|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz
no nie wiem.... bo ostatnio tylko mnie irytuje i przeszkadza, a sam tez sie rzuca jak gowno na patelni. uroki zycia weekendowego.
Cytat:
mialam ochote spakowac dziewczyny i jechac do rodzicow. ale ze ciemno a ja kurza slepote mam a do rodzicow 130 km to sobie dzis odpuscilam. nie chce mi sie tu byc bo juz wiem jak bedzie, milczenie do niedzieli az pojedzie do roboty bo ja sie pierwsza nie odezwe, bo mam totalnego ignora na niego, traktuje jak powietrze. jak bedzie sie zachowywal tak jak jego stary, to serio sie rozwiode. |
|
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz
Baja..dobrze powiedziane,uroki zycia weekendowego :-P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1833 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przytulamy z powodu @ i trzymaj się laska ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że trafiłaś na takiego lekarza bo mogłoby się to źle skończyć... Więc teraz oby tylko cc poszło jak po maśle ![]() Mi w ciąży pogorszył się wzrok i nie chce wrócić do starej wady ;/ ale nie był to, aż taki problem jak u Ciebie... Cytat:
Moja babcia przy ślubnych życzeniach powiedziała mi: "Dobrego mas tego chopoka bo pamiętoj, rozwody to ino w filmach sybko wychodzo" ![]() A szczerze to podziwiam moich rodziców bo oni są komiczni trochę, nie są dobraną parą Wiadomo są czasem sytuacje, że rozwód to jedyne wyjście... ale znam też parę par, głównie z dużą różnicą wieku (on 30, ona 21), gdzie po roku były rozwody bo "ja się chciałam jeszcze wyszaleć, a on mnie do garów goni".... albo znam jednych którzy rozwiedli się przez babkę bo musieli z nią mieszkać, a ona im po ślubie nie pozwalała spać ze sobą... no i tak jest... dziś coś nie pasuje to od razu rozwód.. (bajka nie biję do Ciebie, bo nie znam sytuacji... tak ogólnie mówię) |
||||
|
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
problemem jest to ze go wiecznie nie ma, a ja sie zrobilam samowystarczalna i generalnie to on mi w codziennych czynnosciach przeszkadza, wszystko trwa dluzej, gorzej mi sie zorganizowac no i jak tylko wraca do domu to zaraz jest syf ![]() kocham dziada, ale no bozeeee jak on mnie denerwuje oboje jestesmy uparci wiec u nas ciche dni trwaja dluuugo a zawsze idzie o totalna glupote, bo ja chyba z baba sie zwiazalam bo reakcje ma jak typowka podczas menopauzy
|
|
|
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba do tego przywykłam i doszłam do wniosku, że w dom jest do mieszkania, nie do sprzatania więc nie ganiam codziennie na szmacie... Ale skoro on brudzi to jego zadanie to poodkurzać i umyć podłogę.. i skubany robi to lepiej niż ja ![]() Tak to jest z tymi chopami... jak już sobie sama wszystko ogarniesz to nagle wpada on i robi zamieszanie tylko... ale cóż zrobić jak się kocha
|
|
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
Cebulko jesli to kolki (czego nie zycze) to moge Ci napisac co nam pomoglo. Po pierwsze calkowicie musialam wyeliminowac nabial z diety (nawet maslo, slodycze tez maja czesto mleko w skladzie lub serwatke w proszku wiec rowniez poszly w odstawke). Po drugie podawalam Sab Simplex (ponoc dobry jest tez Bobotic, Infacol itp.). Bardzo wazne jest zeby podawac go regularnie bo inaczej nie dziala. Pamietam ze walczylam z kolkami 3 miesiace i pierwszy miesiac podawalam kropelki 3 razy dziennie, drugi miesiac dwa razy dziennie i kolejny raz dziennie. Ale najwazniejsze bylo trzymanie przeze mnie diety. Co ciekawe smazone i cebule moglam jesc. Dopiero teraz, jak Julek ma 5 miesiecy, powoli wprowadzam nabial do swojej diety i ciagle go obserwuje. Poki co jest ok a bylo naprawde zle (zielone, strzelajace kupki czasem nawet z nitkami krwi). Co ciekawe nam pomoglo rowniez rozszerzanie diety po 4 miesiacu. Marchewka wspaniale wyleczyla jelitka i ciesze sie ze nie czekalam do skonczonych 6 mcy tak jak to zaleca WHO przy kp
|
|
|
|
#1837 |
|
Zadomowienie
|
Cebula nam na kolki pomogl esputicon
Mamasz jaki typ z tego sprzedawcy I wywal ta marchewke z menu synka jezeli jestes pewna, ze to winowajca. Wrocicie do niej za jakis czas i moze bedzie ok. Monini Bajka ja wprawdzie nie rozumiem co znaczy weekendowy maz, ale chyba kazda z nas z nas wie jak to jest, jak Cie wlasny maz wk...ia... Moj tez czasem potrafi byc taka dama, ze klekajcie narody...ale coz zrobic. Kocham go takiego jaki jest ![]() Czesc. Pochlonelam wczoraj 5 poczkow dzis ide do fryzjera i jest dzien 1 akcji regeneracja... Tak zle to jeszcze ze mna nie bylo Agata wstala o 5:20 Ela kciuki za wyjscie do domu.
Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy nie nastąpi. 08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń Edytowane przez Sophia_1 Czas edycji: 2014-02-28 o 08:13 |
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Hej witam z ranka
. Nie wiem co sie dzieje wczoraj jak Wam pisalam zaczelam tak brudzic na brazowo ale bardzo malutko. Wzielam pryznic zapodalam podpaske i poszlam spac. Wstaje rano czysciutko suchutko. I teraz znowu zauwazylam na papierze jak bylam siku takie brazowe cosik. Wczoraj tylko mnie lekko brzuch bolal jak na @ a dzis poki co cisza spokoj
|
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
mamasz i bajka...skad ja znam to co piszecie
Moj mąz bywa tylko w weekendy i przez to ze ciągle jestem sama , nauczyłam sobie organizować swój czas , wszystko robie na raz , na styk ale mi z tym dobrze. Mam plany z góry ze wtorki robię to , w srody tamto a czwartki jeszcze co innego - a on czasem zostaje w domu ( ostatnie 14 tygodni!) i wtedy mu zle ze ja nie ujęłam go w swoich planach..on siedzi sam w domu ( z nudów sprząta jupi!!!) a ja się szlajam wszedzie z koleżankami a z nim nie z jednej strony mysle sobie " chole.ra Ciebie nie powinno być" ale z drugiej kurcze szkoda ze siedzi sam a ja taka podła zimna me.nda ze latam sobie po kinach i innych. Kocham go nad zycie ale z racji na to za baaaardzo długo byłam sama lubie byc sama , decydować sama o sobie i nie miec ogona..no nic na to nie poradze. On o tym wie..przykro mu ale sie na to godzi od początku. Nie kłócimy się..może 2 razy w zyciu. Jak jest zgrzyt to walne zawsze głupio/śmieszny tekst i zaczybamy się smiać albo każemy sobie przypomnieć ze lubimy swobodę - albo hit domu każemy sobie iść do przedpokoju , przeczytać szafę , przemyślec sprawe i wrócic no i tym sposobem się nie kłócimy..ale..męża marynarza to w zyciu bym nie chciała..bo jeszcze dłuzej go nie ma i jeszcze bardziej bym się przyzwyczaiła byc sama :P
|
#1840 |
|
Zadomowienie
|
Czekam na zznieczulenie i mam głupiego jasia
myślcie o mnie
|
#1841 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Myślimy
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
myslimy o Tobie cały czas , zaciskamy nasze wszystkie magiczne kciuki!!!!!! musisz mieć dużo dojrzałych jaj pamietaj!!!!!!!do 'usłyszenia' po
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiciu przeogromne kciuki trzymam!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1844 |
|
Raczkowanie
|
Ela gratulacje!
|
|
|
|
#1845 |
|
Zadomowienie
|
Mamy tylko jedna komórkę ;(
|
#1846 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Bry.
Jak dobrze, że wymyślili pączki bez lukru i niespieczone na ciemny brąz. Kupiłam wczoraj takie puszysye z czekoladą i przepadlam, ale to pyszne...... Cytat:
Ale mi lekkie rozjaśnienie chodziło po głowie już od dawna, tak więc pomysł w końcu zrealizowałam. No ale to nie blond, więc nie ma szoku ![]() Mnie pod plombą bolało, dlatego została otwarta. Jeśli Ciebie nie boli, to pewnie dentystka będzie miec opory... Cytat:
No właśnie w ciązy często wzrok leci. U mnie oczywiście wszystko jest na odwrót więc wzrok nie poleciał.Co to dla Ciebie znaczy? Nie można zrobić podejścia?
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
wiem ze mało..ale pamietaj ze ta jedna może wystarczyć...
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
Mocno zaciśnięte kciukasy za Kwicię!!!!!!!!!
![]() I za Moni, coby @ nie było Dzień dobry! Aaa spóźniłam isę z kciukami ,,. no ale niech one będą za tą komóreczkę, żeby była super silna i miała mega mega wielką wolę życia! O!
