|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘ
Jagacia
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘ
Jagatka, domyslam sie, co czujesz... Wiem, ze jest ciezko.. Przytulam Cie mocno.. Wiesz, ze specjalnie mocno Tobie kibicuje...
ale wyplacz sie... Pomaga..Ja tez mam zly czas teraz.. Bylam w kosciele dzis.. Przeryczalam cala msze... Jeszcze takie piesni spiewali.. Jakby o mnie.. Masakra totalna... Ale jestem z tym sama.. Facet tego nie zrozumie.. Dlatego tak sie teraz lacze z Toba.. szkoda, ze tak daleko mamy do siebie.. ale pisz wszystko tutaj... Bedzie latwiej... ![]() Cytat:
juz kilka razy tych malp przebrzydlych szukalam... zejde kiedys na zawal przez nie... A tak sie potrafia zakamuflowac, ze klekajcie narody.. Chodze i szukam jak glupia.. ![]() A teraz robia sobie wlasnie gonitwy, zapasy i darcie ryja cowieczorne... Ehhhh... Mam nadzieje, ze po sterylce sie ustatkuja.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
meire nie martw się, ja miałam taką akcję wczoraj
Karmel nam się schował. Nagle zajarzyłam że go nie widziałam dawno. Oboje z tż zaczęliśmy chodzić po domu i szukać. No i przeszukaliśmy wszystko i nie ma. Jak przeszukiwałam ostatnie możliwe wg mnie wtedy miejsce, to był ten moment, że serce mi nagle podskoczyło do gardła. Normalnie panika I potem się zorientowałam, że może być w szafie przesuwnej Otwarłam a on wyskoczył zaspany ![]() Jagatka Ty wiesz
|
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet płacz mało pomaga ![]() nie umiem się pozbierać Teściowa byla wczoraj na dniu kobiet, robią co roku u babci, schodzą się ciotki, kuzynki, synowe itp mi tez proponowała, ale powiedziałam ze ze swoja mamą posiedzę. Dzis pytam jak było, mówi ze kuzynka jedna dowiedziała się ze bliźniaki bedzie miec, a ja się uśmiechnęłam i łzy w oczach mi stanęły, nie umialam sie opanować
|
|
#3965 |
|
Rozeznanie
|
powróciłam
![]() ale nic się nie zmieniło właśnie mija 15 miesiąc starań
|
|
|
|
#3966 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Cytat:
fajne są te pufy co mają ten granulat w środku ![]() Cytat:
![]() Jagaciu kochana my Cię doskonale rozumiemy Kochana również się denerwuje brakiem potomka, wczoraj minęło 1,5 roku od naszego ślubu ale niestety też nie przeskoczę. Myślę, że moi rodzice też by chcieli mieć kolejne wnuczę ale niestety nie mogę ich tym narazie ucieszyć, jednak wierzę, że ten moment gdy zobaczę II kreseczki nadejdzie niedługo i że u Was wszystkich moje drogie będzie tak samo ![]() a młoda gdzie nam się zgubiła?
