|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
cześć
![]() dziewczyny narazie nie nadrabiam, niestety nie mam czasu moze w weekend Pochwalę się, przeprowadziliśmy się wreszcie do nowego mieszkania !!! Niestety wynajmujemy :P ale to jest dużo lepsze od poprzedniego miłego dnia !
|
#4262 | |||
|
Zakorzenienie
|
Piękne!
Cytat:
![]() Grace, mam nadzieję, ze wyjaśni się między Wami Cytat:
![]() Cytat:
Ale generalnie odnośnie terminów, to 3-4 tygodnie trzeba czekać. U nas powiedzieli, że jakby bardzo było trzeba, to i w 2 zrobią
|
|||
|
|
|
#4263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czekaliśmy 3 tygodnie (na takie z własnego złota trzeba byłoby czekać w tym zakładzie 4). W sezonie podobno może się to wydłużyć, więc ja bym na Waszym miejscu szła już szukać
|
|
#4264 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
Atomoowka spokojnie, odpoczywaj z synkiem! My obrączek jeszcze nie mamy, a jesteśmy z sierpnia
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4266 |
|
Zadomowienie
|
Hej
nie nadrobię wybaczcie, troszkę mnie nie było.Mam do Was ważne pytanie. Otóż od wczoraj rozpoczęłam poszukiwanie poradni i ledwo ją znalazłam! terminy jakie były dostępne to koniec czerwca bądź lipiec, stwierdziłam że to stanowczo za późno. Znalazłam wolne terminy w poradni na ul. Warszawskiej (Parafia Św. Wojciecha w Białymstoku) i pani mi powiedziała że te spotkania odbywają się normalnie w kościele. Ja myślałam że w jakiejś salce, ale w kościele? Zdziwiło mnie to trochę, co myślicie? Może ja dziwna jestem
|
#4267 |
|
Zadomowienie
|
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...E:L:OC:GB:3160 prosze
któraś z was pytała czy płace jakąś prowizje z ato że przelewam pieniadze na paypal - nic mi nie zabrałoi z konta to chyba jest za darmo ![]() my mamy ślub w sierpniu a obrączki od stycznia u nas nie ma na co czekać, im syzbciej tym lepiej, bo potem tych drobnych spraw sie tyle nagromadz, ze sie człowiek nie ogarnie
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
ijaaa mamy te same obrączki boki obrączek pod katem gładkie a środek tak jakby porysowany
tylko ze my mamy złote ![]() kaigara kogo masz na myśli z tą polonistką? siebie? |
|
|
|
#4269 |
|
Rozeznanie
|
czy Wy ostatnio tez tak macie, ze nic Wam sie nie chce? Ja nie wiem co sie z mna dzieje. Jestem jakas taka nie zorganizowana... Roboty masa, ale nie moge sie zmobilizowac...
![]() W weekend usiade na spokojnie i rozplanuje sobie co mam jeszcze do zrobienia. Mimo, ze do tej pory tworzylam juz takie listy, to jednak musze to porzadnie zaktualizowac. Ja wszystko zwalam na wiosne Dawno nie bylo u mnie takiego morza slonca, wiec sie rozpraszam Mam pytanie do PM Cywilnych: czy bedziecie mialy jakas mala torebke? Ja sie zastanawiam. W sumie przydaloby mi sie cos do trzymania pudru, dowodu i szminki mam nawet na oku jedna, ale jeszcze nie jestem przekonana do tego pomyslu. Co myslicie?
|
|
|
|
#4270 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem nieobiektywna, bo mam ślub w ogrodzie przy sali, więc nie potrzebuję nic ze sobą zabierać a dowód jeśli będzie potrzebny chyba raczej przygotujemy na stoliku, ale szczerze powiedziawszy nie do końca mi się widzi torebka do bukietu. Albo jak już to jakaś zupełnie neutralna, żeby się nią zajęła świadkowa.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#4272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja już się nie mogę doczekać mojej przymiarki!!! Mam nadzieję że moja suknia też pozostanie dla mnie najpiękniejsza Ja dziś wpadam na szybkiego, zaraz się muszę ogarniać do pracy. W weekend idziemy na kurs przedmałżeński. Jutro będziemy tam siedzieć 10h W niedzielę już mniej bo 6h. Cieszę się strasznie że będziemy mieć już to załatwione. No i spinamy się z zapraszaniem bo czas ucieka niemiłosiernie!
|
|
#4273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Wasz dj dostanie listę piosenek "zakazanych"?
Moja kochana mama zrobiła dziś o to aferę, że nie mogę zabronić ludziom zamawiać piosenek (a ja naprawdę wolałabym to ograniczyć), że nie mogę dać listy zakazanych piosenek do dj (u nas byłyby to 4 piosenki, w tym "Biały miś" i "Windą do nieba"), twierdzi że ludzie się będą bawić tylko przy tym co zamówią, bo tak było zawsze, że dj będzie puszczał tylko to na co on ma ochotę i jak zabronimy ludziom próśb o piosenkę to nikt nie będzie tańczył bo się obrażą. Ale ja na prawdę nie chcę żeby całe wesele leciała w kółko jedna i ta sama piosenka zamawiana przed podpitego wujka... I teraz nie wiem co zrobić, bo argument że jest to DJ od 20 lat! grający na weselach do rodzicielki nie przemawia. "On się nie zna i nie będzie wiedział co puszczać i zobaczysz, że nikt się nie będzie bawił". Jakoś rok temu nie miała obiekcji jak zastanawialiśmy się czy lepszy dj czy orkiestra, jak podpisaliśmy z nim umowę to też nic nie mówiła...
