|
|
#91 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biega, skacze i wariuje, bunt dwulatka się szykuje. Mamusie XI-XII 2012
Cytat:
![]() żebyśmy się źle nie zrozumiały, nie uważam się za szczęśliwszą od innych czy coś, też miewamy z P gorsze okresy po prostu z twoich wypowiedzi takie wnioski mi popłynęły jakoś ja czasem mówię że P mnie wkurza ale nie tak że go nie lubię albo mi przeszkadza albo ze źle mi z nim a takie rzeczy jak rozstania się zdarzają, ludzie się zmieniają itd... ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() u kogoś uśmiechy tylko rozdaje, zwiedza sobie mieszkanie i ciągle słyszę "ale wy macie spokojne dziecko!" |
||
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
tak piszecie o tz my z kolei coraz blizej rozwodu
Wysłane z mojego FUN przy użyciu Tapatalka
|
#93 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w zwiazku z tym fakt ze jest zarobiony, abedzie jeszczze bardziej jest mi bardzo na rękę. w sumie dobry podział, bo jakbysmy dzielili sie i praca i wychowywaniem dzieci to oszalalabym zupelnie. trzeba mi czasu zeby sie przystosowac do nowych okolicznosci, bo w najsmielszych snach bym nie przypuszczala ze przyjdzie mi z kims spedzac czas 7 dni w tyg 24h na dobę. w takich okolicznosciach nie ma sily zeby konfliktow nie bylo. wiesz co ja sie wlasnie zastanawiam czy moja mama faktycznie nie zauwazyla czy tylko nie miala smialosci zagadnac, bo poprzednio to tez dlugo zwlekalam no i nie chciala mnie urazic pytajac czy mi sie przytyło. ale czy taki radar ma to nie wiem. No a z drugiej strony im pozniej bylo, tym jakos bardziej glupio ze tak dlugo zwlekałam i zapetliłam się. Moja wina. Bo poczatkowo bylam przekonana, ze pomysl z wyjazdem do Wawy jest najlepszy. za 51 razem podałam mu obiad i zapomniał o piekarniku, znając życie - do jutra. znaczy to nie to że on namiętnie przy tym piekarniku stoi, ale jak coś robię w kuchni to nie odstąpi na krok. i se znalazł nową zabawę. Ale już niedługo, bo w nowym miejscu piekarnik mam na wysokości mojej głowy o ile pamiętam, jakoś przewidziałam to że się może nim zainteresować. ale na pewno wymyśli coś nowego ![]() Ja się kładę z poduszką na/obok brzucha to mi trochę amortyzuje. Ale jak siedzę to wchodzi mi między nogi i buch głową. niech to się wreszcie skończy. Boziu ale się dziś żalę. Sorry Was za to, uprzedzałam że mam deprechę, Ale to żałosne jest jak czytam. Pogadałabym o pierdołach, ale nie pamiętam kiedy np ostatnio zakupy robiłam na allegro. ze 2 miesiące temu dodałam kombinezon do koszyka, ale nie zdążyłam kupić, co mi akurat na dobre wyszło bo zimy nie bylo i tyle z zakupów moich. w mieście od 2 miesięcy nie byłam. przyjaciółek tu nie mam. dziękuję że mogłam się wygadać, bo nawet sie kuzwa napic nie moge. A wlasnie mija 2 lata mojej abstynencji a tu ciagle jakies winko reddsy drinki cytrynowka, utopie sie we wlasnej slinie niedlugo. ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
![]() ja go nie lubie, ale skoro jeszcze go nie zostawilam to czasami widocznie zapominam o tym ze go nie lubie, bo ja jestem raczej z tych co jak sobie cos postanowia to zrealizuja wiec jesli juz postanowie ze znajde dzieciom fajniejszego tatusia to zrobie to niezaleznie od okolicznosci albo sama dam mu w kosc na tyle zeby on se znalazl inna i zebym nie musiala podejmowac decyzji ![]() A jesli bys byla szczesliwsza od innych to tez nie grzech, tylko powod do radosci, czego Ci oczywiscie zycze ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
za te 35+ sterane życiem to ja Cię przestaję lubić. oj tam jakie więzi rodzinne. nie jesteśmy rodziną i nigdy nie będziemy. zawsze mówił, że rodzina to więzy krwi, teraz tak nie mówi, ale ja się nauczyłam i powtarzam jak mantrę. nie no nie przyjechałam tu tylko ze względu na dziecko. było wiele względów, ale o niektórych nawet tutaj wolałabym nie pisać. Generalnie bilans takiej zmiany wychodzi mi na plus. A dopóki bilans jest na plus to trzeba brnąć, jak będzie wychodził ujemny to zawsze się można wycofać, a wręcz będzie wskazane. |
||||
|
|
|
#94 |
|
Zadomowienie
|
Lady
fajowa bryke maja chlopaki ![]() super sobie radzisz ![]() a mi sie wydawalo po Twoich opisach, ze macie bardzo udany zwiazek |
|
|
|
#95 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zastrzele sie za moment Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
No tak to z boku moze wygladac.
