIRE_DISCOVER^AMBRE_CLE AR&prdcode=P30050 Zachęcają mnie słowa: nietłusty, swieży zapach, bez białych smug... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

.
, ale jeszcze nie sprawdzałam jak się wchłania, czytałam gdzieś na wizażu, że mimo koloru nie widać go na twarzy. Oby
Tylko ten kolor, hmm...Tez poszukam na ten temat. Pisz jak juz przetestujesz dobrze?

(a miałam dać skórze spokój przez jeden dzień)
To jak samoopalacz ... złotobrązowy, niebrzydki, ale: cytat ze współlokatorki "nieźle, ale o ton za ciemne". Więc to nie tylko moje wrażenie. Zastrzegam, że jestem raczej blada i ostatnio przeważnie występowałam w Avence, która koloru nie dodaje (choć nie bieli), czyli róznica musiała być
opakowania są białe, brązowe - zależy od rodzaju. Ale stabilny jest tylko spray dla dzieci ciasteczkowy
Zamierzam to zmienić.
Emulsja Bielendy w starym opakowaniu- teraz mają nowe i są stabilne. Spf 12.