|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI
Cytat:
To prawdziwa artystka, samej mi się oczy kleją do takich zaproszeń, a zmiana stanu cywilnego mi nie grozi![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj ide polowac na szampon z Ziaji ceramidowy
|
|
|
|
|
#3363 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej!
Cytat:
dziewczyny pisały pod filmikiem że po 2 tygodniach jest duża roznica ,ale ja niedotrwałam jak przestałam to póxniej juz się zachęcić nie mogłam ,ale chodzę na aero i w ciagu tej godziny dajemy tak czadu , że się leje ze mnie nie wiem czy się orientujecie ,ale ćwiczymy tabate ( to są ćwiczenia wykonywane na czas po dwa na przemian w każdej serii 4 powtórzenia i potem nowe ćwiczenie i znowu 4 powtórzenia i tak 8 części po 2 ćwiczenia za każdym razem inne powtarzane po 4 serie chyba napisałam to jakoś dziwnie ,ale mam nadzieje że zrozumiecie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oprócz tego brokuła z jogutrm naturalnym i czosnkiem warzywa zawsze coś się wymodzi ,ale najważniejsze to zmniejszyć porcje ja teraz odchudzam mojego syna za radą pani doktor i uwierzcie mi że myślałam że będzie ciężko , a tu okazuje się że przez 3 miesiące zrzucił 4kg i urósł 2 cm a u dziecka to widać od razu i na wizycie pani doktor go bardzo pochwaliła i pokazała wykresy jak to wyglądało a jak wygląda teraz i widać że postęp jest ogromny ![]() Cytat:
a ja jestem połamana i dostałam kataru w nocy wszystkie kości i miesnie mnie bolą a w nocy to , aż się trzepałam z zimna teraz katar na nowo nos mi zatkał i gardło też boli ![]()
blonding zapuszczanie i regeneracja włosków ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
||||
|
|
|
#3364 |
|
Wtajemniczenie
|
Kylie gratuluję
![]() Nie pisalas nic o shaumie kids to kupiłam dzis na przetestowanie Truskawkowawiosna kosmetyczka powiedziala mi ze właśnie mam naczynkowa na policzkach. W każdym badz razie przetestuje ten peeling jak pokoncze 2ktore mam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, to nie do końca tak że będę ciągle jadła niezdrowo, tak jak już wcześniej pisałam- śniadanie, drugie śniadanie, podwieczorek i kolację będę jadła zdrową, jakieś sałatki, warzywa, owoce, ciemne pieczywo, ziarna etc., odstawię kupne słodkości (muszę znaleźć przepis na jakieś fajne zdrowe ciasteczka), chrupki i tym podobne, ale z obiadem raz będzie lepiej, raz gorzej, mięska i tak nie panieruję, raz na ruski rok może, ale lubię duszoną pierś z kurczaka z patelni grillowej, sądzę że jak użyję niewielkiej ilości tłuszczu i zjem takie coś raz w tyg tragedii nie będzie Przeważnie na obiad robię rzeczy typu właśnie zapiekanki z piekarnika, naleśniki/pancake, ryż albo kasza gryczana z jakimś mięskiem i warzywami, makaron z brokułami/ze szpinakiem więc nie ma aż takiej tragedii, wiem natomiast że u mnie najbardziej przeszkadzać w procesie odchudzania będzie sól, której trochę używam A jeszcze tak odnośnie tego co pisałam o tej zapiekance z sosem beszamel- raz w tygodniu, czy raz na dwa tygodnie nie powinno mi aż tak zaszkodzić, a wolę w domu sama zrobić sos aniżeli brać z fixu, który ma jak wiadomo mnóstwo soli i jakieś tam swoje ulepszczacze. Fixu używam jedynie jako przyprawę do warzyw jak robię ten ryż po chińsku, ale może jak kupię kolendrę i pokombinuję to uda mi się uzyskać podobny smak bez nadmiaru soli Dzisiaj dzień zaczęłam bułką pełnoziarnistą ze słonecznikiem posmarowaną serkiem turek (bo z tego co się orientowałam ma najbardziej naturalny i najlepszy skład) i na to pomidorek i świeżo mielony pieprz A na obiad będę chyba robić makaron w sosie sojowym z warzywami i piersią z indyka (taki a'la chiński makaron )Cytat:
![]() ![]() Cytat:
), i do tego oczywiście chrupki, czekolady, fast foody itp.