Wysłane z mojego FUN przy użyciu Tapatalka
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzeczywiście jak nie macie ogólnej jakiejś takiej podobnej wizji to bez sensu takie weekendowe wychowanie, bo to tylko wprowadza chaos. |
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego FUN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- ![]() ![]() Wysłane z mojego FUN przy użyciu Tapatalka
|
|
#99 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale że jak to?
Cytat:
![]() Matka mi namiętnie podrzuca książki Moniki Szwaji - takie babskie czytadła. Teraz czytam ostatnią część takiego trzyczęściowca. Słowa mi zabrakło jak by to inaczej nazwać ![]() 35+ to może wyglądać i na 20, tak jak chociażby Majeczka nasza. A ta Pani wyglądała na zdecydowanie więcej i to takie umęczone i jeszcze w męskim typie urody, takie ostre rysy i w ogóle. Także mi się tu nie buntuj Ja pitolę a to jaki jest Was status skoro łączą Was dzieci? Krew siłą rzeczy nigdy Was nie połączy inaczej. Dziwny ten Twój chłop, ja bym go chyba też nie lubiła Oby Ci ten bilans wychodził tak, jak sobie tego życzysz ![]() Ja staram się teraz zrobić bilans, który pomoże nam zadecydować jak z drugim bobasem i za hooya nic nam z tego nie wychodzi bo jest tyle samo za co i przeciw |
|
|
|
|
#101 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I też wolę jak P jest w domu ![]() Cytat:
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Ach dola mam teraz.
Dzis osobno spimy Wysłane z mojego FUN przy użyciu Tapatalka
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A namawianie na drugiego bobasa i w ogóle? |
|
|
|
|
#104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Fajnie, ze dobrze sie bawilas ![]() Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
No najpierw namawianie a pozniej mowienie ze ze i tak je bedzie mial niewazne czy zemna.
Wysłane z mojego FUN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Ja juz sama nawet ostatnio nie wiem kiedy on zartuje a kiedy mowi prawde. Wysłane z mojego FUN przy użyciu Tapatalka
|
#106 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jakie masz za i jakie przeciw. bo jak to jest tymczasowe za i przeciw (w sensie ja chce wrocic teraz do pracy) to sie nie da zbilansowac. na dziecko trzeba patrzec w dluzszym okresie. jak juz bede u schylku to bede sie raczej cieszyc z tego ze wychowalam dzieci niz ze popracowalam se gdzies tam rok dluzej i za stowke wiecej, bo o tym nie bede juz pamietala. A poza tym tak naprawde jedno nie wyklucza drugiego bo nie wszystko da sie w zyciu zaplanowac. Ja jak podjelam decyzje ze odejde z poprzedniej pracy to mowilam ze albo zmieniam albo na macierzynski, co pierwsze sie uda. Szwaje w zeszlym miesiacu chyba całą przeleciałam bo mi stary sciagnal na tableta. W sumie wczesniej tez ją czytałam ze 2 książki i byłam zachwycona bo to takie lekkie przyjemne i z hepi endem, ale chyba za duzo naraz i mi sie przejadła. bo wszystko w tym samym stylu. teraz męczę grocholę żeby się nie przeforsować intelektualnie, ale też zaczynam odczuwać przesyt. może ktoś coś poleci, ale takiego żeby się nie przemęczyć? ![]() aaaa trzyczęściowiec to tzw trylogia hłe hłe ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- no i właśnie to mu mówię, ale chyba mało pojętny jest mimo że się mi tu przechwala że do mensy należy. Edytowane przez mmm12345 Czas edycji: 2014-03-09 o 22:20 |
||
|
|
|