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2014-02-28 o 09:30 |
|
|
|
#1849 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#1850 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja chyba od 2 miesiąca miała matę. I tak na początku lepiej mieć karuzelę, mata to dla takiego maluszka to nic ciekawego jeszcze. Może poczekaj, aż zacznie lepiej widzieć i się rozglądać, wtedy zauważy, że coś tam wisi, coś świeci, coś gra. Na wagę wchodzę codziennie, mamy z mężem taki układ, że ważymy się codziennie aby w razie co, wiedzieć jak zareagować. On ma początki cukrzycy i musi uważać na wagę, zapisuję ją sobie i jak tylko idzie w górę to zaczyna ograniczać jedzenie. No a żeby nie było mu smutno, więc dołączyłam. On to bierze jako zawody i ma motywację a ja dzięki temu wiem, kiedy przystopować a kiedy mogę sobie pozwolić na jeszcze. No i te 5 pączków widzę na wadze, niestety ![]() Cytat:
Wylej. Zrezygnuj z marchewki. W końcu to Ty jesteś mamą i jeśli intuicja Ci tak podpowiada to jej posłuchaj. Cytat:
Nie ma @ jest nadzieja. Cytat:
Tak to jest, jak się żyje osobno a w domu tylko na weekend. Ale coś za coś...jak by był w domu codziennie po pracy o 18 to pewnie nie miałabyś tyle kasy. To są ciężkie wybory a i jemu też nie jest lekko, rozłąka z Tobą, dziećmi, nie uczestniczy w Waszym życiu, jest na bocznym torze... doceń to. Cytat:
No mówiłam, póki nie ma @ to jest nadzieja Ja się na tym nie znam, ale jedna lepsza niż nic. Może to TA jedyna?
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|||||
|
|
|
#1851 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoją drogą zaaplikowanie czopka dziecku, które co chwila puszcza bąka albo robi kupkę jest mega wyzwaniem. Podawałam mu ten sam czopek 3 razy, bo za każdym razem lądował w pieluszce. Współczuję sytuacji z mężem. Każdy ma czasem kryzys, u nas też bywają chwilę, że jestem wściekła na męża i utłukłabym go najchętniej. Ale to mija. Cytat:
Cytat:
Dzięki Cytat:
![]() Ojjjj, ale wiesz, że to może być właśnie TA komórka. Kciuki trzymam nadal. ![]() Cytat:
A karuzelkę jak wiesz posiadam , póki co jeszcze synuś nie interesuje się nią. Ale jeszcze ma czas. Witam, Noc w sumie przespana. Pobudka co 3h. Rano znowu trochę płaczu, ale nakarmiony zasnął. Natomiast na buźce pojawiła się wysypka, takie zaczerwienione krostki, wyglądają mi trochę jak potówki, ale zastanawiam się czy pączki wczorajsze mu nie zaszkodziły... Czy to może być skaza białkowa?
|
|
#1852 |
|
Zadomowienie
|
witajcie Dziewcyznki
![]() no to tak : Kwicia - trzymam mocno kciuki za komoreczke, i tak jak maru pieknie napisala oby miala silna wole zycia ![]() Cebulko- my mamy taka mate z tiny love jak pokazala bajka i jestem z niej zadowolona bardzo. palaki mozna fajnie ukladac jak pasuje... albo do lezenia na pleckach grajace i swiecace kwiatuszki nad glowka albo do lezenia na brzuszku zeby patrzyl csobie dzidziol przed siebie.... duzo fajnych zabawek, ktore mozna przesuwac, lusterko itd... ja jestem zadowolona, dominika chyba tez zaczela sie nia tak porzadnie interesowac kolo 3 miesiaca, kladlam ja wczesniej ale nie wiem czy ja to interesowalo co do krostek to rownie dobrze moze to byc tradzik niemowlecy, obserwuj tradzik ma tendencje to zanikania/bledniecia przy chlodniejszych temeperaturach, snie....monini - ;> zrobisz testa? Isiu - fajnie, ze dolaczylas do meza przy kontroli wagi,,, na pewno go to bardziej motywuje ![]() bajka - szkoda, ze z mezem ciche dni.... no ale tak jak mowisz,,, zycie weekendowe...nie wiem,,kurcze a sobie nie potrafie chyba wyobrazic tak zyc na dluzsza mete.... wiadomo, jak nas sytuacja zmusi to i to wejdzie w gre...ale nie mysle o tym bo poprostu mnie ot przeraza.... wiem ze do wszystkiego czlowiek sie przyzwyczai jednak da mnie to niefajnie poki co ) mamoszkraba - ja rowniez bym chyba zrezygnowala z tej marchewki.... jednak matczyna intuicja cos ci podpowiada, moze warto zaufac... Nie pamietam wiecej....... Wczoraj bylysmy na wizycie u pediatry i wreszcie niunka zostala zaszczepiona i powiem wam ze jestem z niej dumna bo nie plakala Wazy juz 7480g. Diete bezmleczna mam sobie stosowac ale probowac powolutki wprowadzac nabial i obserwowac.... narazie sie boje .... zjadlam wczoraj dwa gryzy paczka :P Aaa i mamy zielone swiatlo na warzywka i owocki Jaram sie jak glupia jutro premiera zaczniemy chyba od marchewki ..... ![]() Mezu dzis w domku wiec podjedziemy sobie do tesciowej i na jakiej zakupki.... zycze milego dnia kobietki