|
|||
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2972 |
|
|
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kylie- gratuluje Kurcze, ale kusicie tym peelingiem, a ja kwasiorów teraz nie mogę, cisza juz. Kupię za to ten krem alantan, ale choba obie wersje, bo czasem załapie mega suchara wtedy ten cięższy sie przyda Skonczy mi sie okres i tez sie biore za wiczenia, z kolezanką się zmotywowałyśmy wzajemnie ![]() Tylko nie wiemy za co sie zabrac
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brokuła z jogurtem naturalnym i czosnkiem też uwielbiam Brawo za wyniki synka ![]() Mój młody też przeziębiony, katar i kaszel nie dały mu spać w nocy Rano posmarowałam mu plecki i klatkę piersiową taką maścią dla dzieci na przeziębienie, mam nadzieję że mu pomoże. No i oczywiście ciepła herbatka do tego
|
|
|
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trening trwa 20 minut ,ale uwierz , że ja się wytapiam pod koniec przy nim http://www.youtube.com/watch?v=yTcegc12RWk
blonding zapuszczanie i regeneracja włosków ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
|
|
|
|
#3370 |
|
Wtajemniczenie
|
Kylie musialam nie zauważyć. Wazne ze nie podrażnia
![]() Asia tabata to prawdziwy wycisk!! Szukam dobrego pudru matujacego, polecacie cos? Stay matte mialam na poczatku fajny, potem bez szalu... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
shizaxa- puder ryżowy pierre rene
ex- iinhalujcie sie, nie ma nic lepszego chyba
|
#3372 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O widzę że cardio Nie wiem teraz co robić, bo dzisiaj chciałam tylko coś na szybkiego, na nogi, brzuch z mel b, bo młody krąży wokół i muszę być w stanie gotowości A jutro pełen wycisk bo mam w planach cardio party z turbo jam, a to trwa 45 minut Chociaż jak chcę schudnąć to cardio powinnam robić codziennie, tak mi się wydaje Chyba zrobię tak że cardio odhaczę wieczorem jak będziemy z tż w domu (albo jak młody zaśnie), a teraz na szybcika odpalę 8 min abs Dziękuję za link ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
Cytat:
Trzeba będzie jakiś kupić.
|
|||
|
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
EX a dalabys przepis na naleśniki szpinakowe?
![]() Nakusilas mnie ![]() Kochana inhalator to podstawa ASIA brawa za synka. Dzieci się ciężko odchudza, myslalam ze nawet to niemożliwe. ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
Ze zdjęcia ciężko ale policzki na pewno z rumieniem, być może na tle naczynkowym(płytkiego unaczynienia). Ja z pudrow takich w miare matujących miałam sephory. Mineralny, on chyba matowił. |
|
|
|
|
#3374 | ||
|
Zakorzenienie
|
dokładnie
a teraz mam we wtorki i czwartki , więc muszę szybko się zregenerowac po wtorku , żeby na czwartek mieć siłę znowu ![]() Cytat:
Cytat:
ja tez odnośnie dzieci myślałam,że nie będzie łatwo ,ale teraz się cieszę , że dajemy radę
||
|
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naleśniki robię na oko, tzn. daję najpierw do miski mąkę (zawsze robię w tej samej to już wiem mniej więcej ile muszę dać żeby mi wyszło 8 sztuk naleśników), 1 jajko i mleko (tyle żeby konsystencja była w miarę płynna) i łączę składniki mikserem. Na koniec dolewam trochę wody gazowanej (nie za dużo, tak z pół szklanki może) i mieszam łyżką. Ciasto odstawiam na 15 minut (żeby składniki się dobrze połączyły, potem ciasto może być ciut za gęste więc dolewam wtedy trochę mleka albo wody gazowanej) i biorę się za nadzienie. Mrożony szpinak (najbardziej lubię ten biedronkowy w kawałkach) daję na patelnię i rozmrażam (mi przeważnie wychodzi około 6-7 kostek tego szpinaku na wszystkie naleśniki), jak szpinak będzie już rozmrożony i trochę wodnisty dodaję czosnek (lubimy dużo, więc to przeważnie z 3-4 większe ząbki ) i trochę masła (ja daję na oko, tak z pół łyżki, nieraz trochę więcej) i razem wszystko podduszam na małym ogniu. Na koniec doprawiam szpinak świeżo mielonym pieprzem, odrobiną soli, papryką czerwoną (ale z nią trzeba uważać żeby smaku nie popsuć), mieszam i przekładam na głęboki talerz.Do drugiego głębokiego talerza daję kukurydzę z puszki, a do trzeciego ścieram na tarce o grubych oczkach trochę żółtego sera. Naleśniki smażę na dosłownie kropelce oleju rzepakowego, dla nas porcja po 3 naleśniki dla każdego jest idealna, choć bywało że nawet i 4 jedliśmy, ale potem nas brzuchy bolały (poza tym można nasmażyć więcej naleśników, dać farsz i je potem zamrozić żeby były na zaś ). Usmażony naleśnik smaruję szpinakiem (wcześniej staram się go podzielić na talerzu na równe części), posypuję kukurydzą i serem tylko po jednej połowie i składam na pół, a następnie znowu na pół żeby był trójkąt. Potem na patelni rozgrzewam kropelkę oleju, kładę 4 naleśniki i podsmażam delikatnie z obu stron żeby ser się roztopił. Gotowe naleśniki polewamy sosem czosnkowym i wcinamy