|
|
#4275 |
|
BAN stały
|
My mamy taką listę ale u nas nie zamawia się piosenek
Wysłane z telefonu |
|
|
|
#4276 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to tylko 4 piosenki, DJ powie ludziom, że windy do nieba nie gra bo nie i tyle. Nikt się nie obrazi, wszyscy będą dobrze się bawić i bez tych 4 piosenek przeżyją
|
|
|
|
|
#4277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4278 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale jak się obawiasz to też daj puder i szminkę komuś, świadkowej, mamie, siostrze. Świadkowa pewnie też będzie miała bukiet więc gargantuicznej torebki mieć nie będzie więc jak do niej się nie zmieści to jest wiele kobiet, które schowają ci szminkę na ten czas
|
|
|
#4279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I w skład listy też wchodzą "Biały miś" i "Windą do nieba"
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do piosenek zakazanych my mamy jedną , która widnieje nawet w Umowie z orkiestrą ! Cudownych rodziców mam. Moja mama się szybko wzrusza a przy tej piosence to już w ogóle i nie chce jej słyszeć wiec będzie jak chce
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2014-03-14 o 11:02 |
|
|
|
|
#4281 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szczerze mam w dupiu, że ktoś bęzie chciał "Jesteś szalona" albo inne hity. JEst tyle piosenek do wyboru, że jak DJ nie zagra tych kilku to się nic nei stanie.Cytat:
|
|
|
#4282 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Daj tę listę i tyle Jak byłam na weselu we wrześniu to ktoś chciał, żeby zespół zagrał Bałkanicę, a wokalista powiedział, że tego nie znają To co mówi Twoja mama, może i by się sprawdziło, ale przecież zamówić może chcieć jedna osoba i wątpię, żeby się obraziła Nie warto zaprzątać sobie tym głowy
|
||
|
|
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie wiem jak to ograniczyć, muszę pogadać o tym z DJ, żeby przez pierwszych kilka bloków piosenek nie mówił o możliwości zamawiania, później niech powie, wierzę że będzie "stopował" natrętnych zamawiaczy... On nam powiedział, że wtedy mówi, że "nie ma tej piosenki", wydaje mi się to dobrym argumentem. Też mi się wydaje że nic się nikomu nie stanie, jak nie pójdzie "winda do nieba" poza moją mamą która uważa że ktoś się do niej będzie bawił najlepiej pod słońcem...
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dowiedziałam się przed chwilą, że jednej z moich ulubionych cioć nie będzie wiedziałam, że nie będzie jej córki (mieszka w Irlandii i ma termin porodu na jakiś tydzień przed naszym ślubem) i przy rozdawaniu zaproszeń pytałam, czy się do niej nie wybiera - nie, na 100% będzie na ślubie i weselu, do wnuka chce lecieć później, jak już trochę podrośnie, mam ją koniecznie liczyć. Teraz dowiedziałam się (i to pocztą pantoflową...), że jednak kupiła sobie bilet do Irlandii i jej nie będzie, wylatuje tam na 2 miesiące, a jej mąż zostaje w Polsce i mówi, że bez niej to on na nasze wesele nie przyjdzie.Niby są w mojej głowie absolutnie usprawiedliwieni - dla mnie też narodziny wnuka to wydarzenie większego kalibru niż ślub bratanicy - ale jest mi przykro. Mogła nie mówić, że stuprocentowo będzie, tylko że jeszcze nie wie i da nam znać później. Szczególnie, że to ta ciotka, która mi strasznie mamę buntowała co do różnych moich weselnych pomysłów i nasłuchałam się przez nią więcej, niż bym chciała
|
|
#4285 |
|
Rozeznanie
|
Zajrzyjcie do klubu na moj watek prosze
Z jednej strony macie racje, ze torebka i bukiet to za duzo na raz, ale ja poczatkowo nawet nie chcialam bukietu Mysle, ze ostatecznie jak mi bedzie przeszkadzac, to dam swiadkowej to potrzymania. Nie bede miala makijazystki, bo koscielny i wesele czeka mnie w sierpniu i tam dopiero zamowialam. Po cywilnym bedzie mniejsze przyjecie, bez tancow, wiec sama sie maluje. Juz sama nie wiem....
|
|
|
|
#4286 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pogdaj z DJ, powiedz mu, że nie chcesz przez całe wesele zamawianych piosenek - on ba pewno miał juz takie sytuacje i będzie umiał sobie poradzić z ludzmi ![]() A mama przesadza i to grubo, może stres ją zżera, może chce żeby było idealnie
|
|
|
|
|
#4287 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale wiem ze jest coś takiego z Wizażu ![]() Wysłane z telefonu |
|
|
|
|
#4288 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
u nas będzie zakaz zamawiania piosenek z dedykacją. Piosenki mogą sobie zamawiać byle bez dedykacji
|
|
|
|
#4290 |
|
Zadomowienie
|
Wiadomo, to takie etapowe planowanie objęcia kontroli nad światem
Na początku torebka, potem kawusia, a na końcu odpalanie atomu
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

W niedzielę już mniej bo 6h. Cieszę się strasznie że będziemy mieć już to załatwione. No i spinamy się z zapraszaniem bo czas ucieka niemiłosiernie!
wiedziałam, że nie będzie jej córki (mieszka w Irlandii i ma termin porodu na jakiś tydzień przed naszym ślubem) i przy rozdawaniu zaproszeń pytałam, czy się do niej nie wybiera - nie, na 100% będzie na ślubie i weselu, do wnuka chce lecieć później, jak już trochę podrośnie, mam ją koniecznie liczyć. Teraz dowiedziałam się (i to pocztą pantoflową...), że jednak kupiła sobie bilet do Irlandii i jej nie będzie, wylatuje tam na 2 miesiące, a jej mąż zostaje w Polsce i mówi, że bez niej to on na nasze wesele nie przyjdzie.