|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów !
|
|||
| Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
|
5 | 8,77% |
| Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
|
2 | 3,51% |
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
|
19 | 33,33% |
| Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
|
24 | 42,11% |
| W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
|
25 | 43,86% |
| Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
|
6 | 10,53% |
| Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
|
0 | 0% |
| Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
|
3 | 5,26% |
| W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
|
3 | 5,26% |
| Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
|
9 | 15,79% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Dobry wieczór
Przyszłam się przywitać weekendowo Dzisiaj odpoczywamy![]() Kupiłam wczoraj legginsy i spodnie ciążowe w H&M także póki co mam co na włożyć na tyłek wkońcu co bardzo mnie cieszy ![]() I dostałam 4 wielkie torby ciuszków dla Melki, są mega Byliśmy u znajomych, ich córeczka ma 2 tygodnie i jest przeboska Strasznie grzeczna i kochana, taki mały słodziakKumpela wygląda na wypoczętą i mega szczęśliwą, poza tym ma super figurkę jak na tak krótki czas po urodzeniu
|
|
|
|
#992 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Zuken ja tez jak widzę takie maleństwa to odrazu chce miec swojego dzidziusia przy sobie....jak jeżdzę do szpitala do centrum to tam jest cały szpital polozniczo ginekologiczny i ciagle widzę mamy z takimi malenstwami przeważnie noworodkami masakra jakie słodkie sa juz zapomniałam jak to jest
ale szczerze to po porodzie czasami jak mała duzo płakała albo na zakupy jechałam i nie dawałam rady bo albo karmienie albo kupa i tak 5 godzin zakupy robiłam to wtedy sobie myślałam ze fajnie jak malenstwo było w brzuszku wszystko mogłam zrobic ale teraz sobie myśle jaka glopia byłam widocznie wtedy zapomniałam jak to jest byc w ciazy nie dość ze człowiek zle sie czuje to jeszcze cały czas czeka jak na szpilkach kiedy wreszcie dzidzius sie urodzi zeby go przytulić i wycałowac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#993 |
|
Raczkowanie
|
Tygodnie lecą...już niedługo będziemy mieć Nasze maluszki obok.
Bardzo rozczulają mnie widoki noworodków i jak oglądam na YT pierwsze kąpiele czy przyjazdy do domu to łzy mi lecą. U mnie znowu bezsenność. Do przeczytania rano. Spokojnej nocki!
|
#994 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez spać nie moge
czuje jak mi brzuch z dnia na dzien coraz większy rośnie pije wodę litrami i ciagle mi sie pic chce a teraz czuje sie jakbym była w conajmniej 8 miesiącu cieżko mi sie oddycha i nie moge sie ułożyć....aż boje sie myślec co bedzie dalej jednak to prawda co mówiła mi lekarka w szpitalu ze każda kolejna ciaze sie przechodzi o wiele gorzej....A widziałam ostatnio w klinice panią z takim wielkim brzuchem ze szok gapilismy sie na nią z moim Tż jak głópki ale takiego brzucha nie da sie opisać jak szła to szedł ogromny brzuch i bujał sie w gore i w dół a pózniej dopiero ta pani jestem pewna ze nosiła conajmniej pięcioraczki a Tż obstawia siedmioraczki biedna kobieta...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
Z pięcio-, a tym bardziej siedmioraczkami chyba nie wolno by jej było chodzić
![]() Jak dobrze liczę to wychodzi na to że kończę dziś 5 miesiąc rano wreszcie zamontują mi gazomierz w nowym mieszkaniu, będzie można zacząć grzać żeby się to wszystko osuszyło wieczorem idę do gin a wcześniej do pracy zawieźć torcik... Zrobiłam ciacho z tego przepisu http://www.mojewypieki.com/przepis/kostka-cappucino nie wiem jeszcze jak smakuje całość ale krem jest genialny ![]() W tygodniu tak ciężko Was nadrobić nawet po paru godzinach a w weekendy ledwo co się tu dzieje miłego dnia mamuśki!
|
#996 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny.
