Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘŚLIWA! - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-04, 20:36   #3301
cowie
Zakorzenienie

Dot.: Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘ

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
oby

oj

Debra ma tajne dojścia

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 20:57   #3302
debraM
Wtajemniczenie

Dot.: Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘ

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Płaciłam 7,20 zł za zastrzyk Ale ja miałam receptę refundowaną - Wiecznie płaciła coś ok. 30 zł bodajże.

Jak będzie Ci wypisywał receptę, to zobacz czy wpisze Ci refundację czy nie - jak nie, to zapytaj czy nie może Ci wypisać (bo dziewczyny pisały, że nie każdy prywatny może - ale większość tak, ale niektórzy nie wypisują dopóki się nie upomnisz).

Ja bym chętnie przyjęła od którejś z Was parę kg Jednym ciężko schudnąć, innym ciężko przytyć... bez sensu
A, bo Wy macie inny zastrzyk, tak? Ten pregnyl? Ja mam ovi coś tam i on kosztuje od 70 do 130 Znalazłam aptekę, gdzie kosztuje 75, więc o tyle dobrze.

Wydaje mi się, że nie może, bo na stronie tej kliniki nie ma żadnej wzmianki o nfz

Ja lubię kościste babeczki

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Debra ma tajne dojścia

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 21:13   #3303
manieczka1
Zakorzenienie

Oj vioris, ja dobrze wiem o czym mówisz i w pełni Cię rozumiem. Ja też przytyłam sporo w krótkim czasie. Zawsze byłam szczupła. Teraz przeszkadza mi mój brzuch, boczki, tyłek i uda i celulit!!! On jest chyba najbardziej wkurzający, bo latem wstydzę się krótkie spodenki zakładać. Ja wiem, że pewnie nie wyglądam jakoś tragicznie, ale osobie, która całe życie była szczupła ciężko taką zmianę zaakceptować...
A co do tabletek na tarczycę to są tanie. Ja też nastawiałam się na wielką kwotę, a za euthyrox 100 tabl., jod i wit d zapłaciłam ok 30 zł

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

A co się dzieje z Jagatką? Dziś jej nie było i tempki nie wstawiła...

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 21:32   #3304
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Oj vioris, ja dobrze wiem o czym mówisz i w pełni Cię rozumiem. Ja też przytyłam sporo w krótkim czasie. Zawsze byłam szczupła. Teraz przeszkadza mi mój brzuch, boczki, tyłek i uda i celulit!!! On jest chyba najbardziej wkurzający, bo latem wstydzę się krótkie spodenki zakładać. Ja wiem, że pewnie nie wyglądam jakoś tragicznie, ale osobie, która całe życie była szczupła ciężko taką zmianę zaakceptować...
A co do tabletek na tarczycę to są tanie. Ja też nastawiałam się na wielką kwotę, a za euthyrox 100 tabl., jod i wit d zapłaciłam ok 30 zł

A co się dzieje z Jagatką? Dziś jej nie było i tempki nie wstawiła...

Teraz to się nie musisz przejmować, brzuszek Ci piękny urośnie
no właśnie nie mam pojęcia co z tą naszą Jagacią, cały dzień się nie odzywała, tempki nie wpisała?

a zapomniałam... zaraz na Dwójce w Ekspresie Reporterów ma być o pseudohodowlach

Edytowane przez malinOla1
Czas edycji: 2014-03-04 o 21:40
malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 21:38   #3305
Jagatka_N
Zakorzenienie

Jestem jestem kochane moje tzn czytam...
Tempka spadła ale nie chcę już patrzeć na wykres dołować się jescze bardziej, plamię jakoś dziwnie jasnoczerwoną, a nie tak jak zwykle brązową krwią ide spać, bo płakać mi się chce
Stary 2014-03-04, 21:40   #3306
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinOla1 Pokaż wiadomość
Teraz to się nie musisz przejmować, brzuszek Ci piękny urośnie
no właśnie nie mam pojęcia co z tą naszą Jagacią, cały dzień się nie odzywała, tempki nie wpisała?
Tez wlasnie o niej myslalam... Zawsze wieczorem juz byla.. Chyba zadnej deprechy nam nie zlapala przez ten test??...

