|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘ
Co do karmienia piersią się za wiele nie wypowiadam - okaże się czy będę w stanie czy nie, ale bardzo bym chciała
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘ
Cytat:
Jedne mają pomoc i nie korzystają inne nie mają i mają takie zawzięcie, że ćwiczą mimo wszystko dlatego jak ktoś bardzo chce to się da ![]() Poza tym nikt nie mówi, że trzeba ćwiczyć już zaraz po urodzeniu ![]() Jestem nadziei, że nie przytyję więcej niż powinnam i będę wyglądać fit ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Ich wyraźny powód to zapewne taki, że karmienie piersią nie jest dla nich ważne bo mogą nakarmić butelką albo boją się, że będą mieć brzydkie piersi po tym...
|
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam kilka koleżanek, które już w ciąży doszły do wniosku, że nie będą karmić
|
|
#3394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Przecież ja Ci niczego nie wmawiam
Nie wiem o co Ci chodzi. Piszę po prostu że są rzeczy o których teraz nie masz pojęcia bo ich po prostu nie przeżyłaś. Dlatego możemy o tym pogadać jak już to przejdziesz Cytat:
![]() Chodziło mi o to, że są matki które nie karmią a potem narzekają że są grube i nie mogą wagi zrzucić a piersią karmić nie chciały BO NIE. Zachwalam karmienie jako dobrą metodę na chudnięcie i tyle, a to czy ktoś może czy nie może to już zależy od osoby i jej predyspozycji czy mozliwości. Co do tego czy dziecko choruje czy nie to akurat ja potwierdzić mogę, że nie choruje w trakcie karmienia wcale. Moja córka przez 3 lata życia, czyli nawet rok po zakończeniu karmienia nie miała nawet katarku. Zupełnie nic. Dopiero jak poszła do przedszkola zaczęła chorować. Ale to chorują dzieci i na butelce i na piersi. Jeśli chodzi o wpływ karmienia na chudnięcie to on jest i do tego właśnie tak jak piszesz trzeba trzymać dietę (co nie jest takie trudne) i pić dużo wody (co robisz automatycznie karmiąc piersią bo po prostu chce Ci się ciągle pić - ja piłam 3 litry dziennie wody bo z czegoś te mleko się musi produkować). Więc tak na koniec, nie rozumiem teraz Twojego posta bo zupełnie o czymś innym pisałam a Ty odebrałaś jakbym Ci napisała - jesteś złą matką bo nie karmiłaś. Tak wyszło, że chyba masz problem z tym że nie dałaś rady karmić i Cię boli cokolwiek co kto napisze o karmieniu piersią. Ja na Ciebie w każdym razie nie nalatywałam, bo nie napisałam nic złego na matki nie karmiące ![]() Cytat:
No właśnie, jak będzie mąż do pomocy i wstanie też w nocy to matka automatycznie się wyśpi i ma siłę na ćwiczenia i inne rzeczy. Zresztą nie ważne
|
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze jak matka krwawi z sutków przy karmieniu i płacze z bólu to w ogóle, po co się zmuszać? Karmienie powinno być przyjemne z obu stron, to czas intymności dla matki i dziecka... Ja gdybym urodziła to bym powalczyła 2-3 miesiące bo chciałabym karmić- dla mnie to było mega przyjemne, a karmiłam tylko 3 tyg niestety ze względów zdrowotnych i bardzo żałuję. Jakby się nie udało no to trudno, tak bywa. Fajne to jest, bo i zaoszczędzenie czasu, wygoda.. no ale naprawdę są matki, które cierpią z różnych powodów, a psychika po porodzie jest nieciekawa, a to nie znaczy, że jest gorsza i to na pewno przez to, że nie karmi piersią... niektóre nie mają wsparcia rodziny, bliskich, czego nie mówią, bo nie będą wdrażać obcych w swoje sprawy intymne i powinno być to uszanowane prze obcych czy rodzinę Jasne jak młoda matkabędzie wpierdalać (dosłownie) wszystko co leży pod ręką, słodycze czy potrawy ociekające tłuszczem, siedząc w domu przed tv nic nie robiąc i mówiąc jak to jej źle i niedobrze to jasne, że nie zrzuci. Takie matki też są i to bardzo dużo, no ale ich życie ich wybór. Trzeba wziąć dupę w troki, koko dżambo i do przodu!!!!!!
