|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów !
|
|||
| Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
|
5 | 8,77% |
| Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
|
2 | 3,51% |
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
|
19 | 33,33% |
| Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
|
24 | 42,11% |
| W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
|
25 | 43,86% |
| Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
|
6 | 10,53% |
| Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
|
0 | 0% |
| Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
|
3 | 5,26% |
| W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
|
3 | 5,26% |
| Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
|
9 | 15,79% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Cytat:
![]() h4alinka - czekamy na foto sukni i relacje jak się bawiłaś ![]() USG - też pytalam moje gina o usg i moil ze nei szkodzi, ja place za usg 110 zł, za wizyte bez usg 70, za połówkowe zaplacilismy 170 zł i dostalismy plytke ![]() Któraś z Was pisała, że ma tylko 3 przeciez mozna sie umówić na dodatkoą wizyte z usg to chyba nie problem? dzwonisz i sie umawiasz.Ja mialam kilka razy juz USG i nie wiem ile jeszcze będzie, pewnie powie mi na nast wizycie kiedy na usg przyjsc, ja uwielbiam ogladać jak Mały Miś się tam kotłuje w brzuszku ![]() piszecie o jedzeniu a ja moge bułke z serkiem i rzodkiewką zjesc bo maloanie w kuchni i nie ma dostepu do gotoania dopiero TŻ wróci z pracy z obiadkiem...
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Cytat:
u mnie samo usg w niektórych przychodniach kosztuje tyle co wizyta+usg u mojego... ja po prostu porozmawiam z moim na ten temat i dopiero wtedy zdecyduje... wydaje mi się że on sam dojdzie do wniosku że jeszcze jedno by się przydało ale nie wiem cyz "mozna sie umówić na dodatkoą wizyte z usg to chyba nie problem? dzwonisz i sie umawiasz." to piszesz w sensie u prowadzącego czy u kogoś innegobo np zdarzają się lekarze którzy mają swoje zdanie i nawet jak się umówię to nie zrobi i koniec... tak było u mojej koleżanki. Poszła do innego ale trafiłą na gbura... który dał jej tylko suchy opis
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2014-04-14 o 14:05 |
|
|
|
|
#2583 |
|
Zadomowienie
|
Jakby sie dalo to z kazdego usg bym chetnie miala plytke
Fajnie że wiekszosc z was poznala juz plec i moze robic wyprawki Leze w lozku, smarkam i sie nudze bo nawet czytanie mi nie idzie. Od kilku lat zamiast babci święta robię ja ale jeśli nie dam rady to trzeba bedzie kupic z garmazerki cokolwiek...i juz sie martwie ![]() Co przygotowujecie na Wielkanoc? |
|
|
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my w tym roku święta spędzamy z TŻtem we dwoje więc dużo nie szykuję... upiekę schabik i karczek. Nakroję sałatkę. Zrobię jajka faszerowane. Upiekę muffiny i dwie babki i w sumie jakiś obiad jeszcze wymyślę
|
|
#2585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2586 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do dodatkoej wizyty na którą same możemy się umówić to mówię o naszych prowadzących (w końcu sama każda z nas ich sobie wybrała - nie te czasy żeby ktoś nam coś narzucał) lub ewentualnie do innego - po uprzednich konsultacjach z koleżankami, które doradzą czy dany lekarz jest ok czy nie ok. Ta Twoja koleżanka to jakaś niemrawa skoro poszła do pierwszego lepszego - ale jej wybór. Niektóre z nas mogą uważać, że nie trzeba tyle USG, ja tam pójdę w lipcu na pewno, czy mi będzie zalecał czy też powie, że nie trzeba bo ja osobiście czuję taką potrzebę
|
|
#2587 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciukasy Cytat:
Już się nie mogę doczekać na grzebanie w tych małych ciuszkach Tylko głupio mi tak ponaglać znajome ALE TY siostre możesz zmobilizować wcześniej Wyobraziłam sobie a raczej nie mogę sobie wyobrazić kiedy Ja będę szykować wyprawkę dla którejś z moich sióstr ... one raczej się do tego nie garną i prędko Kornelka nie będzie mieć kuzynostwa. Cytat:
Cytat:
Łooo matulu biedactwo...musisz się wygrzać i wydobrzeć szybciutko. Mama pewnie zadba o to żebyś szybko stanęła na nogi. Ja też na kuriera czekam. . . na konika morskiego dla Kornelki. Cytat:
Cytat:
Którą zamówiłaś sukienkę w końcu? Też chcę zamówić bo czekają mnie podobne uroczystości i oczywiście tak jak TY ... wygląd co najmniej na milion ! Cytat:
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2589 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale nie pokazywałam wczesniej więc to inna dziewczyna pokazaywala dwie
|
|
#2590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale też doczekać się już nie mogę. Z jednej strony, to chcialabym już te mebelki mieć w domu, ale z drugiej to myślę, że jeszcze za wszesnie. Nie mogę się doczekać, pierwszej nocy z naszym szkrabem w domu. Mam tylko nadzieję, że będzie sobie słodko spał a nie płakał. Byłabym wtedy bezradna i serce by mi pękało, jeśli on by płakał a ja nie wiedziałabym co zrobić, żeby go uspokic...Czy Wy też się tego boicie? W wakacje przeczytam sobie język niemowląt. Podobno to mądra książka i mam nadzieję, że uda mi się skorzystać z tych rad. Wiem wiem, że podobno matka sama najlepiej wie, co potrzeba jej dziecku ale nie wiem jak to wygląda w praktyce...