Vioris, teraz dietka przed Toba i bedziesz, jak ta lala.. A zreszta.. Slicznosci jestes, to pewnie i tak przesadzasz troche..

Ja ostatnio tez przytylam.. Wszystko mi w brzuch niestety idzie.. I powoli nie moge spodni dopinac..

A gdzie sie Leinowa podziewa??..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 21:43   #3307
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Tempka spadła ale nie chcę już patrzeć na wykres dołować się jescze bardziej, plamię jakoś dziwnie jasnoczerwoną, a nie tak jak zwykle brązową krwią ide spać, bo płakać mi się chce
Kochana to dopiero pierwszy cykl, nie jest łatwo, ale nie dołuj się zobacz jaka czeka nagroda piękna za starania - piękny zdrowy dzidziuś. Nie jesteś sama, my też przeżywamy każdą nadchodząca i przychodzącą @ ale co mamy zrobić? Gdyby ją tylko dało radę przepędzić A widzisz łatwo nie jest, smucimy się, płaczemy, ale nadchodzi nowy cykl i mamy nowe nadzieje. Kochana trzymaj się dzielnie i będzie dobrze

Stary 2014-03-04, 21:47   #3308
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
oj dziewczyny ja też wiem co to znaczy przytyć, z tym,że ja nie tyle, ja przytyłam ok 6kg
ale ja nie w 1,5 roku tylko w kilka mcy. też nie zmieniając diety. też mam celulit, nawet na ramionach nie wspomnę o dupie i udach, masakra, też mam dwie pary spodni, wszystkie ciuchy mam ciasne, też źle się z tym czuję. jak tylko wydobrzeje, to już na prawdę będę regularnie ćwiczyć i lepiej się odżywiąc.
ciągle myślę, że przecież mogę być w ciąży to nie mogę tego,albo tego.
teraz to ****** w następnym cyklu i w sumie już.

nawet teraz jestem chora i ciągle myślę czy wziąć leki, które mi przepisała. nie powiedziałam,że się staram bo w sumie, nie czułam tak źle i nie brałam antybiotyku pod uwagę, poszłam po l4 bo w pracy nie mogę kaszleć i wyglądać tak jak ja.
ale teraz się czuję paskudnie..
chyba wezmę ten antybiotyk, ale wezmę ten duomox co mi został z zęba. nie będę się pierdzilić. bo i tak nic z tego "dbania" o siebie. bez sensu to jest dmuchanie i chuchanie..
dziś mam depresję..
Nie martw się kochana Każdą czasem dopada depresja. Nie chuchaj i nie dmuchaj, i tak w ciążę zajdziesz jak będziesz pić, brać antybiotyki i nie dbać zupełnie Tak to już jest

Cytat:
Może te tableteczki by Ci pomogły?
No to ale szkielet z Ciebie był Myślę że 65kg to byś fajnie, zdrowo wyglądała - tzn. tak przypuszczam
Tż niemożliwy

Nie wiem, może by pomogły
Nie byłam szkielet Byłam po prostu szczupła i super zgrabna, brzuszek płaski jak deska, zero boczków - tylko mięśnie Ale nigdzie mi nie było widać kości i to było piękne A teraz dużo za dużo

Juz się nie mogę doczekać wyników TSH
Stary 2014-03-04, 21:50   #3309
manieczka1
Zakorzenienie

Jagatka! Słońce! Nie smuć się to dopiero pierwszy cykl. Mam nadzieję, że szybciutko zaskoczycie. Leć spać, sen dobrze Ci zrobi mam nadzieję, że jutro będziesz w lepszej formie

A my od samego rana nie mamy tv i internetu o 23 dopiero ma być. Toć to się zanudzić idzie