|
|
|
|
#1853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Prędzej trądzik. Kup mu w aptece krem linomag bobo a+e. Kosztuje ok 10 zł i ma lekko tłustą konsystencję. Nam pomogło, bo troszkę jej wtedy zeszło. I większość dzieci to ma. Ponoć powodują to hormony, Twoje hormony , które mały ma jeszcze w sobie. Po śnie w nocy jest bledsze? A ja ostatnio mam wspólniczkę przy śniadaniu. I to nic, że o 7 wypija 180 ml mleka. Jak widzi, że coś jem, pakuje mi się na kolana i otwiera buzię, więc muszę uważać co sobie kładę na kanapki. Ona mogłaby wszystko jeść, nic jej nie przeszkadza a przecież nie wszystko może. Jak mam coś czego nie chce jej dać np. szynka ze sklepu, to muszę jej dać chociaż skórkę do pogryzienia, bo przecież tak patrzy na mnie tymi oczkami i czeka aż jej dam i się uśmiecha. No jest fantastyczna. Obiady chce jeść z tatą. Wczoraj jadła makaron z zupy buraczkowej. A tatuś się cieszy, że dziecko za nim woli konkrety a nie mleczko. Albo ziemniaki mu wyjada z talerza...a jaka radość, że je z nami. I chociaż ma swój obiadek to ona woli z naszego. Muszę teraz pomyśleć nad podstępem i jej obiad położę koło mojego i może tak ją teraz nakarmię. No i zaczyna chodzić. Wczoraj zrobiła z 5-6 kroczków, od szafy do mnie Kwicia i jak?
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2014-02-28 o 11:34 |
|
|
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolki są najczęściej spowodowane tym, że większość niemowląt ma w jakimś tam stopniu nietolerancję laktozy. Jedzenie nabiału powoduje że twoje mleko ma tej laktozy więcej (z tego co pamiętam ). Tak więc przede wszystkim na początku go wyeliminuj i obserwuj. Jak już będziesz próbowała wprowadzać to od przetworzonego nabiału, mleko i słodycze na końcu. Ja dopiero od kilku dni zalewam kawę dosłownie kilkoma kroplami mleczka. Wcześniej była tragedia, teraz odpukać jest ok.Kwicia trzymam kciuki Isia brawa za kroczki
|
|
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Isiu sprawiedliwie - sniadanie z mama, obiad z tata
za pierwsze kroczki.Kwiciu oby ta jedna komórka była ta jedna na milion ![]() Mnie tez zastanawia co z jajkami przy kp wczoraj były na sniadanie, zjadlam. I od wczoraj Miki nie zrobił kupy. A widzę że go brzuszek boli, bo placze, wierci nozkami a pierdzi jak stary chłop. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Dominisi![]() umówiłam nas do pediatry na poniedziałek na 11:40 z tym oczkiem.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1858 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Ja jestem tu nowa i jeżeli pisze nie tu gdzie trzeba to proszę mnie przesunąć ![]() Mam 35 lat.O dziecko staram się od 8 lat ![]() U mnie zdiagnozowano wcześniejszą menopauzę ![]() Czy któraś z Was też miała taką diagnozę a jednak udało jej się zajść w ciążę? Chciała bym wymienić się doświadczeniami,przebiegi em leczenia itd ciągle czekam na ten cud |
|
|
|
#1859 | ||
|
Zadomowienie
|
Wiem, że to niewiele.... Ale trzymamy kciuki za tą jedna komórkę
![]() Cytat:
Ja polecam nie wykluczać wszystkiego naraz, bo jak zniknie, to nie będziesz wiedziała od czego tak naprawdę Cytat:
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.

mialam ochote spakowac dziewczyny i jechac do rodzicow. ale ze ciemno a ja kurza slepote mam a do rodzicow 130 km to sobie dzis odpuscilam. nie chce mi sie tu byc bo juz wiem jak bedzie, milczenie do niedzieli az pojedzie do roboty
bo ja sie pierwsza nie odezwe, bo mam totalnego ignora na niego, traktuje jak powietrze. 

Byłam u prof dr specjalisty chorób oczu i co? Mam przepaloną siatkówkę, tam, gdzie oko mi robili dwukrotnie i dlatego będzie CC. Do tego w drugim oku zaczyna sie proces degeneracji plus rogówka ma fatalną grubość. 
oboje jestesmy uparci wiec u nas ciche dni trwaja dluuugo 

Czy to może być skaza białkowa?