Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ! cz. II - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów!
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! 5 8,77%
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! 2 3,51%
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III 19 33,33%
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III 24 42,11%
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III 25 43,86%
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III 6 10,53%
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. 0 0%
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. 3 5,26%
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa 3 5,26%
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! 9 15,79%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-30, 20:55   #991
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!

Dobry wieczór

Przyszłam się przywitać weekendowo Dzisiaj odpoczywamy

Kupiłam wczoraj legginsy i spodnie ciążowe w H&M także póki co mam co na włożyć na tyłek wkońcu co bardzo mnie cieszy

I dostałam 4 wielkie torby ciuszków dla Melki, są mega Odebrałam też wózek i zakochałam się w nim, już nie mogę się doczekać aż mała będzie z nami!!

Byliśmy u znajomych, ich córeczka ma 2 tygodnie i jest przeboska Zakochałam się w tym maleństwie Strasznie grzeczna i kochana, taki mały słodziak
Kumpela wygląda na wypoczętą i mega szczęśliwą, poza tym ma super figurkę jak na tak krótki czas po urodzeniu Zazdroszczę im, że mają małą już przy sobie
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 00:31   #992
mamuska11
Rozeznanie

Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!

Zuken ja tez jak widzę takie maleństwa to odrazu chce miec swojego dzidziusia przy sobie....jak jeżdzę do szpitala do centrum to tam jest cały szpital polozniczo ginekologiczny i ciagle widzę mamy z takimi malenstwami przeważnie noworodkami masakra jakie słodkie sa juz zapomniałam jak to jest ale szczerze to po porodzie czasami jak mała duzo płakała albo na zakupy jechałam i nie dawałam rady bo albo karmienie albo kupa i tak 5 godzin zakupy robiłam to wtedy sobie myślałam ze fajnie jak malenstwo było w brzuszku wszystko mogłam zrobic ale teraz sobie myśle jaka glopia byłam widocznie wtedy zapomniałam jak to jest byc w ciazy nie dość ze człowiek zle sie czuje to jeszcze cały czas czeka jak na szpilkach kiedy wreszcie dzidzius sie urodzi zeby go przytulić i wycałowac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 01:35   #993
angelika__2014
Raczkowanie

Tygodnie lecą...już niedługo będziemy mieć Nasze maluszki obok.
Bardzo rozczulają mnie widoki noworodków i jak oglądam na YT pierwsze kąpiele czy przyjazdy do domu to łzy mi lecą.

U mnie znowu bezsenność.

Do przeczytania rano.

Spokojnej nocki!

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 03:36   #994
mamuska11
Rozeznanie

Ja tez spać nie moge czuje jak mi brzuch z dnia na dzien coraz większy rośnie pije wodę litrami i ciagle mi sie pic chce a teraz czuje sie jakbym była w conajmniej 8 miesiącu cieżko mi sie oddycha i nie moge sie ułożyć....aż boje sie myślec co bedzie dalej jednak to prawda co mówiła mi lekarka w szpitalu ze każda kolejna ciaze sie przechodzi o wiele gorzej....

A widziałam ostatnio w klinice panią z takim wielkim brzuchem ze szok gapilismy sie na nią z moim Tż jak głópki ale takiego brzucha nie da sie opisać jak szła to szedł ogromny brzuch i bujał sie w gore i w dół a pózniej dopiero ta pani jestem pewna ze nosiła conajmniej pięcioraczki a Tż obstawia siedmioraczki biedna kobieta...

Stary 2014-03-31, 07:34   #995
gosia3103
Zakorzenienie

Z pięcio-, a tym bardziej siedmioraczkami chyba nie wolno by jej było chodzić

Jak dobrze liczę to wychodzi na to że kończę dziś 5 miesiąc rano wreszcie zamontują mi gazomierz w nowym mieszkaniu, będzie można zacząć grzać żeby się to wszystko osuszyło wieczorem idę do gin a wcześniej do pracy zawieźć torcik... Zrobiłam ciacho z tego przepisu http://www.mojewypieki.com/przepis/kostka-cappucino nie wiem jeszcze jak smakuje całość ale krem jest genialny