Leine też zniknęła pewno ćwiczy - tylko pytanie czy sama czy z tżtem

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 21:51   #3310
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana to dopiero pierwszy cykl, nie jest łatwo, ale nie dołuj się zobacz jaka czeka nagroda piękna za starania - piękny zdrowy dzidziuś. Nie jesteś sama, my też przeżywamy każdą nadchodząca i przychodzącą @ ale co mamy zrobić? Gdyby ją tylko dało radę przepędzić A widzisz łatwo nie jest, smucimy się, płaczemy, ale nadchodzi nowy cykl i mamy nowe nadzieje. Kochana trzymaj się dzielnie i będzie dobrze
Dla mnie każdy następny cykl oznacza większy strach, o to czy mięśniak nie urośnie i czy nie zagrozi w razie ciąży, albo czy będzie potrzeba najpierw go usunąć
Przepraszam, ale niestety pms daje się już odczuć dlatego lepiej nic więcej nie piszę...
Stary 2014-03-04, 21:53   #3311
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego ja nie będę mierzyć tempki po owu, jednak jak się patrzy codziennie na wykres i jest dobrze przez jakiś czas, to zaczyna się mieć nadzieje.
Kochana zobaczysz, nie ten to kolejny wierzę, że się uda

http://www.chorobytarczycy.eu/test#0 wiem, że to tylko internetowy test, ale powala zwrócić uwagę na niektóre objawy

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 21:55   #3312
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Nie wiem, może by pomogły
Nie byłam szkielet Byłam po prostu szczupła i super zgrabna, brzuszek płaski jak deska, zero boczków - tylko mięśnie Ale nigdzie mi nie było widać kości i to było piękne A teraz dużo za dużo

Juz się nie mogę doczekać wyników TSH
a cycki miała wtedy?
Moje wyniki w czw. będą też jestem ciekawa. A Ty robiłaś tsh, ft3 i ft4 a Anty?

Cytat:
Dla mnie każdy następny cykl oznacza większy strach, o to czy mięśniak nie urośnie i czy nie zagrozi w razie ciąży, albo czy będzie potrzeba najpierw go usunąć
Przepraszam, ale niestety pms daje się już odczuć dlatego lepiej nic więcej nie piszę...
Po to masz nas żeby pożalić się i powiedzieć o swoich wątpliwościach. Będziesz kontrolować mięśniaka, nie martw się na zapas. Znam osobę która zaszła w ciążę z mięśniakiem, on rósł w trakcie ciąży i bez problemu urodziła piękne zdrowie dzieciątko. Idź kochana wypoczywaj i nie myśl o wszystkim w czarnych barwach, musi być dobrze!

Stary 2014-03-04, 22:04   #3313
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Na pewno mnie rozumiesz w takim razie
Mam tak właśnie jak piszesz. Zawsze szczuplutka a teraz nagle nadwaga. Nie duża, ale jest. Nie potrafię zaakceptować tego
Ja nie pamiętam kiedy miałam krótkie spodenki Mi tak przykro właśnie jest, że lato to taka piękna pora roku a ja nie znoszę już lata Po prostu zimą mogę się schować za płaszczykiem, spodniami a latem muszę się albo gotować w spodniach, albo ubrać spódnicę za kolano żeby jakoś wyglądać i zakryć najgorsze rejony czyli uda, kolana U mnie ta nadwaga niestety najbardziej jest na dole. Jak ktoś równomiernie tyje to też jakoś lepiej wygląda a u mnie góra 38 a dół 42-44 Dlatego nawet przy wadze 65 kg nie wyglądam dobrze, bo góra wtedy już jest szczupła rozmiar 36 a dół nadal większy koło 40 I nienawidzę moich kolan, nad nimi mam taką poduszkę z tłuszczu albo wody, na tym cellulit Masakra

Cytat:
Kochana nie płacz To pierwszy cykl. Niepotrzebnie dziewczyny Cię nakręcały Dlatego ja nie jestem za tym, aby komuś pisać że na pewno będą II kreseczki bo tempka wysoko. Człowiek nawet wbrew sobie zaczyna w to wierzyć a potem nadchodzi mega dół, bo wcale to nie jest pewne i niestety @ przychodzi. Ja już nie nakręcam nikogo, wręcz wolę sprowadzić na ziemię, bo jednak lepiej się miło zaskoczyć niż niemiło rozczarować

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Vioris, teraz dietka przed Toba i bedziesz, jak ta lala.. A zreszta.. Slicznosci jestes, to pewnie i tak przesadzasz troche..