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Co ja bym bez Was wszystkich zrobiła
![]() ja wiem, że są i wśród nas takie, ktore nie miały #, ale długo się starają, leczą, ja naprawdę wszysttko to wiem, nie chcę żebyście myślały że zwyczajnie panikuję, że płaczę jak dziecko ktoremu się czegoś nie chce dać ![]() Słoneczko
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko miałam dokładnie zaplanowane, w najlepszym momencie udało nam się zajść w ciążę i niestety. A teraz z każdym dniem jest coraz gorzej..czuję jakbym traciła czas. Najgorsza jest jednak niepewna przyszłość. No bo przed 1 ciążą nie myślałam, że mogę poronić, myślalam, że to mnie nie dotyczy. A teraz boję się ciąży... najlepiej jakbym leżała cały czas od zobaczenia 2 kresek na teście... ale wiem, że tak się nie da. Zbliża się najgorszy sezon u mnie w pracy i będzie ciężko w tym czasie ( duuużo roboty, dłuższe zmiany, więcej dzwigania). No, a przez jakiś czas pewnie będę jeszcze robić ( zanim uda się potwierdzić ciążę to chyba będę w 8 tygodniu albo i dalej). Z drugiej strony poszłabym od razu na zwolnienie, ale jakby działo się coś złego nie wiem czy nie otrzymałabym wypowiedzenia. Te myśli mnie dobijają ... Przed pierwszą ciążą nie myślałam tyle o wszystkim, cieszyło mnie to wszystko co miała przynieść przyszłość...a teraz jestem ? Jestem pełna obaw
|
|
#3969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze że mamy ogrodzenie to nigdzie nie wyjdzie , ale w końcu znalazłam ją siedziała biedna u nas na górze na schodach już myślałam że padnę na miejscu
|
|
|
#3970 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Masz rację maciejka z tym, że za pierwszym razem była radość i spokój, a teraz radość niestety będzie tłumiona przez strach
mi na szczęście praca nie zaszkodzi, nic sie nie stanie jak 2-3 mce będe pracować, więc pod tym względem nie muszę się martwić tak jak Ty chyba bete musiałabys wczesnie zrobic zeby unikać dźwigania, i jak tu nie myśleć czy sie udało czy nie; no nie da się w takiej sytuacji ...przepraszam dziewczyny, że na koniec dnia tak zasmęciłam wątek
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CB to już dawno mu się marzy, ale jakoś zawsze wychodzi coś innego A sofa właśnie ta z granulatem taka Taka sofa właśnie fajna - tylko cena niefajna Zastanawiałam się nad taką, ale jak teraz zamówię to nie schowam nigdzie bo to za duże
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
Jagatka! Słońce Ty moje!!! Nie zasmęcasz. Po to tu jesteśmy, żeby Cię wysłuchać. Takie wygadanie się jest naprawdę b.dobre, a jak się wypłaczesz to też pomaga
rozumiem Cię naprawdę. My staraliśmy się tylko (dla mnie aż) 6 cykli, ale w 5 i 6 ciągle albo spotykaliśmy znajomych/rodzinę z maluszkami, albo dowiadywaliśmy się, że kolejna osoba w naszym otoczeniu spodziewa się dziecka...i broń Boże nie była to zazdrość, ale taki wewnętrzny smutek kiedy nam się uda... Nie smuć się. Ja Ci ogromnie kibicuję i jakoś czuję, że długo nie będziecie musieli czekać (i obym się nie myliła - a mówią na mnie wróżka Semira, więc lepiej w to uwierz ). Mam nadzieję, że prześpisz się z tym i jutro będzie lepiej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Ok, zmykam spać. Dobranoc piczki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Nie chciałabym iść na zwolnienie póki nie będzie serduszka i póki nie powie lekarz, że wszystko ok ( teraz od początku wizyt było ale). Nie ma dnia żebym o tym nie myślała...pod względem pracy lato to absolutnie nie sezon na ciążę i co robić? czekać? Może znów przeczytam, że za bardzo analizuję, ale ja chcę mieć jakiś plan, po # nie mogę "żyć chwilą" .
|
|
#3976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka jak dodałam nadaje się do tego, aby sobie na niej poleżeć, nawet ostatecznie można na niej dziecko położyć jak na łóżku jakby tak do nas wpadła na spanie koleżanka do córci, w ostateczności nawet dorosły się może zdrzemnąć Cytat:
|
|
|
#3977 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć piękności milego dnia!