|
|
#2591 |
|
Zadomowienie
|
Chyba hormony mi szaleją bo się popłakałam przy tej reklamie
![]() http://www.sexymamy.pl/Bardzo-zyciow...e-WIDEO_a3307# Tylko oglądajcie z włączonym głosem. |
|
|
|
#2592 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przy okazji fajną mi stronkę podrzuciłaś
|
|
#2593 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sie wzruszyłam ![]() Jakiś naprawde dziwny dzien mam. Sie czuje dzisiaj jak w I trymestrze. Jakoś tak z tym jedzeniem mam problem i cały dzień bym leżała.
|
|
#2594 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo się cieszę że maluszek zdrowy i gratki za CHŁOPCZYKA....Jejku ale męska przewaga nam się zrobiła. Dobrze, dobrze nasze Księżniczki będą miały w kim wybierać Cytat:
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
My dziś po wizycie, Niuńka rośnie i wszystko jest w porządku, ja zaczynam przypominać słonia, brzuch mam ze 2 razy taki jak w 1 ciąży w tym czasie ;/
Cytat:
Mama przeważnie wie czego może dziecko potrzebować, wiele rzeczy wychodzi "samo automatycznie". Ja po porodzie prawie tydzień nie spałam, tak buzowały hormony.
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2014-04-14 o 17:21 |
|
|
|
|
#2596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
coś w tym jest
|
|
#2597 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak na serio, trochę mnie to martwi- ale ja w dalszym ciągu bardzo słabo i rzadko czuje ruchy ![]() ![]() ale wyczytałam w necie, że na to jak mocno kobieta odczuwa ruchy dziecka ma również wpływ położenie łożyska, a u mnie jest właśnie umiejscowione na przedniej ścianie wysoko Cytat:
Cytat:
rzeczywiście mamy prawdziwy wysyp chłopaków na naszym wątku
|
|
|
#2598 |
|
Rozeznanie
|
byłam dzisiaj u położnej na "poradach edukacyjnych" gadało się fajnie, dużo się dowiedziałam, ale poza kilkoma prospektami informacyjnymi nie dostałam żadnych próbek. Podobno mam mały brzuszek (a mi się wydaje duży) i nie wie gdzie mam te prawie 8 kg na plusie ;P
|
#2599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi łezka stanęła w oku na końcu![]() no mamy tych chłopaków na forum a wszyscy mówią, że łatwiej o dziewczynkę niż o chłopaczka![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
![]() mi ostatnio koleżanka uświadomiła ważną rzecz. mianowicie te kilogramy widać tak na prawdę dopiero po urodzeniu dziecka. My cały czas na siebie patrzymy, widzimy stopniowy przyrost i może nie być to takie zauważalne, że jesteśmy większe. Tym bardziej, że rosnący brzuch zaburza proporcje ciała potem jak brzuch będzie mniejszy po porodzie nagle okazuje się, że tu i tam mamy za dużo bo zmienia się znów proporcje ciała. Ona przynajmniej tak miała po urodzeniu. Najpierw uważała, że spoko nawet tak bardzo jej nie przybyło mimo, że miała jakieś 16 na plus. Jak spadł brzuch to się zdziwiła i mówiła, że wczesniej nie widziała np że ma o tyle grubsze nogi ! takze coś w tym jest...
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2600 |
|
Rozeznanie
|
w załączniku zdjęcie z 22+2. Dzisiaj mam 22+6. Waga dzisiaj pokazała prawie 8 kg na plusie. Od jakiegoś czasu tyję prawie 1 kg tygodniowo :[
Wydaje mi się, że brzuch mam duży i widzę, że przytyłam praktycznie wszędzie, a nie tylko na brzuszku. Pewnie się w innych częściach ciała pochowały te kg, będzie ciężko zrzucić, ale tym to już będę martwić się po porodzie. Mam nadzieję, że nie przytyję więcej niż 20 kg, to już jest baaaardzo dużo i mam cichą nadzieję, że jednak będzie mniej Wybaczcie zdjęcie złej jakości...