W tygodniu tak ciężko Was nadrobić nawet po paru godzinach a w weekendy ledwo co się tu dzieje miłego dnia mamuśki!
Stary 2014-03-31, 09:12   #996
TheFall
Zadomowienie

Hej dziewczyny.
Widzę, ze nie tylko ja przepadłam wczoraj, ale to dobrze, nie mam 5 stron do nadrabiania. a nadrabiać nie lubię. Bo czytam coś i chcę się wtrącić w dyskusję, a na następnej stronie już temat z każdej strony poruszony. no i co ja mam wam wtedy napisać, powtarzać po kimś nie będę .
Tż ma dzisiaj skręcić łóżeczko i zamówić u kolegi nowy materac, a ja sobie pościele oglądam i już mam jeden pewny strzał:
http://allegro.pl/posciel-3-el-135x1...077075608.html
wzór: ptaszki
Uwielbiam takie ala folkowe wzory. Muszę tylko posprawdzać jakie kołderki i podusie kupić do tego i czy do łóżeczka pasuje. No i właśnie czy ktoś się orientuje jakie wypełnienie kołderki jest najlepsze?
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 09:23   #997
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

A ja bym wybrała sówki

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 09:32   #998
TheFall
Zadomowienie

Sówki to jest mój drugi typ
Stary 2014-03-31, 09:37   #999
asix86
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny Ależ cudowny był weekend, taka letnia pogoda .
Ale Wy już rozpoczęłyście zakupy na całego! Ja jestem póki co na etapie czytania o wózkach i fotelikach, żeby w końcu coś upatrzyć i potestować w sklepie. Łóżeczkiem póki co nie zajmowałam się za bardzo, ale wiem, że musi mieć określoną długość, żeby w sypialni mi się zmieściło .

Brzuszek rośnie jak szalony.. Dzidzia od paru dni wyraźnie skacze i TŻ sobie na to patrzy i robi wieeelkie oczy

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
dzisiaj zauważyłam na twarzy dwie dziwne ciemniejsze plamy, początkowo myślałam że się czymś pobrudziłam, a okazało się że mam już te przebarwienia (tzw ostuda), które często dotykają kobiety w ciąży
a ja tak uwielbiam słońce...eh
chciałam się zapytać, czy miała któraś z Was ( np w poprzedniej ciąży) już takie przebarwienia i czy możecie polecić jakiś konkretny krem na to??
Mi się robi coś takiego czasem pod oczami, mocno nawilżam i po dłuuższym czasie schodzi. Mam nadzieję, że teraz też zejdzie. Nigdy czegoś takiego nie miałam, to wygląda jakby mi w danym miejscu skóra schodziła i zrobił się jakby strupek . Strasznie ciężko to opisać, ale na szczęście jest niewidoczne pod makijażem.
Stary 2014-03-31, 09:53   #1000
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć

weekend był przepiękny, byle więcej takiej pogody!

TheFall, śliczna ta pościel, te ptaszki też mi się podobają najbardziej
Ja byłam wczoraj u siostry i dostałam przewijak i materac + 3 torby zabawek. Kurcze, chciałabym już zrobić listę, ale jakoś tak głupio mi ją spytać 'ej, co masz dla mnie jeszcze?'

W piątek i sobotę miałam wrażenie, że Mała się mocno uaktywniła... a od wczoraj cisza i już jestem chora ze strachu

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 09:58   #1001
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć

weekend był przepiękny, byle więcej takiej pogody!

TheFall, śliczna ta pościel, te ptaszki też mi się podobają najbardziej
Ja byłam wczoraj u siostry i dostałam przewijak i materac + 3 torby zabawek. Kurcze, chciałabym już zrobić listę, ale jakoś tak głupio mi ją spytać 'ej, co masz dla mnie jeszcze?'