|
|
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
EX na sobote naleśniki będą moje
w weekend robie mniammm:PA wiem co jeszcze mnie gubi -alkohol ![]() Asia tym bardziej gratuluje, wiem jak się dzieci odchudza...:/ ciężko... |
|
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cholerka chyba przyszedł już mój bb krem ale tż się ze mną droczy i idzie w zaparte że paczki nie było
A ja czuję że on kłamie i ją ma ale mi da dopiero po pracy Nie mogę się już doczekać, jeśli to mój bb możecie spodziewać się wieczorem albo jutro rano relacji ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
Mój tż nie jadał szpinaku, aż do czasu jak zrobiłam te naleśniki. Zjadł raz, powiedział że "było ok, ale to nie jest dla niego bo nie ma mięcha a on za szpinakiem nie przepada", potem któregoś dnia zrobiłam drugi raz bo akurat mieliśmy składniki w domu a nie mieliśmy pomysłu na obiad i jakoś to poszło.. Teraz proponowałam mu różne opcje na obiad (ryż z kurczakiem po chińsku, pancake i coś tam jeszcze) i wybrał w rezultacie... naleśniki ze szpinakiem Tak więc dzisiaj i u mnie te naleśniki na obiad. A ja postaram sobie dać mniej sera albo nie dawać go w ogóle ale będzie ciężko ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- A tak w ogóle to muszę w jakiś dzień zrobić piersi z kurczaka zapiekane z ryżem i zalewie pomidorowej w piekarniku, mówię Wam, pychota Piersi są idealnie upieczone a i ryż bardzo smaczny ![]()
Edytowane przez exclusivee Czas edycji: 2014-03-12 o 14:56 |
|
|
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podeślij przepis na pw proszę
|
|
|
|
|
#3379 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatau czoło może się świecić bo wieczorem zawsze nakładam grubą warstwę kremu tłustego z ziaji...wystarczy, że nałoże lekki krem pod makijaż i już suche skórki wydać pod pudrem...
Ex do zdrowego odżywiania trzeba się po prostu przyzwyczaić, a do tych naleśników jakbyś dała trochę mozzarelli w wiórkach zamiast tego sera żółtego to by było mniej kalorycznie. Podsmażać by ser się rozpuścił można na teflonie bez tłuszczu...metod odchudzania dań jest mnóstwo ja dziś miałam/mam (bo z pojemnikami w pracy jestem) rybkę z ryżem i surówkę z kapusty kiszonej
|
#3380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hmm a orientujesz się co jest zdrowsze- tzn. mozarella jako biała kula, czy mozarella w postaci wiórek? ![]() Ja tłuszczu daję dosłownie kropelkę więc nie sądzę że to jakaś zbrodnia Ale nieraz mi się zdarzało że tłuszczu do drugiego podsmażania naleśników nie dawałam w ogóle i było ok Ta kropla tłuszczu robi u mnie dużą różnicę. Bez dodatku tłuszczu smażę np. pancake ale to dlatego że w samym cieście jest już tłuszcz ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Agatko przepis podeślę jutro, ok? Zaraz będę szła robić te naleśniki, no i tżcior wraca z pracy a ja nawet nie wiem gdzie tą kartkę z przepisem mam Jutro poszukam i od razu Ci prześlę |
||
|
|
|
#3381 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Ex,Asia,Renatka dzięki Kylie gratulacje Czeko mam nadzieję że ból szybko Ci przejdzie i szybko się zagoi wszystko Dziewczynki ale się cieszę odebrałam dzisiaj wyniki TSH i są w normie ![]() A co do diet i ćwiczeń to poradzcie mi kochane bo ja się w tym nie orientuje.Jakie ćwiczenia są dobre na wyrzeźbienie brzucha? Bo nie chce schudnąć bo nie ważę dużo ale chciałabym tyłek ujędrnić i brzuch wyrzeźbić.Pomożecie?:pros i: ![]() Ex ja też poproszę ten przepis
Edytowane przez Eveline1000 Czas edycji: 2014-03-12 o 17:03 |
|
|
|
#3382 |
|
Wtajemniczenie
|
Ex wstaw tu najlepiej przepis
![]() a co do mozzarelli to nie ma za bardzo różnicy czy w wiórkach czy kulka
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
Mam teraz chwilę czasu to Wam napiszę bo znalazłam przepis