Wysłane z mojego X2 10.25 przy użyciu Tapatalka
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
Vioris! A może przechowaj u mamy lub koleżanki ? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3979 |
|
<3 <3 <3
|
Hej
Jagatka nie smutaj Hej słoneczko Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#3980 |
|
Rozeznanie
|
Hey Kochane
Z gory wybaczcie ze zaginelam ale co mialam chwile to staralam sie Was nadrobic a odpisac nie bylo jak. MalinOla jak milo mi sie zrobilo ze zauwazylas ze mnie nie ma Miło ze sie Wam moje pazurki podobaly. Lakier firmy Lovely BALTIC SAND i mozna je kupic w sieci rossman za jakies 8,5zl jest kilka kolorow.Jagatka, Maciejka nie krępujcie się pisać o swoich zmartwieniach, właśnie dlatego istnieje to forum aby kobiety z podobnymi problemamy wspierały się wzajemnie ![]() U mnie dzisiaj @ przyszła tak jak się spodziewałam. 5 cykl do dupy... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Ja znowu zaczynam monitoring... dzisiaj kontrola czy wszystko ok i jesli tak, to po raz kolejny CLO. Jagatka, ja mam podobnie jak Ty... tez dobija mnie to, ze my czekamy i czekamy, a co chwila wkoło jakies dzieci sie rodzą - a to bratu TZ-a sie udało 2 miesiace po ślubie, a to kilka wpadek wśród bliższych znajomych TZ-a i masa doniesień o wpadkach wśród dalszych znajomych (ja nie wiem jak to się dzieje, ze tyle osób zalicza wpadki ). Ja co prawda nie martwię sie o to, ze moi rodzice nie zostają dziadkami, bo jeszcze młodzi są (ale za to miewam uczucie zazdrości, ze oni nie mieli problemow ze staraniami )... bardziej szkoda mi TZ-a, bo widzę z jakim rozmarzeniem patrzy na te wszystkie maluszki w okół Maciejka, ja mam te same obawy co Ty, bo tez codziennie dźwigam w pracy... i ja stwierdzilam, ze mam to gdzieś i ze na pewno nie bede czekac aż do serduszka Nie mam zamiaru sie stresowac, ze cos sie stanie od noszenia kartonów z baranami po 20 kg ![]() W ogole jaki sen dzisiaj mialam Śniło mi sie, ze poszlam gdzieś z TZ-em i jakies dziewczyny zaczely sie nim zachwycać - i taka gruba ropucha powiedziala, ze ma sie z nią przespać! A ja się na to zgodzilam! I siedzialam i patrzylam jak ten pasztet mi sie do męża dobiera A on mial taka przerażoną minę, ze mi sie go żal robiło Powiem Wam, ze aż sie cala rozdygotana obudzilam!
|
#3982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kochana nowy cykl, nowe szanse trzymam kciuki żeby byl ostatni ![]() U mnie juz kończy się 7cs jajnik od wczoraj pobolewa ![]() A jak temp u bubus ? Mam nadzieję ze poszla w gore ![]() Leany kciuki za monitoring ![]() Ale mialas sna, pozwolilas ropusze dobierać do TŻ
07.08.2007 ![]() Czekamy na Ciebie 10.03.2016 Edytowane przez malinOla1 Czas edycji: 2014-03-10 o 08:19 |
|
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
jagatko, przytulam Cię mocno kochana
|
|
|
|
#3984 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do kiedy zamierzasz pracować?? Cytat:
a z samej wypłaty TŻ może być ciężko. Ogólnie teraz tak myślę, czy nie czekać jeszcze miesiąca... czerwiec to ciężki miesiąc, po 1 cyklu bym testowała 8 czerwca, a ja do końca czerwca mam dodatkową fuchę jeszcze z której nie mogę zrezygnować( też dzwigam niestety tam), do tego dochodzą 3 imprezy rodzinne, 2 wyjazdowe na drugi koniec Polski, a 3 to ślub siostry, także też masa stresu i roboty. Nie umiem przestać o tym myśleć Wczoraj zaczęłam nowy cykl..tak jak zapowiedział gin, ten @ jest podobny do ostatniego w nocy co 2 h budziłam się i przeciekałam Nigdy tak nie miałam, zawsze noce miałam spokojne, a teraz