W piątek i sobotę miałam wrażenie, że Mała się mocno uaktywniła... a od wczoraj cisza i już jestem chora ze strachu
Podobno dopiero od 28.tygodnia ruchy powinny być regularne i wtedy powinno się je dwa razy dziennie liczyć, a teraz jeszcze za wcześnie, żeby mówić o jakiejkolwiek regularności. Nawet jeśli się czuło już ruchy i następuje przerwa. Tak w książce "w oczekiwaniu na dziecko" jest napisane. Ale jak się martwisz, spróbuj ją "wywołać", zjedz coś z dużą ilością cukru i kładź się na plecy. Powinna zacząć fikać, jak nie zacznie, poczekaj godzinę i spróbuj jeszcze raz.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 10:10   #1002
kamilast
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
słabo wyjaśnione w tym linku
a co jest podstawą wystawienia? właśnie o to chodzi że rozmawiałam ostanio z lekarzem i takie informacje otrzymałam od niego.
Właśnie w tym sęk że tam jest wszystko wyjaśnione, to jest właśnie takie proste. Wystawia lekarz ginekolog albo POZ albo położna a to co uznają za postawę wystawienia to ich sprawa bo to w przepisach nie jest wskazane. Twój gin przedstawił Ci własną interpretację powyższych przepisów.
Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Nospa niebezpieczny środek? no ładnie...
No-spa też ma kategorię C wg FDA czyli - Badania na zwierzętach wykazały działanie teratogenne lub zabójcze dla płodu, ale nie przeprowadzono badań z grupą kontrolną kobiet
Cytat:
Dziewczyny, a jak ta macica się stawia to się czuje? Bez problemu da się powiedzieć, że to to? Bo ja się boję, że coś mi się 'postawi', a ja się nie zorientuje
Oj czuje się czuje, im brzuch większy tym bardziej. Mnie to niby nie boli ale dyskomfort jest taki ze ciezko sie chodzi i nie jetsem w stanie usiąść prosto. Najgorzej jest pod koniec dnia bo mam takie uczucie jak przy przemęczonych mięśniach. Mam nadzieję że to braxtony-hiksy i nic więcej
Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Kurcze, chciałam iść na dodatkowy scan 4D, znalazłam prywatną przychodnie gdzie mieli na Fb specjalna oferte na kilka terminow, zamiast 99funtów - 40. Ostatni mozliwy termin byl na maj, gdzie bede w 25tyg. Pani powiedziała, ze to jednak za wczesnie i lepiej widac wszystko pomiedzy 28 a 32tyg. Nie wiem czy skorzystac z promocji i zaryzykowac czy doplacic A juz tak sie cieszyłam!

Pokaze Wam zdjecie 4D z ich przychodni, uwielbiam je!!
Z takim badaniem to chyba kwetia szczęcia jak się dziecko ułoży. Niby póniej ciekawesze widoki bo dziecko bardziej dojrzałe ale z drugiej strony ma mniej miejsca i większe ryzyko że gdzieś wciśnie buzię i nic nie zobaczycie. Trzeba mieć szczęście że się ładnie pokaże i tyle.
Cytat:
Amelka też ślicznie.

A ty mieszkasz w UK?
Ja właśnie dlatego mam tak malo USG, tylko 2 na cala ciaze.
Na nasze pytanie dlaczego nie robia przed porodem, aby zobczyc czy dziecko sie dobrze ulozylo, polozna podniosla dlonie do gory i powiedziala, ze to jest jej USG. Takze nie wesolo :P

Na poczatku bylam tym przerazona, ale kupilam urzadzenie Dopllera i srednio co drugi dzien slucham bicia serduszka. Jestem spokojniejsza...
To się nazywa "chwyty Leopolda" są filmiki i obrazki w necie można samemu popróbować dla zabawy, tylko łatwo tyłek z głową pomylić
Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
A tu podaję link łóżeczka i komody, coś w tym stylu chce kupić, tylko z innym wzorkiem http://allegro.pl/lozeczko-szufl-kom...105409877.html

lub takie http://archiwum.allegro.pl/oferta/4b...913575340.html ( z tym ze sama komoda i łożeczko)
Odnośnie łóżeczka moja koleżanka narzekała że szuflada ma taką wadę że kiedy materacyk jest w górze to na tej płycie na szufladzie bardzo zbiera się kurz a niewygodnie tam wycierać. Jeżeli się tej szuflady niezbędnie nie potrzebuje bo sie ma miejsce na komodę to może warto sobie odpuścić. To oczywiście tylko sugestia koleżanki, tak informacyjnie przekazuje
Stary 2014-03-31, 10:17   #1003
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