#107 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Do tego stopnia ze zadalam od niego by wyprowadzil sie do swoich rodzicow, a ja natychmiast albo jeszcze szybciej skladam pozew o rozwod. Jest juz lepiej Nie ma zwiazkow idealnych. Moi dziadkowie ze stazem 40 letnim, osoby calkowicie niekonfliktowe, tez czasem sie pozra ![]() Kiedys po klotni z tztem (jak jeszcze naszych dzieci nie bylo na swiecie) uslyszalam od bardzo madrej kobiety, ze klotnie sa potrzebne - dla oczyszczenia atmosfery ![]() I tego sie trzymam. Swoja droga druga babcia mojego Ł jest z dziadkiem po slubie juz 52 lata. W.poprzednie wakacje zobaczylam jak sie kloca - dziadek dawal takie teksty do babci ze uszy usychaly. Ja bylam jeszcze wtedy w ciazy i ciotka mnie stamtad wyprowadzila. Potem przyprowadzila babcie, ktora sie przy mnie poplakala, zaczela mnie przepraszac i powiedziala ze cale zycie tak z nim wygladalo. 52 lata! Wyobrazacie sobie? Jak zapytalam dlaczego nie odeszla od niego dawno temu, to stwierdzila ze dla dobra dzieci z nim byla i znosila takie traktowanie. A jakby mieszkala w miescie to moze predzej zdecydowalaby sie odejsc, bo we wso ludzie gadaja. A w miescie nic nikogo nie obchodzi. Zlota kobieta, uwielbiam ja, ale jest mi jej okropnie szkoda... Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
Pilnowalam, zeby nie uderzal i nawet jesli juz uderzyl, to bylo to raczej lekkie trącenie niz jakies bolesne uderzenie. Przy porannym przewracaniu po lozku, tak jak Sola, zaslanialam brzuch reka ![]() Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
Tak, rozklada sie na plasko z tylu, ale jest tam tez taka tacka, na ktorej spiera sie fotelik samochodowy Graco ustawiony tylem do kierunku jazdy. Jutro zamontuje fotelik juz bez koca i Emila w srodku to Ci pokaze ![]() Myslalam o zakupie gondoli, ale ze fotelik byl w zestawie, to juz gondola nie potrzebna Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
![]() Zdrowka U mnie w miescie tez potrojny jezdzi jeden jedyny Na nich to dopiero patrza ![]() Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Mercedes wsrod wozkow lansuja sie od malenkosci ![]() Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Aaa, ze czytasz ![]() Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
Dooobra ![]() Malo myslacy, jak na mense Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka
Emilek ur. 31 stycznia 2014 Kubuś ur. 11 listopada 2012 Blanka ur. 10 lipca 2011 Aniołek Edytowane przez lady_kiss Czas edycji: 2014-03-09 o 22:42 |
|||||
|
|
|
#108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kuba tez czesto probuje, na co mu pozwole a na co nie. Nauczyl sie pykac w telewizorze (przelaczanie, wlaczanie i wylaczanie), z kuchennej szafki wyciaga talerze i przybory kuchenne, z szafki na kosmetyki wyciaga wszystko, z szafki z gazetami wyciaga wszystko, z szuflady wyciaga moja lokowke, suszarke. Ale ja wole wytlumaczyc 20 razy niz raz "dac po lapkach" (choc kazdy wychowuje wg swojego uznania). Takie moje zdanie. Jak Kuba robi cos nie tak, przykladowo wyciaga talerz, to podchodze do niego, lapie za raczke, klekam przy nim zeby miec moja glowe na wysokosci jego glowy, patrze na niego i mowie ze nie wolno. Talerz odkladam, szafke zamykam i wtedy odchodzi sam za raczke jak nie zlapie, to za chwile zrobilby to samo - przecwiczone. Dlatego musze stanowczo przerwac proceder, oznajmic ze robi zle i wtedy on daje sobie spokoj ![]() A jesli akurat wtedy trzymam Emila, to daruje sobie to lapanie za reke, bo sila rzeczy nie mialabym jak to zrobic. Mowie po prostu zeby mi dal to co trzyma, przykladowo ten talerz. Na szczescie na razie jak poprosze to oddaje ![]() Co do karmienia, to u nas nie ma takich ekscesow. Kuba przyjal to za normalny stan rzeczy, jeszcze chyba