|
|
#3985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na pewno nie sprawiasz zawodu rodzicom tym że jeszcze dziecka nie macie. Powiem tak w brew pozorom bardzo dużo osób w wieku naszych rodziców i babć jest świadoma tego jak ciężko jest zajść w ciążę i ją utrzymać. Ato że po # się stresujesz to normalne. Ja nie miałam #. Jestem już w 8miesiącu (wszystko opisałam na mamusiowym) i w tą sobotę na badaniu wyszło że moja dzidzia ma dużą główkę. Lekarza to zaniepokoiło.Ja się poryczałam. Niby obrzęku nie ma z mózgiem wszystko niby ok. Ale jak tu się nie stresować?wizytę zamiast mieć za miesiąc to mam w najbliższą sobotę żeby jeszcze raz wszystko sprawdzić. I ten tydzień stresu i niepewności mnie dobije. Także widzisz każdemu może coś się przytrafić i nigdy nie mamy pewności czy będzie dobrze. Ale trzeba mieć nadzieję. Ja od soboty ciągle się modlę żeby wszytko było dobrze. W sumie od początku ciąży proszę każdego wieczora Boga by dzidziuś był zdrowy. Bo co nam pozostaje. Ale wierzę w to że niedługo wam się uda i będziesz mieć spokojną, nudną ciążę bez ekscesów. Cytat:
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ja jeszcze śpię, ledwo widzę Cytat:
![]() Nie wiem, coś może wymyślę ![]() Swoją drogą piękna dziś pogoda, błękitne niebo, aż się chce iść na rower ja jadę po mój rower w środę i zamierzam jeździć codziennie ![]() Pisałyście o dzieciach wkoło i u mnie to samo, każdy w ciąży albo rodzi niedługo. Wczoraj jak byliśmy u teściów to była właśnie rozmowa o tym ![]() Najbardziej mnie wkurza sytuacja w pracy mojego tż. On tam ma takiego kolegę który mieszka w jednym domu ze swoim przyjacielem (znam ich i oboje to tacy cwaniacy, nie lubię ich). Dwie rodziny, przyjaźnią się, razem jeżdżą na wczasy, razem wszystko robią itd. Mają każde po jednym dziecku. Dzieci mieli razem, oboje mają po 4 lata, one razem w ciąży chodziły i potem z wózkami itd. No i niedawno mi tż mówi, że żona tego kolegi jest w ciąży. No ok. To tak sarkastycznie powiedziałam, że pewnie niedługo ta druga też będzie w ciąży. No i wczoraj się właśnie okazało, że tak jest ![]() Tż zawsze się śmiał że oni nawet dzieci sobie razem robią. No i faktycznie. Od razu pomyślałam, że jakby tak miały takie problemy jak my tu, to by sobie tak nie mogli ustalać kiedy będą w ciąży żeby razem być. No nie powiem, zabolało mnie to ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3987 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki!
ale tu widzę smutno się zrobiło.. wiecie co, ja mam to samo, też mnie to dołuje to,że nie jestem ciągle w ciąży.. też mam różne myśli.. ostatnio rozważałam różne opcje, co zrobić, jaki plan działań, czy się strać itp Jagatka, maciejkanie smutajcie i piszcietutaj przecież my tu jesteśmy po to,żeby się wspomóc, same nie przyżywacie tych smutnych stanów, każda ma podobne etapy. malin dzięki za zainteresowanie moją temp ja jestem bubus trochę dziś podskoczyło,ale w tym cyklu byłam chora, na antybiotykach, wykres z uszami kota, dziś ignorowałam te dwie dziwne temp co sprawiły,że owulkę wyznaczyło 10dc, choć miałam też wtedy bóle.. nie jest to takie wazne kiedy owulka była, bo i tak byłam chora. narazie plamień nie ma,ale jest dopiero 22dc, więc niestety jeszcze mogą się pojawić. młoda szczęścia w nowym cyklu, zielonego zakoczenia!