hejka

przez ostatnie dni strasznie pobolewa mnie brzuch

ja juz wybralam lezaczej dla naszej ksiezniczki

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...052079816.html

badz taki

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...054798828.html

no i ostatnie dni spedzilam rowniez na wymiotowaniu

masakra

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm

Edytowane przez zaczarowanadlaniego
Czas edycji: 2014-03-31 o 10:18
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 10:24   #1004
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość

Skurcze łydki w nocy mnie męczą okropnie. Mimo brania magnezu 2xdziennie. Tragedia.
Też mnie czasami łapie skurcz łydki. budzę wtedy TŻ i on mi wygina jakoś stopę do góry i momentalnie przechodzi

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Kupiłam wczoraj legginsy i spodnie ciążowe w H&M także póki co mam co na włożyć na tyłek wkońcu co bardzo mnie cieszy
Też szalałam wczoraj w H&M. Kupiłam ciążowe rurki czarne i niebieskie i czarne legginsy. Cenowo też ok - rurki po 79 zł a legginsy po 39zł. Reszta ciążowych ubrań w ogóle mi się nie podobała, fasony babcine i kolory takie zimowe - same czernie i granaty.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 10:33   #1005
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Podobno dopiero od 28.tygodnia ruchy powinny być regularne i wtedy powinno się je dwa razy dziennie liczyć, a teraz jeszcze za wcześnie, żeby mówić o jakiejkolwiek regularności. Nawet jeśli się czuło już ruchy i następuje przerwa. Tak w książce "w oczekiwaniu na dziecko" jest napisane. Ale jak się martwisz, spróbuj ją "wywołać", zjedz coś z dużą ilością cukru i kładź się na plecy. Powinna zacząć fikać, jak nie zacznie, poczekaj godzinę i spróbuj jeszcze raz.

Próbowałam już wczoraj, ale nic z tego
No nic, poczekam cierpliwie do wizyty, żeby zobaczyć jak tam się Młoda miewa...

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Też szalałam wczoraj w H&M. Kupiłam ciążowe rurki czarne i niebieskie i czarne legginsy. Cenowo też ok - rurki po 79 zł a legginsy po 39zł. Reszta ciążowych ubrań w ogóle mi się nie podobała, fasony babcine i kolory takie zimowe - same czernie i granaty.
O ceny faktycznie spoko. Pokażesz co kupiłaś?

Hania

Stary 2014-03-31, 10:41   #1006
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Sara, mam pytanie, jak Ci się sprawdził wózek Chicco, do którego linka kiedyś wstawiałaś? Miałaś go razem z bazą i fotelikiem? Baza jest do systemu Isofix?
wózek fajny, używany 3 lata i nie zniszczony w ogóle. Pamiętam, że któraś z dziewczyn pisała, że ktoś miał i się rozwalił. Wózek fajny, lekki, składa się w parasolkę, ale ma malutkie kółka i raczej zimą ciężko się nim jeździ.
Miałam zestaw 3 albo 4 w 1, czyli gondola, spacerówka i fotelik z bazą ( nie wiem jaka to jest baza do systemu Isofix, zaraz poszukam na necie). Spacerówka z możliwością montażu przodem albo tyłem do kierunku jazdy .

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
ładne te łóżeczka

my mamy wybrany taki zestaw http://allegro.pl/lozeczko-mis-serce...104088553.html

już nie mogę się doczekać kiedy kupimy
fajny zestaw

Cytat:
A czy któraś z Was używała tzw poduszki klin która zapobiega podobno ulewaniu?
ja nie używałam

ja miałam dla Zosi taki zestaw pościeli- miś na chmurce w kremie, pościel super, używana ponad 2,5 roku i wygląda jak nowa, ale ochraniacz na szczebelki lipa straszna
http://allegro.pl/mamo-tato-14cz-pos...095754654.html

co do rozmiaru pościeli to ja bym brała 100x135, na początku mieliśmy 90x120, ale jak mała była większą to kołderka po prostu za wąska była i musieliśmy kupić 100x135

ja pościel będę brała z tej strony http://fabrykapoduszek.com.pl/pl/7-posciele albo z tej http://www.dolly.com.pl/pl/c/Poscielki/3

wiem że ochraniacze na szczebelki są super i nic się z nimi nie dzieje.