|
|
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie karmiłam, bo nie chciałam.. psychicznie się zablokowałam i w końcu po 6 dniach nie miałam pokarmu... też słyszałam opinię, że jestem złą matką, bo myślę tylko o swojej wygodzie, a nie o dziecku... no, ale cóż... wtedy to był dla mnie koszmar.. nie byłam na to gotowa, nikt mi nie pomógł... Teraz chciałabym się do tego przygotowac wcześniej... może mi się uda karmić... ![]() A do mnie własnie zadzwonili z Agencji Reklamowej, że Zuza przeszła pozytywnie casting i chcą z nami podpisać umowę i założyć jej kartę kariery... szukają ludzi do ról do filmów, reklam, itp...
|
|
|
#3399 |
|
Raczkowanie
|
Macie racje, że nie ma co robić nowego odchudzającego wątku
![]() Dziś robię pierwszy raz łazanki ciekawe co to wyjdzie.
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
meire
dla Zuzy
|
#3401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pomijam sytuacje gdzie kobieta stara się, karmi, płacze ale walczy i nie ma pokarmu, dzień, dwa, miesiąc. No ok, choroby są różne i czasem się może zdarzyć. Tylko niestety nie rozumiem kobiety która od razu z góry zakłada, że jak dziecko płacze to znaczy że trzeba dać butelkę a tym bardziej takich które twierdzą że im się piersi zepsują po karmieniu Cytat:
A prawda taka jak pisałam wyżej, że piersi moje po karmieniu nie zmieniły się wcale. A karmiłam 2 lata, więc raczej sporo A żeby nie było to córka miała ząbki od 3 miesiąca życia
Edytowane przez vioris Czas edycji: 2014-03-05 o 13:22 |
||
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
vioris wmawiasz tu post : https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3381
Na siłe chcesz mi uświadomić, że będzie inaczej zupełnie niepotrzebnie bo ja nie zakładam z góry ze bede miec anioła w domu i ze bede super wyspana i w ogole ale tak jak pisalam na poczatku czyli po porodzie rzecz jasna nie bede cwiczyc tylko zajmowac sie dzieckiem a jak moje cialo nie bedzie wygladac ladnie to zamierzam cos z tym zrobic chocby sie walilo i palilo, od tego mam meza zeby te pol godzinki zajal sie dzieckiem a poza tym nie bede cwiczyc codziennie wiec tez bez przesady. vioris Ty mialas innego partnera wczesniej ktory Ci nie pomagal wiec moze inaczej to odbierasz. Sa mamy sa siedza na wizazu i maja czas jakos gadac a narzekaja ze grube. Sa takie co juz maja dzieci chodzace, mowiace i moga spokojnie sie zajac soba ale zwyczajnie sie im nie chce-wola marudzic
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2014-03-05 o 13:23 |
|
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałaś "ale co kto lubi" i odebrałam to w takim kotekście, że matki nie karmią "bo tak" i dlatego nie chudną, dlatego takież bronię, bo sama nią byłam, nie mogłam karmić nie z powodu "bo tak" tylko z wielu innych czynników i takich kobiet jest wiele... a kobiety się ocenia już po tym jak usłyszy się, że nie karmi, co jest na prawdę przykre A wgłębiać się z kimś o tym, jakie były powodu nie karmienia piersią nie leżą w mojej naturze i wkurza mnie nakłanianie mimo niechęci matki, która po prostu nie da rady nie bo nie chce, tylko ma wiele powodów.A tępię takie, które nie chcą bo tak czy nie spróbują, tak jak wymieniły tu dziewczyny, boją się o piersi czy od razu zakładają, że nie. |
|
|
|
|
#3404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak słyszę niektórych co by to zrobili w tej czy tamtej sytuacji to mi się śmiać chce, bo to nie jest tak jakby się chciało. Dlatego napisałam, że jeśli będziesz miała pomoc męża i będziesz sypiać w nocy to jasne, czemu nie ćwiczyć? Tylko po prostu nie zdziw się, że to co teraz mówisz się zmieni bo będziesz tak niewyspana że nie będziesz miała siły na nic. No ale jeśli chodzi o późniejszy czas, kiedy dziecko jest starsze to wiadomo, że jak ma się pomoc to ćwiczyć mozna jeśli tylko się chce i się lubi Co kto lubi ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Nastawienie do karmienia jest bardzo ważne i prawda jest taka, że jak ktoś bardzo chce i zdrowotnie jest ok to będzie karmił. A co do siostry to karmiła butelką, zadowolona bo jej dziecko w nocy śpi, wyspana, ale nadal gruba i nic z tym nie robi. A to co robi dziecku to nie mogę na to patrzeć, bo mała mając 5 miesięcy dostawała już ciasto, kluski z tłustym sosem, rolady i inne tego typu rzeczy. Jak można takiemu maluchowi hodować komórki tłuszczowe od 5 mies?? No ale nigdy się nie odezwałam, bo co się będę wtrącać, tylko jej dziecko będzie na tym cierpieć.