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie mile słowa
![]() Dzis mi troszkę lepiej dzieki wam... Mloda widzialam że @ przyszła, domyślam się jak się czujesz oby ta 6stka przyniosła Ci malutkie szczęście ![]() Lea aż mi głupio że pocieszasz mnie Ty- po dużo dłuższym czasie starań normalnie dajecie mi siłę ![]() Jagodzia dzieki też się pomodlę za zdrówko Twojego maluszka trzymaj się kochana ![]() Vioris...Ty wiesz... dobijające jest to, że inni sobie planują terminy żeby z kimś rodzić, płeć nawet...Maciejka a gon mowil ze to normalne, że masz teraz takie obfite miesiączki? Wspólczuję
Edytowane przez Jagatka_N Czas edycji: 2014-03-10 o 09:49 |
|
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, widzę smuteczki tutaj wczoraj były
Cytat:
Jagatka kochana, ja wiem jak Ci jest ciężko. Jak okropne dni czasami nastają, kiedy nie chce się nic, tylko płakać. Też tak mam. I jak to meire napisała, jesteśmy z tym same. Mój mąż też nie rozumie. O ciąży swojej byłej powiedział mi tak bardzo bez serca, wtrącając w to moje poronienie, że też ryczałam jak głupia. Moja znajoma z dzieciństwa teraz już jest na wylocie ciąży. Termin ma podobny do mojego. Wpadka. I ryczeć mi się chce, że dziecko z wpadki, niezaplanowane, o którym przez 5(!) miesięcy wstydziła się powiedzieć normalnie się urodzi, a moje nie mogło ![]() Do tego jeszcze kwestia wspomnianej byłej TŻta. Aż mnie wewnętrznie ściska jak pomyślę o jej ciąży. I też mam uczucie bycia "gorszą", bo gdyby on był dalej z nią to ona bez problemu urodziłaby mu dziecko. A ja nie mogłam
|
|
#3990 |
|
Zadomowienie
|
cowie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.

ale wyplacz sie... Pomaga..
także tego
juz kilka razy tych malp przebrzydlych szukalam...
zejde kiedys na zawal przez nie... A tak sie potrafia zakamuflowac, ze klekajcie narody.. Chodze i szukam jak glupia..

Jak widzę takie maluszki, te malutkie rączki i stópki i jak cudnie się śmieją to mi się włącza MEGA INSTYNKT i nie mogę się powstrzymać żeby nie gadać co chwilę na ucho do tż: ja też chcęęęę 

Wszystko miałam dokładnie zaplanowane, w najlepszym momencie udało nam się zajść w ciążę i niestety. A teraz z każdym dniem jest coraz gorzej..czuję jakbym traciła czas. Najgorsza jest jednak niepewna przyszłość. No bo przed 1 ciążą nie myślałam, że mogę poronić, myślalam, że to mnie nie dotyczy. A teraz boję się ciąży... najlepiej jakbym leżała cały czas od zobaczenia 2 kresek na teście... ale wiem, że tak się nie da. Zbliża się najgorszy sezon u mnie w pracy i będzie ciężko w tym czasie ( duuużo roboty, dłuższe zmiany, więcej dzwigania). No, a przez jakiś czas pewnie będę jeszcze robić ( zanim uda się potwierdzić ciążę to chyba będę w 8 tygodniu albo i dalej). Z drugiej strony poszłabym od razu na zwolnienie, ale jakby działo się coś złego nie wiem czy nie otrzymałabym wypowiedzenia. Te myśli mnie dobijają ... Przed pierwszą ciążą nie myślałam tyle o wszystkim, cieszyło mnie to wszystko co miała przynieść przyszłość...a teraz jestem ? Jestem pełna obaw

). Mam nadzieję, że prześpisz się z tym i jutro będzie lepiej
23.06.2011
Taka jak dodałam nadaje się do tego, aby sobie na niej poleżeć, nawet ostatecznie można na niej dziecko położyć jak na łóżku jakby tak do nas wpadła na spanie koleżanka do córci, w ostateczności nawet dorosły się może zdrzemnąć
Nie mam zamiaru sie stresowac, ze cos sie stanie od noszenia kartonów z baranami po 20 kg