my mamy takie łóżeczko żyrafa ecru- orzech http://allegro.pl/lozeczko-klups-zyr...092186399.html

z chęcią bym je wymieniła bo mi się znudziło, marzy mi się teraz całe białe

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

widziałam, że psiałyście o leżaczkach ja polecam taki
my mieliśmy taki i lipa, nie kupiłabym go drugi raz, sprzedaliśmy go od razu.
Ten pierwszy jest fajny bo rozkłada się praktycznie na płasko ten drugi nie i na początek nie nadaje się dla tak malutkich dzieci.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 10:46   #1007
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Próbowałam już wczoraj, ale nic z tego
No nic, poczekam cierpliwie do wizyty, żeby zobaczyć jak tam się Młoda miewa...

Wyciągnęłam książkę i tu jest napisane, że: na tym etapie nawet do czterech dni mogą trwać przerwy w odczuwaniu ruchów płodu, lęk o ruchy jest zrozumiały, ale najczęściej bezpodstawny, dziecko porusza się chaotycznie i może po prostu odpoczywać lub obróciło się tak, że go nie czujesz. I możliwe jest też, że przesypiasz porę największej aktywności dziecka. Tyle książka... chociaż rozumiem twoje obawy mimo tego.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

A kiedt masz wizytę?

Stary 2014-03-31, 10:53   #1008
mysia111
Zadomowienie

Cytat:

Jestem w pracy więc nie mam możliwości zrobienia zdjęć. Ale ze strony wkleję - przy czym znalazłam tylko 1 parę - te są z takim dużym pasem na brzuch. Drugie mam bez tego pasa ale z rozciągającą się gumką - chyba będą wygodniejsze, ale nie widzę ich na stronie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hmprod.jpg (16,1 KB, 17 załadowań)
Stary 2014-03-31, 11:15   #1009
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Też mnie czasami łapie skurcz łydki. budzę wtedy TŻ i on mi wygina jakoś stopę do góry i momentalnie przechodzi
Wygięcie dużego palucha od stopy pomaga w skurczach, chociaz jak mnie ostatnio łapały to musiałam wstawać z lozka i dociskac palcem do podlogi.

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Widzę, ze nie tylko ja przepadłam wczoraj, ale to dobrze, nie mam 5 stron do nadrabiania. a nadrabiać nie lubię. Bo czytam coś i chcę się wtrącić w dyskusję, a na następnej stronie już temat z każdej strony poruszony. no i co ja mam wam wtedy napisać, powtarzać po kimś nie będę .
Tż ma dzisiaj skręcić łóżeczko i zamówić u kolegi nowy materac, a ja sobie pościele oglądam i już mam jeden pewny strzał:
http://allegro.pl/posciel-3-el-135x1...077075608.html
wzór: ptaszki
Uwielbiam takie ala folkowe wzory. Muszę tylko posprawdzać jakie kołderki i podusie kupić do tego i czy do łóżeczka pasuje. No i właśnie czy ktoś się orientuje jakie wypełnienie kołderki jest najlepsze?
Tez bym wybrala sówki, ale to zalezy wszystko jaki kolor bedzie Twoim kolorem przewodnim w pokoiku.