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-04-14 o 18:06 |
|
|
|
#2601 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oj będą się zabijać o te dziewczyny… No i tak jak przypuszczałam, nie zrobił mi usg, było tylko ręczne badanie. A co do bakterii w moczu kazał się na razie nie martwić i przed następną wizytą powtórzyć badania, to zobaczy czy coś się zmieniło. W sumie wcześniej wyniki były dobre więc ok. Mi akurat pasuje, że z niego nie jest panikarz i nad każdą anomalią nie truchleje i nie chucha i dmucha. Tak w ogóle to do gina podwiózł mnie tata, bo potrzebowałam silnego ramienia, żeby tą komodę załadować, a Tż na wyjeździe. I fajna akcja wyszła w poczekalni, same młódki i ja ze starszym panem. Sponsoring pełną gębą. |
|
|
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w 24t1d
|
|
#2603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2604 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie a tak na serio, to raczej logiczne- jak przybywa nam ileś kg to raczej nie jest to tylko waga dziecka/wód płodowych/łożyska tylko te dodatkowe kg gdzieś muszą się schować ![]() ja przed ciążą miałam mega fazę na ćwiczenia z Chodakowską i za jej radą mierzyłam się w różnym miejscach. Ostatnio z ciekawości również to zrobiłam- mimo 4 kg na plusie , nie przybyło mi nic w nogach, ani w biodrach, jedynie brzuch i talia- ale to wiadomo ![]() ja się tam pocieszam, że przy odrobinie zdrowego rozsądku nie będzie tak źle. Tylko ciężko właśnie zachować ten zdrowy rozsądek, eh ![]() Cytat:
wyglądasz bardzo zgrabnie ![]() A tak z ciekawości - mierzyłaś może ile masz w obwodzie brzuszka?? tak na wysokości pępka
Edytowane przez malutka100 Czas edycji: 2014-04-14 o 18:15 |
||
|
|
|
#2606 |
|
Rozeznanie
|
aha, już Wam to miałam masę razy napisać ale ciągle zapominałam. Chodzi mi o te bakterie w moczu Miałam ich bardzo dużo i lekarz mi powiedział, że przed oddaniem moczu do próbki powinno się dokładnie umyć mydłem a potem dopiero siknąć. I że do pojemnika powinno oddać się ten środkowy mocz- czyli najpierw troszkę siknąć, potem do pojemnika a potem reszte już norlanie. A ja zawsze wstawałam z łóżka i pierwsze co w łazience robiłam to właśnie siku do pojemnika. Zrobiłam tak jak mi polecił i następne badanie bardzo dobrze mi wyszło.
Może moja porada jest dla Was oczywista, ale ja zawsze wstaje z pełnym pęcherzem i nie wpadłabym na to, żeby najpierw się umyć a potem wysikać....
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ostatnio dziewczyny twierdziły, że na zdjęciach mają mniejsze brzuchy niż w rzeczywistości to może i u Ciebie tak jest skoro widzisz duży brzuch Ja mam wydaje mi się większy niż Twój i też coś koło 6-7kg na plus...ja to nie wiem jak waga może tak lecieć w górę...bo ja aż tak tego nie widzę, żebym tyła a tu prawie jak u Ciebie, że co stane to kilo więcej ostatnio wyczerpała mi sie bateria na wadze, tzn zaczęła się wyczerpywać a wiecie co się wtedy dzieje...waga szaleje i patrzę a tu 5kilo więcej niż tydzien wcześniej...najpierw nie zwróciłam uwagi ale jak sie zreflektowałam, że mi już do 70 tylko 3kg brakuje to stanęłam jeszcze 5 rzy żeby sprawdzic o co kaman w końcu pokazała mniej ale trzeba baterię zmienić
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam jakieś 2 msc temu hardcore bo brałam antybiotyk dopochwowo i on rano przy siusiu wypływał... no i takich akrobacji jak wtedy to dawno nie wyczyniałam ale i tak wyszły mi źle wyniki musiałam powtarzać ![]()
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów

. Dziś w nocy jak szłam do toalety, to mój brzuszek był kwadratowy 

Czasami mi się wydaje, że mój gin tak mówi, bo na korytarzu pacjentki czekają, a jak wyniki mam dobre itd to stwierdza, że nie ma sensu mnie badać i przeciągać wizyty. Oczywiście to są tylko moje gdybania...