Ja ostatnio tez przytylam.. Wszystko mi w brzuch niestety idzie.. I powoli nie moge spodni dopinac..

A gdzie sie Leinowa podziewa??..
Nie przesadzam niestety Dzięki za komplement, ale będzie pasował idealnie jak już będę szczupła lasencja

A Leinówa se w kulki leci z nami
Stary 2014-03-04, 22:15   #3314
malinOla1
Wtajemniczenie

uciekam pipcioszki do jutra!
Proszę wstać w wyśmienitych humorach !

Stary 2014-03-04, 22:18   #3315
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
http://www.chorobytarczycy.eu/test#0 wiem, że to tylko internetowy test, ale powala zwrócić uwagę na niektóre objawy
O właśnie miałam coś takiego szukać Dzięki że wstawiłaś

No i zrobiłam sobie i mój wynik to 33

Cytat:
25 punktów lub więcej - prawdopodobnie masz niedoczynność tarczycy; powinieneś otrzymać terapię substytucyjną hormonem tarczycy, nawet, jeśli wyniki badań będą w normie
I moje objawy:

Cytat:
1. Objawy, które odczuwasz
duże zmęczenie, ospałość, ociężałość
chrypka bez konkretnego powodu
nieregularne miesiączki, ciężki PMS (napięcie przedmiesiączkowe), torbiele na jajnikach lub endometrioza
nie pojawiający się wcześniej brak ochoty na seks
pogorszenie wzroku lub słuchu
palpitacje lub nieprzyjemne odczuwanie bicia serca
wahania nastroju, w szczególności niepokój, panika lub fobia
niewielki kaszel lub problemy z przełykaniem
duże przybranie na wadze
bóle kończyn, niezwiązane z podejmowanym wysiłkiem
niepłodność
denerwujące uczucie palenia lub mrowienia, które pojawia się i znika
wrażenie, że jest Ci chłodniej niż innym osobom
trudność z utrzymaniem wagi przy normalnym odżywianiu się
problemy z pamięcią, skupieniem uwagi i koncentracją
trudność z utrzymaniem stałego poziomu energii przez cały dzień
2. Choroby i dolegliwości, które masz lub miałeś
trwałe, nietypowe zaburzenia widzenia
3. Historia zdrowotna Twojej rodziny
niedoczynność lub nadczynność tarczycy, lub wole
4. Fizyczne objawy (obserwowane przez otoczenie)
niska podstawowa temperatura ciała (rano)
osłabienie mięśni
nadmiernie sucha lub szorstka skóra
Fajnie rozpisane wszystko, tak jak zalecają wydrukuję sobie i zabiorę ze sobą do lekarza

Cytat:
a cycki miała wtedy?
Moje wyniki w czw. będą też jestem ciekawa. A Ty robiłaś tsh, ft3 i ft4 a Anty?
No cycków nie miała Ale w dupie mam cycki, wolę zgrabne nogi i płaski brzuszek

Nie robiłam właśnie anty bo w promocji było TSH z FT3 i FT4 - a te anty konieczne?

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2014-03-04 o 22:19
vioris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 22:19   #3316
meire
Zakorzenienie