Wczoraj przed spaniem wzielo mnie na myślówe, nie moglam przez to zasnąć. Mianowicie doszlo do mnie, ze bede tu sama, ze moje dziecko bedzie widywac babcie, ciotki, kuzynów max 2 razy do roku. Nie bedzie ich pamiętało, ani nie bedzie z nimi zrzyte. Przeraza mnie to.. Ja pochodze z duzej rodziny, moja mama ma juz 6 wnucząt w wieku przedszkolnym a i mlodsze.. wszyscy nie potrafią bez siebie życ.. a moje dziecko bedzie wsrod inne obce!
patrycja19894 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 11:19   #1010
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj przed spaniem wzielo mnie na myślówe, nie moglam przez to zasnąć. Mianowicie doszlo do mnie, ze bede tu sama, ze moje dziecko bedzie widywac babcie, ciotki, kuzynów max 2 razy do roku. Nie bedzie ich pamiętało, ani nie bedzie z nimi zrzyte. Przeraza mnie to.. Ja pochodze z duzej rodziny, moja mama ma juz 6 wnucząt w wieku przedszkolnym a i mlodsze.. wszyscy nie potrafią bez siebie życ.. a moje dziecko bedzie wsrod inne obce!
o tym juz rozmawialam nie raz z Tz
moja rodzina mieszka blisko siebie
ja sie wychowalam tak ze na swieta przyjezdzala do nas cala rodzina
bylismy ze soba zzyci
nie umiem pogodzic sie z mysla ze moja kruszyna dziadkow bedzie widywala od swieta i nie bedzie do nich przywiazane
jak malenstwo podrosnie to wiadomo ze bede jezdzila na ferie do mamy ale tak to tez bedzie tylko ze mna i z Tz

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 11:19   #1011
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Wygięcie dużego palucha od stopy pomaga w skurczach, chociaz jak mnie ostatnio łapały to musiałam wstawać z lozka i dociskac palcem do podlogi.
Tego sposobu jeszcze nie próbowałam
Stary 2014-03-31, 11:26   #1012
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
bylismy ze soba zzyci
nie umiem pogodzic sie z mysla ze moja kruszyna dziadkow bedzie widywala od swieta i nie bedzie do nich przywiazane
jak malenstwo podrosnie to wiadomo ze bede jezdzila na ferie do mamy ale tak to tez bedzie tylko ze mna i z Tz
Wasze dzieci będą znały tylko takie życie i to będzie dla nich normalne. Teraz jest skype, tanie bilety, można to jakoś ogarnąć...oczywiście nic takiej codziennej bliskości nie zastąpi, wiadomo, że inną ma się relację z bliskimi, kiedy np babcia odbiera dziecko z przedszkola na codzień, a inną kiedy widzi się ich kilka razy w roku. Ale to nie jest gorsze- lepsze, tylko inne. Pomyślcie o tym, jak wasze dziecko będzie oczekiwane przez resztę kuzynów, oni będą się widzieć codziennie, ale to pojawienie się waszego będzie świętem

Stary 2014-03-31, 11:29   #1013
ButterBear
Zakorzenienie

Kasiu, dzięki za uspokojenie. Sama niedawno którejś pisałam, że ruchy maja być regularne po 28 tc, a dziś sama panikuje

Sara, dzięki za opinię w sprawie wózka. Interesuje mnie jeszcze, czy ta baza to do Isofixa, jak ja wpinaliście do auta? Ona nie jest połaczona z fotelikiem?
Spotkałam się właśnie z opiniami, że tez wózek ma dość małe kółka jak na zimę...

Mysia, fajnie gatki
Ja w sobotę chciałam kupić w HMie legginsy ciażowe, poszłam i się okazało, że w tym konkretnym nie ma działu HM mama...

Hania

Stary 2014-03-31, 11:29   #1014
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
bylismy ze soba zzyci
Ja tez wczoraj o tym powiedziałam Tż, uspokajal mnie, ze ona ma duzo urlopu i moze 3 razy w roku uda nam sie pojechac.. ale takie wyjazdy tez do tanich nie naleza, a przy dziecku wiem, ze kasa bedzie potrzebna na cos innego.

