|
|
#121 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowe Żony 2011 część X
Witam się i ja w nowym wątku
![]() Przepraszam ale nie nadrobię Witam się z DELL my chyba się jeszcze nie "spotkałyśmy" w forum dlatego tym bardziej się witam ![]() Dziewczyny Tai, I_K, Passion, Kuleczka, Ewa, Badzia, Dark i Takaya Dzieciaków posłałam do kąpieli a najmniejsze doczepione do cyca więc zaraz w klubie pokażę zdjęcia! |
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie że wszystko ci się podoba
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Qsloncu nieee takie wykrojniki strasznie drogie. Koleżanka mi nacięła jak jeszcze byłam w ciąży
Tylko alfabet jest mój Dinuś na pewno się spodoba Alexowi. Jak tylko przyszedł i otworzyłam pudło to Madzia robiła taaakie wielkie oczy do niego i ręce wyciągała - Strraaasznie jej się spodobał Aż TZ stwierdził, że jej kupi takiego ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Ja to chyba mam jednak strasznie radosne dziecko U mamy były dziś koleżanki z pracy i obie w szoku,że Madzia taka rozgadana i wesoła, że jak to stwierdziły 'do obcych bab takie uśmiechy" Moja koleżanka, która ma 2,5letnią córkę też wczoraj nic tylko się śmiała bo Madzia do niej gadała i co chwila się śmiała Wrzuciłam wam filmik jak się śmieje do akuku Nawet jak płacze wystarczy powiedzieć akuku i zaczyna się uśmiechać |
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Vqsloncu ja tym razem sie nie dorzucalam do prezentu |
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Mój dzieć już spi więc filmiki sobie zostawiam na jutro
![]() Qsloncu, cieszymy się że wybór trafiony ![]() Ta'i u nas podobnie jest z zębami, tzn. generalnie to nie ma tragedii ale slina potrafi litrami lecieć a ząb pojawia po miesiącu albo dalej |
|
|
|
#126 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba Cię z Takaya pomyliłam, ale tak jest jak nie cytuję i piszę z pamięci ![]() Cytat:
i wkładek też używałam,jak się kp to są niezbędne szczepiliśmy w połowie lutego, teraz znów będzie odroczone ![]() Cytat:
nie ma jak w domu mam nadzieję, że teraz będę bardziej na bieżąco ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
nie mam kiedyCytat:
z czasem zaczęła spać na plechach i teraz tylko tak śpi, ale już rusza głowką, trzyma na bok więc bezpieczniej.na razie nei dam rady więćej nadrobić, mąż wzywa |
|||||
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Zaczęło wiać u nas
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Passion, dobrze, że jesteście w domu juz
![]() u nas dziś paskudnie!! pada od rana ![]() Dziewczyny co na mokry kaszel u dziecka? bo lekarka w końcu nic nie zaleciła ( a ja oczywiście zapomniałam dopytać - taką Zoch zrobiła awanturę w gabinecie) a Zośka co raz bardziej kaszle.. |
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U mnie tez paskudnie od rana wiatr i deszcz
|
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam że chociaż na 30 min z Jaśkiem wyjdę wiesz co Jasiek na taki lekko odrywający dostał flegaminę baby w kropelkach tyle że ja nie wiem czy to na receptę a i jak byłam z nim u lekarza to spytałam mojego przystojnego pediatrę o szczepienie na mmr i ja nie wiem, ale jakoś tak ten człowiek na mnie działa że mnie przekonała jego gadka ![]() powiedziałam że zwlekam bo miałam obawy i że Jasiek praktycznie od stycznia strasznie znosi ząbkowanie i gorączkuje często tu przyznał mi rację - że takie problemy przy ząbkach są przeciwwskazaniem do szczepienia no ale jak wyzdrowieje i zęby nie będą dokuczać to czekamy 2 tygodnie i chyba szczepimy
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Ta'i, właśnie moja mama skoczyła do apteki i farmaceutka poleciła flegaminę
Mnie też pediatra uspokoiła jeśli chodzi o te szczepionki Btw, syn mojej koleżanki dzien po szczepieniu zachorował na ospę
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sobie czytam o dietach
Dziewczyny dostałam miejsca na ten wyjazd do Kopenhagi. Najpierw z Krk jadę do Wrocka, a później się przesiadamy na główny autokar
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko podawaj do godziny 16, tak pediatra radził bo to powoduje odrywanie i jakbyś dała wieczorem to mogłoby ją męczyć w nocy to dobrze że też się uspokoiłaś
|
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Macie jakiś sprawdzony przepis na makaron ze szpinakiem ??
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Kuleczko, rób dużo zdjęć
kiedy wyjazd?Ta'i mi lekarka powiedziała, że przez te wszystkie lata kiedy pracuje jako pediatra miała dwa przypadki autyzmu (u jednej rodziny) jedno dziecko było szczepione tą szczepionką ale nie u nas w przychodni (bo oni się sprowadzili) a drugiego dziecka juz nie szczepili a autyzm i tak jest, teraz ta rodzina ma malutką córeczkę i niczym nie szczepili, nawet w szpitalu wszyscy mają nadzieję, że ona będzie zdrowa.. |
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szwagier ostatnio robil Makaron rurki ugotowal piets usmarzyl na patelni bez tluszczu i szpinak na patelnie (mrozony) pozniej wiem ze dodawal do niego serek topiony smietane i jakies przyprawy ale czy cos jeszcze to niewiem Ale bylo mega pyszne
|
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka to co od dawna wiadomo jeść 5 posiłków dziennie itd... ogólnie czytałam o tej 3D chili ale jakoś mnie nie przekonuje.
Zdjęcia jakieś tam będą a to jak mówisz że pyszne to zrobię tak, widziałam na necie taki podobny przepis co piszesz
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że jeśli chodzi o odczyny poszczepienne itd to są niby bardzo rzadko i bardzo rzadko obserwuje się nawet gorączkę a że te choroby na którą jest szczepionka i powikłania np po nich są nieporównywalnie bardziej niebezpieczne...... |
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
zacytowałam i zapomniałam napisać
Badzia, super zdjęcie, Zosia słodka i świetnie wysytlizowana ![]() Qsloncu, cieszę się, że się podoba i jednak, że był element zaskoczenia ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- T'ai, konkretny tenTwój lekarz się wydaje |
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ponoc przystojny ![]()
|
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
wszystko czego nie wiem to pytam jego zamiast grzebać np po necie przemawia do mnie ma świeże podejście itd ![]() i młody Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2014-03-15 o 19:37 |
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda, że nie ginekolog
żart to jest jakby co
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
jakoś mi to do niego nie pasuje
ma takie fajne podejście do dzieci
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Heloo
: My wczoraj odcieci od swiata :-/ Nie bylo pradu od 13 do 19:30! Dobrze,ze pogoda taka,ze Madziul ciagle spi bo obudzila sie o 19 i bardzo sie bala. Porozstawialam wszedzie swieczki i musialam ja caly czas na rekach trzymac Badzia my na kaszel tylko inhalacje i oklepywsnie pleckow,ale M miala tylko 2-3mies wiec to co innego. T'ai nam jeszcze daleko do tego szczepienia,ale tez bede szczepic. Powiklania pochorobowe znacznie gorsze niz poszczepienne i tak jak piszesz nie udowodniono ze te szczepienia naprawde powoduja autyzm. Kuleczka super ze sie udalo zalatwic ta wycieczke! Zazdroszcze chetnie bym sie gdzies wybrala,ale nie wiem jak by to znosil moj maly Robaczek Rozpaczek. I_K Jak byliscie z Piotrkiem to ty bralas jakies przeciery dla niego? Juz nie pamietam ile on wtedy mial :P: Caly czas zastanawiam sie nad wyjazdem we wrzesniu, chociaz powinnam zbierac ksase na budowe. Kolezanka jutro juz rusza z budowa swojego domu, tutaj tez jeden sasiad bedzie sie budowal juz fundamenty wykopane. Strasznie chcialabym ruszyc w przyszlym roku,ale wiem ze to nie realne :-( |
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piotrek nawet ich nie ruszył cały tydzień żył na mleku i kawałkach ze stołu ![]() Takaya jedźcie! wiesz... można całe życie oszczędzać i skrobać ale co to za życie ! jak już zaczeniecie budowe i bedziecie mieć poważny kredyt to dopiero może być ciężko z takim wyjazdem (chociaż na początku, bo myślę że do kredytu można się przyzwyczaić i jakoś normalnie z nim żyć) Ja z takim rozszalałym Piotrusiem jak jest teraz to chyba bym się nie wybrała takie małe to jeszcze posiedzi, nie ucieka tak szybko a ten mały pieron jest nie do ogarnięcia wiec my nad polskie morze w tym roku zakopie go po szyje w piachu i niech siedzi! też byśmy chcieli już ruszyć z budową
|
|
|
|
|
#148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z czego robisz inhalacje, pytanie też do I_K, tak zapobiegawczo, sama sól wystarczy? myślisz, że nei ruszycie? ![]() kasa? ![]() Cytat:
![]() tatuś i tak odkopie a u Was co stoi na przeszkodzie? biorę się za ćwiczenia |
||
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
tak, 5ml soli fiz.
te inhalacje działają super! ja sobie czasem strzele przy katarku i poprawa jest natychmiastowa... nas trzymają papiery i nie ma pieniędzy które by to przyspieszyły ja bym nawet dała gminie 10 czy 20 tyś ale nie da rady. W przyszłym roku prawdopodobnie będzie sprawa z tym zakończona wiec może ruszymy
|
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak by nie mogli szybciej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nie mam kiedy
z czasem zaczęła spać na plechach i teraz tylko tak śpi, ale już rusza głowką, trzyma na bok więc bezpieczniej.

i ja nie wiem, ale jakoś tak ten człowiek na mnie działa że mnie przekonała jego gadka