|
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak dziecko większe, to mozna ćwiczyć razem, ja tam z Zuzką robię.. ![]() Ale poniekąd też rozumiem vioris.. sama kiedyś miałam innego faceta, który miał w głebokim poważaniu wszystko.. przychodził się najeść i szedł w swoją stronę... było mi ciężko,nie miałam z kim pogadać, ani o karmieniu, ani o zajmowaniu się dzieckiem.. tylko tyle, co miałam pomoc babci.. ale ona miała wtedy ponad 70 lat, co mogła mi pomóc?... do wszystkiego musiałam dochodzić sama...bo rodziców też nie miałam.. stąd depresja, bolesne karmienie.. no, nie chciałam tego... miałam momenty, że nie chciało mi się nawet mysleć o dziecku... o niczym.. ale to może zrozumieć tylko ktos, kto to przeszedł... i dlatego ja nie oceniam nikogo.. i każdego się staram zrozumieć... w końcu zaparłam się w sobie i jak Mała spała, to ja starałam się poćwiczyć chociaż trochę, zrobić coś dla siebie.. Teraz mam inne życie, wsparcie.. i wiem, że baaardzo chcę przynajmniej spróbować karmić piersią.. mąż teraz na pewno będzie mi pomagał z dzidzią, więc na ćwiczenia też znajdę czas... Elfka, u nas szukają statystów do "Lekarzy" głównie i do reklam... zobaczymy zresztą, co nam dziś powiedzą.. może dostanie jakiś epizod w serialu...
|
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ze wszystkiego sobie zdaje sprawe i już wszystko co miałam do powiedzenia powiedziałam ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- vioris moim zdaniem decyzja o karmieniu piersią jest sprawą indywidualną i ktoś kto się decyduje na dziecko to się decyduje bo chce je mieć co nie oznacza od razu, że decyduje sie karmić piersią takie jest moje zdanie ![]() Mozna tego nie rozumiec i nie akceptowac ale potepianie jest nieco nie na miejscu. Bo tak samo mozna potepiac matki ktore karmia dziecko czyms tam a nie powinny dzieciom tego dawac bo beda grube czy za chude czy jeszcze cos... Kazda wychowuje w swoj indywidualny sposob i nikomu nic nie mozna narzucic.
|
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też byłam sama z córką, ex był ciągle w pracy a jak wracał to miał nas w dupie. No ale ok, dałam radę Dla córci. Zresztą wtedy wszystkie moje siły skupiłam na niej, żeby miała wszystko co najlepsze i ile mogłam z siebie dać - tyle dałam. Teraz to się pewnie też odbija na moim zdrowiu, ale dumna jestem z siebie że dałam radę - sama. Naprawdę jak ktoś ma wsparcie to poradzi sobie i z karmieniem i z ćwiczeniami itd. A jak jest sam, to kosztuje go to 3 razy więcej
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli w ogóle cokolwiek z tego wyjdzie, to pewnie, że się pochwalę moim Cudem...
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
No No
gratulacje dla córci ciocia wizażowa dumna ![]() Zjadłam rybkę obiad z głowy
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak samo jest z tym co piszesz, że nie można potępiać matki która daje coś dziecku czego nie powinna mu dawać. Są pewne wytyczne dla dzieci opracowane przez lekarzy. Po to te wytyczne są aby dziecko rozwijało się prawidłowo i aby karmieniem dać mu wszystko co najlepsze. Nigdzie nie ma czegoś takiego jak podawanie dziecku np klusek z sosem i roladą zmażoną na tłuszczu w wieku 5 miesięcy, bo ta matka temu dziecku po prostu szkodzi a nie je wychowuje jak to napisałaś. Czy nie potępisz matki która dziecku podaje środki uspokajające żeby poszło spać, albo je upija żeby spało bo ona tak chce? Tak wychowuje i nie można jej potępiać? No chyba jednak nawet trzeba... Wychowanie to jedno - każdy wychowuje jak chce i nic mi do tego, ale pewne zasady są po prostu założone z góry - tak samo jak to że kobieta w ciąży nie może palić i pić i jeśli to robi to jest dla mnie złą matką i tyle - i tu możecie mówić co chcecie ale ja potępiam i już.