Cytat:
Tego sposobu jeszcze nie próbowałam
Pomaga, ale palec ciągnij do siebie kilka razy, wczesniej waliłam w łydke jak oszalala ale teraz w mig przechodzi
patrycja19894 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 11:40   #1015
asix86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
Odnośnie łóżeczka moja koleżanka narzekała że szuflada ma taką wadę że kiedy materacyk jest w górze to na tej płycie na szufladzie bardzo zbiera się kurz a niewygodnie tam wycierać. Jeżeli się tej szuflady niezbędnie nie potrzebuje bo sie ma miejsce na komodę to może warto sobie odpuścić. To oczywiście tylko sugestia koleżanki, tak informacyjnie przekazuje
To samo powiedziała mi Pani w sklepie. I to, że rzeczy tam schowane bardzo się kurzą. Dlatego ja wezmę bez szuflady.
Stary 2014-03-31, 11:43   #1016
(kicia)
Zakorzenienie

miałam fatalną noc usnęłam dopiero koło 4 ;( a to pachwina boli a to żołądek a to mały kopie a to pęcherz uciska i miliony myśli bez sensu na minutę

wczoraj w mądrej mojej książce ciążowej wyczytałam na 6sty msc o problemach ze snem i tak sobie pomyślałam "o jak ja dobrze sypiam mam nadzieję że tak zostanie" i dupa blada nie mogłam spać. A miałąm na prawdę intensywny dzień bo i spacer i to i tamto i nie spałam w dzień

nadrobiłam Was ale niestety nie pocytowałam śpie na stojąco a jak się położe to nic

Co do skurczy łydek, ilości magnezu itp któraś z Was pisała ile bierze magezu (przepraszam że niewiem któa) widać to za mało ja bez wskazań bo nie mam skurczy łydek ale tak mi nakazał lekarz bo lepiej zapobiegać niż leczyć 3x2 tabeltki magne b6. Ważne jest też jaki magnez się bierze bo wszelkie suplementy są o dupe potłuc są o połowe tańsze i to się opłaca bo przy takiej ilości jak się bierze to kaska szybko leci no ale skurcze łydek same nie przejdą niestety a magne b6 to lek

co do rodziny to moje dziecko tak od strony męża to w ogóle praktycznie rodziny nie mamy bo mama nie żyje już 10 lat a ojca nie znał no i jakoś ta rodzina się rozpłyneła
u mnie znowuż Dzidziuś będize miał praktycznie tylko z dziadkami kontakt i od czasu do czasu z siostrą moją i jej synem. I tyle bo mieszkamy daleko od wszystkich wujek ciotek itp. Ja też byłam tak wychowana nie jestem jakoś przywiązana do żadnej rodziny. Nawet do babć... tzn z jedną mieszkają w zimie moi rodzice i strasznie jej nie lubię wiem że to brzmi strasznie ale zawsze mnie traktowała jak gorszą wnuczkę bo nie chciałam zostawać na wakacje (ma syf w domu) bo nie dzwoniłam co tydzień do niej itp itd. Z drugą mam mały kontakt ale jakoś zawsze się potrafimy dogadać tylko do niej mam daleko. Grunt że dziadków mój maluch będize miał blisko..

Rówieśników w rodzinie raczej też nie będzie najmłodsze ma teraz 2 lata ale to też mieszka daaalekoo i widujemy się tylko na weselach a najbliższe dziecko w rodzinie ma 5 lat drugie 6

NOspa ponoć jest szkodliwa słyszałam takie opinie ja w ciągu tych minionych 5 msc wziełam nie więcej niż 10 tabletek może nawet mniej a le to już w na prawdę podbramkowych sytuacjach kiedy wpadałam w panikę... a niektóre dziewczyny mają na nie zalecenie stałe ale w sumie każdy lek może zaszkodzić tak samo długie branie dupka czy innych nigdy nie przewidzisz jak dany organizm zareaguje

no to lece na spacerek
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 11:47   #1017
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
hejka

przez ostatnie dni strasznie pobolewa mnie brzuch

ja juz wybralam lezaczej dla naszej ksiezniczki

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...052079816.html

badz taki

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...054798828.html

no i ostatnie dni spedzilam rowniez na wymiotowaniu

masakra
Zaczarowana ja wczoraj w nocy miałam powrót do wymiotów. Chyba kolacja mi nie podeszła, zrobiłam sobie zapiekanki.
Teraz jestem po śniadaniu, ale mam ewidentnie podrażniony żołądek. Na filmach panny w ciąży wcinają co popadnie i żadna w kiblu nie ląduje.