Widzę, ze nie tylko ja przepadłam wczoraj, ale to dobrze, nie mam 5 stron do nadrabiania. a nadrabiać nie lubię. Bo czytam coś i chcę się wtrącić w dyskusję, a na następnej stronie już temat z każdej strony poruszony. no i co ja mam wam wtedy napisać, powtarzać po kimś nie będę . ![]() Tż ma dzisiaj skręcić łóżeczko i zamówić u kolegi nowy materac, a ja sobie pościele oglądam i już mam jeden pewny strzał: http://allegro.pl/posciel-3-el-135x1...077075608.html wzór: ptaszki Uwielbiam takie ala folkowe wzory. Muszę tylko posprawdzać jakie kołderki i podusie kupić do tego i czy do łóżeczka pasuje. No i właśnie czy ktoś się orientuje jakie wypełnienie kołderki jest najlepsze? |
|
|
|
#997 |
|
Zadomowienie
|
A ja bym wybrała sówki
|
|
#998 |
|
Zadomowienie
|
Sówki to jest mój drugi typ
|
|
|
|
#999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
Ależ cudowny był weekend, taka letnia pogoda Ale Wy już rozpoczęłyście zakupy na całego! Ja jestem póki co na etapie czytania o wózkach i fotelikach, żeby w końcu coś upatrzyć i potestować w sklepie. Łóżeczkiem póki co nie zajmowałam się za bardzo, ale wiem, że musi mieć określoną długość, żeby w sypialni mi się zmieściło .Brzuszek rośnie jak szalony.. Dzidzia od paru dni wyraźnie skacze i TŻ sobie na to patrzy i robi wieeelkie oczy ![]() Cytat:
. Strasznie ciężko to opisać, ale na szczęście jest niewidoczne pod makijażem.
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
weekend był przepiękny, byle więcej takiej pogody! ![]() TheFall, śliczna ta pościel, te ptaszki też mi się podobają najbardziej Ja byłam wczoraj u siostry i dostałam przewijak i materac + 3 torby zabawek. Kurcze, chciałabym już zrobić listę, ale jakoś tak głupio mi ją spytać 'ej, co masz dla mnie jeszcze?' ![]() W piątek i sobotę miałam wrażenie, że Mała się mocno uaktywniła... a od wczoraj cisza i już jestem chora ze strachu |
|
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1002 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No-spa też ma kategorię C wg FDA czyli - Badania na zwierzętach wykazały działanie teratogenne lub zabójcze dla płodu, ale nie przeprowadzono badań z grupą kontrolną kobiet Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() przez ostatnie dni strasznie pobolewa mnie brzuch ![]() ja juz wybralam lezaczej dla naszej ksiezniczki http://allegro.pl/fisher-price-lezac...052079816.html badz taki http://allegro.pl/fisher-price-lezac...054798828.html no i ostatnie dni spedzilam rowniez na wymiotowaniu masakra Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-03-31 o 10:18 |
|
|
|
#1004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też szalałam wczoraj w H&M. Kupiłam ciążowe rurki czarne i niebieskie i czarne legginsy. Cenowo też ok - rurki po 79 zł a legginsy po 39zł. Reszta ciążowych ubrań w ogóle mi się nie podobała, fasony babcine i kolory takie zimowe - same czernie i granaty. |
|
|
|
|
#1005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nic, poczekam cierpliwie do wizyty, żeby zobaczyć jak tam się Młoda miewa... Cytat:
|
||
|
|
|
#1006 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam zestaw 3 albo 4 w 1, czyli gondola, spacerówka i fotelik z bazą ( nie wiem jaka to jest baza do systemu Isofix, zaraz poszukam na necie). Spacerówka z możliwością montażu przodem albo tyłem do kierunku jazdy . Cytat:
Cytat:
ja miałam dla Zosi taki zestaw pościeli- miś na chmurce w kremie, pościel super, używana ponad 2,5 roku i wygląda jak nowa, ale ochraniacz na szczebelki lipa straszna http://allegro.pl/mamo-tato-14cz-pos...095754654.html co do rozmiaru pościeli to ja bym brała 100x135, na początku mieliśmy 90x120, ale jak mała była większą to kołderka po prostu za wąska była i musieliśmy kupić 100x135 ja pościel będę brała z tej strony http://fabrykapoduszek.com.pl/pl/7-posciele albo z tej http://www.dolly.com.pl/pl/c/Poscielki/3 wiem że ochraniacze na szczebelki są super i nic się z nimi nie dzieje. my mamy takie łóżeczko żyrafa ecru- orzech http://allegro.pl/lozeczko-klups-zyr...092186399.html z chęcią bym je wymieniła bo mi się znudziło, marzy mi się teraz całe białe ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- widziałam, że psiałyście o leżaczkach ja polecam taki my mieliśmy taki i lipa, nie kupiłabym go drugi raz, sprzedaliśmy go od razu. Ten pierwszy jest fajny bo rozkłada się praktycznie na płasko ten drugi nie i na początek nie nadaje się dla tak malutkich dzieci.
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- A kiedt masz wizytę? Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1008 |
|
Zadomowienie
|
Jestem w pracy więc nie mam możliwości zrobienia zdjęć. Ale ze strony wkleję - przy czym znalazłam tylko 1 parę - te są z takim dużym pasem na brzuch. Drugie mam bez tego pasa ale z rozciągającą się gumką - chyba będą wygodniejsze, ale nie widzę ich na stronie.
|
|
|
|
#1009 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj przed spaniem wzielo mnie na myślówe, nie moglam przez to zasnąć. Mianowicie doszlo do mnie, ze bede tu sama, ze moje dziecko bedzie widywac babcie, ciotki, kuzynów max 2 razy do roku. Nie bedzie ich pamiętało, ani nie bedzie z nimi zrzyte. Przeraza mnie to.. Ja pochodze z duzej rodziny, moja mama ma juz 6 wnucząt w wieku przedszkolnym a i mlodsze.. wszyscy nie potrafią bez siebie życ.. a moje dziecko bedzie wsrod inne obce!
|
||
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja rodzina mieszka blisko siebie ja sie wychowalam tak ze na swieta przyjezdzala do nas cala rodzina bylismy ze soba zzyci nie umiem pogodzic sie z mysla ze moja kruszyna dziadkow bedzie widywala od swieta i nie bedzie do nich przywiazane jak malenstwo podrosnie to wiadomo ze bede jezdzila na ferie do mamy ale tak to tez bedzie tylko ze mna i z Tz |
|
|
|
|
#1011 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, dzięki za uspokojenie. Sama niedawno którejś pisałam, że ruchy maja być regularne po 28 tc, a dziś sama panikuje
![]() Sara, dzięki za opinię w sprawie wózka. Interesuje mnie jeszcze, czy ta baza to do Isofixa, jak ja wpinaliście do auta? Ona nie jest połaczona z fotelikiem? Spotkałam się właśnie z opiniami, że tez wózek ma dość małe kółka jak na zimę... Mysia, fajnie gatki ![]() Ja w sobotę chciałam kupić w HMie legginsy ciażowe, poszłam i się okazało, że w tym konkretnym nie ma działu HM mama...