maly zeby tak reagowac. Ja Emila karmie a Kuba wtedy zajmuje sie swoimi sprawami. Chyba ze najdzie go na zainteresowanie tym, czego nie moze. To wtedy wlaczam kanal z disco polo, mowie mu "choc Kuba taniu taniu", przychodzi i zaczyna krecic pupa ![]() W ogole musze powiedziec ze jestem dumna z Kuby, bo zrobil sie taaki dorosly, jest super starszym bratem. Jak uslyszy, ze Emil wstal z drzemki i zaczal plakac (a niejednokrotnie slyszy pierwszy, ja dopiero pozniej ) to idzie tego pokoju i zaczyna kolysac brata ![]() Albo jak Emil lezy sobie na kanapie i zacznie plakac, to Jakub podchodzi do stolu, bierze jego smoczka, podchodzi do malego, wyciaga raczke ze smokiem w strone braciszka i mowi "ma" (znaczy: masz) Podaje mi tez smoczka, jak trzymam Emila na rekach i smok upadnie ![]() A i Emil zaczyna wzrokiem wodzic za Kubusiem ![]() Dumna jestem ze hej ![]() Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- juz mamy poniedzialek.. Spokojnie moge powiedziec ze jak wstalam w niedziele, tak polozylam sie spac w poniedzialek ![]() Kororowych snow ciotki ! I spania do 8.00 ![]() Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
|
|
#110 |
|
Rozeznanie
|
Musso, wyspalas sie
![]() U nas pobudka ciut przed siodma, wyjatek bo przewaznie spimy pol godziny dluzej ![]() Dzien sie zapowiada cudowny, slonce daje jak w lecie - w kuchni musialam zaciagnac rolety, bo mi tak dawalo na lodowke, ze mogloby mi ja nagrzac ![]() Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka
|
#111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() --- Co do kuchni moja ma dwie szuflady z których może sobie wyciągać do woli. Są tam jakieś rzeczy, którymi nie zrobi sobie krzywdy. Uwielbia tam wkładać i wyciągać rzeczy. Moja mama tak robiła i naprawdę w ten sposób stosunkowo łatwo jest odzwyczaić od otwierania innych szafek. Ja mam zabezpieczenia na dwóch szafkach kuchennych, ale są tam rzeczy gdzie ewentualne ich otworzenie mogłoby spowodować, że zrobi sobie krzywdę lub jakieś straty, bo jednak kieruję się zasadą ograniczonego zaufania. Ale reszty nie mam i sporadycznie zdarzają się sytuacje, że chce tam zaglądać. Zwykle jak ja coś przy nich robię. Sama z siebie nie otwiera. Tylko mam problem, bo zaczyna mi brakować tej jednej szuflady i muszę jakoś wprowadzić zmiany. Trochę nie przemyślałam tego wcześniej ![]() ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#112 |
|
Rozeznanie
|
![]() Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
nie wyspałam się wcale, dobrze że weekend się już skończył
|
|
#114 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakiś mam niedosyt z twojej relacji ![]() mnie też się wydawało że wszystko ok między wami i że spędzacie fajnie czas i w ogóle ![]() Cytat:
Cytat:
Jasiek śpi znaczy były w nocy pobudki itd ale żeby tyle ![]() mam nadzieję że tylko odsypia te ostatnie masakry ![]() kolacji wczoraj nie tknął, tyle co trochę mleka więc już o 1 wstał na jedzenie, potem się przebudził o 7, ale tylko troszeczkę pojadł.... ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- a jednak 38.2 i kaszel ![]() musimy się do lekarza umówić nasze pierwsze choróbsko ![]() dziewczyny zbijać taką temperaturę czy jeszcze nie? mleko można podać, bo nie wiem czy coś zje? |
|||
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
ja powyżej 38 stopni dałam paracetamol, ale młody nie miał nigdy gorączki, nawet przy zapaleniu płuc
Klaudia miała raz jakoś w BN ostatnie
|
|
#116 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Umieram dalej
A ja dziękuję Bogu za dziadków tżta, bo podrzucę im dziś Ewkę, wlezę pod kołdrę i nie wyjdę dopóki tego goowna z siebie nie wypocę. Masakra, dawno mnie tak nie rozłożyło ![]() Ja uściślę - M przeszkadza mi w naszym szyku tygodniowym. I wtedy mnie wytrąca, bo jak jest w domu pon-pt to i tak pracuje więc się do niczego nie przydaje a tylko wisi na telefonie. Ewa wisi na nim i ogólnie wszyscy się denerwują. Natomiast do życia w weekendy M mi jest przydatny i nawet go wtedy lubię ![]() Cytat:
Najpierw są rozmowy i kompromisy...Cytat:
![]() Patrząc w dłuższym okresie bilans wychodzi za dzieckiem teraz. I pod względem dla dobra Ewci i pod względem moim zawodowym. No i też aspekt, który u Ciebie był dość istotny - nie młodniejemy Główny problem u nas leży w tym, że ja nie osiągam przychodu a przy dwójce to będzie niezbędne i tu sobie gdybamy nad najlepszym wyjściem. Myślę, że to przede wszystkim nas stopuje. A jakieś morderstwa wchodzą w grę czy to taka już literatura za poważna ![]() O widzisz ![]() Cytat:
Moi rodzice byliby dziś po ślubie 40 lat, nigdy im nawet nie przyszło do głowy, żeby się rozwieść, chociaż lubić się specjalnie nie lubili. Ale mieli dzieci, już duże w zasadzie, wspólne życie i jakoś tak to sobie funkcjonowało, każdy obok siebie ale jednak w małżeństwie. Takie rozwiązania to też dla mnie totalny bezsens no ale właśnie to jest chyba to wychowanie w jeszcze innym systemie, innych czasach. Nawet nie chodzi mi o to że nie wypada i ludzie będą gadali. Bardziej chyba kwestia przywiązywania większej wagi do "świętości" sakramentu i złożonej przysięgi ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- A może to jednak zębowo i kaszel od nadmiary śliny?Ja bym zbijała, jeśli bym widziała, że się męczy. Ewie zbijałam dopiero przy wyższej ale też i od razu miała wyższą. Kaszkę mu może podaj, tak trochę treściwiej niż samo mleko. Ale czy zje? |
||||
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
tyle że jak miał kaszel przy zębach ostatnio to trochę inny teraz słychać jakby się odrywało nawet muszę to sprawdzić u lekarza jeszcze wysypkę ma na klacie jakąś.... wczoraj kaszki nie chciał, kanapek nie chciał, spróbuję podać cokolwiek, i wtedy dam ibum najwyżej ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- kurde ta wysypka ![]() jak trzydniówka co? |
|
|
|
#118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z jedzenia je tylko sam chleb, z wedlinka nie chce, z serem tez nie. Sama kromke chleba. Tak sobie teraz mysle ze moze on tym chlebkiem sobie dziaselka masuje? Ja bym dala Normalnie od 38 daje, choc ostatnio dalam mu przy lekko ponad 37, ale to bardziej jako lek przeciwbolowy niz na zbicie goraczki. Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
Niedawno wstalismy, Adas wlasnie wypil mleko. Dzwonilam do zlobka ze jeszcze tydzien zostajemy w domu. Wysłane z mojego FUN przy użyciu Tapatalka
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

wkurza mnie po prostu i tyle, nie każdy ma tyle szczęścia co Ty
no wiesz to się nie da tak jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie. Zawsze byłam przekonana że z kim jak z kim, ale z tym typem się dogadam zawsze i wszędzie, ale ludzie się zmieniają i mi też się zmieniło z tego względu że on się zmienił, albo tak mi się wydaje. Albo się skutecznie kamuflował. 
Ze mną mama nie miała problemów i chyba nie wierzyła mi jaki z mojej łobuziak dopóki sama z nią dłużej nie posiedziała. Tak to w gościach to w sumie grzeczne dziecko - przynajmniej narazie 

W gardle nadal mega klucha a do tego nos mi się zatyka

juz mamy poniedzialek..
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012