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
wózek fajny, używany 3 lata i nie zniszczony w ogóle. Pamiętam, że któraś z dziewczyn pisała, że ktoś miał i się rozwalił. Wózek fajny, lekki, składa się w parasolkę, ale ma malutkie kółka i raczej zimą ciężko się nim jeździ.
Miałam zestaw 3 albo 4 w 1, czyli gondola, spacerówka i fotelik z bazą ( nie wiem jaka to jest baza do systemu Isofix, zaraz poszukam na necie). Spacerówka z możliwością montażu przodem albo tyłem do kierunku jazdy .

fajny zestaw

ja nie używałam

ja miałam dla Zosi taki zestaw pościeli- miś na chmurce w kremie, pościel super, używana ponad 2,5 roku i wygląda jak nowa, ale ochraniacz na szczebelki lipa straszna
http://allegro.pl/mamo-tato-14cz-pos...095754654.html

co do rozmiaru pościeli to ja bym brała 100x135, na początku mieliśmy 90x120, ale jak mała była większą to kołderka po prostu za wąska była i musieliśmy kupić 100x135

ja pościel będę brała z tej strony http://fabrykapoduszek.com.pl/pl/7-posciele albo z tej http://www.dolly.com.pl/pl/c/Poscielki/3

wiem że ochraniacze na szczebelki są super i nic się z nimi nie dzieje.

my mamy takie łóżeczko żyrafa ecru- orzech http://allegro.pl/lozeczko-klups-zyr...092186399.html

z chęcią bym je wymieniła bo mi się znudziło, marzy mi się teraz całe białe

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

widziałam, że psiałyście o leżaczkach ja polecam taki
my mieliśmy taki i lipa, nie kupiłabym go drugi raz, sprzedaliśmy go od razu.
Ten pierwszy jest fajny bo rozkłada się praktycznie na płasko ten drugi nie i na początek nie nadaje się dla tak malutkich dzieci.
Fajny ten drugi leżaczek, zapisałam go sobie w zakładkach. Szwagierka też mi zwróciła uwagę, żeby wybierać leżaczek uniwersalny, oni kupili taki do 10 kg i teraz w 7 miesiącu mały jest już za duży do niego.
Stary 2014-03-31, 11:51   #1018
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość

Fajny ten drugi leżaczek, zapisałam go sobie w zakładkach. Szwagierka też mi zwróciła uwagę, żeby wybierać leżaczek uniwersalny, oni kupili taki do 10 kg i teraz w 7 miesiącu mały jest już za duży do niego.
tego drugiego nie polecam, chyba że dla trochę starszego maluszka, bo on nie rozkłada się na płasko i dziecko leci na wszystkie strony
ten jest fajny i sprawdzony http://allegro.pl/fisher-price-lezac...080745470.html

Butter baza była na stałe w samochodzie przymocowana pasami i w nią wpinało się fotelik

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2014-03-31 o 11:52
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 12:03   #1019
kamilast
Raczkowanie

A czy któraś z was się spotkała z leżaczkiem w którym można przenosić dziecko? Chodzi mi o to żeby w obrębie mieszkania móc przestawić z pokoju do pokoju bez wyjmowania dziecka. Trudno z tych obrazków wnioskować czy te pałąki na których wiszą zabawki taki cieżar utrzymają
Stary 2014-03-31, 12:13   #1020
mamuska11
Rozeznanie

Ja miałam taka hustaweczke zamiast leżaczka http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B008...dir_mdp_mobile
Byłam mega zadowolona kupiłam używana za 30£ i za tyle samo pózniej sprzedałam Mała non stop siedziała w tym w salonie w pozycji leżącej jak była mała a pózniej bardziej siedzącej używała tego od 1-6 miesiąca a wszytkie pokrowce sie ściąga i pierze, zabawka gra i buja sie ma kilka prędkości bujania i pozycji dziecka, jest składana i stabilna nożna ja wszędzie położyć nawet na stole

Edytowane przez mamuska11
Czas edycji: 2014-03-31 o 12:14
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości