Problem z bardzo z³ymi w³osami - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-03-17, 20:45   #1
Mizuhi
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

Problem z bardzo z³ymi w³osami

Witam Jestem nowa i nie wiem czy taki w±tek ju¿ by³ czy te¿ nie, wiêc ewentualn± powtórkê pytania proszê mi wybaczyæ. W sumie to mam kilka pytañ. W³osy zafarbowa³am jako¶ we wrze¶niu, pó¼niej w pa¿dzierniku i ostatni raz w listopadzie i od tamtej pory nie farbuje ich ju¿. Mój naturalny klor to ciemny blond a farbowa³am farb± Sayoss'a Br±zowa Czerñ. Od ostatniej koloryzacji w³osy zrobi³y mi siê rzadkie, cieñkie i wypadaja. Nie s± szorstkie lub nie maj± rozdwojonych koncówek. Zrobi³o mi siê ich po prostu ma³o jak po roku farbowania. Mam ³ysawe miejsce np za uchem. Chcia³abym to jako¶ naprawiæ, lecz nie wiem jak. Obecnie myjê w³osy szamponem Sensi theraphy z fanola, ale zastanawiam siê, czy nie zmieniæ szamponu na np dzieciêcy poniewa¿ g³owê myje codziennie wieczorem. Chcia³abym równie¿ wróciæ do moejgo naturalnego koloru. Zastanawia³am siê nad dekoloryzacj±, ale nie wiem, czy czasem w³osy nie zrobi± mi siê jeszcze gorsze i nie bêdê musia³± ich ¶ciaæ. Co zrobiæ aby moje w³osy odros³y, sta³y siê grubsze, bardziej gêste, jakim szamponem powinnam myæ g³owê (mam sk³onno¶æ do ³upie¿u niestety) i jak powróciæ do swojego koloru ?

Edytowane przez Mizuhi
Czas edycji: 2014-03-17 o 20:47
Mizuhi jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-03-17, 21:06   #2
pauliska993
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 154
Dot.: Problem z bardzo z³ymi w³osami

Polecam wcierkê do w³osów Jantar
Stary 2014-03-17, 21:14   #3
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 854
Dot.: Problem z bardzo z³ymi w³osami

Cytat:
Napisane przez Mizuhi Poka¿ wiadomo¶æ
Witam Jestem nowa i nie wiem czy taki w±tek ju¿ by³ czy te¿ nie, wiêc ewentualn± powtórkê pytania proszê mi wybaczyæ. W sumie to mam kilka pytañ. W³osy zafarbowa³am jako¶ we wrze¶niu, pó¼niej w pa¿dzierniku i ostatni raz w listopadzie i od tamtej pory nie farbuje ich ju¿. Mój naturalny klor to ciemny blond a farbowa³am farb± Sayoss'a Br±zowa Czerñ. Od ostatniej koloryzacji w³osy zrobi³y mi siê rzadkie, cieñkie i wypadaja. Nie s± szorstkie lub nie maj± rozdwojonych koncówek. Zrobi³o mi siê ich po prostu ma³o jak po roku farbowania. Mam ³ysawe miejsce np za uchem. Chcia³abym to jako¶ naprawiæ, lecz nie wiem jak. Obecnie myjê w³osy szamponem Sensi theraphy z fanola, ale zastanawiam siê, czy nie zmieniæ szamponu na np dzieciêcy poniewa¿ g³owê myje codziennie wieczorem. Chcia³abym równie¿ wróciæ do moejgo naturalnego koloru. Zastanawia³am siê nad dekoloryzacj±, ale nie wiem, czy czasem w³osy nie zrobi± mi siê jeszcze gorsze i nie bêdê musia³± ich ¶ciaæ. Co zrobiæ aby moje w³osy odros³y, sta³y siê grubsze, bardziej gêste, jakim szamponem powinnam myæ g³owê (mam sk³onno¶æ do ³upie¿u niestety) i jak powróciæ do swojego koloru ?
1. Je¶li pojawi³y siê ³ysawe plamy NATYCHMIAST skieruj siê do lekarza dermatologa. Tu nie ma co liczyæ na jakie¶ cudowne, domowe sposoby, poniewa¿ mog³a¶ nabawiæ siê porz±dnej reakcji alergicznej.
2. Jestem zdania, ¿e je¶li jeste¶ w stanie przeczekaæ, zapu¶æ naturalne w³osy i regularnie podcinaj to, co farbowane. Dekoloryzacja z tak mocnego koloru jakim jest czerñ jest niemal¿e niemo¿liwa- niemal¿e, poniewa¿ potrzeba by kilku sesji by¶ powróci³a do prawie naturalnego koloru, co mo¿e ci bardzo zniszczyæ w³osy.
3. Tylko regularna pielêgnacja pozwala odzyskaæ ³adne w³osy, sam szampon zdzia³a niewiele.

Odsy³am ciê do kilku w±tków:
Post dotycz±cy zapuszczania, pielêgnacji w watku zapuszczaj±cych: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...68&postcount=1

Wypadanie w³osów
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=730531&page=27

Zagêszczanie
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=188208&page=76

W³osy cienkie
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=42093&page=7

Nastêpnym razem poszukaj w wyszukiwarce wpisuj±c odpowiednie frazy jak wypadanie w³osów, powrót do naturalnych itp.
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-03-17 21:14:22

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.