|
|
|
|
#1014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pomaga, ale palec ciągnij do siebie kilka razy, wczesniej waliłam w łydke jak oszalala ale teraz w mig przechodzi
|
|
|
|
|
#1015 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
miałam fatalną noc usnęłam dopiero koło 4 ;( a to pachwina boli a to żołądek a to mały kopie a to pęcherz uciska i miliony myśli bez sensu na minutę wczoraj w mądrej mojej książce ciążowej wyczytałam na 6sty msc o problemach ze snem i tak sobie pomyślałam "o jak ja dobrze sypiam mam nadzieję że tak zostanie" i dupa blada nie mogłam spać. A miałąm na prawdę intensywny dzień bo i spacer i to i tamto i nie spałam w dzień nadrobiłam Was ale niestety nie pocytowałam śpie na stojąco a jak się położe to nic Co do skurczy łydek, ilości magnezu itp któraś z Was pisała ile bierze magezu (przepraszam że niewiem któa) widać to za mało ja bez wskazań bo nie mam skurczy łydek ale tak mi nakazał lekarz bo lepiej zapobiegać niż leczyć 3x2 tabeltki magne b6. Ważne jest też jaki magnez się bierze bo wszelkie suplementy są o dupe potłuc są o połowe tańsze i to się opłaca bo przy takiej ilości jak się bierze to kaska szybko leci no ale skurcze łydek same nie przejdą niestety a magne b6 to lek co do rodziny to moje dziecko tak od strony męża to w ogóle praktycznie rodziny nie mamy bo mama nie żyje już 10 lat a ojca nie znał no i jakoś ta rodzina się rozpłyneła u mnie znowuż Dzidziuś będize miał praktycznie tylko z dziadkami kontakt i od czasu do czasu z siostrą moją i jej synem. I tyle bo mieszkamy daleko od wszystkich wujek ciotek itp. Ja też byłam tak wychowana nie jestem jakoś przywiązana do żadnej rodziny. Nawet do babć... tzn z jedną mieszkają w zimie moi rodzice i strasznie jej nie lubię wiem że to brzmi strasznie ale zawsze mnie traktowała jak gorszą wnuczkę bo nie chciałam zostawać na wakacje (ma syf w domu) bo nie dzwoniłam co tydzień do niej itp itd. Z drugą mam mały kontakt ale jakoś zawsze się potrafimy dogadać tylko do niej mam daleko. Grunt że dziadków mój maluch będize miał blisko.. Rówieśników w rodzinie raczej też nie będzie najmłodsze ma teraz 2 lata ale to też mieszka daaalekoo i widujemy się tylko na weselach a najbliższe dziecko w rodzinie ma 5 lat drugie 6 NOspa ponoć jest szkodliwa słyszałam takie opinie ja w ciągu tych minionych 5 msc wziełam nie więcej niż 10 tabletek może nawet mniej a le to już w na prawdę podbramkowych sytuacjach kiedy wpadałam w panikę... a niektóre dziewczyny mają na nie zalecenie stałe ale w sumie każdy lek może zaszkodzić tak samo długie branie dupka czy innych nigdy nie przewidzisz jak dany organizm zareaguje no to lece na spacerek
|
#1017 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz jestem po śniadaniu, ale mam ewidentnie podrażniony żołądek. Na filmach panny w ciąży wcinają co popadnie i żadna w kiblu nie ląduje. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten jest fajny i sprawdzony http://allegro.pl/fisher-price-lezac...080745470.html Butter baza była na stałe w samochodzie przymocowana pasami i w nią wpinało się fotelik
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-03-31 o 11:52 |
|
|
|
|
#1019 |
|
Raczkowanie
|
A czy któraś z was się spotkała z leżaczkiem w którym można przenosić dziecko? Chodzi mi o to żeby w obrębie mieszkania móc przestawić z pokoju do pokoju bez wyjmowania dziecka. Trudno z tych obrazków wnioskować czy te pałąki na których wiszą zabawki taki cieżar utrzymają
|
|
|
|
#1020 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam taka hustaweczke zamiast leżaczka http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B008...dir_mdp_mobile
Byłam mega zadowolona kupiłam używana za 30£ i za tyle samo pózniej sprzedałam Mała non stop siedziała w tym w salonie w pozycji leżącej jak była mała a pózniej bardziej siedzącej używała tego od 1-6 miesiąca a wszytkie pokrowce sie ściąga i pierze, zabawka gra i buja sie ma kilka prędkości bujania i pozycji dziecka, jest składana i stabilna nożna ja wszędzie położyć nawet na stole ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-03-31 o 12:14 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.

Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów

czuje jak mi brzuch z dnia na dzien coraz większy rośnie pije wodę litrami i ciagle mi sie pic chce a teraz czuje sie jakbym była w conajmniej 8 miesiącu cieżko mi sie oddycha i nie moge sie ułożyć....aż boje sie myślec co bedzie dalej
miłego dnia mamuśki!
Bo czytam coś i chcę się wtrącić w dyskusję, a na następnej stronie już temat z każdej strony poruszony. no i co ja mam wam wtedy napisać, powtarzać po kimś nie będę . 

.
. Strasznie ciężko to opisać, ale na szczęście jest niewidoczne pod makijażem.