|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.23
soczewki kontaktowe toryczne Macie sprawdzone sklepy w sieci gdzie kupujecie najtaniej?
|
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Long 4 Lashes (czy tam 4 Long Lashes)??
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
i faktycznie działa tak jak revitalash, w sensie że działa?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4024 | ||
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
Cytat:
Mi babeczka nie zgłosiła tego i na szczęście nie miałam problemów. Poza tym co napisały dziewczyny - pistoletu nie da się zdezynfekować, więc wszelkim syfem można się zarazić przy okazji. |
||
|
|
|
#4025 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie no to nasze kolczyki zostały po naostrzeniu zdezynfekowane spirytusem salicylowym, rączki wyszorowane ani kropelka ropy się nam nie pojawiła, ani żadne inne oznaki zakażenia ranki Przebijanie jedną igłą to jak proszenie się o HIV czy zapalenie wątroby |
|
|
|
|
#4026 | ||
|
Komplikatorka
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tam, im bardziej człowiek się przejmuje i się martwi o zakażenia i choroby, tym większe prawdopodobieństwo, że go jakaś cholera chwyci
![]() Moja kuzynka sobie zawsze w warunkach mocno spartańskich przekuwała różne części ciała - w tym brew i język (sama!!!), no i nic jej nigdy nie było
|
|
|
|
#4028 |
|
Rozeznanie
|
Są jakieś patenty na zamaskowanie odprysków lakieru na szafce kuchennej? Wymiana szafki nie wchodzi w gre
|
#4029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Pomalowanie tym samym kolorem farbą do mebli ?
|
|
|
|
#4032 |
|
Zadomowienie
|
idę dzisiaj na piaskowanie zębów. Czy po tym zabiegu nie można jeść ani pić? różne opinie w internecie krążą i zgłupiałam
|
|
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
Kody rabatowe Joy
Zniżka naliczana jest od całego rachunku czy dotyczy tylko jednej rzeczy? |
|
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja robiłam, to dentystka powiedziała, że przez godzinę nie wolno nic jesc
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wiecie moźe gdzie można dostać tą odżywkę?
Farmona, Herbal Care, Odżywka do włosów rozjaśnionych i blond `Rumianek`
|
#4038 |
|
Konto usunięte
|
Czy piaskowanie wykonują na NFZ?
|
|
|
|
#4039 |
|
Konto usunięte
|
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;45480339]Czy piaskowanie wykonują na NFZ?[/QUOTE]
Z tego co się orientuję to piaskowania nie zrobisz na fundusz. Można zrobić tylko skaling ale raz w roku. |
|
|
|
#4040 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam tablet z systemem Android, chciałabym na nim notować na wykładach, mógłby mi ktoś polecić jakiś dobry program/aplikację do tego? Najepiej z autozapisem
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4041 |
|
Raczkowanie
|
Poszukiwania produktów Clearasil :)
Hej, czy wiecie może gdzie i czy można jeszcze kupić produkty marki Clearasil ?
![]() bd wdzięczna za odpowiedzi
|
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT mam! Wbijalo mi szkla.com.pl
Edytowane przez NinaSimone Czas edycji: 2014-03-07 o 13:06 |
|
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
Czy istnieje bezbarwna pomadka do ust, która nie daje żadnego połysku, zupełny mat? Może bielić.
|
#4044 |
|
...
|
Włożyłam gumki do włosów do środka szczotki, myłam ją parokrotnie i nie pomyślałam, że te gumki mogą się zmoczyć. Teraz śmierdzą, jak się tego zapachu pozbyć?
Mogę je po prostu spróbować wrzucić do prania? Czy to nic nie da?
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
Wypierz w rękach w szamponie
|
|
|
|
#4046 |
|
...
|
Chyba miałam chwilowe zaćmienie myśleniowe, że na tak proste rozwiązanie nie wpadłam
|
|
#4047 |
|
Konto usunięte
|
Jak stęchły to niewiele to pomoże...