W przepisie jest trochę cukru i soli, tak więc dla dietujących nie bardzo, no chyba że pominie się/zamieni niektóre składniki.Piersi z kurczaka z ryżem (w oryginale skrzydełka z ryżem )2 szkl ryżu dowolna ilość piersi z kurczaka 1 cebula na zalewę: 6,5szkl wody 1/2 kostki masła 6 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę 1,5łyżeczki vegety 2 łyżeczki papryki słodkiej 0,5 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu 2 łyżki cukru 6 łyżek ketchupu (chociaż wydaje mi się że koncentrat czy przecier pomidorowy własnej roboty też byłby ok) Średnią cebulę pokroić w kostkę, lekko posolić. Mięso drobiowe posypać czosnkiem, przyprawą do kurczaka (można dać cokolwiek innego lubicie ), posolić i odstawić żeby przeszło zapachem.Ryż przepłukać i dać na dno brytfanki, posypać cebulą i ułożyć kawałki mięsa. Zalać zalewą, wstawić do piekarnika nagrzanego na 180-200 stopni bez pokrywy i piec około 1godz. Zalewa ma wsiąknąć w ryż, a mięso się zarumienić. Koniec
|
|
|
|
#3384 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
konkretnych celów nie ma niby chciałabym te 5 z przodu i strasznie o tym marzę ale najważniejsze żeby dobrze czuć się we własnym ciele i to jest mój główny cel Cytat:
tylko z tej jednej strony. zastanawiam się teraz czy mnie coś bierze (nigdy nie szło mi przeziębienie ani żadne grypy na węzły) czy po prostu alergia mnie dopadła wcześniej przez to że wiosna szybciej przyszła u mnie alergia objawia się na różne sposoby często atakuje gardło w pierwszej kolejności i oskrzela kaszlę wręcz jakbym miała astmę i się dusiła myślicie że mogła mi alergia zaatakować węzły? Nie wiem co mam z tym zrobić Cytat:
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie , tak siedze i oglądam zdjęcia moich włosów i doszłam do wniosku, że chyba wróce do wellatonu 12/1
dla mnie był super i nie wiem czemu z niego zrezygnowałam odrost migiem mi rozjaśniał ,kolor był jasny i naturalny-słoneczny co mi bardzo odpowiada obecnie bo własnie taki teraz chcę i włosy ogólnie były mega lsniące i miękkie po nim a w dodatku odzywka dołączona robiła mi mega miękkie i gładkie włosy
|
|
|
#3386 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja tak na moment dosłownie, bo ostatnio przyzwyczajam się do nowych godzin wstawania, wstaje codziennie o 6 rano i wieczorem jestem mega zmęczona. Wczoraj poszłam do łóżka o 21, nie pamiętam kiedy tak wcześnie się położyłam. Powoli się przestawiam i na nowo przyzwyczajam organizm do innej pory pobudki. Teraz też już lecę z nóg a jeszcze ósmej nawet nie ma
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aha, jak miałam ten z Manhattanu to miałam wrażenie jakbym miała nieprzepuszczalną powłokę na twarzy, niektórych może zapychać.Jak tak piszecie o tych wszystkich daniach, to zamiast ochoty na odchudzanie, narobiłyście mi ochoty na jedzenie
|
|
#3387 |
|
Wtajemniczenie
|
a gdzie kupujesz Milka ten puder z vipery? bo u mnie w jednej drogerii był ale tylko ten zwykły
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...prasowany.html
|
#3388 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3389 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mało co, ale raczej dlatego że czasem sie zle czuje po smażonym. A kotlety np wole nie w bułce tartej a w płatkach owsianych. Cytat:
![]() Cytat:
Poprawiłam żurkiem z paczki z puree z ziemniaków, a zaraz zjem troche danio Cytat:
|
||||
|
|
|
#3390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My planujemy ślub ale w przyszłym roku na wakacje dopiero wczesniej nie uda nam sie zebrac tyle pieniedzy raczej.... Ile osob mniej wiecej planujecie ? chcecie wielkie wesele czy bardziej przyjecie weselne w restauracji ?
zapuszczanie włosków skrzypowita od 28.02- jantar ![]() treningi z Ewą Ch. i Mel B. ![]() ZUMBOMANIACZKA Edytowane przez Lavia15 Czas edycji: 2014-03-12 o 21:39 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:51.

To prawdziwa artystka, samej mi się oczy kleją do takich zaproszeń, a zmiana stanu cywilnego mi nie grozi
dziewczyny pisały pod filmikiem że po 2 tygodniach jest duża roznica ,ale ja niedotrwałam
jak przestałam to póxniej juz się zachęcić nie mogłam ,ale chodzę na aero i w ciagu tej godziny dajemy tak czadu , że się leje ze mnie 

wszystkie kości i miesnie mnie bolą a w nocy to , aż się trzepałam z zimna 

Ta kropla tłuszczu robi u mnie dużą różnicę. Bez dodatku tłuszczu smażę np. pancake ale to dlatego że w samym cieście jest już tłuszcz