Edytowane przez vioris Czas edycji: 2014-03-05 o 13:52 |
|
|
|
|
#3412 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Mały zasnął, ja zrobiłam skalpel, ale ciężko było bo jestem przeziębiona, teraz jeszcze śpi więc idę zobaczyć co pisałyście wcześniej ![]() Ps. Nie byłam u tego 3 endo dziś, bo mały chory i ja nie bardzo, pójdę może w pt. Jutro mam wizytę u ginekologa.
|
#3413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak i zgadzam się z tym wszystkim co napisałaś w 100% choć króciutko karmiłam i nie dotrwałam do ząbkowania to drugi raz postaram się przetrwać wszystko i karmić, bo ssanie córci było mega przyjemne, ba! Mąż mi tak nie ssie sutków jak córa to robiła ![]() Tulić dziecię, patrzeć jak pije, to były chwile 'dla nas' choć krótkie to nigdy nie zapomnę Meire w dzień wiosny wyjeżdżam No i gratulacje dla córy, zdolna bestia! Piękna po mamci to nie dziwota, że ją wzięli, będzie trzepać miliony i utrzymywaś starych, a co! ![]() lecę robić domową pizze pa
Edytowane przez Leine Czas edycji: 2014-03-05 o 13:51 |
|
|
|
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbyś lubiła ćwiczyć i wiedziała, że mąż pomoże to zapewne też chciałabyś i znalazłabyś czas na to
|
|
|
#3415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bardzo chcę karmić piersią i mam nadzieje, że będzie mi to dane |
||
|
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie decyzja o dziecku nie jest równoznaczna z karmieniem piersią Pisałaś kiedyś, że też nie rozumiesz matek które spróbują i im nie wyjdzie i porzucają karmienie... także dość sprzeczne informacje podajesz w tej chwili ![]() Chcą nie chcą-wybór matki jak dla mnie i tyle ![]() Co do diety dziecka to owszem, zgoda ale wspominasz o skrajnych przypadkach niektóre zachowania są nieprawidłowe ale co zrobisz? Nic bo taka matka powie Ci spadaj, nie znasz się, zajmij się swoim dzieckiem.Ja się w takie sprawy nie wtrącam.
|
|
|
#3417 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak serio to piszę tu dla potomnych, że ja nie potępiam żadnej matki która nie karmiła piersią bo nie udało się, bo miała problemy zdrowotne itd. Ale potępiam matki które decydują się na dziecko i nie chcą dla niego tego co najlepsze, bo się boją o cycki A Tobie życzę długiego karmienia piersią i największych przyjemności z tego tytułu - ja też tego nie zapomnę nigdy - uczucie MEGA ![]() Cytat:
Cytat:
Jak naprawdę wewnętrznie chcesz to będziesz i to będzie najlepsze co mogło Cie spotkać
|
|
|
#3418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w imieniu córci... ależ mnie duma rozpiera.. no, niech starych utrzymuje.. matka leń, do pracy nie łazi, tylko kasę chce wydawać.. ![]() Ja teraz też idę rybę robić, bo już umieram z głodu od śniadania...
Zuzka - ur. 19.11.2009 Julcia - II - 22.05.2014 Natalka - 28.01.2015 16.01.2015 Edytowane przez meire Czas edycji: 2014-03-05 o 14:01 |
||
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w rodzinie niezbyt to wychodzi a ja sama po sobie wiem, że nie lubię ssania sutków bo mnie to drażni więc ciężko stwierdzić ![]() Jednakże próbować będę na pewno ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Słyszałyście o nowości, że jak się bierze magnez to nie trzeba brać kwasu foliowego w ciąży?
|
|
|
#3420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego co pisałam kiedyś to tak, jeśli kobitka jest nieoczytana bo się tym np nie interesowała i karmi pięknie i nagle wpada w kryzys laktacyjny który jest 3 razy i wtedy daje dziecku butelkę bo twierdzi, że jej się pokarm skończył to też tego nie rozumiem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

rozleniwiła się 

Nie lubię oceniania i nagonki na kp. 

ciekawe co to wyjdzie.
dla Zuzy 

w imieniu córci... ależ mnie duma rozpiera..