Na jakie badania lekarz rodzinny może wypisać skierowanie? A na jakie nie może? |
|
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
Podstawowe badania krew mocz, kal.. a wszystkie specjalistyczne od ktorych sa odrebni lekarze nie
---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;45482646]Jak stęchły to niewiele to pomoże... Na jakie badania lekarz rodzinny może wypisać skierowanie? A na jakie nie może?[/QUOTE] . ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- [QUOTE]Zakres opieki sprawowanej przez lekarza Pacjentom, którzy złożyli deklarację wyboru lekarza POZ, przysługują m.in.: badania i porady lekarskie, bezpłatne badania diagnostyczne - decyzję o skierowaniu pacjenta na badania podejmuje lekarz.. Lekarz POZ zobowiązany jest zlecać badania diagnostyczne, które znajdują się w jego kompetencjach, o ile są mu one niezbędne do postawienia diagnozy i leczenia pacjenta. Zlecone badania diagnostyczne pacjenci mogą wykonać bezpłatnie, na podstawie skierowania, jedynie w pracowni lub laboratorium wskazanym przez lekarza POZ. Lekarz POZ może wystawić skierowanie na kolonoskopię i gastroskopię. Pacjenci, którzy uzyskają skierowanie na te badania, mogą wybrać dowolna placówkę medyczną wykonującą badania i posiadającą umowę z NFZ. obowiązkowe szczepienia ochronne, transport sanitarny - w razie konieczności przewiezienia pacjenta do szpitala, poradni specjalistycznej lub na badanie diagnostyczne, skierowania do poradni specjalistycznej lub na leczenie szpitalne. Lekarz POZ, kierując pacjenta do lekarza specjalisty lub do szpitala, zobowiązany jest do wykonania i dołączenia do skierowania wyników niezbędnych badań diagnostycznych potwierdzających wstępne rozpoznanie. skierowania na leczenie rehabilitacyjne i uzdrowiskowe w placówkach działających w oparciu o umowę z NFZ. Skierowanie na zabiegi rehabilitacyjne traci ważność, gdy nie zostanie zarejestrowane w placówce realizującej świadczenia rehabilitacyjne w ciągu 30 dni od daty wystawienia. Lekarz, wystawiając skierowanie na leczenie uzdrowiskowe, zobowiązany jest dołączyć do niego wyniki następujących badań: badanie ogólne moczu, morfologia krwi, OB, RTG klatki piersiowej oraz EKG (po 60. roku życia oraz w przypadku występowania choroby układu krążenia). Badania te pacjenci wykonują bezpłatnie, na podstawie skierowania, w pracowni lub laboratorium wskazanym przez lekarza kierującego zabiegów w gabinecie zabiegowym i w domu pacjenta. W gabinecie zabiegowym wykonywane są zabiegi oraz procedury pozostające w kompetencjach lekarza POZ i wymagające jego udziału, związane bezpośrednio z udzielaną poradą lekarską. W sytuacji uzasadnionej stanem zdrowia pacjenta, zabiegi mogą być wykonywane także w domu pacjenta. Jeśli jakieś zlecenie ma wykonać pielęgniarka, lekarz wydaje skierowanie do tej pielęgniarki, do której pacjent jest zadeklarowany. Uwaga! Od 2011 roku obowiązuje wzór skierowania określony w załączniku nr 8 do zarządzenia 87/2010/DSOZ Prezesa NFZ. skierowania do opieki długoterminowej, zlecenia na zakup niektórych przedmiotów ortopedycznych i środków pomocniczych (zlecenie wymaga potwierdzenia w oddziale wojewódzkim NFZ), recepty na leki. Lekarz POZ może wystawić receptę również na leki zalecone przez innego lekarza ubezpieczenia zdrowotnego (np. specjalistę), o ile posiada pisemną informację od tego lekarza dotyczącą rozpoznania choroby pacjenta i zalecanej farmakoterapii. orzeczenia i zaświadczenia lekarskie wydawane na życzenie ubezpieczonego (jeżeli są one związane z dalszym leczeniem, rehabilitacją, niezdolnością do pracy, kontynuowaniem nauki, uczestnictwem dzieci, uczniów, słuchaczy kształcenia nauczycieli i studentów w zajęciach sportowych i w zorganizowanym wypoczynku, a także jeżeli są wydawane dla celów pomocy społecznej lub uzyskania zasiłku pielęgnacyjnego). /QUOTE] http://www.nfz-lodz.pl/index.php/dla...ieka-zdrowotna zrodlo* Edytowane przez NinaSimone Czas edycji: 2014-03-07 o 13:36 |
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Nieprawda.
Może dać skierowanie np. na TSH, a przecież od tego teoretycznie jest endokrynolog, może dać skierowanie na próby wątrobowe, APTT itd, a od tego teoretycznie jest hepatolog. |
|
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie odeslano do endokrynologa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

. Chciałam od tego tygodnia chodzić to znowu nie ma w szkole nauczyciela i się zmartwiłam co z mną będzie
nie no to nasze kolczyki zostały po naostrzeniu zdezynfekowane spirytusem salicylowym, rączki wyszorowane
ani kropelka ropy się nam nie pojawiła, ani żadne inne oznaki zakażenia ranki