Jagatka, Kochanie moje.. Rozumiem, co czujesz.. W naszym przypadku stres jest jeszcze wiekszy teraz... Jak zajdziemy tez bedziemy sie baly jeszcze mocniej.. Starania to tez teraz koszmar, bo ciagle czlowiek bedzie myslal nad kazdym swoim njmniejszym ruchem, zeby w razie zajscia nie zaszkodzic... Ale od tego masz nas, zeby mowic o wszystkim, co Cie martwi...
I rozumiem, ze czujesz sie zawiedziona i zmartwiona... Tez bym chciala zajsc od razu, zeby bylo lzej na duszy... Ale wiemy przeciez,ze to nie jest takie proste...
Wyplacz sie dzis, wycisz emocje... A jutro wracaj do nas, jestesmy tu po to, zeby sie wspierac...
Co do plamien... Widzisz.. Ja NIGDY przed # nie mialam plamien przed @.. A teraz sama widzisz, co sie ze mna dzieje.. organizm na pewno sie zmienil po tym wszystkim hormonalnie, moze teraz inaczej bedziemy reagowac... Ale to nie znaczy, ze nie bedziesz mama.. W koncu sie uda.. tylko nie zalamuj nam sie.. a skoro gin mowil, ze mimo miesniaka masz sie starac, to spokojnie.. Zajdziesz, urodzisz, a potem sie nim zajmiesz.. I tego sie trzymaj..
A jak bedzie Ci zle na duszy, to wal do nas, jak w dym.. ale bym Cie przytulila teraz normalnie, piczyndo kochana..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2014-03-04, 22:37   #3317
maciejka1987
Zakorzenienie

moje miasto ps. dziewczynka na samym końcu jest najlepsiejsza
..
proszę o nie cytowanie

jutro jeszcze się pochwalę, a co ! a nie ciągle pierniki i pierniki !

6.2.15

Edytowane przez maciejka1987
Czas edycji: 2014-03-04 o 22:52
Stary 2014-03-04, 22:39   #3318
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
O właśnie miałam coś takiego szukać Dzięki że wstawiłaś

No i zrobiłam sobie i mój wynik to 33

Fajnie rozpisane wszystko, tak jak zalecają wydrukuję sobie i zabiorę ze sobą do lekarza
Vioris, a Ty miałaś kiedyś coś nie tak z tarczycą? Złe TSH? Chyba niepotrzebnie sobie wkręcasz. Poczekaj na wyniki
Mi wyszedł wynik 41 z tego testu, a tarczycę mam idealną

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 22:51   #3319
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Vioris, a Ty miałaś kiedyś coś nie tak z tarczycą? Złe TSH? Chyba niepotrzebnie sobie wkręcasz. Poczekaj na wyniki
Mi wyszedł wynik 41 z tego testu, a tarczycę mam idealną
Nie, nigdy nie badałam TSH. Nie wkręcam sobie, po prostu mam takie objawy już od dawna i nie wiedziałam dlaczego. Tu na forum doszłam do tego, że to może być tarczyca. Czuję się jak stara babcia, nie mogę normalnie funkcjonować, żyć jak normalny młody człowiek. Ciągle mnie coś boli, jestem zmęczona nawet jak długo śpię (a teraz dodatkowo ja - nocny marek zasypiam od 19-ej), teraz mi doszło zerowe libido (gdzie zawsze było 150%), nagłe problemy ze wzrokiem mimo że całe życie miałam idealny wzrok, tycie bardzo szybkie mimo że zawsze byłam szczupła. Bóle np nóg promieniujące, bóle w plecach zawsze rano. Problemy z cyklami, problemy z przełykaniem, ból z przodu szyi. No naprawdę dużo tego, nawet mi się nie chce wymieniać bo do znudzenia mogę. I to nie jest nic normalnego co mi się dzieje, nie mam radości z życia a tż patrzy na mnie jak na wariatkę bo mogłabym nie robić zupełnie nic bo wszystko mnie boli i na nic nie mam siły
Zresztą tam jest nawet napisane coś takiego:

Cytat:
powinieneś otrzymać terapię substytucyjną hormonem tarczycy, nawet, jeśli wyniki badań będą w normie
Dlaczego?
Stary 2014-03-04, 23:03   #3320
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nigdy nie badałam TSH. Nie wkręcam sobie, po prostu mam takie objawy już od dawna i nie wiedziałam dlaczego. Tu na forum doszłam do tego, że to może być tarczyca. Czuję się jak stara babcia, nie mogę normalnie funkcjonować, żyć jak normalny młody człowiek. Ciągle mnie coś boli, jestem zmęczona nawet jak długo śpię (a teraz dodatkowo ja - nocny marek zasypiam od 19-ej), teraz mi doszło zerowe libido (gdzie zawsze było 150%), nagłe problemy ze wzrokiem mimo że całe życie miałam idealny wzrok, tycie bardzo szybkie mimo że zawsze byłam szczupła. Bóle np nóg promieniujące, bóle w plecach zawsze rano. Problemy z cyklami, problemy z przełykaniem, ból z przodu szyi. No naprawdę dużo tego, nawet mi się nie chce wymieniać bo do znudzenia mogę. I to nie jest nic normalnego co mi się dzieje, nie mam radości z życia a tż patrzy na mnie jak na wariatkę bo mogłabym nie robić zupełnie nic bo wszystko mnie boli i na nic nie mam siły
Zresztą tam jest nawet napisane coś takiego:

Dlaczego?
Najprościej jest sprawdzić poziom hormonów TSH i fT4 we krwi. Niski poziom TSH i podwyższony fT4 świadczą o nadczynności tarczycy, wysokie stężenie TSH i niskie fT4 - o jej niedoczynności. Niestety, nawet jeśli stężenie hormonów we krwi jest prawidłowe, nie musi to być gwarancją, że nasz gruczoł tarczycowy jest zdrowy. W tarczycy mogą tworzyć się guzki. Wykryje je USG.

6.2.15

Stary 2014-03-04, 23:52   #3321
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
Najprościej jest sprawdzić poziom hormonów TSH i fT4 we krwi. Niski poziom TSH i podwyższony fT4 świadczą o nadczynności tarczycy, wysokie stężenie TSH i niskie fT4 - o jej niedoczynności. Niestety, nawet jeśli stężenie hormonów we krwi jest prawidłowe, nie musi to być gwarancją, że nasz gruczoł tarczycowy jest zdrowy. W tarczycy mogą tworzyć się guzki. Wykryje je USG.
Dlatego właśnie dziś zbadałam TSH i FT3 i FT4 a potem z wynikami chcę iść do endokrynologa i zrobić usg tarczycy. Właśnie dziś pytałam o tego koło mnie i chca 130 zł i 70 zł usg Wy też macie takie ceny powalające??

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

No i wiem, że nic nie wiem - tego się obawiałam

Wyniki TSH 1.787
FT3 3.27
FT4 1.14

Wyniki jak najbardziej w normie a objawy ewidentnie tarczycowe. Chyba mi teraz jeszcze gorzej przez to, bo znaczy że powodu muszę szukać gdzieś indziej, tylko nie wiem gdzie... Idę spać....
Zrobię jeszcze usg tarczycy a jak to wyjdzie w normie to już zupełnie nie wiem.
Stary 2014-03-05, 07:19   #3322
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Jestem staraczką z pierwszych części Nawet nie wiecie jakie było moje zdziwienie jak zniknęłam w 4 części a jeszcze na 8 byłam na liście. Niestet do tej pory się nie udało.
Starania były rozpoczęte w styczniu 1013 i nadal nic. Nie panikowałam. Mam już córcię ale teraz postanowiłam już nie zwlekać z wizytą u lekarza. Za tydzień we wtorek jestem umówiona. Mam nadzieję ze mnie nie zlekceważy
Jak pozwolicie to wrócę do Was
MaamaaZuzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 07:30   #3323
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dlatego właśnie dziś zbadałam TSH i FT3 i FT4 a potem z wynikami chcę iść do endokrynologa i zrobić usg tarczycy. Właśnie dziś pytałam o tego koło mnie i chca 130 zł i 70 zł usg Wy też macie takie ceny powalające??

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

No i wiem, że nic nie wiem - tego się obawiałam

Wyniki TSH 1.787
FT3 3.27
FT4 1.14

Wyniki jak najbardziej w normie a objawy ewidentnie tarczycowe. Chyba mi teraz jeszcze gorzej przez to, bo znaczy że powodu muszę szukać gdzieś indziej, tylko nie wiem gdzie... Idę spać....
Zrobię jeszcze usg tarczycy a jak to wyjdzie w normie to już zupełnie nie wiem.
Moze to usg cos pomoze? Kurcze wyniki super to nawet nie wiadomo gdzie szukać, a może ten pierwszego kontaktu cos ci poradzi z czym mogą być te objawy związane?

Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Jak pozwolicie to wrócę do Was
Heej
Milego dnia

Stary 2014-03-05, 07:32   #3324
maciejka1987
Zakorzenienie

dzień dobry !

6.2.15

Stary 2014-03-05, 07:45   #3325
agnieszkaK
Zadomowienie

dzień dobry, witam się z kakaem, czy też kakałkiem cieplutkim z łóżeczka.
na l4 byłoby super gdyby nie ten kaszel,który mi żyć nie daje. wzięłam wczoraj antybiotyk,bo czułam się tragicznie.. dziś nie jest lepiej.

mamazuzi witaj z powrotem, choć szkoda,że wracasz do wątku jako nadal staraczka. a Ty nie wcześniej nie robiłaś badań, idziesz dopiero teraz, czy źle zrozumiałam?
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 07:58   #3326
vioris
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Moze to usg cos pomoze? Kurcze wyniki super to nawet nie wiadomo gdzie szukać, a może ten pierwszego kontaktu cos ci poradzi z czym mogą być te objawy związane?
No muszę je koniecznie zrobić. Odkąd mnie zaczęło boleć tam w okolicy tarczycy to chyba znaczy, że coś się tam dzieje. A od niedawna mam też problemy jakby z przełykaniem w tym miejscu to odczuwam. Bardzo nieprzyjemne uczucie Może jakiś guzek mam na tarczycy Oby nie. Tak czy tak, teraz nadal jestem w punkcie wyjścia. Coś mi musi być przecież bo tak normalny, zdrowy człowiek sie nie czuje
Stary 2014-03-05, 07:59   #3327
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
dzień dobry, witam się z kakaem, czy też kakałkiem cieplutkim z łóżeczka.
na l4 byłoby super gdyby nie ten kaszel,który mi żyć nie daje. wzięłam wczoraj antybiotyk,bo czułam się tragicznie.. dziś nie jest lepiej.
O kakao!
Kuruj się kochana, dużo zdrowka

Stary 2014-03-05, 08:08   #3328
agnieszkaK
Zadomowienie

Cytat:
O kakao!
Kuruj się kochana, dużo zdrowka
dziękuję normalnie to bym spała teraz, bo w środy mam na południe.a dziś jakoś nie umiem. jestem w pozycji półsiedzącej, może to jest sekret, nie kaszlę tak bardzo.. ide do pieca i trochę jeszcze poleżę.
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 08:10   #3329
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Luzia napisz wiadomość do Viollet87, ma 4 opakowania novynette
już piszę

Cytat:
Wyniki TSH 1.787
FT3 3.27
FT4 1.14
zrób sobie może anty-tg i anty tpo?

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 08:15   #3330
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

No muszę je koniecznie zrobić. Odkąd mnie zaczęło boleć tam w okolicy tarczycy to chyba znaczy, że coś się tam dzieje. A od niedawna mam też problemy jakby z przełykaniem w tym miejscu to odczuwam. Bardzo nieprzyjemne uczucie Może jakiś guzek mam na tarczycy Oby nie. Tak czy tak, teraz nadal jestem w punkcie wyjścia. Coś mi musi być przecież bo tak normalny, zdrowy człowiek sie nie czuje
Kochana... ja mam przykład po swojej koleżance, która miała wszystkie tarczycowe w normie, a czuła się podobnie, jak Ty... lekarz jej wtedy powiedział, że te obowiązujące widełki niekoniecznie na każdego mogą być dobre... i dał jej lek na tarczycę... od razu się lepiej czuła...

A poza tym... mnie się wydaje, że to TSH to mogłabyś mieć tak do max 1,5.. wczoraj endo mi mówił, że jakbym miała wyżej niż 1,5 to od razu by mi zbijał, bo przy staraniach nie powinno być więcej... idX jak najszybciej do lekarza...

Siemanko wszystkim babolcom!!...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości